PARTNER SERWISU
ioblrfve
konradH

konradH

Ostatnie 10 wpisów
Dla mnie potencjał do spadków jeszcze się nie wyczerpał. Przy cenie 124 zł będę się zastanawiał bo obecnie sentyment rynku jest w spółkach value takich jak np surowce energii itp a segment gamedav odchodzi na dalszy plan i będzie tracił. Zresztą nadchodzi najgorsza pora roku dla gierek czyli lato a dobije to dodatkowo to że ponad rok z powodu pandemii siedzieliśmy w zamkniecu w domu. Ogólnie według moich ocen w całym sektorze będzie przecena akcji nawet tak gdzie już zapowiadają premierę. Pytanie jaki wzrost wartości do września października akcji spółek value np surowcowe budowlane a jaka spółek związanych gamedevu. Po postu na rynku są lepsze okazję niż spółki produkujące gry czy zajmujące się ich dystrybucja a w nadchodzącym czasie będzie przetasowania. OFE banki ciekawszych czasów nie widziałem. Polecam sprawdzić co OFE ma w portfelach bo będą musieli sprzedać cześć akcji. Nie dziwi mnie wysoka dywidenda jakoś w końcu muszą zachęcić dużych do pozostania nawet dobrze jakby zapewnili rok rocznie jej wypłatę z powiedzmy 30%-50% zysku. Co jeśli rynek obniży wartość C/Z dla gamedevu o powiedzmy 30 - 40% bo będa oczekiwania systematyczne rok w rok dywidendę z zysku na poziomie 50%.

Cytat:
I co całkiem ładne pakiety rano były właściwie połowę aktualnego obrotu. Podejrzewam że fundusze pilnują kursu. Ciekawie mnie do kiedy będą siedzieć do raportu za 1Q. Raczej "zgniłego jaka " nie ma bo każdy by o tym pisał

I dlatego się zastanawiam skąd ta zejście. Trochę czaję się z zakupem ale puki się nie uspokoi wykres nie dotykam.
W sumie teraz to wygląda jakby miało zejść na kolejne wsparcie albo czyszczenie pozycji.
Choć patrząc na pozostałe spółki z sektora GAME DEV na GPW i NC to dziś wygląda mi to na korektę po całości. Czyżby koniec hossy tego sektora albo szykowała się jakaś głębsza przecena tutaj w całym sektorze ? nie wiem, co o tym myśleć wykers powinien przynajmniej zachowywać się neutralnie przynajmniej do czasu czatu a to leci
TheFarm51 ogłosił dziś premierę Chernobylite na lipiec i też leci niby dobra informacja powinno być przynajmniej na plusie a jest na minusie. Znam zasadę kupuj plotki sprzedawaj fakty ale tutaj

Ładnie ktoś zasypał dzisiejszy wzrost z TKO. Pytanie czy to shortujący pilnują kursu czy ten raport ma jakieś zgniłe jajo którego jakoś się nie dopatrzyłem. No chyba że chcą uzyskać dobry efekt bazy a potem wzrostu pod czata z inwestorskiego. Jakieś pomysły dlaczego akurat dziś to tak leci ?

Problem z pytaniami jest taki że zarząd sobie wybiera pytania na które odpowiada albo ma już przygotowaną listę pytań na które odpowiada. Ostatnio tak było tak będzie i teraz

Dlaczego SW wycina filmy na temat tego jaka gra miała być a jaka jest, przecież to pokazuje dlaczego kurs leci

Moderator:
W ramach dobrej woli wyjaśniam: usuwane są treści powtarzające wcześniejsze informacje bądź opinie. Nie wnosisz swoim wpisem nic nowego, stan gry jest znany i był omawiany jakieś 4 miesiące temu. Zachęcam do bliższego zapoznania się z regulaminem forum

Kolega jeden z tych hurra optymistów piewców zniknięcia po wczorajszym info krótkiej sprzedaży a dziś już około 9:58 było widać że to info pod krótką pozycję/lub sprzedaż akcji przez kogoś kto ma dużą pozycję tutaj. Oczywiście to są moje przypuszczenia ale dajmy sobie czas do przyszłego tygodnia i wszystko się wyjaśni.
Przypuszczam że tak różowo tutaj nie jest a przecena mówi żę duży kapitał rozgrywa i ewidentnie wygląda na to że redukuje pozycję.

Z drugiej strony jeśli by trafnie przewidywał to nie pisał by na forum tylko w prasie branżowej :)

Dix22 napisał(a):
Zarząd CD PROJEKT S.A. z siedzibą w Warszawie („Spółka”) przekazuje poniżej informacje o szacunkowych wynikach Grupy Kapitałowej Spółki za rok obrotowy 2020, w zakresie:
- skonsolidowanych przychodów ze sprzedaży, wynoszących 2.139 mln zł
- skonsolidowanego zysku netto, wynoszącego 1.154 mln zł
wskazując jednocześnie, że wyniki te obejmują dane niezaudytowane, i mogą różnić się od ostatecznych, poddanych badaniu audytora wyników, jakie zostaną opublikowane przez Spółkę w formie skonsolidowanego raportu rocznego, co nastąpi w dniu 22 kwietnia 2021 roku.

O 650 mln zł przychodów się pomyliłem,
natomiast jeśli chodzi o zysk to liczyłem na 40% marżę netto czyli około 1,12 mln zł zysku netto.

Dla mnie wyniki osobiście powyżej moich szacunków, dlatego jestem zadowolony.

Poza tym, wskaźniki C/Z tak niskich dawno nie było. Dla gamedev są w ok. 25 - 30.

Lada chwila i dowiemy się o zniknięciu krótkich pozycji (mają 3 dni na przesłanie informacje do KNFu).

gdzie te wzrosty do 250 zł o których co niektórzy piszą ? Czemu otworzyło się neutralnie do zapowiadanego przez niektórych takiego niespodziewanego super wyniku ?
Ta sobie myślę że to super info jest w cenie albo jest pod krótką sprzedaż by ktoś właśnie mógł ją realizować bez nadmiernego spadku.
Generalnie ci co ubrali się przy 250 zł nadal wiszą na hakach a tak ładnie zapowiadał nam się wczoraj tutaj wzorst. Chyba najwięcej na Bankierze bajkopisarzy bo z rzeczywistością nie mają nic wspólnego.

Super wynik jest w cenie jakby pokazali % super wynik sprzedaży w 1Q2021 to pewnie by był skok na do 250 możliwość zejścia z haka najgorsze jak akcje są kupowane na kredyt w DM.

Zerknąłem sobie o 9:53 na notowania i widzę że ktoś wywala papier czyli info pod krótką sprzedaż funduszy a drobny dale wisi bez możliwości wyjścia

W niektórych pokazują w innych trzeba prosić ale można uzyskać dane.

Tutaj masz pokazane ilości Orders to tak w nazwiążaniu do twojego żę jest to tylko 1-3% gdyż ja uważam że jest to czasami nawet 20 - 30%
www.gamivo.com/pl/product/cybe...

Nie mam zamiaru się kłucić ale wydaje mi się że nie masz pojęcia o sprzedaży elektroniczej kluczy i jaki procent jest realizowany przez keyshopy. Mogę powiedzieć tylko że według mojej oceny one zwiększają popularność dzięki cenie i pompują %

Natomiast cena w oficjalnych kanałach była po około 159 zł czyli sporo niżej niż podajesz
tutaj masz historię ceny przypuszczam że nie znasz tej strony
https://gg.deals/game/cyberpunk-2077/

Gra była po 159 zł (GOG )a w keystorach był 95zł- 119 zł takie małe sprostowanie co do cen po ile można byłą ją kupić. Nikt nie kupuje po 200 jeśli może kupić po 150zł czy 105 zł tym bardziej że klucze działają
O widzę że nadal jest, a sam kupiłem za 95 zł
www.cdkeys.com/pc/games/cyberp...:~:text=%20How%20to%20install%20Cyberpunk%202077%20%201,on%20the%20%27Orders%27%20page%20of%20CDKeys.%20More%20

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 12 lipca 2021 13:28:16
Liczba wpisów: 16
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 1

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,201 sek.

nxiebwxp
fgtossee
vfxheufh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
oldtlzld
gnqveyzl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat