PARTNER SERWISU
xhnizjrd
sartan

sartan

Ostatnie 10 wpisów
Cześć,
Generalnie przez cały czas notowań kontrakty mogą być "oderwane" od instrumentu bazowego i ich poziom kształtowany jest przez popyt i podaż na kontrakt danej serii. Ale żeby nie było tak pięknie to, to co wiąże kontrakt z instrumentem bazowym to data wygaśnięcia kiedy to kontrakty są rozliczane po poziomie zamknięcia instrumentu bazowego. Ten dzień nazywany jest dniem 3. wiedźm i przypada zawsze na 3. piątek marca, czerwca, września i grudnia. Ale oczywiście jest pewne pole do manipulacji dla w przypadku małej płynności kontraktów tak jak ma to miejsce na kontraktach mWig40
Get Rich or Die Tryin'

Hmm, ciekawe czy ostatnie dwa infa o umowie z pilkington i wynikach badania CD nie zostały puszczone pod dzisiejsze wprowadzenie akcji do obrotu. Nie spodziewam się sprzedaży akcji ze strony prezesa i v-ce prezes ale nie wiem kto z managementu dostał akcje i w jakich ilościach. Przynajmniej jak sprzedadzą akcje to będzie musiał być podany komunikat przez ESPI to szybko się dowiemy co w trawie piszczy.
Get Rich or Die Tryin'

Załączam swoją relację z ZWZA, którą zamieściłem na bankierze.

Witam,
Tak więc jestem po ZWZA jako akcjonariusz i uczestnik. Podzielę się z Wami moimi obserwacjami i informuję, że są to moje subiektywne spostrzeżenia. Proszę nie podejmować decyzji inwestycyjnych (zakup/sprzedaż akcji) na podstawie mojej opinii.

Na walne zarejestrowało się 6 akcjonariuszy
1) Prezes Dawid Cycoń
2) W-ce Prezes Edyta Stanek
3) 3 x Inwestorzy indywidualni (jeden się nie pojawił)

Nie było akcjonariuszy instytucjonalnych reprezentowanych przez kancelarie --> wnioskuję, że to one stały także za ostatnimi silnymi przecenami wraz ze spekulantami. Martwi mnie to, że w akcjonariacie mogliśmy zostać sami z dwójką uczestników w koronie (Pani Edyta Stanek i Pan Dawid Cycoń)

Walne zaczęło się punktualnie o 11:00

Trwało z głosowaniem nad uchwałami całe 29 minut, Pan Solorz szybko się uwinął.

Odpowiadając na pytania czy była możliwość porozmawiania z zarządem -> Nie było takiej możliwości. Była ewentualnie możliwość rozmawiania nt. uchwał do podjęcia na ZWZA.

Prezes Dawid Cycoń pojawił się 2 minut przed WZA i wyszedł zaraz po zamknięciu WZA przez przewodniczącego (w zasadzie mówiąc tylko dzień dobry i do widzenia). Nawet nie zdążyłem schować lapka do torby i już go nie było ;-)

Jeden z inwestorów próbował porozmawiać z Panią Edytą ale niestety też nie znalazła dużo czasu.

Ponieważ w firmie byłem przed walnym więc pochodziłem po firmie obserwując pracowników, organizację i biura.

Ocena subiektywna jest pozytywna. W biurach panuje porządek, 5S i nie widziałem zagrożeń BHP.
Wszystko w obszarach które widziałem jest zorganizowane dobrze i na swoim miejscu.

Niestety nie było mi dane zobaczyć już uruchomionej produkcji czy chociaż sławnego laboratorium.
Spółka, zarząd lub ktoś z pracowników (z polecenia zarządu), nie zadbał o to aby można chociaż zadać kilka pytań odnośnie portfolio, zobaczyć jakiś show room z produktami czy zrobić plant tour. Nic kompletne zero.

Dlatego samo walne i potraktowanie mnie jako akcjonariusza mniejszościowego oceniam nisko.

Ale ogólnie patrząc na obraz firmy nie widziałem powodów do niepokoju.

Przed firmą pełno samochodów pracowniczych.

Parking przed halą leasingowaną od strefy jest pełny. Dostawy są też realizowane do tej hali tzn, że biura już tam powinny funkcjonować. Sądzę, że tam właśnie produkują covid detector.

Budowa dodatkowej powierzchni produkcyjno-logistycznej trwa (szacuję, że potrwa jeszcze 6-8 miesięcy).

Pytanie kiedy pojawią się kolejne pozytywne ESPI ze spółki i jak rynek na nie zareaguje.

Dodatkowo po ZWZA udałem się z kolegą na Uniwerek zobaczyć zainstalowane tam już produkty MLS. Powiem szczerze, że robi to wrażenie pozytywne.

Dodatkowo Covid Detector nie stał na wejściu do firmy i nigdzie go nie widziałem.
Get Rich or Die Tryin'

Na chwilę obecną to raczej handel prowadzi animator runku bo naprawdę nic się nie dzieje.
Ciekawe czy coś się ruszy po informacji o wprowadzeniu Covid Detektora do obrotu. Spodziewam się informacji w ESPI do końca tygodnia.
Get Rich or Die Tryin'

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 16 stycznia 2022 11:08:30
Liczba wpisów: 4
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,454 sek.

xlrkrdlc
vpfeuefb
dhcznnms
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mxvzhjrc
isheyqxx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat