Czyli w wojnie wygrana pierwsza bitwa...
|
|
Dlatego szkoda, że ustawa, która takich cwaniaków eliminuje wciąż jest przygotowywana: www.sii.org.pl/13977/ochrona-p...Ale jest chyba szansa na to, że pospolite ruszenie drobnych przeciągnie sprawę na tyle, że ewentualny squeeze out odbędzie się już na nowych warunkach. Czyli z wyceną rewidenta. Może ktoś wie ile od ogłoszenia ustawy do jej wejścia w życie musi potrwać? A tak w ogóle to na ciekawy wpis trafiłem: www.bankier.pl/forum/temat_a-m...Ktoś przejrzał plany prezesów ponad 2 lata temu, tylko chyba nikt mu nie uwierzył... A ja ze swojej strony właśnie piszę do KNF z zapytaniem o ustawę i skargą na prezesów.
|
|
Temat:
KGHM
Racjonalne wnioski z faktów i wycen, z ostatnich 3 miesięcy wahają się od 103 do 150zł. Czyli wahają się w dużym zakresie. Nie wiem czemu atakujesz moją opinię, bardziej wyważoną niż wyceny profesjonalistów. Chyba znowu zamilknę na wiele miesięcy. To forum uważłem za zdecydowanie bardziej konkretne niż parkiet czy bankier, ale jestem tu cenzurowany, atakowany lub usuwany bez konkretnych, wynikających z regulaminu powodów. Dlatego odmeldowuję się na jakiś czas.
|
|
Temat:
KGHM
Jest to tylko moja opinia, jakby do wszystkiego były linki, to wszycy byliby bogaci i szczęśliwi.
|
|
Temat:
KGHM
anty_teresa napisał(a):A możesz uzadnić twierdzenie w jakiś merytoryczny sposób poparty liczbami? Te związki itd o których wspominasz nie pojawiły się dziś, a mimo to KGH kosztował 200PLN. Co teraz się dowiedzieli, że takowe są? W stanach, czy londynie nie ma? Są wszędzie, ale róznie się to przekłada na koszty wydobycia - vide wywiad prezesa w CNBC. Podac link czy znajdziesz sama ?
|
|
Temat:
KGHM
Na pewno w obecnej wycenie nie ma potencjału Sierra Gorda. Ale też trzeba zdać sobie sprawę z awersji niektórych globalnych inwestorów (związki zawodowe, skarb państwa, podatek kopalniany). Gdyby nie wymienione w nawiasie czynniki, KGH pewnie byłby wyceniany 20-30 % wyżej. A tak jest trochę niepewnie, szczególnie uwzględniając wolumen na spadkach i wzrostach w ostatnich tygodniach.
|
|
I trzeba by uwzględnić, że je żeli budowa kopalni dojdzie do skutku, to długofalowo będzie miała pozytywne przełożenie na budowę i w trakcie (spółki zależne) i po uruchomieniu wydobycia.
|
|
ojojoj jaka zapomniana spółka na tym forum ;) zawsze takich właśnie szukam ;) A jak widać z komunikatów, spółka ma bardzo zasobnych klientów - m.in. PKO BP, Polkomtel, GUS, Agora. Zredukowała też znacznie zadłużenie z 42 mln do 19 mln, co jak na spółkę z przychodami ok 14-15 mln/kwartał i aktywami 33 mln to jest całkiem nieźle. Kod:mod: usunięto niemerytoryczne zdanie. prośba o więcej konkretów. "całkiem nieźle", "jak widać" to trochę płytka argumentacja
|
|
Temat:
PMPG
Obroty na całej GPW kuleją strasznie, PGM z obrotami od 50k-200k i tak plasuje się gdzieś przeważnie w połowie stawki. Wczoraj ciekawe komunikaty spółka dała. Kod:mod: usunięto treści dotyczące stanu posiadania akcji. "ciekawe" - prosimy i linki i cytaty
|
|
Temat:
PMPG
Jedyną spólką byłaby Agora, ale to jednak inna półka. Zgadzam się z tym co napisałeś, giełda to fakty, plotki, życzenia. Ja podejmuję ryzyko licząc, że dywersyfikacja przychodów spółki w kierunku reklamy (nano) i rynku filmowego przyniesie skutek. Kto nie ryzykuje... A jeszcze wtrącę, że spólka zakupiła prawa do filmu Garrone "Reality" (Srebrna Palma w Cannes) i to jeszcze przed werdyktem. A co do benchmarków - po to wykupiłem abonament ;)
|
|
Temat:
PMPG
Przed "zbyt" było jeszcze "chyba" ;) Ciekawe będą wyniki za 2Q, być może fundamenty będą nieco mocniejsze ? Zobaczymy jakie przełożenie na wyniki będą mieć wiadomości o udostępnianiu internetowych wydań Wprost i Filmu, zamykanie nierentownych przedsięwzięć i nano - wyniki agencji. Był też pierwszy film dystrybuowany przez Film Point Group - Roman Polański". Może Bloomberg jest już rentowny ? A była też wiadomość np. taka: "WPROST w maju był też liderem wzrostu przychodów z reklam. Według danych Kantar Media (poprzednia nazwa: Expert Monitor) dla Wirtualnemedia.pl, cennikowe przychody reklamowe WPROST były w maju o 46 proc. wyższe niż przed rokiem i wyniosły 12 434 593 zł." Pytań jest dużo, ale te poziomy cenowe wydają się być atrakcyjne.
|
|
Temat:
PMPG
Na głównym parkiecie jest wiele spółek jak POINTGROUP. Ciągle spadających, mało płynnych. Ale spadki też mają koniec kiedyś. Rynek się ciągle myli w ocenie PGM. Przez kilka lat spółka była przewartościowana, teraz chyba jest zbyt tania. Ale to norma, gdzieś kiedyś przeczytałem że na giełdach spólki przez 95 % czasu w jakich są notowane, są przewartościowane lub niedowartościowane.
|
|