PARTNER SERWISU
txtekzwg
gipson

gipson

Ostatnie 10 wpisów
Widze, ze kol. zwiazkowiec dostaje ladnie po d... w tym watku. Moim zdaniem nieslusznie i musze go wziac w obrone :) Zwiazki zawodowe to b. istotny element w systemie kapitalistycznym. Pracodawcy dzialaja w formule duzych przedsiebiorstw (podmiotow skonsolidowanych), wiec dla rownowagi, po drugiej stronie (bynajmniej nie sporu) musi stac podmiot rownowazny, rowniez skonsolidowany, tj. zwiazek zawodowy. Inna sprawa, ze w Polsce prawdziwe zwiazki zawodowe faktycznie nie istnieja - slyszal ktos o zwiazkach w Tesco albo Biedronce?
Zwiazki glownie dzialaja w sektorze publicznym i uczestnicza w tym samym procesie co kazdy, kto chce sie u nas szybko i niesprawiedliwie dorobic, czyli w dojeniu SP i to nalezy krytykowac, a nie sama idee zwiazkow...

W kazdym razie JSW to dobra spolka (zgadnijcie dzieki komu? pracownikom, czy dyrektorom z nadania partyjnego?) i mam nadzieje, ze zarowno my - inwestorzy - jak i pracownicy spolki, jutro zarobimy (mimo Portugalii).

carlito napisał(a):
Zastanawia mnie jakie koszta ponosi Optimus z tak zmasowaną kampania reklamową?
Wiesiek obecny jest wszędzie.Atakowani jestesmy nim zewsząd.
Mozna , by rzec , ze potykamy sie o niego i ocieramy.
Internet, sklepy,gazety,telewizja, sponsorowane wywiady i artykuły.
Dziennikarskie peany na czesc WieskaAngel Angel Angel
Ciekawy jestem jakiej wielkosci budżet jest na to przeznaczony.
Mysle , ze sa to bardzo powazne sumy .
Ktos bardziej biegły ma moze jakies doswiadczenia i moze mógłby sie podzielic z nami swymi oszacowaniami?
Bardzo ciekawi mnie ta kwestia i jaki to jest rząd wielkosci?

Wydawcą W2 jest Agora. Z kolei wydawcą przewodnika do gry jest Axel Springer. Masz jeszcze jakieś pytania?

www.upstreamonline.com/live/ar...">Info na szczescie nie bezposrednio zwiazane z KOV, ale warto miec na uwadze nigeryjskie realia. Pokazuje, ze celem atakow 'partyzantow' nie jest biznes naftowym, czy jakis tam 'zachodni biznes', ale raczej okreslone koncerny naftowe.

Cytat:
'Violent storm' ahead for Nigeria

Nigerian militants today announced an imminent attack on “oil industry targets and occupying government forces” deployed by Abuja in the creeks.

The action is supposedly triggered by the involvement of Italian state-owned oil company Eni in “attacks on the innocent citizens of Libya¿. and (its) participation in the theft of crude oil over decades” in the Niger Delta.

In a communiqué issued to journalists by pseudonymous spokesperson Jomo Gbomo, the militant Movement for the Emancipation of the Niger Delta (Mend) warns oil companies in Nigeria “not to be misled by the seeming calm in the creeks as it is merely preceding a very violent storm”.

constant napisał(a):
Prezent Tuska dla Obamy: iPad z "Katedrą" Bagińskiego oraz... gra "Wiedźmin 2"

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosc...

thumbright

Jestes niezwykle konsekwentny.

Twoj post z 6. maja:

constant napisał(a):
Ha! ciekawostka, nawet pisuarska tuba propagandowa zajela sie naszym
wieskiem, sugerujac by Premier go poparl, w typowy dla narodowych socjalistow
sposob mieszajac panstwo i wolny rynek:

blog.rp.pl/blog/2011/04/19/and...

Wracajac do tematu. Bardzo ladny gest premiera. W2 zdecydowanie zasluguje na promocje, jako 'produkt regionalny' (czego nie mozna powiedziec o iPadzie...). Choc nie wydaje mi sie, zeby przekaz przebil sie do amerykanskich mediow, gdzie obecnie tematem nr 1 jest Detroit.

Zarkan napisał(a):
Nie napisałem że wyszedł. Zaznaczyłem tylko że konsola jest popularniejsza na zachodzie, dlatego po wyjściu na te platformy da prawdziwy obraz popularności wiedźmina 2 a nie tak jak obecnie tylko na PC, który właśnie dominuje w krajach bloku wschodniego.

OK, ale do tego jeszcze długa droga. Według portalu IGN W2 na XBOX360 ma zostać wydany w Q2 2011. Biorąc pod uwagę problemy z optymalizacją, jakie miała 1. część gry i które ma również, ale w zdecydowanie mniejszym zakresie, W2 - duże wyzwanie przed CDP...

Do kiedy można anulować zlecenie w ofercie publicznej i gdzie to jest sprecyzowane? Czy chodzi o uprawnienie z art. 51a ustawy o ofercie publicznej?

Cytat:
Art. 51a. 84) W przypadku gdy aneks, o którym mowa w art. 51, jest udostępniany do publicznej wiadomości po rozpoczęciu subskrypcji lub sprzedaży, osoba, która złożyła zapis przed udostępnieniem aneksu, może uchylić się od skutków prawnych złożonego zapisu. Uchylenie się od skutków prawnych zapisu następuje przez oświadczenie na piśmie złożone w jednym z punktów obsługi klienta firmy inwestycyjnej oferującej dane papiery wartościowe, w terminie 2 dni roboczych od dnia udostępnienia aneksu. Prawo uchylenia się od skutków prawnych złożonego zapisu nie dotyczy przypadków, gdy aneks jest udostępniany w związku z błędami w treści prospektu emisyjnego, o których emitent lub wprowadzający powziął wiadomość po dokonaniu przydziału papierów wartościowych, lub czynnikami, które zaistniały lub o których emitent lub wprowadzający powziął wiadomość po dokonaniu przydziału papierów wartościowych. Emitent lub wprowadzający może dokonać przydziału papierów wartościowych nie wcześniej niż po upływie terminu do uchylenia się przez inwestora od skutków prawnych złożonego zapisu.

Oczywiście aneks, o którym mowa w art. 51 ("informacja o znaczących czynnikach, mogących wpłynąć na ocenę papieru wartościowego, zaistniałych po zatwierdzeniu prospektu emisyjnego lub o których emitent lub wprowadzający powziął wiadomość po jego zatwierdzeniu") to będzie w naszym przypadku ustalenie ceny akcji na poziomie:
- jakimkolwiek, innym niż maksymalny,
- czy znacząco odbiegającym od ceny maksymalnej, np. 60?

To moj pierwszy zapis na oferte publiczna, wiec jestem zielony w temacie...

edit:
majac na uwadze tresc postow powyzej, prosze nie interpretowac tego postu jako naganiania w jedna strone. Chce miec po prostu pewnosc i interesuja mnie generalnie zasady zapisu na oferte publiczna. Z tego co widzialem, to ustawa w tym przedmiocie stanowi implementacje dyrektywy i jakos nie chce mi sie wierzyc (do weryfikacji), ze np. pierwszenstwo zapisow inwestorow indywidualnych przed instytucjonalnymi wprowadzila dyrektywa, zwazywszy, ze prawo unijne jest raczej prosocjalne i zmierza generalnie do ochrony podmiotow slabszych...

Nie wiem, czy już był artykuł nt. Nigerii w Telegraph:

www.telegraph.co.uk/finance/ne...

Uwagę zwraca fragment nt. powodów rezygnacji Shella:

Cytat:
The oil major has found tough conditions while drilling for oil in Nigeria, with regular attacks on its onshore facilities by militants protesting against the presence of energy companies in the Delta region. Sabotage has caused a number of leaks into the environment and the security situation makes cleaning up more difficult.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 6 lipca 2011 20:12:21
Liczba wpisów: 9
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,295 sek.

kryybrwx
nlmcpvie
nzeaijbg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vfpqnnkb
honrbxsd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat