PARTNER SERWISU
xhnizjrd
piotr_x

piotr_x

Ostatnie 10 wpisów
cderating.pl/doc/Raport_rating...
"Nadaliśmy spółce Vivid Games rating na poziomie
5 gwiazdek. Jest to najwyższy z możliwych ratingów. "
i raport coraz bliżej, w najbliższych miesiącach będzie sporo się działo u spółki z tego co po ostatnich newsach widac

ten wątek to chyba umarł :o
W każdym razie wygląda na to że Vivid już zaczął z promocją Godfire, w zeszłym tygodniu uczestniczyli w PocketGamer Connects w Londynie i Mobile Games Forum więc możemy się spodziewać że do premiery coraz bliżej

i znowu nowe info

Word Explorer dostępne w Apple AppStore
Gra jest obecnie dostępna w kanadyjskim Apple AppStore i jest tytułem darmowym. Premiera w pozostałych regionach planowana jest na nadchodzące miesiące
www.vividgames.pl/news.php?nid...

żeby nie było że żadnych newsów nie ma i nic się nie dzieje ;)

Wybaczcie post pod postem ale ukazał cie ciekawy artykuł na PB w którym mowa między innymi o VG:
pulsinwestora.pb.pl/3512147,27...
Cytat podsumowania
"Wystarczy jeden duży sukces sprzedażowy i każda z tych spółek może trafić na główny parkiet. Jeśli spojrzymy tylko na kapitalizację, to najbliżej ma Vivid Games — mówi analityk."

Hm może faktycznie sprawiać teraz takie wrażenie bo jest nieco ciszej o spółce, ale ja tłumaczę to sobie pracami nad godfire i myślę że czym bliżej do premiery tym jednak spółka będzie intensywniej działać, pożyjemy zobaczymy ;)

"Bokserski hit studia Vivid Games, gra Real Boxing™, został wyróżniony przez serwis The Guardian jako jedna z najlepszych gier 2013 roku."
No cóż takie newsy mówią same za siebie ;) Bedzie sie działo

nikt się w wątku nie wypowiada a to dziwne bo Vivid coraz to nowe dobre wieści wypuszcza w świat.. no nic w takim razie nie zostaje mi nic innego jak podlinkować:
"Real Boxing zostało wyróżnione przez Apple w koreańskiej wersji usługi App Store. Aplikacja otrzymała tytuł Best Of 2013. Jest to kolejne prestiżowe wyróżnienie dla Vivid Games oraz ich tytułu, co z pewnością przełoży się na dalsze sukcesy marki."
www.vividgames.pl/news.php?nid...

Speedball 2 HD od wczoraj w sprzedaży ;)
"Speedball 2 HD, odnowiona i ulepszona wersja tyułu stanowiącego klasykę elektronicznej rozgrywki, zadebiutowała dziś na platformie dystrybucji cyfrowej Steam.
Tytuł jest również dostępny w dystrybucji cyfrowej na platformie GoG.com oraz Get Games."

Już po raporcie a na forum cisza Eh?
Nie będę przepisywał wszystkich wyników każdy zainteresowany ma do wglądu na stronie vivida powiem tylko w skrócie że jak dla mnie to jest zapowiedź kolejnych sukcesów w nowym roku.
Każdy może prześledzić i sam ocenić.

"Po trzech kwartałach bieżącego roku, sprzedaż Vivid Games sięgnęła narastająco blisko 5,0 mln zł (wzrost o ponad 100 proc.). Dla porównania w całym 2012 r. spółka wypracowała 5,08 mln zł. Zysk operacyjny Vivid Games zwiększył się do 0,4 mln zł (0,65 mln zł w całym 2012 r), a wskaźnik EBITDA wzrósł do niespełna 0,6 mln zł. Tylko w trzecim kwartale przy przychodach ze sprzedaży na poziomie 2,2 mln zł (0,94 mln zł w analogicznym okresie roku ubiegłego), Vivid Games zanotował ponad 0,15 mln zł zysku operacyjnego. Wskaźnik EBITDA wyniósł 0,23 mln zł. "

No już na dniach wyniki pewnie zainteresowanie wokół Vivida znowu wzrośnie. W każdym razie niezależnie od nich ja czekam na nowy rok i premierę Godfire, Vivid ciężko pracuje na te sukcesy i imho w odpowiednim czasie się to zwróci.

No i czas na Amazon :
"Po niespełna dwóch tygodniach od premiery w nowym kanale sprzedaży, Real Boxing znalazł sie w czołówce najlepiej sprzedających się gier w Amazon Store w całej Europie, w tym w Wielkiej Brytanii, Niemczech, Francji i Wloszech."

cicho tu aż dziwnie, wszyscy się przenieśli na inne fora? ;p
Na stronce VG nowe wieści

"Sprzedaż gry w sklepie Google Play przekroczyła poziom 100 000. Dobre wyniki to efekt promocji oraz wprowadzenie trybu wieloosobowego na platformę Android. play.google.com/store/apps/cat... Rośnie również pozycja gry w rankingach sprzedaży. Real Boxing znajduję się już w pierwszej dziesiątce najbardziej popularnych płatnych gier w Google "

oby tak dalej do przodu, radze obserwować żeby czegoś interesującego nie przegapić ;p

my tu gadu gadu a real boxing coraz lepiej sobie radzi - www.topappcharts.com/534473264...

Today's Chart Rankings*
#1 in Sports Games (iPhone)
#1 in Sports Games (iPad)
#2 in Action Games (iPhone)
#3 in Action Games (iPad)
#5 in Top Games (iPad)
#6 in Top Games (iPhone)
#13 in Kids Games (iPhone)
#13 in Top Apps (iPhone)
#15 in Kids Games (iPad)
#15 in Top Apps (iPad)

Wybaczcie post pod postem ale jest kolejne info:

"Wczorajsza aktualizacja i rozbudowa gry o rozgrywany w czasie rzeczywistym tryb multiplayer, obniżenie ceny oraz bezpośrednia promocja w Apple AppStore ponownie wyniosła Real Boxing na czoło stawki. W ponad 50 krajach znajduje się on już w TOP30 najlepiej sprzedających się gier, w tym najważniejszych rynkach: w Stanach Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii, Rosji i Europie Zachodniej."

Jak widać RB sobie calkiem nieźle radzi i jeszcze może zawojować mimo że gra już znana z wcześniejszych platform. Taka strategia się opłaca, wciąz są z gierki zyski, myslę że spółka wie co robi

8 października Real Boxing wchodzi na rynki azjatyckie - takie info mamy na stronie Vivida. Znalazłem też inną ciekawostkę:

" Przez cały październik Real Boxing™ będzie objęty tzw. złotą promocją SONY MOBILE SELECT. Oznacza to, że SONY uważa Real Boxing za jedną z najciekawszych dostępnych obecnie na rynku gier na urządzenia jej produkcji i zapewni grze wsparcie, zwłaszcza jeśli chodzi o najnowsze tablety i gamepady."

oby tak dalej, widać zyski z tej gry będą jeszcze ciągnąć długi czas, a Godfire zrobi swoje

spółka już poinformowała że premiera w stanach będzie 17.09, jest też nowy trailer GODFIRE - imho wygląda obiecująco:
polygamia.pl/Polygamia/1,10716...

zgadza się, wg dzisiejszego komunikatu premiera w środę już pewna : biznes.interia.pl/news/vivid-g...

akurat w przypadku vivida myślę że trzeba myśleć bardziej długoterminowo, jakby nie patrzeć spółka wciąż inwestuje w nowe gry, w marketing, rozwój etc. myślę że to się wszystko z czasem ładnie zwróci. Jest potencjał, jest ciągłość wydawania gier, widać ze jest w tym jakaś strategia. Zobaczymy jakie będą opinie po Gamescom

W wątku cisza tymczasem raport jutro... Dużo się jeszcze wydarzy w tym sierpniu - wyniki, gamescom, nowa gra i premiera Real Boxingu na Vite - zobaczymy co przyniosą bo myślę że zainteresowanie spółką na pewno wzrośnie

Mamy w sieci nowe wieści :

"Na 28 sierpnia planowana jest oficjalna premiera Real Boxing na platformę Sony PlayStation VITA. Promocja gry rozpocznie się na targach Gamescom w Kolonii, gdzie będzie ona prezentowana zarówno na stoisku Sony jak i Vivid Games.

– Jesteśmy przekonani o sukcesie Real Boxing na tej platformie. Gra idealnie wpasowuje się w grupę docelową, a w kampanię promocyjną bardzo aktywnie włączyła się firma SONY. Gra uzyskała również bardzo przychylne oceny prasy podczas zamkniętych pokazów w Los Angeles i Londynie. - mówi Remigiusz Kościelny, prezes Vivid Games. Real Boxing prezentowany będzie na zbliżających się targach Gamescom na stoisku SONY oraz Vivid Games, jak również na targach Pax Prime w Seattle pod koniec sierpnia"

Także premiera na Vite już za pasem, myślę że gra będzie dobrze odebrana na targach i napewno ma szansę na sporą sprzedaż

Poniedziałkowy artykuł z RP : prawo.rp.pl/artykul/756571,103... warto poczytać

Kod:
mod: dodawaj cytaty do linków - goły link do skasowania

Właśnie zobaczyłem to info wczoraj i wygląda obiecująco - myślę że ta współpraca ma duze szanse zakończyć się sukcesem, z tego samego komunikatu cytat:

"Wyniki za pierwszą połowę roku będą znacząco lepsze niż rok temu. Przed rokiem pierwszy i drugi kwartał zakończyliśmy ze stratą, a w tym roku w pierwszym kwartale mieliśmy zysk i wszystko wskazuje, że będziemy mieli zysk w drugim kwartale" - powiedział Remigiusz Kościelny, prezes Vivid Games. "

"Naszym celem jest poprawa wyników z kwartału na kwartał. Celujemy, żeby również cały 2013 rok był lepszy niż poprzedni. Koszty już nam nie będą istotnie rosły, za to spodziewamy się wzrostu przychodów, bo nasze gry wchodzą w nowe kanały. Dodatkowo planujemy wprowadzenie nowych tytułów w drugim półroczu" - dodał"

Komentarza nie ma tu za bardzo co dodawać, wszystko widać jak na dłoni, zostaje czekać na więcej info o tej nowej grze i dalszy rozwój sytuacji

www.bankier.pl/wiadomosc/VIVID...

Vivid będzie się teraz promował w Niemieckiej telewizji i innych kanałach medialnych należących do grupy Pro Sieben Sat.1.
Biorąc pod uwagę że gra ma być promowana na wszystkich galach bokserskich to promocja może być dość dobra i zasięg też wydaje się być spory. To dobrze, teraz przed premierami na kolejne platformy nie ma co ustawać z promocja - wydaje mi się na tym etapie to chyba najważniejsze dla spółki.

No i mamy nowe info - Real Boxing na Vite w sierpniu, rusza też jakaś wielka kampania promocyjna w USA i UK. Mają się też promować na E3 w Los Angeles i Gamescom w Kolonii. RB ma być dla Sony dosyć strategiczna pozycją także na pewno będą ostro go reklamować.

Wg mnie jest jest tak źle, weźmy też pod uwagę że to dopiero I kwartał i wszystkie te gry nadal na siebie zarabiają. Nic nie dzieje się od razu. Moim zdaniem i tak najważniejsza teraz jest v-tech no i ta nowa gra którą zapowiadają, to może być dla spółki jakaś szansa

No i mamy raport kwartalny, jest dobrze. Co ważne wszystko wskazuje na to że kolejne będą jeszcze lepsze, więc jest stały progres a to najistotniejsze. Perspektywy są obiecujące... Niech spółka dalej tak idzie. Wiadomo też że w planach jest kolejna premiera AAA w III/IVQ

Sprzedaż Speedway'a pewnie będzie dobra - sprawdzony motyw raczej tu nie ma się o co obawiać. Za miesiąc raport - zobaczymy jak stoi sytuacja

Raport mnie nie zaskoczył, spodziewałem się że będzie dobrze, ale chce zwrocic uwagę na to co będzie w 2013 - a zapowiada się że będzie jeszcze lepiej i już teraz to widać, sprzedaż ski jumpingu już się zwróciła, dalej zyski z real boxing - niedługo wersja na Vitę + wejście na Androida i nowe tytuły które spółka planuje.

Może to nawet lepiej.. zależy jak spojrzeć. W każym razie kawał dobrej roboty, kolejna dobra gra, tak trzymać.

coś cisza w wątku a tu sporo nowych info, widzę że spółka już wrzuciła. bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/... - jakby nie patrzeć gratulacje, dobrze reprezentują Polskę za granicą

Też jestem ciekaw androida no i tego jaki jest zysk z mikropłatności. Oficjalne dane będą pewnie zgodnie z cyklem rozliczeń appstore także dowiemy się pewnie dokładniej jak wygląda sytuacja. W każdym razie jakby nie patrzeć Real Boxing jest sporym sukcesem bo to w końcu pierwsza taka gra od polskiej spółki.

2 pozycja w app store, ładnie ładnie ;)

jutro o 9 ma być czat z zarządem, logowanie przez ich stronę.. myślę że wtedy można będzie o wszystko wypytać

real boxing będzie miał premiere chyba już w tym tygodniu... poczekamy zobaczymy co się wydarzy

zdaje się że premiera RB już niebawem, na fejsbuku Vivid Games dziś napisali cytuje: "Real Boxing has been submitted to Apple App Store! We will inform you shortly about official launch date very soon!" Jestem bardzo ciekaw jak to się przełoży na wyniki bo z moich dotychczasowych obserwacji odważyłbym się stwierdzić że będzie tylko lepiej

okrutnik z lasu napisał(a):
Ale co ty pleciesz? Na prawde myslisz, ze ktokolwiek w Polsce kupi wersje na xboxa po tym jak mogl miec za darmo na PC z CD Action? No to zycze powodzenia :) Teraz mowimy tylko i wylacznie o sprzedazy world wide. Swiatowa sprzedaz gier na konsole to ok. 85%-90% wiec na PC zostaje 10%-15%. Zobacz jak sprzedal sie np. Sniper na PC a jak na konsole. Albo Dead Island. W Polsce gry na PC sciaga sie z pajretbeja a konsolowe sa drogie (w stosunku do zarobkow). Zapewne w Polsce sciaga sie nielegalnie wiecej gier niz na zachodzie ale nawet szef Ubisoft podkresial niedawno, ze wiekszosc gier na PC jest piraconych (dla tego wieszcza sukces systemowi free 2 play).
Teraz liczy sie rynek swiatowy. Dlatego greenlight, dlatego rozmowy z wydawcami na xbox.
A co do sprzedanej liczby egzemplarzy do tej pory to tak, sprzedalo sie niecale 60 tysi wersji pudelkowych. Nie liczac CD Action. Oczywiscie mozesz powiedziec, ze prezes klamie. Ja przekazuje to, co powiedzial.

Z tym f2p to prawda, na chwilę obecną to chyba najbardziej opłacalna opcja i najwięcej można na niej zarobić. Vivid Games wypuszczają teraz freemium, Neon Blitz, w ostatnich dniach pisano o tym.

Z tym vividem to ja myślę że sporo się ruszy jesienią i pod koniec roku, zapowiadają premiery kilku gier i to dość ważne, np Real Boxing może dużo namieszać, jak dobrze pamiętam to jakoś w najbliższym czasie ma też się ukazać Neon Blitz, ostatnio pisali o tym. Warto obserwować.

Ja bym się już sposobu prezentacji nie czepiał, wiedzą co robią. Co do tych materiałów dotyczących Real Boxing które wyszły - bardzo muszę pochwalić spółkę bo robią wrażenie, oby gra była tak dobra jak się zapowiada. Duże nadzieje pokładam w tej współpracy z Alvernia Studios - mam nadzieję że się nie zawiodę. Jak na razie wszystko dopracowane idealnie - teaser imponujący, grafika, muzyka dopasowana, no nie mam się do czego przyczepić.

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 3 lutego 2014 00:29:49
Liczba wpisów: 39
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,296 sek.

xlrkrdlc
vpfeuefb
dhcznnms
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mxvzhjrc
isheyqxx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat