PARTNER SERWISU
bigzkovx
punto2

punto2

Ostatnie 10 wpisów
No to teraz chyba już nikt nie ma wątpliwości co do wyników.Zysk netto 1,5 bańki przychody prawie 7 mln.A wycena niecałe 7 mln.Przed nami dwa najlepsze kwartały które dadzą zarobić 3,5 mln w tym roku.hello1

12.06. Warszawa (PAP) - Nanotel prognozuje, że w 2014 roku jego zysk netto wzrośnie do 3,3 mln zł, a w 2015 roku do 4,8 mln zł - poinformowała spółka w komunikacie.
Zgodnie z prognozą przychody ze sprzedaży w 2014 roku wzrosnąć mają do 26 mln zł, a w 2015 roku do 30,7 mln zł.
W 2013 roku zysk netto spółki wynosił 0,6 mln zł, a przychody 10,7 mln zł.

newconnect.pl/?page=get_ebi_fi...

Przedstawiona prognoza zakłada, że oprócz zdarzeń związanych z typową działalnością Spółki, żadne inne wydarzenia (w szczególności zdarzenia nadzwyczajne) nie będą miały wpływu na wyniki finansowe Nanotel S.A.
Jednocześnie Zarząd Nanotel S.A. informuje, że opracowując prognozy finansowe kierował się zasadą ostrożnych szacunków. Prognoza przygotowana została na bazie już podpisanych umów, w tym w szczególności.

A kapitalizacja 5 milionów.

Patrząc na ostatnie prognozy to spółka wyceniana obecnie na 15-20% wartości.Kapitalizacja 5 baniek przy zysku z prognozy 2014/2015 8 mln netto. W perespektywie kolejne możliwe wygrane przetargi.
Potencjał wzrostu ogromny-porównawczo to jakieś 25-30 złoty.Spółka kompletnie nieznana na NC.A kontraktów podpisanych mają na 80 baniek na najbliższe 1,5 roku.

Infa nieciekawe z Indygo:
-debiut przez GPF Causa Industry-potencjał wzrostu wyczerpany na długo przy cenie 2 groszy i planowanej ilości akcji-resplit tu nic nie zmieni.
-emisja Baltic znowu nie objęta w całości.
-dofinansowanie także stop-co dalej to się okaże
-technicznie wybicie z kanału o szerokości 35 groszy-co dawałoby realizację w okolicy 1,1 zeta.
-jeśli Małachwiej dali wali w rynek to kierunek na najbliższe tygodnie obrany

Spółka kilka ostatnich miesięcy się konsoliduje.Restrukturyzacja przynosi efekty-pojawił się zysk.Wycena 0,25 WK a odpisy porobiono już w ostatnich dwóch kwartałach 2013 roku.Walor zapomniany a przy wzrostach robi się dosyć płynny-za to na spadkach obroty śladowe.

abdomen napisał(a):
"anty_teresa" napisał(a):
Jeśli zaś mówimy o zabawie, to zakładanie marży na poziomie LIDERA rynku jak w projekcie jest nadużyciem. Owszem, ceny sprzedaży są niższe niż rynkowe według prezentacji, ale przez przyjęcie marży netto na tym poziomie ciężko mówić o konserwatyzmie wyceny

Z "Waszego" chata (przedostataniego):
"Dariusz Janus" napisał(a):
Proszę sobie wyobrazić, że 3 z 5 instalacji produkujących propanty u jednego ze światowych liderów rynkowych są oparte o technologię, które energetycznie są droższe o 100 dol na tonie od naszych technologii.
W kontekście powyższego, wydaję się, że marża wzięta mimo wszystko ostrożnie. Z resztą cenę propantów wzięli b. konserwatywnie, więc dziwne, żeby szaleli z marżą. Kojarzy mi się jeszcze, że gdzieś można było znaleźć informację, o ile szacunkowo technologia BC jest mniej energochłonna, od innych producentów, ale nie pamiętam gdzie to czytałem, a nie chce mi się szukać.

W każdym razie w kontekście powyższego, przyjmując marżę 20%, chyba jednak nadal stosujemy ostrożne podejście.

PS. W rekomendacji kali nie tylko stopa jest nietrafiona, tam jest przyjętych wiele założeń, z którymi się nie zgadzam pisałem już z resztą o tym wcześniej

Odnośnie oszczędności w produkcji kojarzy Ci się dobrze-także czytałem.Ma to być główna przewaga konkurencyjna w Baltic.Tak więc marża na poziomie 20-25 % to dalej ostrożna i zachowawcza teza.Cena propantów sprzedawanych przez Baltic szacowana była na 600 dolarów-obecnie cena w UE sięga 800-900 $.Tak więc jest dalej duże pole manewru w górę.Drugim czynnikiem przewagi ma być fakt iż będzie to pierwszy zakład propantów w Europie i to Centralnej-praktycznie brak konkurencji.A łupki będą wydobywane wokół Polski-niskie koszty logistyczne.Co do wyceny C-Z na poziomie 10 do tej kalkulacji to tak jakby wyceniać fabrykę wiader plastikowych z rentownością 5-10 %.

Ripley napisał(a):
Mnie interesuje tylko tyle, że Indygotech Minerals posiada 21.4 mln akcji BCI, że LZMO posiada 15mln akcji BCI, że Indygotech posiada 3,7 mln akcji LZMO, że jest właścicielem 67% akcji Industry Technologies, a po debiucie na NC będzie posiadał 61% akcji IT. To są rzeczy, które są dla mnie ważne. Drugą ważną rzeczą dla mnie są raporty finansowe LZMO i w przyszłości BCI i IT (w przyszłości, gdyż na dzień dzisiejszy nie prowadzą one działalności operacyjnej). Dodatkowo staram się ocenić na podstawie informacji zawartych w raportach bieżących przyszłą wycenę spółek stowarzyszonych i zależnych i na tej podstawie dla samego siebie wycenić wartość Indygo. Jak podkreśliłem, raportu Indygo potrzebuję tylko i wyłącznie do określenia poziomu zadłużenia i kosztów ogólnych zarządu, do niczego więcej ten raport nie jest mi potrzebny. Rynkowa wycena Indygotech nie ma dla mnie praktycznie żadnego znaczenia. W momencie kiedy wszystkie spółki będą prowadziły działalność operacyjną i działalność stanie się rentowna będą wypłacały dywidendę, którą będzie otrzymywało między innymi Indygo, a która z kolei będzie wypłacana akcjonariuszom Indygo. To samo dotyczny możliwości w przyszłości kupna całego holdingu przez inwestora zewnętrznego.
Pamiętajmy o tym, że prezes Indygo ma duży pakiet akcji Indygo, podobnie jak prezes LZMO i krzywdy samym sobie nie zrobią. Ja sam nigdy nie będę się odnosił do aktualnej czy przyszłej ceny akcji Indygo, bo jest to tylko moja subiektywna opinia.

Prezesi mają kluczowe pakiety w spółkach=jak by nie patrzeć wiedzą wszystko co będzie się działo w ciągu najbliższego roku-lub prawie wszystko...Stąd też już wspominają o niespodziankach.Lst Capital szukało swojej działalności kilka lat. DJ nigdy chyba nie była tak duża odnośnie powodzenia obecnych projektów-ewidentnie widać iż pociągną te 3 projekty do samego końca.Dodatkowy temat to nowe produkty o których wspominał DJ podczas czatu.
Spółka kosztowała 2 zeta pół roku temu gdy były tylko plany z BC na 30 tysięcy ton.Kosztuje dalej 2 zeta gdy BC ruszy z 60 tysiącami ton a plany sprzed kilku miesięcy zaczynają się realizować.
W ciągu 2 miesięcy debiut Industry -wtedy też okaże się iż Indygo jest warte kilkukrotnie mniej niż jego spółki zależne notowane na GPW po zsumowaniu.

computer Sporo pakietów latało w ostatnim roku na GPW.A i obroty jak na Kopex często były olbrzymie

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 30 listopada 2014 21:13:51
Liczba wpisów: 11
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,247 sek.

kezkhaui
bhqudetz
rbtxulxp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dbjdkovf
vnpiitue
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat