Temat:
SERINUS
Nie tak @wakpil. Bowiem w komunikacie jasno stoi: Cytat:Kierownictwo KULCZYK OIL VENTURES INC. („Spółka”) informuje, iż w związku z wykonaniem 453.333 opcji na akcje przez jednego z uprawnionych uczestników Programu Opcji na Akcje („Program”) przydzielonych mu zgodnie z postanowieniami Programu
Na skutek emisji akcji na dzień 20 kwietnia 2012 r. liczba akcji Spółki wynosi 421.257.700 akcji zwykłych, a na każdą akcję zwykłą przypada jeden głos. Wysokość kapitału zakładowego Spółki po emisji akcji wzrosła o 277.888 USD do łącznej kwoty 205.723.052 USD, a łączna liczba głosów wynikająca ze wszystkich wyemitowanych akcji wynosi 421.257.700. Czyli mamy: 453333 - opcji 277888 - wzrost kapitału 277888 : 453333 = 0.6129 $/jedna akcja
|
|
Temat:
SERINUS
darq76 napisał(a):Redface napisał(a):darq76 napisał(a):Skoro czasami zagląda tu przedstawiciel KOV w osobie p. Korczaka, to może skorzystam z okazji i zadam pytanie.
Panie Jakubie, jaki jest powód przesunięcia raportu za IQ z dnia 15 maja 2012 r. na dzień 4 maja 2012 roku?
Dziękuję za odpowiedź. Witam, Niestety mogę tylko powiedzieć 'no comment'. Próbuję w międzyczasie pozbierać inne pytania i udzielić odpowiedzi, ale jest teraz naprawdę sporo pracy, wybaczcie. Pozdrawiam, JKorczak /KOV/ Czy wobec powyższego, mozemy wysnuć jakis wniosek płynący z prawa, które stanowi mozliwość nabywania i zbywania akcji w czasie odpowiednim dla raportu, w tym przypadku kwartalnego? art.159 ust.2 Ustawy o obrocie mówi że: „Okresem zamkniętym" jest: W przypadku raportu kwartalnego - 2 tygodnie przed przekazaniem raportu do publicznej wiadomości lub okres między dniem zakończenia danego kwartału a przekazaniem tego raportu do publicznej wiadomości, gdyby był on krótszy od pierwszego ze wskazanych - chyba że osoba fizyczna wymieniona w art. 156 ust. 1 punkt 1 lit. a) nie posiadała dostępu do danych finansowych, na podstawie których sporządzany jest dany raport. Przepisami prawa określone są podmioty, którym emitent lub wprowadzający może przekazywać informacje przed wykonaniem obowiązków informacyjnych. Mogą to być wyłącznie: - osoby lub podmioty świadczące na rzecz emitenta lub wprowadzającego usługi doradztwa finansowego, ekonomicznego, podatkowego lub prawnego, jak również podmioty, z którymi prowadzi negocjacje, - osoby lub podmioty uprawnione do otrzymania tych informacji w przypadkach określonych we właściwych przepisach prawa polskiego lub obcego. Wyżej wymienione osoby są zobowiązane zachować poufność otrzymanych informacji oraz nie mogą nabywać lub zbywać papierów wartościowych emitenta do czasu ich podania do publicznej wiadomości. Zakaz nabywania i zbywania papierów wartościowych emitenta przed podaniem informacji do publicznej wiadomości dotyczy również podmiotu dominującego wobec emitenta, podmiotów działających na zlecenie emitenta oraz innych podmiotów dominujących wobec niego lub od niego zależnych. Powyższy zakaz stosuje się również do osób fizycznych uprawnionych do reprezentowania wspomnianych wyżej podmiotów lub pozostających z nimi w stosunku pracy, zlecenia lub innym stosunku o podobnym charakterze. Możemy na podstawie tej informacji wysnuć jakąś teorię? Czy wymiana opcji na akcje również można zaliczyć do tego zamkniętego okresu? Jeśli tak, to dziś jest ostatni dzień kiedy ci, którzy w brzmieniu ustawy nie mogą handlować, mogli zrobić ostatnie transakcje przed raportem. Jest tylko jedno pytanie, czy wymiana opcji na akcje podchodzi pod tą ustawę? Pytanie do specjalistów prawa.
|
|
Temat:
SERINUS
Redface napisał(a):darq76 napisał(a):Skoro czasami zagląda tu przedstawiciel KOV w osobie p. Korczaka, to może skorzystam z okazji i zadam pytanie.
Panie Jakubie, jaki jest powód przesunięcia raportu za IQ z dnia 15 maja 2012 r. na dzień 4 maja 2012 roku?
Dziękuję za odpowiedź. Witam, Niestety mogę tylko powiedzieć 'no comment'. Próbuję w międzyczasie pozbierać inne pytania i udzielić odpowiedzi, ale jest teraz naprawdę sporo pracy, wybaczcie. Pozdrawiam, JKorczak /KOV/ Czy wobec powyższego, mozemy wysnuć jakis wniosek płynący z prawa, które stanowi mozliwość nabywania i zbywania akcji w czasie odpowiednim dla raportu, w tym przypadku kwartalnego? art.159 ust.2 Ustawy o obrocie mówi że: „Okresem zamkniętym" jest: W przypadku raportu kwartalnego - 2 tygodnie przed przekazaniem raportu do publicznej wiadomości lub okres między dniem zakończenia danego kwartału a przekazaniem tego raportu do publicznej wiadomości, gdyby był on krótszy od pierwszego ze wskazanych - chyba że osoba fizyczna wymieniona w art. 156 ust. 1 punkt 1 lit. a) nie posiadała dostępu do danych finansowych, na podstawie których sporządzany jest dany raport. Przepisami prawa określone są podmioty, którym emitent lub wprowadzający może przekazywać informacje przed wykonaniem obowiązków informacyjnych. Mogą to być wyłącznie: - osoby lub podmioty świadczące na rzecz emitenta lub wprowadzającego usługi doradztwa finansowego, ekonomicznego, podatkowego lub prawnego, jak również podmioty, z którymi prowadzi negocjacje, - osoby lub podmioty uprawnione do otrzymania tych informacji w przypadkach określonych we właściwych przepisach prawa polskiego lub obcego. Wyżej wymienione osoby są zobowiązane zachować poufność otrzymanych informacji oraz nie mogą nabywać lub zbywać papierów wartościowych emitenta do czasu ich podania do publicznej wiadomości. Zakaz nabywania i zbywania papierów wartościowych emitenta przed podaniem informacji do publicznej wiadomości dotyczy również podmiotu dominującego wobec emitenta, podmiotów działających na zlecenie emitenta oraz innych podmiotów dominujących wobec niego lub od niego zależnych. Powyższy zakaz stosuje się również do osób fizycznych uprawnionych do reprezentowania wspomnianych wyżej podmiotów lub pozostających z nimi w stosunku pracy, zlecenia lub innym stosunku o podobnym charakterze. Możemy na podstawie tej informacji wysnuć jakąś teorię?
|
|
Temat:
SERINUS
Skoro czasami zagląda tu przedstawiciel KOV w osobie p. Korczaka, to może skorzystam z okazji i zadam pytanie.
Dziękuję za odpowiedź.
|
|
Temat:
SERINUS
Skoro dziś mamy "filmowy" dzień, to i ja dołożę filmik o KUB GAZie
|
|
Temat:
SERINUS
bardzo tajemniczo, mamy czekać. Pojawiło się kilka tajemniczych uśmiechów, ale zero przecieku...mamy czekać do 31 marca.
|
|
Temat:
SERINUS
już jest J. Korczak w tv. Czyli nie 10:30 a tuż po 10:00!!
|
|
"darq76" napisał(a):Frogu liczył, że ludzie czytający bloga dźwigną kurs "Frog" napisał(a):Oczywiście darq76, robię tak od lat. Poznałeś moją tajemnicę, gratuluję. Cała kronika służy tylko temu. Frogu, dziękuję za uznanie. Swoją drogą, zapytam się czy wg Ciebie kursy ATG i EMK nie zachowują się obecnie bardzo podobnie od kilku sesji i z czego to może wynikać, lub do jakiego skutku prowadzić? Kod:Uderz w stół, a nożyce ...
|
|
To proste, nawet det. Rutkowski by to rozwiązał :-) Frogu liczył, że ludzie czytający bloga dźwigną kurs.
|
|
Frog napisał(a):Hej, Nie za bardzo miałem czas na obserwowanie notowań. Nie sprzedałem. Widzę że ktoś tu się nieźle bawi. 5% akcji to 110 tys. sztuk. Dzisiaj przewaliło się znacznie więcej. Posiedzę tu trochę dłużej w celach edukacyjnych. EDIT: Nie lubię takich wzrostów z niczego. Wolę jak rośnie z jakiegoś konkretnego powodu (MDG), lub powoli, z korektami, dzień po dniu (ATG). Na takie jazdy jak na IQM się nie nadaję. To był mega zjazd tylko w jedną stronę, po fixie, po lewej jest otchłań. Ja też siedzę ale mam pełne kalesony strachu! Jutro raport, jakiś scenariusz obstawiasz i czy to przypadkiem dziś nie było realizacją tego jutrzejszego scenariusza?
|
|
Frogu wyszedłeś dziś z IQM?
|
|
Teraz rozumiem Twoją asekurację. Ja podziękowałem, jesli stracę to przełknę gorycz porażki sam, bo to moja decyzja o inwestowaniu moich pieniędzy, nie Twoja...
Miłego weekendu! pozdrawiam darek
|
|
Frogu, proszę ...bardzo szanuję Twoją skromność, ale nie przesadzaj.
Poza tym, nie wszedłem w ciemno. Podzieliłeś się swoimi typami na forum, ja zrobiłem jeszcze jedną selekcję z Twojej selekcji. W sumie zakładałem pozostawić 100% kapitału przez niedzielę (Grecja), ale 40% portfela zostało w akcjach, własnie w akcjach IQM. Dzisiejsze wzrosty nie są na niskich obrotach, są na dużych (a nawet większych niż wczorajsze) więc spokojnie zostawiłem je w portfelu na weekend.
|
|
IQM.
|
|
Kto z Frogiem przystaje, temu w kieszeni zostaje! THX Frogu!
|
|
No i chyba sie doczekalem na LST Capital, spółka zdołowana i w uśpieniu, zaczyna mi się budzić powoli do życia na wysokich obrotach :-)
|
|
Cholera już nie mogłem edytować, sorry za kolejny wątek. Z cyklu szybkich pytań:
Frogu, co myslicie o BCM?
|
|
Onochi ja dziś z samego rana wszedlem po 8.25 w Rafako, wydaję się być jeszcze w sporym dołku, a fundamentalnie wygladają dość ciekawie. Może jeszcze dziś warto ustawić sieci na to rafako? Nie wiem czy dobrze zrobiłem (najwyżej mnie tu "ochrzanicie"), wszedłem bo rośnie szeroki, stać z boku i patrzeć? Ja z DSS wyszedłem po 8,50. Bez bicia się przyznaję, że cykor mnie dopadł ... ;-) Teraz pozostaje wypatrywać końcu wzrostów na Rafako, dotrze do 11? Pozdrawiam wszystkich tu piszących! P.S. Cały czas siedzę jeszcze z LSTCapital, co prawda to tylko 20% portfela ale liczę, że w dłuższej perspektywie odmieni to mój portfel i te skromne 20% zarobi więcej niż pozostałe papiery. Ale to inwestycja looooong ;-)
|
|
No to ja już od wczorajszego zamknięcia przy kasie, ale bez akcji :-), macie jakieś ciekawe pomysły na zakupy? Spoglądam od jakiegoś czasu na GRI, ciekawi mnie Wasze zdanie na temat ewentualnego zakupu. Frogu, co sądzisz?
|
|
Frogu, "uprzejmie donoszę" ;-), że na REDANIE miałem wczoraj prawie tą samą sytuację co Ty na ATG, analogia pojawia się tuż po godzinie 14:00. To wygląda jakby ktoś za dotknięciem magicznej różdżki odczarował kolor czerwony, ja wczoraj zakończyłem na plus 6% i mam nadzieję że to nie koniec. Powodzenia na Twoich walorkach!
|
|
Frog napisał(a):darq76 napisał(a):Witam wszystkich,
Frog co sądzisz od Redanie? Mój zakup 2,71 Odbija jak wszystko. Jeżeli kupiłeś pod odbicie, to wypatruj końca i obyś trafił w górkę. Fundamentalnie - odzieżówka była zdołowana, ale raczej nie bez przyczyny. Trzymaj rękę na pulsie. Dziękuję! Tylko jak upatrzeć ten koniec, jakies pomysły?
|
|
Witam wszystkich,
Frog co sądzisz od Redanie? Mój zakup 2,71
|
|
Temat:
GETIN
Analitycy Goldman Sachs w raporcie z dnia 2011.12.14 wydali rekomendację "wycena" dla akcji Getin. Cena docelowa jednej akcji Getin została ustalona na poziomie 10.36 zł. W dniu wydania rekomendacji cena akcji Getin wynosiła 6.30 zł. Źródło
|
|
Temat:
GETIN
Moze ktoś się wypowie nt Getin i dzisiejszego zachowania, co to oznacza?
|
|
@krewa - zgadzam się w pełni. Powiem nawet więcej, kolejne dwa odwierty z których to informacje nie weszły jeszcze na ESPI, jest już w cenie!!
|
|
Czy to wina szerokiego, czy w coś tu się gra? Po każdym info, kurs jest trzymany wołami by się nie wyrwał. Tylko po co?? Jak uważacie?
|
|
Temat:
SERINUS
|
|
Temat:
SERINUS
Krzysiek9 napisał(a):Darq76 mam wrażenie, że nie chodziło ci o Neconde tylko NPDC ... Pozdrawiam Tak, zgadza się, przepraszam za wprowadzenie w błąd: Cytat:NNPC poinformowała, że przekaże swoje udziały spółce Nigerian Petroleum Development Company, która będzie operatorem bloku.
|
|
Temat:
SERINUS
Quantinus napisał(a): ...jest bez sensu, bo przecież KOV właśnie to zrobił - kupił !.
To nie jest bez sensu, bo KOV nic jeszcze nie kupił: Cytat:Zakup OML 42 przez Neconde został sfinalizowany za cenę nabycia, z zastrzeżeniem korekt na zamknięciu, w wysokości 585 mln USD. Z tej kwoty 435 mln USD zostało wniesione przez partnerów konsorcjum w ramach wkładów kapitałowych do Neconde, przy czym Kulczyk Investments SA ("KI") zapłaciła - zgodnie z umową finansowania pomostowego - za potencjalne udziały KOV. Pozostałe 150 mln USD z całkowitej ceny nabycia zostało pokryte przez finansowanie dłużne Neconde.
|
|
Temat:
SERINUS
Quantinus napisał(a):(...)
To dość proste dla mnie. Neconde to firma państwowa, licencja jest ważna do 2019 roku. a) jeśli do 2019 roku będzie się wydobywało w śladowych ilościach, to dobrze dla Neconde, jeśli KOV wziąłby udział w OML 42, musiałby wyłożyć kasę na zakup i to ciążyłoby na KOV w sposób znaczący. b) jesli KI zostawi sobie OML42, bo uzna że np. Neconde nie działa tak jak powinien, to nie szkodząc KOV (działamy sobie dalej jak teraz) może odsprzedać udział KI w Neconde innej firmie. Teraz co i jak: Neconde to firma państwowa, im mniej wydobędzie z Kulczykiem, tym więcej dla nich zostanie po 2019, kiedy to OML42 przejdzie na wlasność państwa nigeryjskiego. Dla KOV, który musiałby kupić udziały w OML42, na którym nic by się nie działo, to nic innego jak droga do zarżnięcia spółki. Nie wiem czy dobrze objasniłem, ewentualnie poprawcie koledzy i kolezanki. pozdrawiam
|
|
Temat:
SERINUS
Dziękuję za odpowiedź. A teraz troszkę możemy pospekulowac na temat treści tego komunikatu. Z doniesień prasowych, rysuje się obraz pozytywnech informacji. Cytat:Wiceprezes Jock Graham stwierdził: „Jesteśmy niezwykle zadowoleni z zaprezentowanych wyników programu. Dowodzą one, że złoża na naszych obszarach mogą być eksploatowane za pomocą nowoczesnej technologii szczelinowania, mamy otwarte drzwi do dalszych prac i realizacji naszego projektu na Ukrainie. Według naszej wiedzy jest to pierwszy frac tego typu w tej części Ukrainy, podczas gdy technologia ta jest powszechnie stosowana przy wydobyciu gazu w USA, ostatnio stosuje się ją także przy eksploatacji gazu łupkowego LINK do całości
|
|
Temat:
SERINUS
Witam Redaface,
chciałbym skorzystać z możliwości zadania pytania bezpośrednio przedstawicielowi spółki i spytać czy jeszcze do końca grudnia, możemy spodziewać się informacji z Ukrainy? Chodzi oczywiście o ESPI, nie pytam czy będzie ono dobre czy złe, a jedynie czy istnieje duże prawdopodobieństwo, że taki komunikat w ogóle się w temacie Ukrainy pojawi jeszcze w roku 2011. Dziękuję i pozdrawiam
|
|
Temat:
SERINUS
Czy może mi ktoś to wytłumaczyć, jedno wyklucza drugie:
"Oznacza to, że zaangażowanie KOV wzrosło do 90 proc. jednak Zarząd Spółki zapowiedział, że będzie dążył do szybkiej redukcji obecnego stanu posiadania."
|
|
Temat:
SERINUS
rabbit piszesz: Cytat:Mamy 9% w OML-42 i to jest fakt Chciałem Ci zwrócić uwagę, że jednak nie mamy, bo nie zapłaciliśmy za te 9% i wg słów RF nie wiemy czy chcemy w ogóle za to zapłacić i to mieć.
|
|
Temat:
SERINUS
Cytat:Jeśli Kulczyk kupi lotos to pewnie LTS-owi przypadną złoża bo taka może być karta przetargowa (zagraniczne złoża). I to jest najmądrzejsze zdanie jakie tu przeczytałem od tygodnia!! I to mógłby też być powód poirytowania Redface, najpierw Kulczyk obiecał mu zloza w NIGERII,a teraz pewnie się dowiedział, że nic nie dostaną, bo KI to bierze by walczyć o LOTOS.
|
|
Temat:
SERINUS
Panowie, skoro Kulczyk, by mieć nadal pakiet większościowy w KOV, musi kupić min. połowę z nowej emisji, to jak sądzicie, chce to kupić drogo czy tanio? Tym samym, wg mnie kurs będzie DOŁOWANY do czasu wejścia na AIM, by Jan mógł niewiele wydając kupić połowę z kolejnej emisji. Ma to sens? Zarkan napisał(a):@Up
Zapominasz o jeszcze jedynm. Połowę musi kupić Sam Kulczyk jeżeli chce utrzymać pakiet większościowy.
|
|
1. czerwona twarz /pewnie ze wstydu ma ten nick/ - out. 2. KI - przejmie wszystko od KOV. 3. Mnie juz nie ma - strata 3% 4. Jesli wejdę to w roli DT 5. To co się dzieje na kursie po publikajcji takiego info, nie wróży dobrze nastrojom ku drodze na AIM. Patrz pkt. 2
|
|
Temat:
SERINUS
Redface pisałeś, że po zakupie zdradzisz nam troszkę "kuchni", jak to wygladało wszystko i dlaczego tak to się przeciągało z zakupem OML42. Czy teraz możemy liczyć na poznanie tych informacji?
|
|
Temat:
SERINUS
Przepraszam, że w tak miłym dniu pytam - ale czy ktoś zakłada scenariusz, że nie zdobędziemy tych 162,5 mln dolarów i KI przejmie w całości od KOV OML 42. Co dalej?
|
|
Chłopacy mam to samo. Moje czujki monitorujące poziom "frustratu" zapaliły się na czerwono. Juz mnie szlag trafiał, wszystko, ale to wszystko szło, a u nas taki numer. Kazdy widział batona ustawionego na K 1,36 i kolejnego na S 0,5k na 1,40, czyli miało się to utrzymać na tym poziomie - choćby nie wiem jak GPW miała eksplodować, to KOV maksymalnie miał sie zatrzymać dziś na 1,40!!
|
|
Temat:
SERINUS
@Redface - 6 października KOV rozpoczął prace nad odwiertem O-18 i wg informacji, prace miały potrwać ok. 35 dni. Od tego czasu minęło już blisko 50 dni. Chciałbym zapytać czy te prace już się zakończyły i czy możemy się spodziewać w najbliższym czasie informacji na ten temat?
|
|
Temat:
SERINUS
Czyli prace są nadal zawieszone, a jedynie GPC wydłużyło na nasz wniosek okres poszukiwawczy. Tak to rozumiem. Czyli w naszym interesie jest obecnie zachowanie Kanady w kwestii zniesienia ograniczeń w handlu z Syrią. Rozumiem, że KOV tylko to ogranicza, a zamieszki nie są juz tak groźne dla naszych poszukiwań.
|
|
Temat:
SERINUS
Proszę o odpowiedź @Redface, bądź kogoś kto zna odpowiedź na to pytanie - pytanie dot. Ukrainy.
Chciałbym zapytać o marżę operacyjną KOV-u w IVQ/2011. Czy cena za gaz wyznaczona prze ukraiński urząd regulacji energetyki jest większa od tej z III kwartału 2011? Wiemy, że w IIIQ/2011 marża KOV-u była na poziomie 5,8$, w IIQ 4,2$. Dziękuję za odpowiedź.
|
|
Temat:
SERINUS
sicc napisał(a):Czy ktoś ma jakiś pomysł, dlaczego Afren urósł pod koniec sesji w taki sposób, że niektórzy wołali by "dzida dzida" ? Może wreszcie coś się ruszy.... z -3,7% ma +1%
|
|
Temat:
SERINUS
@abramis - tylko co jak nagle kurs zostanie zawieszony /pisał o takiej, jednej z wielu, możliwości @redface/ "Wysiądziesz" w czwartek, a po sesji się dowiesz, że kurs zawieszony ...
|
|
Temat:
SERINUS
Skoro Afren tak mocno się afiszuje to chyba wszystko jest na dobrej drodze, a blokada jest tylko po stronie Shell'a, któremu nie za bardzo chce się opuszczać tego miejsca. Ciekawe ile analogii w tym do naszego OML42.
|
|
Temat:
SERINUS
Funkytown napisał(a):@darq76 - żeby były takie spadki czy żeby były podawane i niedotrzymywane terminy? Chodzi o zachowanie @redface. Pokaz mi na innych spółkach, by ktos ze spółki tak z nami rozmawiał na forum. Na tyle ile moze, jest transparentny. Dla mnie bardzo OK!!
|
|
Temat:
SERINUS
A'propos analogii z Afren, LINKCytat:OML 26
Following the announcement of First Hydrocarbon Nigeria Limited's ("FHN") acquisition of a 45% interest in OML 26 from the Shell Petroleum Development Company of Nigeria Ltd, Total E&P Nigeria Ltd and Nigeria Agip Oil Company, FHN has received the necessary government and customary approvals and FHN and Afren anticipate formal completion of the transaction shortly.
Post completion of the acquisition, as previously disclosed, FHN will propose a three phase development plan for the Ogini and Isoko fields, with the goal of ultimately increasing gross production to a rate of 50,000 bopd.
Afren and FHN will continue to seek out further opportunities to expand the partnership through the acquisition of other substantial oil and gas assets in Nigeria including those that are currently held between the Nigerian government and major international oil companies, assets that could be diversified in connection with indigenous licensing rounds and assets of other Nigerian companies if appropriate.
|
|
Temat:
SERINUS
"Przed dołączeniem do Kulczyk Oil Ventures jako Główny Radca Prawny, pan Flynn doradzał Spółce przy licznych transakcjach w kwestiach prawnych. Poprzednio pracował on jako członek wyższego szczebla zespołu ds. ropy i gazu w londyńskim biurze Ashurst LLP, jednej z wiodących firm prawniczych."
|
|
Temat:
SERINUS
Nie jest to budująca informacja w kontekście negocjacji. Widocznie musiał byc poważny powód, skoro w tak kluczowym momencie facet się żegna z KOV. Dla nas to tylko wróży ćwiczenie z cierpliwości i zaufania jakie każdy z nas postanowł dać Kulczykowi. Chyba, że na jego miejsce przyjdzie ktoś z wyższej ligi, jesli tak to zapewne pojawi się wkrótce kolejne ESPI.
|
|
Temat:
SERINUS
Nie wiem czy to już było czytane przez Was, LINK"....Austen Oniwon, NNPC managing director, said at a signing ceremony attended by Shell, NPDC and FHN officials, “NPDC has the necessary resources. Also, working closely with FHN is poised to give quality services to the venture in the interest of both partners. The statement said,” With the assignment of NNPC’s 55 per cent interest in the block to NPDC, the company is on track to achieve its target of production of 250,000 barrels per day by 2015.” Deals for three other SPDC owned blocks, OML 30, 34 and 40 are still unresolved..."
|
|
Temat:
SERINUS
Witam,
mam pytanie do Redface, związane z uwarunkowaniami podpisania kontraktu. KOV pisze bowiem na swojej stronie o spełnieniu szeregu warunków /poniżej dla przypomnienia/, chciałbym zapytać, czy wszystkie warunki zostały już spełnione a negocjacje dot. tylko kwestii finansowych?
Cytat ze strony KOV:
"Zawarcie Umowy Przeniesienia jest uzależnione od spełnienia szeregu warunków, w tym m. in. uzyskania odpowiednich pozwoleń od federalnego rządu Nigerii. Finalizacja transakcji powinna nastąpić w ciągu 20 tygodni. Zawarcie Umowy jest uwarunkowane koniecznością spełnienia szeregu warunków, w tym: a) uzyskaniem zgody regulatorów oraz ministerialnych na dokonanie transakcji, b) zgody Nigerian National Petroleum Corporation w ramach Umowy o Wspólnej Eksploatacji OML 42, c) zawarciu nowej umowy o wspólnej eksploatacji OML 42 pomiędzy Neconde a Nigerian National Petroleum Company."
|
|