PARTNER SERWISU
nzmpspkq
jozefsztrop

jozefsztrop

Ostatnie 10 wpisów
czekamy z niecierpliwością, bo jak nie to wypisuję się z Catalyst salute

Zaczyna się dużo dziać na akcjach LEO, nie dość, że Leonidas otrzymał pozytywną weryfikację GPW – wyjście z segmentu NewConnect High Liquidity Risk to dzisiaj zauważyłem dużą (jak na Leonidasa) transakcję pakietową bo jej wartość to 256.000 PLN, ktoś zakupił akcje, za które zapłacił o 10 proc. powyżej aktualnego kursu tj. po 0,90zł/akcja.

Mam wrażenie, że za chwilę będą się chwalić którąś ze swoich spółek portfelowych lub nawet kilkoma, pożyjemy, zobaczymy.

Czy ktoś się orientuje jak wygląda aktualnie działalność ich spółki zależnej w 100proc. Digate Interactive Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 74/5, 87-100 Toruń? Czy działają operacyjnie?

trzeci komunikat powinien mieć opis jak poniżej:
3) Pozytywna weryfikacja GPW – wyjście z segmentu NewConnect High Liquidity Risk

DRIVER77 napisał(a):
Spólki w portfelu Leonidas:

Mikrokasa
Ekancelaria
Thunderbull
Tap2C
Red Pharma.

Zresztą wystarczy wejść na strone, by wszystkiego się dowiedzieć
http://www.leonidascapital.pl/

DRIVER77 czytaj uważnie, w portfelu Leonidasa nie ma Ekancelarii, jest natomiast Kancelaria Prawna Miśko-Pawłowska i Wspólnicy sp.k.

też się zastanawiam o co chodzi z tymi wzrostami.

Wchodzą w nieruchomości, a co wspólnego ma firma pożyczkowa z nieruchomościami? Czy znają się na tym? Przecież spółka działa od 2006 roku tylko i wyłącznie w swojej branży tj. pożyczkowej i do tego z fajnymi wynikami. Nie wiem czy to dobry pomysł z tymi nieruchomościami. Kto im taki pomysł zapodał?

Ktoś się orientuje czy spółka ma zamiar plasować kolejną emisję?

Mają również w portfelu spółkę MIKROKASA, wyniki Mikrokasy za rok 2014 wyglądają bardzo dobrze: Suma bilansowa na koniec 2014 to 21.011.506 zł, co stanowi wzrost rok do roku o 119 proc. Aktywa na poziomie 8.873.817, tutaj wzrost rok do roku o 171proc. Aktywa obrotowe wzrosły o 93 proc tj. do 12.137.689 zł. Przychody za 2014 6.936.484 natomiast zysk 1.310.860 zł. Uważam, że to kolejne zdrowe aktywo w Leonidasie.

Poniżej link do raportu Mikrokasy:

www.gpwcatalyst.pl/raporty_ebi...

Faktycznie ten T-bull wygląda bardzo dobrze pod względem oferty produktowej tj. gier co przekłada się na przychody i zyski. Natomiast bardzo interesuje mnie kolejna spółka z portfela Leonidas Capital, myślę tu o Tap2C:

http://www.tap2c.pl/realizacje

Zauważyłem Logo Tpa2C na wielu miesięcznikach np. Playboy, Przyjaciółka, CHIP, Claudia i wiele innych, wygląda to dość poważnie, muszą mieć zatem umowy z tak poczytnymi miesięcznikami, w związku z tym czy ktoś ma jakieś informacje na temat działalności Tap2C? Uważam, że to kolejne zdrowe aktywo w Leonidasie.

Jedna ze spółek portfelowych Leonidas Capital tj. Red Pharma Laboratories wprowadziła nowe innowacyjne preparaty dermatologiczne - jest to alternatywa dla preparatów sterydowych. Zaczyna się dziać w ich spółkach. Kurs dzisiaj 0,60 zł, obroty znacznie zaczynają wzrastać od pewnego czasu.

www.newconnect.pl/?page=1045&a...

Patrząc na aktywa (myślę tutaj o spółkach portfelowych) jakie posiadają widzę przyszłość przed nimi. Taki T-bull z branży technologicznej, Tap2C również z branży technologicznej, Mikrokasa z branży finansowej (pożyczki), Red Pharma Laboratories z branży farmaceutycznej. Z ostatniego raportu kwartalnego wynika, że spółki te generują zyski, co przekłada się na Leonidas Capital. Widzę, że jest konsekwencja w działaniach czyli raz/dwa razy do roku inwestują w dobre spółki. Akcje LEO idą do góry (w dniu publikacji raportu o nabycie firmy farmaceutycznej wzrost o kilkanaście procent - to znak, że trzeba kupować.

Pojawił się komunikat GPW, że notowania na Catalyst serii EKA1014 (z datą wykupu październikową) będą tylko do dnia 16.10.2014!!!

Część już sprzedałem (niestety poniżej nominału), pozostałe muszę szybko upłynnić bo czasu mało. Lepszy rydz niż nic. Jeśli nie uda mi się pozbyć tych papierów do 16-go to resztę roluję w aktualnej emisji.

ps. ricco1 zobacz co pod Twoim postem napisał anty_teresa, tak właśnie jest tzn. będziesz miał zobowiązanie w stosunku do e-Kancelarii z tytułu nowej serii i jednocześnie należność ze poprzedniej serii. Rozliczenie następuje przez wzajemne potrącenie wierzytelności (nic nie wpłacasz, nic nie wypłacasz - obrót bezgotówkowy).

Komunikat GPW:
www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl...:-komunikat---e---kancelaria-grupa-prawno-finansowa-sa

W temacie kontaktowania się Prezesa z inwestorami, to dzwonił również do mnie :) Rozmawiał ze mną chyba z godzinę. Mam zaproszenie do spółki na kawę - chyba pojadę i zobaczę jak funkcjonują. Prezio wydaj się mówić prawdę. Zobaczymy.

Co do spadków, to wnioskuję, że ktoś gra na spadki ich obligacji i skupuje tanio - to jakieś cwaniaki zapewne.

Z tego co wiem to Capital Partners nie oferuje . Sugeruję bezpośredni kontakt z Ivolpol SA, który działa pod marką rentacardirect.pl

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 14 kwietnia 2015 17:11:47
Liczba wpisów: 19
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,348 sek.

dkaixddl
foqnsyrv
frmqurdv
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
gyxshvcr
plsdhfuv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat