PARTNER SERWISU
ljcnooke
Madmid

Madmid

Ostatnie 10 wpisów
tzn. wcześniej była liczba praw poboru, a teraz jest 4 razy większa liczba objętych nowych akcji.

No Anxious pojawiły się jakieś MDS PNE na rachunku.

Nova to chyba by musiała to ogłosić, że sprzedaje akcje. Ale tak co do tego wolumenu który poszedł wczoraj no i dzisiaj, to chyba dobrze, że 40-50% FreF wykupiono powyżej 2 zł, tych tanich starych akcji z dołka 1,4-1,5zł było z 4 miliony, chyba więc zmieniły właściciela, czyli nie będzie miał kto za bardzo zbijać kursu bez straty.

Mamy chyba jakiś opór na dole 2,1zł i na górze 2,3zł ale i tak jest to optymistyczna cena dla tych co zakupili akcje z PP, oczywiście i dla mnie;)

Dzięki za info w sumie ciekawie nie wiem tylko za co oni mają te trzy AAA, a za to, że 13 lat nie płacą dywidendy powinni im zabrać przynajmniej to jedno A;)

Wiadomo co się dzieje są nowe dobre wiadomości, a było przecież widmo bankructwa, to i kurs odreagowuje, no i rzuciła się na akcje szpekuła;)

ps. ile można trzymać na PKCu od 9 do 9.30 było 5,3 miliona OBROTU, a potem trzymali przy PKC 40 minut by zrealizować ledwo 0,5 obrotu, mieliśmy jakiś szczyt 2,25zł, niektórzy piszą że do końca miesiąca będzie po 3 złocisze:)

wielkie liczby są nie najłatwiejsze w zapisie;) mamy czas do piątku co zrobić z tym fantem
tu jest jakaś nowa informacja "Skończyły się spekulacje na Midasie"

www.parkiet.com/artykul/7,1053...

broker_ns napisał(a):
Madmid napisał(a):
To chyba NowaCapital wywala swoje PP przez te parę dni mamy łącznie blisko sprzedanych 20 milionów PP, a wszystkich był 60 milionów, drobni ciułacze mieli też ze 20 milionów, nie wiem ile był na DT ale to ciągle pikowało w dół, jacyś magicy może i grali.

A główny udziałowiec sprzedaje faktycznie te PP po 1,24 za akcję plus te parę groszy za PP.

Wszedłem w to przy średnio 1,72 albo to będzie top albo wtopa roku d'oh!

Nie sądzę żeby Nova Capital wywalała - zresztą zapowiadali dawno że obejmą emisję. Wywalali głównie drobni a skupowali też głównie drobni i trochę więksi. Niektórzy po prostu przeliczyli sobie i mogli sprzedać akcje Midasa i zapisać się za podobną wartość na akcje w kupując pp.

Ok ja jadę na urlop na tydzień odpocząć od tego wszystkiego więc się stąd czasowo wylogowuje. Życzę wszystkim akcjonariuszom uspokojenia i wzrostu kursu salute .

Może i tak gdyby sprzedać na początku PP po 1zł, a na koniec odkupić po 5gr to się opłaca, tylko ktoś musiał te 1,4-1,6zł stracić bo po 2-20gr ostatniego dnia poszło ponad 8 milionów PP, sam za kilkadziesiąt zł, 2000 pp kupiłem tylko nie wiem czy te prawa wykorzystam, bo mam już dość Midasa.

Zaskoczyła mnie ta cena za częstotliwość myślałem, że takie coś kosztuje jeśli nie setki to dziesiątki milionów, "Bilansowa wartość ww. prawa została wyceniona w wartości opłaty za dokonanie rezerwacji częstotliwościtj. 127.960 zł." czy to może jakaś pomyłka.

Co do tych spraw zarząd midasa liczy głownie na Prezes UKE no bo inaczej sprawy odszkodowań

Cytat:
W opinii Zarządów CenterNet i Mobyland wyrok NSA, z dnia 3 lutego 2011 roku, daje
Prezesowi UKE możliwość podjęcia działań skutkujących uchyleniem czynności kwestionowanych
wyrokiem NSA, w konsekwencji czego możliwe będzie uniknięcie dochodzenia przez CenterNet i
Mobyland ewentualnych roszczeń odszkodowawczych.

W sprawie toczącej się przed WSAW pod sygn. VI SA Wa 1185/09 ze skargi Polkomtel na decyzje
Prezesa UKE z 30.11.2007 roku DZC;WAP;5174;6/07(190) (decyzja, którą Prezes UKE dokonał
rezerwacji częstotliwości na rzecz CenterNet i Mobyland oraz odmówił rezerwacji na rzecz PTC oraz Polkomtel, „Decyzja Rezerwacyjna 1”) oraz z dnia 23.04.2009 r. utrzymującą ww. decyzję w mocy po ponownym rozpatrzeniu sprawy („Decyzja Rezerwacyjna 2”), w dniu 23.11.2009 roku WSAW postanowił zawiesić postępowanie. Postanowienie WSAW o zawieszeniu postępowania zostało zaskarżone zażaleniem przez Polkomtel i w konsekwencji tego uchylone przez Naczelny Sąd Administracyjny postanowieniem z dnia 10 sierpnia 2010 roku, sygn. akt II GZ 61/10. W dniu 11 lutego 2011 r. WSAW uchylił Decyzję Rezerwacyjna 1 i Decyzję Rezerwacyjną 2, orzeczenie to w dacie publikacji niniejszego sprawozdania nie jest prawomocne.
Zgodnie z przekazanymi przez Zarządy CenterNet i Mobyland zawiadomieniami w ustnym uzasadnieniu WSAW stwierdził, że uchylenie zaskarżonych decyzji stało się konieczne, ponieważ w sprawie występowała wątpliwość, czy spółka Mobyland, która złożyła wniosek o rezerwację częstotliwości, jest spółka powstałą wskutek zmiany nazwy spółki Tolpis, występującej na
etapie postępowania przetargowego, czy też między wyżej wymienionymi spółkami nie zachodzą inne
relacje, nie pozwalające na przypisanie spółce Mobyland statusu następcy prawnego spółki Tolpis, w obszarze prawa administracyjnego. Zdaniem WSAW zachodziła również wątpliwość, czy działający za spółkę Mobyland Pan Andrzej Voigt był uprawniony do reprezentowania tej spółki i czy mógł działać jednoosobowo. Wątpliwości te, w ocenie WSAW, nie zostały przez Prezesa UKE
dostatecznie wyjaśnione. Jednocześnie w zawiadomieniu otrzymanym od Mobyland zawarto informację, Mobyland (będący uczestnikiem postępowania o przyznanie rezerwacji częstotliwości) jest następcą prawnym podmiotu, który występował w postępowaniu przetargowym tzn. TOLPIS (poprzednia nazwa).
Dodatkowo, Zarząd Mobyland oświadczył, że Pan Andrzej Voigt posiadał pełne prawo do
jednoosobowego reprezentowania Mobyland. Zgodnie z informacją przekazaną przez Zarząd CenterNet i Mobyland, pełnomocnik CenterNet i Mobyland otrzymał w dniu 9 marca 2011 r. z WSAW pisemne
uzasadnienie wyroku z dnia 11 lutego 2011 r. Poza argumentami przedstawionymi przez WSAW, w dacie ogłoszenia, w motywach ustnych wyroku, które zostały powtórzone w pisemnej treści uzasadnienia przedmiotowego wyroku, WSAW rozszerzył swoje uzasadnienie ustne o kwestie związane z brakiem odniesienia się przez Prezesa UKE, w postępowaniu o ponowne rozpatrzenie sprawy z
wniosku Polkomtel. Ponadto, w postępowaniu z wniosku Polkomtel o ponowne rozpatrzenie sprawy
Prezes UKE nie uwzględnił kwestii związanych z prowadzonym przez Prezesa UKE sprawdzeniem
CenterNet w zakresie wywiązywania się przez CenterNet z realizacji zobowiązań wynikających z Decyzji Rezerwacyjnej
1. CenterNet i Mobyland skorzystały z przysługującego im uprawnienia i wniosły skargi
kasacyjne od wyroku WSAW do Naczelnego Sądu Administracyjnego w ustawowym terminie (zdarzenie
po dniu raportowym). Skargi kasacyjne od tego wyroku (wyroku WSAW z 11 lutego 2011 r. uchylającego Decyzję Rezerwacyjną 1 i Decyzję Rezerwacyjną 2) zostały także wniesione przez: Prezesa UKE, Polkomtel, PTC i Krajową Izbę Gospodarczą Elektroniki i Telekomunikacji.
W związku z powyższymi wyrokami NSA i WSAW Prezes UKE wydał w dniu 11 lutego 2011 roku
oświadczenie o podjęciu działania w celu wyeliminowania wszystkich błędów formalnych, na które
zwrócił uwagę NSA. Wedle zapowiedzi Prezesa UKE zgodnie z zaleceniami sądu oferta PTC ma zostać
dopuszczona do drugiego etapu przetargu, który w tej części zostanie powtórzony, a po zakończeniu postępowania przetargowego Prezes UKE ponownie wyda decyzję o rezerwacji częstotliwości, eliminując z niej błędy formalne, na które zwrócił uwagę Wojewódzki Sąd Administracyjny 11 lutego 2011 roku.

W dniu 29.07.2009 roku PTC wystąpiła do WSAW o wstrzymanie wykonalności Decyzji Rezerwacyjnej 1 i Decyzji Rezerwacyjnej 2. Na podstawie tego wniosku, w sprawie toczącej pod sygn. VI SA Wa 1201/09, postanowieniem z dnia 20.11.2009 roku WSAW odmówił wstrzymania wykonania Decyzji Rezerwacyjnej 1 i Decyzji Rezerwacyjnej 2. Na ww. postanowienie zażalenie złożył w dniu 23.11.2009 roku Polkomtel.
Zażalenie to zostało oddalone przez Naczelny Sąd Administracyjny postanowieniem z dnia 11 czerwca 2010 roku, sygn. akt II GZ 27/10.

Istotnym faktem jest, iż w powyższych postępowaniach CenterNet i Mobyland występują w charakterze zainteresowanego, gdyż postępowania w głównej mierze skierowane są przeciwko decyzjom administracyjnym wydanym przez Prezesa UKE. Natomiast pośrednio zapadnięcie prawomocnego rozstrzygnięcia w każdym z powyższych postępowań może skutkować podjęciem przez Prezesa UKE decyzji poprzez utrzymanie poprzednich rozstrzygnięć, ich zmianę lub uchylenie, które bezpośrednio dotyczą rezerwacji częstotliwości wydanej na rzecz CenterNet i Mobyland.

www.midasnfi.pl/resources/docu...

To chyba NowaCapital wywala swoje PP przez te parę dni mamy łącznie blisko sprzedanych 20 milionów PP, a wszystkich był 60 milionów, drobni ciułacze mieli też ze 20 milionów, nie wiem ile był na DT ale to ciągle pikowało w dół, jacyś magicy może i grali.

A główny udziałowiec sprzedaje faktycznie te PP po 1,24 za akcję plus te parę groszy za PP.

Wszedłem w to przy średnio 1,72 albo to będzie top albo wtopa roku d'oh!

Specjalista30 napisał(a):
Chciałbym dodać jeszcze jeden wątek do prowadzonej dyskusji na temat wyroku w sprawie powtórzenia przetargu na częstotliwości. Mianowicie Ministerstwo Infrastruktury prowadzi prace i prawdopodobnie niebawem wprowadzi poprawkę do ustawy, która uniemożliwi unieważnianie przetargów po upływie 5 lat. Prawo ma działać wstecz i najprawdopodobniej jeżeli wyrok NSA będzie się przeciągał utnie ten spór. Proszę przejrzeć poniższy link
www.rp.pl/artykul/484993,60521...

Oni tam piszą jeszcze tak, czyli co wznawiają procedurę od miejsca wykluczenia PTC?

Cytat:
"Według art. 118d Prawa Telekomunikacyjnego w sytuacji uznania przez NSA skargi uczestnika przetargu prezes UKE musi wznowić postępowanie przetargowe."

A jak NSA unieważni cały przetarg, czy UKE może przyznać dalsze tymczasowe użytkowanie częstotliwości, czy może wtedy wyłączają maszty i nic nie robią. Jak jest też wtedy z opłatą za częstotliwości bo chyba zapłacono za nie po ok. 100 milionów, jest zwracana z odsetkami z automatu czy wszytko dopiero sprawy o odszkodowanie rozstrzygają.

To chodzi o nowe częstotliwości które można uzyskać od wojska, te które są wolne już przyznano tylko zaskarżyła to Era, problem jest w tym, że Era (szkopy) jak widać walczą ostro z konkurencją, a niestety oni mają spore fundusze na łapówki, tak tradycyjne działa ich biznes w koloniach ;(

nie chce mi się coś uruchomić edycja, ale by było jaśniej

Chyba formalnie traci bo NowaC to jego fundusz kapitalizacja Midasa przed odcięciem to był 200 milionów teraz jest 100 milionów czyli stracił 50%, teoretycznie też zyskał pp ale za nie ma wnieść do Midasa Mobylanda, czyli przekłada z kieszeni do kieszeni, a właściwie pośrednio umieszcza Mobylanda na giełdzie, poprzez Midasa.

Bo po planowanej emisji itd. kapitalizacja Midasa z Mobylandem ma wynieść ok. 500 milionów przy cenie akcji na giełdzie 1,6zł-1,7zł.

matmat napisał(a):
Tak dla jasności to Solo nie wszedł jeszcze w Midasa tak więc nic nie traci. Ostatni aneks do umowy (Mobyland), pokazuje że nie ma żadnego tajnego planu, a po prostu nikomu się nie śpieszy. Akcjonariusze i ich kasa jest tutaj najmniej ważna.
Taki drobn
Taki drobny szczegół, że prospek jeszcze nie jest w KNF, jak i aneks do umowy powinni znać akcjonariusze przed PP.

Chyba traci bo NowaC to jego fundusz, i przekłada z kieszeni do kieszeni, a właściwie umieszcza Mobylanda na giełdzie.
ps. Winda do góry 4,88% obroty ok. 936 tyś ;)

Taurus80 napisał(a):
Ja nie kumam o co tutaj biega w dzisiejszych prasowkach zarzad mowi ze spodziewa sie iz emisja nie bedzie zbyt udana jednoczesnie mowiac ze licza na minimum 80 mln gotowki (to w jednej prasowce) w innej znow piali ze maja zapewnione 80 mln gotowki wiec ktos gdzies sie z prawda mija.

Ja tam się nie znam ale tak mi się wydaje, obecnie Free float 32,63%, resztę ma NowaC i ktoś jeszcze, kapitalizacja to 101,21 ml, czyli drobni akcjonariusze mają 32 miliony dzielisz 1,6zł (obecna cena i po odcięciu) wychodzi 20 milionów pp, razy 4 akcje 1,24zł te 0,24zł to pewnie na podatki i jakieś manipulacje, czyli mają pewne 80 milionów, bo obojętnie czy sam zapiszesz się na akcje czy sprzedaż 1pp poniżej 1,6zł to będzie wszystko zakupione no bo cena 1,24zł na dziś jest atrakcyjna.
Oczywiście mogą schodzić akcje poniżej 1,62 i cena pp będzie spadać ale raczej będą bronić tej granicy, lub nie tak czy siak, pp będą wykorzystane do zakupu tych akcji.

Akcje z pp NowaC dostanie chyba Solorz za Mobyland i to będzie bezgotówkowy, czyli tu nie będzie żadnego wpływu i wypływu gotówki.

Mobyland ma 4 salony w Warszawie chyba jedną większą umowę ale za to z PolsaemC i taki zasięg czy to jest warte 177 milionów może nie wiem.

www.mobyland.com/gfx/Mobyland_...

... umowa chyba jest dobra dla Mobylandu.
Cytat:
Pojawiła się opinia, że stawka, jaką płacicie Mobylandowi, jest wyższa niż cena detaliczna.
Pamiętajmy, że rozliczamy się za faktycznie wykorzystane przez klienta dane, a nie za pakiet proponowany mu w ofercie. A zużycie pakietów, szczególnie tych większych, nie jest 100-procentowe. W kalkulacjach należy zatem brać pod uwagę tzw. cenę efektywną, która wynika ze stopnia wykorzystania pakietów. Z moim zespołem, posługując się metodą ekspercką, policzyliśmy, że efektywna stawka za 1MB wynosi dziś na rynku nieco powyżej 1,3 grosza. Nasza stawka, jak już mówiłem, to 0,903 grosza za MB.
Warto jeszcze zauważyć, że w tej cenie kupujemy „Mercedesa”. Jako pierwsi w Polsce zaoferujemy klientom najnowocześniejszy Internet czwartej generacji (4G) w technologii LTE.
www.parkiet.com/artykul/101093...

Przypadkiem wpakowałem się w te akcje, trudno najwyżej będę parę tysięcy w plecy, wygląda na to, że firma jest na dołku, warta na dziś ledwo 100 milionów, ale nie wygląda to też tak tragicznie to ta NowaC ma 70% akcji, no owszem tego Mobylanda chyba kupią za akcje bez kapitału, ale on coś tam też jest wart, więc raczej chcą z niej (Midasa) zrobić jakiś więcej warty produkt giełdowy, ich akcje też mogą zamienić się w śmieci, tu jakieś starsze informacje o co w tym chodzi i kto to ma i do czego dąży;

www.parkiet.com/artykul/997808...

www.parkiet.com/artykul/976639...

Dużo zależy od KNF i czy wstrzymują decyzję z powodów formalnych czy może mają jakieś inne poważniejsze zastrzeżenia, w sumie Solorz czy Żak ma tyle pieniędzy, że sam może wykupić tę firmę wartą teraz grosze, nie wiem czy opłaca mu się kojarzyć z bankructwem i jakimiś machlojkami, raczej będzie dążył by akcje których może mieć mnóstwo były więcej warte, a spółka miała większą kapitalizację poprzez wyższą cenę akcji, ostatnio zresztą poniósł chyba porażkę wizerunkową bo Cyfrpolsat wyleciał z wigu 20.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 17 czerwca 2011 09:07:48
Liczba wpisów: 17
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,294 sek.

fvyxakmx
qmtxrjmt
pgcwfcye
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dddldpvx
regdyuyw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat