Czy ktoś wie w jaki sposób Uboat sprzedawał te przeprawy. Z tego co mi wiadomo to Uboat handlował głównie ze spedycjami . Misiąg mógł założyć dwie , trzy spółki na słupa i im odsprzedawac zakupione hurtem przeprawy , a potem one sprzedawały dalej . Mogły to robic nawet taniej skoro i tak był przekręt . Spółki te mogły nawet ze dwa trzy miesiące płacić ubotowi ,a potem przestać , by potem w razie draki nikt nie zarzucił Maciągowi ,ze nie reagował na zadłużenie . Powie ,że przeciez płacili , a że nagle przestali to juz nie jego wina . Ten skok zadłużenia był dośc nagły. Jesli nikt z prokuratury nie kupił obligacji Ubota to sprawę po roku umorzą . Ciekawe jak wygląda struktura tych niby nalezności . Ile firm wisi kase ubotowi? Zna ktoś jakiegoś klienta ubota , może spyta czy oni kupowali przeprawy bezpośrednio w firmie. Jest też jeszcze nadzieja ,że ktoś weksza kase umoczył to może Misiągowi dupę odstrzeli . Wtedy mu zniknie głupi usmieszek z facjaty. Ale nam kasy nie przybędzie .
|
czytaliście ten raport na obligacje .pl ? W lipcu 2012 roku eKancelaria zakupiła od WDM Capital S.A.akcje stanowiące ok.49,99% udziału w KZ i głosach na WZ spółki EXDEBT S.A. za kwotę 1,82 mln PLN. 5 kwietnia 2013 r.eKancelaria dokonał a sprzedaży akcji spółki EXDEBT S.A. na rzecz Mariusza Pawłowskiego (prezes i główny udziałowiec eKancelarii) za 610 tys. PLN ,realizując stratę w wysokości 2,8 mln PLN(na koniec 2012 roku udziały w EX -DEBT zostały przeszacowane w górę, stąd strata w 2013 roku wyższa niż kwota zakupu)
Bez przeszacowania to chyba 1,2 mln straty czystej gotówki. Dość rozrzutne podejście do pożyczonej kasy. To tak jakby kupic samochód na firmę za 200 tys i sprzedać bratu po roku za 10 tys
Poza tym jest w tym raporcie wzmianka i domyślam się ,ze to EXDEBT stoi za obejmowaniem kolejnych serii obligacji stwarzając wrażenie ,ze ktoś te obligacje obejmuje. Ten ostatni przedwczesny wykup na 200 tysiaków to pewnie tez dla nich lub dla jakiegoś znajomka.
Umowa z prowidentem dla mnie nie przedstawia zadnej wartości . Skoro psy gończe prowidenta szukające dłużników po wszystkich norach nie mogą odzyskac kasy to na pewno nie zrobią tego windykatorzy ekancelarie z zarobkami 9 zł za godzine . Mamm taką działke nad jeziorem Kupiłem ją od od gościa , który cała tą ziemię przepuścił przez wątrobę. Została mu taka rudera ze 300 m ode mnie. Gostek jest starym kryminalistą , ma nawet kratę wytatuowaną na czole . Przyszedł do mnie kiedyś facet i pyta się o niego . Okazało się ,że to windykator z prowidenta, bo pożyczyli mu 2 tysiaki. Więc pewnie ekancelaria ma to zlecenie. To zycze szczęścia. Będą teraz sprzątali po maksymie Prowidenta "Byle komu , byle w domu"
Jest jeszcze tym raporcie informacja ,że ekancelaria kupiłą pakiety o wartości 93mln za 18 mln. Wychodzi,ze to 19 procent wartości. Wydaje mi się ,że niedawno czytałem wypowiedź kogoś z Kruka ,ze nie moga nabyc nowych pakietów bo na rynku zrobiło się drogo , fundusze przepłacają , płacąc ponad 10 procent wartości.A tu zakup był za 19 %.
Ja uważam kancelarię za kandydata na trupa , a następnego w kolejce PCZ
|
Ja mam wrażenie ze z ta kasa mozna sie żegnać. Co prawda mam ta serie zabezpieczona , ale czy byl jakiś przypadek na catalyst zeby indywidualny dostal kase z zabezpieczenia. A czy ekanc. Podala raport za 1 kwartal?
|