.
GRAF78 napisał(a):Pop moim zdaniem dobre posuniecie z ta zamianą Medicalgorythmicsa na i3D
masz jakaś nowa perełkę na oku?
Z perspektywy kilku dni to ja bym nie oceniał, czy to dobre posunięcie, czy nie, zwłaszcza,że mowa jest o małej części.
Ale raczej z tych posunięć portfelowych to z pewnością dobrym ruchem było wyzbycie się pewien czas temu całego Yellow Hat po 10-11 gr. i wejście za wszystko w PGS Soft. po 1,50-1,83. Teraz nieco puszczam Medicalgo i robię podmiankę na i3D, nie zarzucając za wiele Medicalowi, bo tu wręcz oczekuję z każdym kwartałem coraz większych zysków, moja prognoza na poziomie 7,5mln zdaje się realizować, podobnie moja prognoza z PGS Soft., gdzie już kilka miesięcy temu założyłem,że zarobi ok.6mln w tym roku, a być może nawet przekroczą te 6mln, bo już zarobili 2,9mln, a II półrocze zawsze było dużo lepsze od I-ego.
Zagadką z wynikami jest i3D, ja w realizację prognozy raczej wątpię, ale o dziwo prognozy są przez spółkę cały czas podtrzymane pomimo straty w I półroczu. Natomiast już jest to dla mnie powoli coraz mniej istotne, swoje powiększanie portfela z i3D zaczynam wiązać nie z ewentualną realizacją prognozy, a głównie z bliskim debiutem Quazara 3D (październik b.r.) oraz zapowiedzią ze spółki, że jakiś większy kontrakt(y) powinny wypalić jeszcze w tym roku. Jeśli tak się rzeczywiście stanie-to liczę na zarobek, jak nic nie podpiszą-to zarobku nie będzie, ale na tym polega ryzyko...
PGS Softu raczej na razie nie dokupuję, bo kurs zostaje powoli doceniony, no chyba,że kolejny raz spółka znowu zaskoczy wszystkich wynikami to zmienię zdanie. W każdym razie ja trzymam co najmniej do przeprowadzki na GPW, choć w akumulacji na ten moment jak widać dobieram nie PGS jak przez całe I-e półrocze, a tym razem swój punkt ciężkości zdecydowanie przerzucam na i3D-czas pokaże, czy założenie słuszne...