Temat:
REDAN
Hmm właśnie ukazał się raport, chyba ma się ku lepszemu zwłaszcza czytając informację dodatkową... złotówka się umacnia, nierentowne działy polikwidowane, nie chce się wierzyć ale może w przyszłym roku zysk ;) Czy jest szansa aby Pan WD rzucił swoim mądrym okiem i skomentował jak On to widzi? http://www.redan.com.pl/
|
|
Temat:
IDMSA
No właśnie o to mi chodzi wszysc mówią że wyniki będą "dobre" "znakomite" że "giełda odbiła" ale co to znaczy dobre ile konkretnie albo powyżej jakiej kwoty będą dobre? banki mają w "kryzysie" zyski w setkach milionów a wyniki odbierane są jako "słabe" " niewystarczające" i kurs spada... czy ktoś z szanownych kolegów wie ile to będzie "dobrze" a ile "źle"? wpisujcie to da jakiś obraz...
|
|
Temat:
IDMSA
No to za moment wyniki... czy są może jakieś prognozy odnośnie ich kształtu? Jaki Waszym zdaniem zysk jest w stanie podnieść kurs a jaki spowoduje spadek... biorąc pod uwagę że przy 100 mln straty było około 1.3 to mam nadzieje że oczekiwania nie są baaardzo wygórowane... Pozostaje nam też liczyć na to że idm będzie "chciał" zrobić wrażenie bo dobry księgowy jest w stanie zrobić praktycznie każdy wynik wystarczy zrobić rezerwę na jakieś wydumane i nieprawdopodobne zobowiązania i już jest mniej plus odpowiedni wybór określenia momentu wyceny aktywów i mamy słabiutkie wyniki... Jakie jest wasze zdanie i oczekiwania?
|
|
Temat:
IDMSA
Czy wiadomo juz kiedy będa publikowane wyniki za II kwartał?
|
|
Temat:
IDMSA
znają się na finansach i rozumiałbym kupno jakiejś spółki z tej branży... zobaczymy co z tego wyjdzie...
|
|
Temat:
IDMSA
2 kwestie mnie nurtują 1. CZemu biuro maklerskie kupuje TAKą spółkę? i czy sie na tym zna. Jeżeli chcą coś restrukturyzować, wprowadzać na giełdę, czy poradzą sobie z przedmiotem działalności? 2. Czy to na zakup tej spółki poszły pieniądze z emisji? czy w związku z tym rezygnują z planów bankowych? Przecież emisja związana była z konecznością znalezienia własnego finansowania- banku, to miało ekonomiczne uzasadnienie a tu Euro Cynk... Nie ma wciąż info o żadnych zakupach/ działaniach jeżeli chodzi o bank. Myślę że ze względu na kurs nie są to zbyt dobre informacje... może ktoś wie więcej i rozwieje moje wątpliwości...
|
|
Temat:
REDAN
Myślę, że jeszcze tydzień dwa temu takie wyniki nie miałyby jakiegoś kolosalnego przełożenia na kurs ale po upadłości monnari może być nienajlepiej... zanosi się że cała odzieżówka zbankrutuje (Redan miał mieć najmocniejsze podstawy a tu takie straty...)
|
|