Hussar Gruppa złożyła wniosek o upadłość. Czy wiadomo na jakim jest to etapie, czy mają ustanowionego tymczasowego nadzorcę? Kiedy wogóle ten wniosek został złożony?
|
|
|
|
W temacie Getback ciągle się coś dzieje: businessinsider.com.pl/finanse...W sprawie Hussar cisza, brak jakichkolwiek informacji ze spółki. Czy wiadomo na jakim etapie obecnie jest sprawa Hussar? Moderator:Proszę zapoznać się z regulaminem forum, linki bez cytatów będą usuwane
|
|
|
|
Cytat:III. wezwać wierzycieli upadłego do zgłaszania swoich wierzytelności na ręce Sędziego – komisarza w terminie trzydziestu dni od dnia obwieszczenia postanowienia o ogłoszeniu upadłości w Monitorze Sądowym i Gospodarczym, Kiedy zostanie to obwieszczone? Będzie jakaś informacja od nadzorcy sądowego na jaki adres należy zgłaszać wierzytelności i co należy do nich dołączyć?
|
|
Temat:
EUROCENT
Ma ktoś jakieś informacje o aktualnej sytuacji w spółce? Kiedy będzie jakieś postępowanie sądowe w tej sprawie?
|
|
Temat:
EUROCENT
Ja uśpiłem swoją czujność po analizie spółki z portalu Obligacje.pl z 2 marca tego roku. W podsumowaniu zostało napisane: Cytat:Przy przyjęciu założenia, że krótkoterminowy dług 31,2 mln zł z tytułu obligacji ma charakter wewnątrzgrupowy, pomimo pogorszenia wyników Eurocent i istotnego spadku wyników grupy (i kursu akcji na giełdzie), sytuacja obligatariuszy (pod kątem możliwości spłaty zadłużenia przez grupę) nie różni się diametralnie od tej sprzed kilku miesięcy i wydaje się być satysfakcjonująca. Jednak to do Eurocent należy, poprzez czytelny i kompletny raport finansowy, potwierdzenie powyższej tezy. Odrębną kwestią jest to, w jaki sposób grupa poradzi sobie z pogarszającymi się wynikami, jasne jest, że generowanie straty w kolejnych okresach w końcu odbije się na pogorszeniu jej bilansu i będzie powodować dodatkową niepewność dla obligatariuszy. Wg. mnie zostało napisane, że pogorszenie wskaźników zadłużenia miało charakter wewnątrz grupowy, czyli pożyczono środki od funduszu który i tak należy do grupy Eurocent i tak naprawdę nie powinno to mieć wpływu na możliwość spłaty obligacji.
|
|
Temat:
ADMIRAL
Dzięki, zobaczymy po raporcie w sierpniu na ile poprawią wyniki.
|
|
Temat:
ADMIRAL
Czy wiadomo kiedy ma być raport za 2Q2014r?
|
|
Temat:
ADMIRAL
Co myślicie o kondycji tej firmy. Widać że firma się rozwija, ale z drugiej strony strata (zysk netto) za 1Q2014 większa niż za 1Q2013.
|
|
Witam, co myślicie o wynikach finansowych Hygieniki? Widzę, że poprzednia emisja obligacji serii F sprzedała się w całości.
|
|
|
|
No tak projekt na pewno jest intratny, ale zastanawiam się jak wyglądają finanse spółki, bo z tego co mi wiadomo to ma spore zadłużenie, które po emisji obligacji jeszcze wzrośnie.
|
|
Witam Co myślicie o drugiej emisji obligacji tej spółki która właśnie jest przeprowadzana? Poprzednia emisja zakończyła sie podobno redukcją, ale teraz chcą pozyskać podobno 3mln także zadłużenie spółki rośnie.
|
|
Wcześniejszą emisje Hygieniki też już oferował ten sam DM (Capital Partners), co teraz Admiral-a, także nie wiem czym to jest spowodowane.
|
|
Dzięki za info Tą analizę podałem bardziej jako ciekawostkę, wiem że tego typu artykułom nie można do końca wierzyć. Z jakich raportów można wyczytać o obniżeniu prognozy zysku netto? Obecna prognoza jest na poziomie 1885tyś na ten rok.
|
|
Witam wszystkich forumowiczów! Co myślicie o tej spółce, czy warto ją kupować? Rating na SW ma BBB+ także nie jest żle, ale to co pisze wapkil o raportach okresowych jest faktycznie ciekawe. Tutaj podaje link do analizy ekonomicznej. www.corporatebonds.pl/analizy/...
|
|