Amphibious napisał(a):juz teraz liczysz na komunikat ? , daj czas Prokomowi i zaprzyjaznionym ,, funduszom ,, objac nowa emisje i tak robia to w ekspresowym tempie, szybciej juz nie mozna. Jak bedziesz mial komunikat ze akcje wprowadzono na gielde i wszystkie warranty zostaly objete to mozesz wypatrywac informacji, bedzie szybko ( przeciez po to ta emisja ) Wg mnie emisje akcji mozna rozpatrywac w dwojaki sposob; pierwszym jest tak jak piszesz ze jest ropa i emisje przechwyca znajomi Rysia lub nie ma ropy i oni juz o tym wiedza, dlatego spiesza ze z emisja aby rysio duzo nie stracil na spadkach i chce swoja ewentualna strate przerzucic na takich maluskich jak my lub "swoich przyjaciol"(hehe przypomina mi sie solorz i bioton ze podajze kupil akcje po 0,7zl a teraz bioton jest po 16 gr i stracil na tym ze 200mio zl)... Obym sie mylil bo "kilka" akcji petrolka mam:(
|
a ja mysle ze krauze sprzedawal te akcje bo nie ma kasy a przeciez prokom czyli rysio zobowiazal sie na finansowanie petrola...I ten sposob zabiezpiecza sie gdyby nie znalazl ropy duzo nie straci na spadku kursu bo swoj pakiet juz sprzedal i ewentualnie gdy kurs poszybuje w dol za ta kase mogly odkupic pakiet 30-40%. A z drugiej strony gdyby znalazl rope to zabezpiecza sie walnym i emisja akcji ktorą moglby sam objac bo wiadomo ze jak tylko pojawi sie komunikat ze jest ropa to kurs idzie bardzo ostro w gore a krauze obejmuje akcje po cernie nominalnej po 10\l
|
tylko z tego co pamietam jak Rysio sprzedawal akcje po 7,5zl to w umowie bylo ze jak osoba kupujaca sprzeda je powyzej 7,5zl to Rysiowi musi oddac 70% nazwyzki. Ale pod warunkiem ze te akcje zostana sprzedane w ciagu roku jak pozniej to Krauze nic nie dostanie:P
|