Temat:
VRG
Kurs odbil sie od wsparcia 2.2 i z tego co widze zapowiada sie ciekawie
|
|
Wydaje mi się, że warto teraz zainteresować się spółką. Wkrótce podadzą wyniki za 2Q i mam nadzieje że będą dobre
|
|
Temat:
AMBRA
Wczoraj była podjęta próba przebicia linii trędu spadkowego przy zwiększonych obrotach. Dziś tylko stawienie ukrytego kupna. Raport chyba ma być dobry, c/wk=0.25, więc chyba nie ma powodów martwić się tak siebie pocieszam, bo wczoraj i dziś trochę kupilem i nie jestem pewien do konca czy dobrze zrobilem.
Czy mógłby ktoś coś napisać o tej spółce?
|
|
Temat:
REGNON
addi napisał(a): kliknij, aby powiększyćWygląda na ubijanie dna. Najbliższe wsparcie i opór są b. blisko siebie. Najbliższe dni pokażą prawdę co do dalszego kierunku. Wlaśnie można wnioskowac, że dno spolka ma już za sobą. Teraz czas na odrabianie strat
|
|
Temat:
LESS
Drugi dzień z rzędu akcje tej spółki rosną przy zwiększonych obrotach.
Chyba mamy długotrwalą zmianę trendu na tym wałorku.
c/wk=0.07
|
|
Temat:
KERDOS
JAG napisał(a):Hygienika to jest strasznie kiepska spółka. Dziwię się ze jeszcze nie zbankrutowali. Siedzibę maja w takim blaszaku w Markach i tam produkują no name pieluchy. Kilka lat temu popisali się jak skasowali jedyny rentowny kontrakt z siecia supermarketów, jedyny na którym mieli dodatnia marżę. A teraz sprzedają na minusie i cieszą się że wogóle sprzedają. Z tego co ja się orientuje, to dzisiejsza HGN to już nie ta sama co była 2 lata temu. Siedzibę przenieśli do Lublińca, ostatnio otrzymali kontrakt na dostawę do Indii, ma strategicznego inwestora w postaci K.M. Chyba kolega bardzo dawno nie aktualizował informacji dotyczącej spółki. Ostatnio K.M. deklarował, ze 2009 rok będzie bardzo dobrym dla HGN i spółka pokaże na co ja stać. Zalecałbym przyjrzeć się spółce lepiej
|
|
Temat:
REGNON
owner napisał(a):rsi 13 juz RSI=9  i nic z tego nie wynika, popytu zero
|
|
Temat:
ROPCZYCE
Radziwil napisał(a):Co się dzieje ?? Spada po równi pochyłej Niestety nie tylko ta spółka spada jak napisałeś "po równi pochyłej"
|
|
Temat:
AMBRA
Czy ktoś obserwuje ta spółkę? Już myślalem, że będzie wybicie a tu widze, że odbicie jest, tylko że nie po myśli Czy może ktos wytłumaczyć obecne zachowanie spółki?
|
|
Temat:
ALMA
siwy napisał(a):A co to sie stało dzisiaj, czyżby to korekta ? Mam nadzieje ze teraz bedzie odrabianie strat na walorze
|
|
Temat:
NOVITA
Mam nadzieje ze jak w koncu przeglosuja ten skup wlasny, to wrescie zmieni sie trend i bedziemy kazdego dnia chociaz o 1gr wyzej
|
|
Temat:
LOTOS
JAG napisał(a):
Ale podsumowując to daleka droga do fuzji i zanim się dogadają to troche czasu minie.
Powim krotko - gielda dyskontuje przyszlosc.
|
|
Ktos na forumie Parkietu napial email i otrzymal nastepna odpowiedz: Cytat:Witam,
Spółka Kopex nie poniosła strat na transakcjach walutowych. Informacje jakie się pojawiają są nieuzasadnione. Z dużym prawdopodobieństwem, aby nie było watpliwości, spółka rozważa przygotowanie komunikatu w tej sprawie.
Pozdrawiam,
Michał Wierzchowski Corporate Communications
|
|
Temat:
NOVITA
Dzieki WatchDog za analize raportu.
Mam nadzieje ze spolka i nadal bedzie generowac zyski.
Ostatnio dokupilem jeszcze akcyjek usredniajac w dol, bo jak czytam forum Parkietu jest duzo chetnych na zamiane LTX (jak jeszcze troche urosnie) na NVT. Ale wtedy NVT juz moze nie byc w tak atrakcyjnej cenie.
|
|
Temat:
NOVITA
Siedze w tej spolce przez ostanie 2 lata. Po wejsciu K.M. spolka zaczela generowac zyski. Spolka jest mocno niedowartosciowana jak i wiele innych spolek na GPW.
Wszystko byloby dobrze gdyby nie K.M. FF jest bardzo maly i ww. inwestor moze zrobic z kursem co zechce. Chce zebrac dla LTX 66%, a Piczak posiadajac 27% zablokowal NE. Ostatnio sam zaproponowal warunki na ktorych odda swoj pakiet, lecz LTX nie zaakceptowal. Teraz K.M. siedzi i majstruje przy wycenie rynkowej. Dlatego sporo inwestorow omija ta spolke szerokim lukiem.
To tak w skrocie.
Chociaz 17.10.2008 mija rok od momentu kiedy LTX kupowal akcje NVT po ceni 50zl/akcje. Po tym terminie chyba beda znowu probowac zebrac akcje z rynku poprzez wezwanie, lecz po nizszej cenie (o tym pisali w Parkiecie). Wczesniej LTX robil wezwanie po 35zl/akcje.
Krotko i na temat :-$
|
|
Temat:
NOVITA
Witam
bardzo dobra spolka
Zdecydowanie polecam
|
|
Temat:
EFEKT
Bardzo dziekuje za wyczerpujaca analize oraz profesjanalne podejscie do sprawy. Osobiscie nie za bardzo umiem czytac raporty. Wlasnie otworzyles mi oczy. Teraz bede obserwowal spolke i podchodzic do niej z dystansem. Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam :salute:
|
|
Temat:
EFEKT
Witam, sledze strone prawie od samego poczatku istnienia, natomiast pisze po raz pierwszy Mam prosbe do WatchDog lub kogos innego kto by mogl spojrzyc na raport & wykres i wytlumaczyc mi czy cos w tej spolce dzieje sie zlego. Ciagle usredniam w dol i sam juz nie jestem pewien czy cos z tego bedzie Cytat:Podstawową działalnością firmy jest handel oraz usługi na rzecz handlu, świadczone w największym na południu Polski Kompleksie Handlowym "Rybitwy". Spółka dywersyfikuje przychody poprzez prowadzenie kompostowni dla Krakowa. Startega firmy na lata 2006 - 2010 zakłada rozwój usług hotelarskich poprzez otwarcie drugiego hotelu w Krakowie.( Od 2003 r. prowadzi hotel pod marką Express by Holiday Inn). Firma zapowiedziała też podjęcie decyzji w sprawie kompostownii dla Krakowa, która przynosi straty. Kurs w 4 sesji spadl o 40% FF bardzo maly c/wk=0.6 c/z=12.4 Z gory dziekuje Pozdrawiam
|
|