PARTNER SERWISU
nokulrap
WujekMajer

WujekMajer

Ostatnie 10 wpisów
No wyniki kiepskie...

Szczególnie martwi ujemny wynik operacyjny i sprzedaż sprzętu. Czy był wykorzystywany? nie wiem, ale był jedynie 5 letni. No cóż, spółka poszukiwała gotówki, więc upłynniła to co mogła.

Spadek zadłużenia i zatrudnienia to chyba jedyny plus raportu (i spadek obsługi zadłużenia). Poza tym tak niskie marże jakie są w tej chwili nie dają podstaw do kontynuowania biznesu w dotychczasowej formie.

Uważam, że jedyną realną opcją jest upłynnienie nieruchomości po każdej cenie i przedterminowa spłata leasingów.

Dziś podobno nasz gwiazdor medialny Grzegorz Żółcik wystapił w TVN biznes? Ma ktoś linka? Albo może krótko zreferować?

Wartość posiadanych przez Ciebie akcji się nie zmieniła. Zmieniła się tylko ilość...jesli miałeś 1000 wartcyh 1000 zł, to teraz masz 200 wartych 1000 zł. Nie za bardzo rozumiem o czym mówisz?

Jesli sprzedałeś jedną po scaleniu, to takj jabyć sprzedał 5. DM to przeliczy.

Witam

Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyc konsekwencje prawne dotyczące wydzielenia spólki zależnej zwanej Gastel Prefabrykacja.
Spólka ma tez zadebiutować na NC... w jaki sposób może odbyć się przydział akcji?

Ja tego nie neguje, ale są spólki modne, bardzo modne i wręcz ponadprzeciętnie modne.
Ostatnio jest moda na Polimex, wcześniej na Kov i Hawe.
W pewnym momencie promowany był EkoEksport, aż do czasu kiedy sam stockwatch nazwał go ulubioną spólką spekulantów.
Chciałem po prostu podpowiedzieć temat ciekawego myslę arykułu, w którym Stockwatch rozłozył by na czynniki pierwsze (opierając się na kilku wskaźnikach C/WK, C/P wskaźnik Altmana) sytuację spólek z wig budownictwo. To by było ciekawe porównanie dające namacalny dowód kto sobie radzii a kto nie, albo, że w sketorze nie jest tak beznadziejnie. Wielu mogłoby skorzystać.

Przemyślcie to kochani

Witam po przerwie

Czy mógłbym poprosić redakcję o umieszczenie firmy Herkules w artykułach dotyczących spólek budowlanych? Ja wiem, że Polimex jest najbardziej medialny, ale Herkules zostanie zaraz jego dużym podwykonawcą.

Witam

Czy mógłym prosić redakcję oraz Pana Tomasza Nawrockiego o analizę raportu okresowego za I półrocze 2012 roku, które ma oczywiście zostać opublikowane dopiero 31 sierpnia, ale ostatnio zapomnieliśmy o tym i pojawiło się z mocnym poslizgiem.

To samo można powiedzieć o splicie, no może oprócz spreadu.
Ale dośiwadczenie podpowiada, że jednak po scaleniu zaczną się mocne spadki - przykład spółek z NC

www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

No nie wiem sam...na GPW nie ma dużo przykładów...

Na NC są,ale nie za ciekawie to tam wygląda - przeważnie spółki typowo 1-2 gr są scalane 100 razy...skacze to do złotówki, jest kolejna emisja i spada znowu...

Wiem o scaleniu taurona i wyszło nawet nawet... a o inncyh na GWP...

Może moderatorzy forum coś wiedzą, albo jacyś mędrcy...

Dzisiejszy komunikat i spowodowany wysyp akcji chyba nie wróży za dobrze:(

Dziś mamy atak medialny firmy Herkules S.A...mam nadzieje, że zamknie usta osobom wieszczącym upadłość spółki oraz mega straty

www.parkiet.com/artykul/25,127...

Na tle barnży wyglądają super...zobaczymy w wynikach jak spadło zadłużenie...

www.sii.org.pl/interwencje/bie...

A tutaj relacja z ZWZA z dnia 22.06, którą opublikowało SII....dane się pokrywają, więc nie jest źle...

Oby odwrócił się wreszcie zły trend.

Masz poniekąd rację...przejeli Gastela, zadłużonego po uszy. No cóż pomogli kolegom.

Ale weszli tez w nowy rynek, myslę, że szukali dywersyfikacji...dzieki Gastelowi weszli na rynek wiatraków i telekomunikacji. A Gastel wpierdzielił się w ten hotel i od tego się zaczeło - przeinwestowali. Emisja ich uratowała -podratowali bilans mocno, a nawet zoinwestowali w sprze, czyli nie przejedli całego, jak Barlinek czy IDMSA

Fakt kolejny, że teraz ich ceną zawiaduje Polimex - duzo zleceń od nich mieli, duzo mieli mieć w każdym razie.

Mnie się jednak wydaje, tak jak pisał Pan Nawrocki, że długoterminowa stale postepujący spadek zadłużenia jest dobry dla spółki. Nie biorą nowych kredytów - prędzej rozkładają spłaty w czasie zmniejszając dług odsetkowy, inwestują z głową (kupno nieruchomości zamiast wynajmu).
Uważam, że to może byc budowlany faworyt do szybkich wzrostów w czasie hossy. Teraz po prostu trzeba kibicować Polimexowi, żeby wybrnęli z kłopotów (ryzykowne jednak będzie być ich podwykonawcą).

Ofensywa w ilości zleceń trwa i to od różnych podmiotów...

Mam pytanie do kolegów.

W związku z ostatnią ( w zeszły czwartek bodajże) akcją informacyjną na stronie Herkulesa o nowych umowach chciałbym dowiedzieć się czy znacie możliwe do osiągnięcia przychody z tych transakcji?
Czy znane są kolegom stawki, po których pracuje się w branży?

Co myslicie o ciągłym spadku kursu? Na konkurencyjnych forach spekuluje się o mozliwej upadłości?

I ja chciałbym zabrać głos jeśli chodzi o surowiec....

Ceny węgla koksującego bardzo szybko reagują na tendencje gospodarcze, spadały od debiutu spółki, stąd też tak syzbko nalegano na prywatyzację-tak na prawdę to śweitny ruch SP- bo tych co grają na giełdzie jest nacznie mniej niż wszystkich obywateli, więc ogólnie zyskaliśmy, jako obywatele, nie akcjonariusze...

Uważam, że ceny węgla koksującego (i koksu) są na dosyć niskim poziomie...
W przypadku ożywienia gospodarczego ceny te pójdą go góry.

Ponadto uważam ruchy podejmowane przez zarząd sa bardzo roztropne. Wyhamowanie kosztów stałych (premie zamiast podwyżek), zwiększenie pozyskania, inwestycje w energetykę...

Mówimy jeszcze o cenach węgla w Autrali czy Mongoli- ważny oprócz surowca jest jeszcze transport!
Dla Europy bardziej opłacalny jest nasz węgiel, nawet przy różnicy 5-9 % niż azjatycki.

Dziś kurs szaleje!ale negatywnie:(
Amplituda ponad 5 zł...z prawei 95 do 89...i kto wie jak się skończy...ciekawe, że chodzą duże pakiety, największy 25 tys szt, za ponad 4 mln zł...kto i po co?

Ale czy nie uważasz, że jak na zapatrywania analityków wyniki wyjątkowo dobre. Bardzo wysoki zapas gotówki, a ceny koksu raczej będą rosły w dłuższym terminie.

Wiesz, czy jedyny? kolejny medialny, bo o skupie już słyszeliśmy...i co z tego?

Ok, przepraszam za niedopatrzenie z tym linkiem

Co do sesnu- czytałem, że scalenie przedziwdziała skokom cen ( w tej chwili 1 gr to 4%, 10% to 3 grosze) i zwieksza płynność. Z grugiej strony - nie będziemy mieć spektakularnego wzrostu cen.

A może ktoś opowiedzieć o przykładach scalenia i zachowania kursu po?

Tauron-urosło:), ale innych nie znam pozytywnych...może PCGuard.

Czy można prosić redakcję o analizę punktu Walnego Zebrania Akcjonariuszy dotyczącego scalenia akcji?Jaki może być sens i skutek takiej decyzji?

www.stockwatch.pl/przeglad-pra...

Pojawiły się wyniki,chyba ciut lepsze niż oczekiwano...wystrzału ponad 100 zł to raczej nie da...
Czy ktos już sprawdził stan zapasów?

Czy to jest w normie? to czemu tak poleciało? Polimex się lekko odbił po silnych spadkach, Herklakes niestey nie....

Mam też prośbę do redakcji i Pana Tomka Nawrockiego o analizę wyników finansowych, jak to zwykle bywało:)

Zadał,ale kolega nie ma abonamentu wykupionegoThink

Koledzy i koleżanki...

Czy ktoś może podać aktualne wyceny wskaźnikowe dla naszej "perełki"

Próbowałem sam liczyć EV/EBTIDA, ale chyba coś pomieszałem...wyszła mi 12:P
Czyli wcale niedoszacowana nie jest...

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 3 marca 2013 22:26:28
Liczba wpisów: 31
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,397 sek.

fdcqfoaj
chcyucop
nozljkxz
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bdcbahmi
cuvlanqu
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat