PARTNER SERWISU
hwwkwunj
guffy

guffy

Ostatnie 10 wpisów
fabularasa napisał(a):
WatchDog napisał(a):
Na sztuczkach to się zbytnio nie znam...
p. Jędrzejewski nie może kupować bo jest na skraju limitu wezwania.
Musiałby parkować małe ilości po znajomych. Ale może to nie on.
Różne kręgi na pewno wiedziały, że jest przygotowywana emisja, bo wszystko jest dopięte na ostatni guzik, a harmonogram wskazuje na to, że mają dogadanego inwestora(ów).
Zastanawiam się co byłoby lepsze: fundusz czy ktoś z branży, ze świata. Komentarz niedwuznacznie sugeruje, że taki ktoś nie zaszkodziłby, a nawet pomógł. Ja bym jednak wolał fundusz, bo on ma czyste cele osiągania stopy zwrotu, natomiast jakikolwiek inwestor branżowy rodzi zagrożenie drenażu technologii, know-how czy kadry - za to może lepiej wypromować firmę, o ile jest duży i znany.

tak dla przypomnienia czy to nie fundusze kupowały powyżej 50? jakoś nie widziałem chęci do osiągania stopy zwrotu...

... a jeśli emisja dla kogoś to może pewien Rosjanin?

nie sadze on mial bardzo duze problemy finansowe.

fabularasa napisał(a):
siedzi jeszcze ktoś na tym papierze - wczorajsze sygnały na S (wykres godzinny) zostały anulowane d'oh!

Witaj!!!!
Pisałem już wcześniej na tym forum i pozostałych, że z szacunkiem do Waszej wiedzy na temat AT, ale to nie ta spółka!!!!!! Ona rośnie jak nikt się tego nie spodziewa. Można na niej troche ugrać kierując się AT np. kaszabe, ale miodzik spijają najwytrwalsi. Pozdro.
PS.
Ja osbiście myslę ze toroche jeszcze urośniemy pod info które bedzie w przyszłym tygodniu, a pozniej wyniki ale tu moze byc roznie ( nie mam na mysli zysku tylko historie).

Manat36 napisał(a):
morfeusz napisał(a):
gornictwo.wnp.pl/kopex-rozpocz...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzięki za link , wchodząc na strone można doczytać się więcej na temat kopexu . Zamieszczone są inne informacjeAngel o działaniach i planach spółki.

Ehhhh szkoda gadac. Jak Ty dziekujesz za link do wnp !!!!! To co Ty robisz w tej spolce. Zadam pytanie na ile liczysz 5, 10 , 15 %? Bo z tego co obesrwuje ostatnio bardzo dużo nowych twarzy na Kopex sie pokazalo. Podam Ci jeszcze jeden http://www.gpwinfostrefa.pl. Tam sa informacje ze społki o umowach itp. Co do kopex zasada jest taka jak masz pozytyw ( czyt. umowa na 600 tys, 5 mln, 20 mln, 200 mln) brak reakcji a wrecz spadek (no dzisiejsza sesja wyjatek 0,22% up)!!!!! Brak jakichkolwiek inf 3 %, 6 %, max 7-10 % up. Czy warto ? Decyzja nalezy o Ciebie!
Pozdr.
binky

fabularasa napisał(a):
mi wychodzi że na teraz w górę - i nawet kontrakty się pojawiły (AT + fundamenty ;) )

Kolego chyba dobrze wiesz ze kurs kopex infa nie maja wpływu. On zachowuje sie irracjonalnie, ale uwazam podobnie jak Ty . Ileż k.... mozna dreptac w miejscu. Jeżeli nie bedzie jakies przykrych niesopdzianek typu (np.Wahana ....) to powinno byc ciekawie a wrecz dobrze.
Pozdrosalute

Nie wiem czyście zauważyli, że KOPEX spłacił 85.000.000,00 PLN-WCZEŚNIEJ!!!! Spłata miała nastąpić dopiero w grudniu 2009 r.
Czyli:
1. Zaciągną kolejny krdyt na realizację kolejnych kontraktów o których dopiero się dowiemy. Chyba najbardziej prawdopodobne.
2. Spłacili wcześnie bo maja na tyle kasy. Ale to raczej odpada ze wzgledów ekonomicznych.

666 napisał(a):
Ładnie dał zarobić, ale tylko na stracie. Tradycji stało się za dość.

To jest stara prawda o Kopex. On idzie w gore kiedy nikt sie nie spodziewa!!!!! ****** mnie czasami i w niego wątpiłem , ale caly czas ani 1 akcji mniej ( w myśl zasady CIERPLIWOŚĆ!!!!) tylko więcej. Dziś nawet mnnie "ubrali" po 19,80 :). Ale cóż życie. salute

Jarbas napisał(a):
666 napisał(a):
Korekta rozpoczęta, zobaczymy jak głeboka.

Do 10.00? king

Przecież sam w to nie wierzysz king

owner napisał(a):
guffy napisał(a):
owner napisał(a):
wywaliłem po 13,50. jakaś lipa się robi. w usa zapowiada się czerwone zamknięcie więc jutro pewnie jeszcze taniej będzie Think przynajmniej z rana

Ehhhh "Owner" miałem Cię za poważniejszego inwestora a Ty widzę zwykły ...... typowa spekuła zajebiste pakiety musisz posiadać (wywaliłem po 13,50, przy dziennym obrocie..... Nie chce mi się liczyć ile poszło po 13,50 z tego złóżmy ze Twoje "pakiety" to 30 %) ale z tego co wiedzę to większość tu takich Tak ze lepiej idź na AD.Drągowski, DREWEX bo tam będzie UP UP UP. :D.No i może analiza się sprawdzi :). Bo tu na razie ni hu hu!!!!

Dancing pisałem już wcześniej że mam stały pakiet papiera jak na moje możliwości którego nie ruszam a drugim się bawie i wywaliłem dzisiaj ten spekulacyjny i tyle Angel

happy8 thumbup

owner napisał(a):
wywaliłem po 13,50. jakaś lipa się robi. w usa zapowiada się czerwone zamknięcie więc jutro pewnie jeszcze taniej będzie Think przynajmniej z rana

Ehhhh "Owner" miałem Cię za poważniejszego inwestora a Ty widzę zwykły ...... typowa spekuła zajebiste pakiety musisz posiadać (wywaliłem po 13,50, przy dziennym obrocie..... Nie chce mi się liczyć ile poszło po 13,50 z tego złóżmy ze Twoje "pakiety" to 30 %) ale z tego co wiedzę to większość tu takich Tak ze lepiej idź na AD.Drągowski, DREWEX bo tam będzie UP UP UP. :D.No i może analiza się sprawdzi :). Bo tu na razie ni hu hu!!!!

owner napisał(a):
gortal to możliwe że od Ciebie kupiłem Angel dzisiaj atak na luke?

gratuluje decyzji

owner napisał(a):
13,30 - 13,40 dużo zleceń na S. jak nie bedzie obrotu i większy kapitał tego nie łyknie to będzie takie kiszenie

niestety ale masz racje w 100% Think

pio355 napisał(a):
Witam Wszystkich.
Jestem niekumaty zupełnie, choć zły duch mi podszeptuje aby 30% kasy zamienić dzisiaj na akcje...
więc jestem na stockwatch od kilku dni i pilnie pobieram nauki;
( tak, to ja wasza fryzjerka, hydraulik, zbrojarz-betoniarz itp...ale nie uciekajcie jeszcze z giełdy pls:)

KOPEX - czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego spółka wyceniana 3 lata temu na 215,-PLN dzisiaj jest warta 13,- ?
oczywiście jasno z waszych postów wynika że to obecnie wartościowy towar
ale dlaczego?
Eh?

Heee jak bylo 215 to byl split :) a spadek byl z okolic 65 do okilic 8. A dlaczego dlatego co wszyscy dlatego co KGHM polecial z niby to wybica pod dywidende z 105 na 20 itd itd ........

owner napisał(a):
rozliczenie opcji za kontrakt z chinami chcieli przedluzyc to cholera wie kiedy takie info moze wyjsc

TAK tylko co do ścisłości KOPEX nie posiada opcji informował o tym KJ maja zabezpieczenia typu forward

owner napisał(a):
teraz ma 750k

no wlasnie czyli sprzedali i kupilid'oh! TO SA DANE Z MAJA Z FORUM PARKIETU UZYTKOWNIKA MAKLER

kliknij, aby powiększyć

owner napisał(a):
moze jestem malo spostrzegawczy ale czy w akcjonariacie pojawilo sie OFE ING?? czy bylo juz wczesniej?

BYŁ ale pewno miedzyczasie wybyl i powrocil.
W 31.12.2007 OFE ING MIAŁ 870 963 akcji

Poza tym uważam że jest jak pisali ŚP Pan Leszek juz od dawna nie brał udziału w funkcjonowaniu spółki (prasa pisało o kłopatach ŚP Pana Leszka). Więc nie powinno być zle strategia powinna byc relizowana. Dobrz byłoby jakby udało im sie dograc zapowiadaną poand rok temu Indonezję. Ale jak bedzie zobaczymy....

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 16 września 2010 20:52:38
Liczba wpisów: 16
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,603 sek.

vuwjjvaa
rifgxffy
dgkkfach
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
sossaobr
xejeznvq
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat