PARTNER SERWISU
mcmmqwyw
zibis5

zibis5

Ostatnie 10 wpisów
Hussar Gruppa złożyła wniosek o upadłość. Czy wiadomo na jakim jest to etapie, czy mają ustanowionego tymczasowego nadzorcę? Kiedy wogóle ten wniosek został złożony?

Co zrobić, żeby sprawę Hussar podciągnąć pod Getback, przecież w obu spółkach był ten sam prezes.
Następne info dotyczące Getback. businessinsider.com.pl/gielda/...

W temacie Getback ciągle się coś dzieje:
businessinsider.com.pl/finanse...
W sprawie Hussar cisza, brak jakichkolwiek informacji ze spółki.
Czy wiadomo na jakim etapie obecnie jest sprawa Hussar?

Moderator:
Proszę zapoznać się z regulaminem forum, linki bez cytatów będą usuwane

Jest także dostępne zamknięte forum Hussar Gruppa pod tym adresem:
http://www.obligacjehussar.fora.pl/

Cytat:
III. wezwać wierzycieli upadłego do zgłaszania swoich wierzytelności na ręce Sędziego – komisarza w terminie trzydziestu dni od dnia obwieszczenia postanowienia o ogłoszeniu upadłości w Monitorze Sądowym i Gospodarczym,

Kiedy zostanie to obwieszczone?
Będzie jakaś informacja od nadzorcy sądowego na jaki adres należy zgłaszać wierzytelności i co należy do nich dołączyć?

Ma ktoś jakieś informacje o aktualnej sytuacji w spółce? Kiedy będzie jakieś postępowanie sądowe w tej sprawie?

Ja uśpiłem swoją czujność po analizie spółki z portalu Obligacje.pl z 2 marca tego roku. W podsumowaniu zostało napisane:
Cytat:
Przy przyjęciu założenia, że krótkoterminowy dług 31,2 mln zł z tytułu obligacji ma charakter
wewnątrzgrupowy, pomimo pogorszenia wyników Eurocent i istotnego spadku wyników grupy
(i kursu akcji na giełdzie), sytuacja obligatariuszy (pod kątem możliwości spłaty zadłużenia przez
grupę) nie różni się diametralnie od tej sprzed kilku miesięcy i wydaje się być satysfakcjonująca.
Jednak to do Eurocent należy, poprzez czytelny i kompletny raport finansowy, potwierdzenie
powyższej tezy.

Odrębną kwestią jest to, w jaki sposób grupa poradzi sobie z pogarszającymi się wynikami,
jasne jest, że generowanie straty w kolejnych okresach w końcu odbije się na pogorszeniu
jej bilansu i będzie powodować dodatkową niepewność dla obligatariuszy.

Wg. mnie zostało napisane, że pogorszenie wskaźników zadłużenia miało charakter wewnątrz grupowy, czyli pożyczono środki od funduszu który i tak należy do grupy Eurocent i tak naprawdę nie powinno to mieć wpływu na możliwość spłaty obligacji.

Dzięki, zobaczymy po raporcie w sierpniu na ile poprawią wyniki.

Czy wiadomo kiedy ma być raport za 2Q2014r?

Co myślicie o kondycji tej firmy. Widać że firma się rozwija, ale z drugiej strony strata (zysk netto) za 1Q2014 większa niż za 1Q2013.

Witam, co myślicie o wynikach finansowych Hygieniki? Widzę, że poprzednia emisja obligacji serii F sprzedała się w całości.

Czy EMMERSON WIERZYTELNOŚCI HIPOTECZNE SA to ta firma co ta www.stockwatch.pl/gpw/emmerson..., bo z tego co widzę to też należy do grupy Emmerson S.A.?
Inną firmą z tej grupy jest PSA Capital SA www.stockwatch.pl/gpw/psacapit.... Czy to któraś z nich emituje obligacje?

No tak projekt na pewno jest intratny, ale zastanawiam się jak wyglądają finanse spółki, bo z tego co mi wiadomo to ma spore zadłużenie, które po emisji obligacji jeszcze wzrośnie.

Witam
Co myślicie o drugiej emisji obligacji tej spółki która właśnie jest przeprowadzana?
Poprzednia emisja zakończyła sie podobno redukcją, ale teraz chcą pozyskać podobno 3mln
także zadłużenie spółki rośnie.

Wcześniejszą emisje Hygieniki też już oferował ten sam DM (Capital Partners), co teraz Admiral-a, także nie wiem czym to jest spowodowane.

Dzięki za info
Tą analizę podałem bardziej jako ciekawostkę, wiem że tego typu artykułom nie można do końca wierzyć.
Z jakich raportów można wyczytać o obniżeniu prognozy zysku netto? Obecna prognoza jest na poziomie 1885tyś
na ten rok.

Witam wszystkich forumowiczów!
Co myślicie o tej spółce, czy warto ją kupować? Rating na SW ma BBB+ także nie jest żle, ale to co pisze wapkil o raportach okresowych jest faktycznie ciekawe.
Tutaj podaje link do analizy ekonomicznej.
www.corporatebonds.pl/analizy/...

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 20 marca 2021 16:24:24
Liczba wpisów: 18
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,213 sek.

snvbiwls
hwgmoxsh
vkcmmbai
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kexvpldj
jpitpoqp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat