PARTNER SERWISU
lljbqwvv
flatron2

flatron2

Ostatnie 10 wpisów
rannaskaza napisał(a):
tOfi napisał(a):
Dzięki za czujność, powinno być...

1. Spadek do 0,01 na K i 0,02 na S
2. Maksymalne wyduszenie leszczy na 100% spreadzie
3. Scalenie 100:1
4. Obniżenie kapitału zakładowego w drodze obniżenia wartości nominalnej akcji
5. Emisja z PP po 0,01 w stosunku 1:30
6. Emisja z PP po 0,10 w stosunku 1:10
7. Po odcięciu wartości PP beztransakcyjne wyciągnięcie kursu o 900% w górę
8. Po czym na zmianę spadki i wzrosty po 20%
9. W efekcie powolna osuwka do kilkudziesięciu groszy
10. Zakończenie emisji
11. Wywalenie nadmiaru w rynek aż sytuacja nie będzie jak w pkt. 1

Chyba tylko Don Patro nie gubi się w tym wszystkich i zawsze jest na +

Brawo.
przwidział Pan punkt 1 i 2 ( w trakcie ). Jeżeli sprawdzą się dalsze to zapraszam Pana na obiad w najdroższej knajpie w Warszawie.

po 0,01 to już warto kupować prawda?

Gorąco pozdrawiam

hello1

www.parkiet.com/artykul/117736...

Kolejny punkt sie realizuje?? dobry obiad tuż tuż.

tej pasjans a kiedy chcesz sie interesowac jak spadnie i sie ten noz odbije konkretnie, kazdy trend nie jest wieczny, wyniki porazka do tego JAGO, S1 i inni sie pozbywają ale ktos to kupuje , nie mowiac juz o prezesie który przez dluzszy czas kupowal co pare dni akcji za 20tys i to znacznie drozej, i troche tego skupił, to co nie wiedzial jaki bedzie raport i nie wie jaka jest przyszlosc dla jego firmy, czy byla to tylko przykrywka, moze ktos ma jakies informacje lub przypuszczenia to niech sie podzieli,

Mowiłem ,że jak pojawi sie piatka z przodu to bedzie warto sie zainteresowac, ale teraz juz sam nie wiem, no i oczywiscie jeszcz chyba 3 miliony akcji ma S1, ciekawe tylko gdzie sie zakonczy ten rajd, 4 czy 3 z przodu, no to czekamy i obserwujemy, byle sie tylko nie spoźnic.

jakie sa wasze przypuszczenia odnosnie kursu w najblizszym czasie (kilka dni),ogólnie formuje sie trojkat i jaki on moze byc zwyzkujacy czy znizkujacy, wiem ze obserwowac linie ale znaczenie maja tez inne aspekty, jak to ze ktos moze blokowac kurs (bo chyba tak jest) ,lub chetni na zakup sie chwilowo skonczyli itp , przyszlosciowo mozemy zobaczyc duzo wyzsze poziomy ale nie wiadomo kiedy wejsc , teraz czy poczekac za korekta, kazdy sam podejmuje decyzje ale niektore opinie moga rzucic nowe spojrzenie

krishic napisał(a):
flatron2 napisał(a):
(...) przy obotach miesiecznych rzedu 1-2 mln zł (gotowka-portfel mniejszy niz 50tys zł (...) najbardziej interesuja mnie prowizje odwrotne, daytrading, zakup po 0,25% , sprzedaż 0,19%, (...)

Przy takich parametrach obracasz kapital min. 20-40 razy w miesiacu przy sredniej prowizji na DT 0,22%, zeby wyjsc chocby na zero musisz zarobic min. 50-100% rocznie na prowizje dla Xtb.
Wg mnie to naprawde ciezki kawalek chleba i trudno utrzymac sie w dlugim terminie. Dochodza jeszcze koszty zdrowotne zwiazane z ciaglym przesiadywaniem przed notowaniami np gorszy wzrok, choroby krazenia, stres itd. Natomiast tacy klienci to super biznes dla biur maklerskich: niezaleznie od wynikow oddaja lwia czesc kapitalu w prowizjach.

Witam.
Dzieki za odpowiez odnośnie negocjacji prowizji, nawet nie chce mi sie kontaktowac jak mam negocjowac 1-2%, lepiej zostac dlugoterminowym i nic nie odprowadzac, tylko pare razy w roku niz 5 tysiecy miesiecznie, przy takich obrotach!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak sie ma roznica 0,25%/0,24% do 5 tyszł/kilkaset zł. A przy dlugoterminowych lepiej wybrać pewniejszą instytucje, zazwyczaj gdzie posiada sie konta, kredyty itp i tam budować relacje finansowe, bo z doswiadczenia wiem że dużo wiecej sie wtedy zyskuje.

Odnosnie cięzkiego kawałka chleba i wszystkiech innych minusów to oczywiscie ze zgadzam sie w 100%, jednakże próbuje własnych sił w różnych strategiach i wkrótce przyjdzie czas na bardziej dogłebne przemyslenia i analizy ( w tym także zyskow i strat- wliczjac prowizje!!!), jednakże na długo mete napewno ta metoda odpada, sporadycznie tak.
Plusy jedynie takie, że czlowiek nie martwi sie jak idzie spac czy rano nie przeczyta że gdzies dowiercili się do wody lub jakiś prezes sprzedał akcje która własnie sie posiada w swoim porfelu.

Witam
Ja mam pytanie do Pana xtb-Dealer, otóz chodzi mi czy możliwa jest negocjacja prowizji od obrotu akcjami na GPW, przy obotach miesiecznych rzedu 1-2 mln zł (gotowka-portfel mniejszy niz 50tyszł )wogole czy istnieja cos takiego jak jakies widełki nieujawnione w cenniku ogólnym, chciałem kontaktowac sie z działem obsługi ale te informacje przydałyby sie także innym. najbardziej interesuja mnie prowizje odwrotne, daytrading, zakup po 0,25% , sprzedaż 0,19%, czy cos można z tego urwac, dziekuje i pozdrawiam

dla pozostalych - oqolnie Sidoma jest ok. kilka monitorków i śmiga ładnie, no prawie gdyby nie te małe awarie, ale raczej rzadkie, uwazac tylko na składanie kosmicznych zlecen na TKO bo można się zdziwić ile jest sie w stanie kupic akcji (lub sprzedac).
Whistle

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 15 maja 2013 22:17:41
Liczba wpisów: 7
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,220 sek.

mjzzhqsi
bzxmnanz
mlnpjbyn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
morskmjl
omgfufot
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat