PARTNER SERWISU
yuqizfaw
zibio99

zibio99

Ostatnie 10 wpisów
Hmm właśnie ukazał się raport, chyba ma się ku lepszemu zwłaszcza czytając informację dodatkową... złotówka się umacnia, nierentowne działy polikwidowane, nie chce się wierzyć ale może w przyszłym roku zysk ;)binky
Czy jest szansa aby Pan WD rzucił swoim mądrym okiem i skomentował jak On to widzi?
http://www.redan.com.pl/

No właśnie o to mi chodzi wszysc mówią że wyniki będą "dobre" "znakomite" że "giełda odbiła" ale co to znaczy dobre ile konkretnie albo powyżej jakiej kwoty będą dobre? banki mają w "kryzysie" zyski w setkach milionów a wyniki odbierane są jako "słabe" " niewystarczające" i kurs spada... czy ktoś z szanownych kolegów wie ile to będzie "dobrze" a ile "źle"?
wpisujcie to da jakiś obraz...

No to za moment wyniki... czy są może jakieś prognozy odnośnie ich kształtu? Jaki Waszym zdaniem zysk jest w stanie podnieść kurs a jaki spowoduje spadek... biorąc pod uwagę że przy 100 mln straty było około 1.3 to mam nadzieje że oczekiwania nie są baaardzo wygórowane... Pozostaje nam też liczyć na to że idm będzie "chciał" zrobić wrażenie bo dobry księgowy jest w stanie zrobić praktycznie każdy wynik wystarczy zrobić rezerwę na jakieś wydumane i nieprawdopodobne zobowiązania i już jest mniej plus odpowiedni wybór określenia momentu wyceny aktywów i mamy słabiutkie wyniki...
Jakie jest wasze zdanie i oczekiwania?

Czy wiadomo juz kiedy będa publikowane wyniki za II kwartał?

znają się na finansach i rozumiałbym kupno jakiejś spółki z tej branży... zobaczymy co z tego wyjdzie...

2 kwestie mnie nurtują
1. CZemu biuro maklerskie kupuje TAKą spółkę? i czy sie na tym zna. Jeżeli chcą coś restrukturyzować, wprowadzać na giełdę, czy poradzą sobie z przedmiotem działalności?
2. Czy to na zakup tej spółki poszły pieniądze z emisji? czy w związku z tym rezygnują z planów bankowych? Przecież emisja związana była z konecznością znalezienia własnego finansowania- banku, to miało ekonomiczne uzasadnienie a tu Euro Cynk...
Nie ma wciąż info o żadnych zakupach/ działaniach jeżeli chodzi o bank. Myślę że ze względu na kurs nie są to zbyt dobre informacje... może ktoś wie więcej i rozwieje moje wątpliwości...

Myślę, że jeszcze tydzień dwa temu takie wyniki nie miałyby jakiegoś kolosalnego przełożenia na kurs ale po upadłości monnari może być nienajlepiej... zanosi się że cała odzieżówka zbankrutuje (Redan miał mieć najmocniejsze podstawy a tu takie straty...)

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 6 czerwca 2010 15:59:38
Liczba wpisów: 7
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,471 sek.

rwgmjzhx
fnsesgvd
mwgzvcol
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
scvcyktt
qpdtrawd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat