Witam
Czy ktoś kiedyś zetkną się z firmą odzyskującą należności Preventum ? Macie jakieś opinie na temat tej firmy?
|
|
Witam
Czy ktoś posiada informacje na jakim etapie jest proces upadłości spółki i czy istnieje szansa, że uda się spieniężyć cokolwiek z przedmiotu zabezpieczenia.
Pozdrawiam
|
|
Wydaje się, że na administratora zastawu nie ma co liczyć.
Na pytanie o podjęte działania otrzymałem następującą odpowiedź: "Uprzejmie informuję, iż zorganizowaliśmy spotkania z potencjalnymi kupcami a także pełnomocnikami podmiotów zainteresowanymi częstotliwościami. Do dnia dzisiejszego brak jest pozytywnych efektów. Nadto uprzejmie informuję, iż Spółka Milmex zalega nam z zapłatą wynagrodzenia za okres ponad roku, w tym czasie nie reagowała na żadne monity nie wspomaga procesu upłynnienia aktywów. Jako administrator zastawu złożyliśmy stosowne oświadczenia na żądania obligatariuszy , nie blokujemy sprzedaży ale nie możemy odpowiadać za ich skuteczne zbycie." koniec cytatu
|
|
Ze względu na koszty najwłaściwszy byłby pozew zbiorowy. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w składaniu tego typu pozwów?
|
|
Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to jest możliwe, że spółka która już praktycznie nie prowadzi działalności, ma zablokowane wszystkie konta, nie reguluje żadnych zobowiązań nie ogłosiła jeszcze upadłości ?
|
|
Na skrzynce mailowej z której pisałem do Milmexu nic nie ma.
|
|
Otrzymałem z kancelarii Dyrda, Szymański, Kondratowicz Pismo do obligatariuszy W piśmie kancelaria po raz kolejny dementuje informacje jakoby przejmując częstotliwości przejęła również zobowiązania. Informują również, że podejmują działania w celu zalezienia nabywcy na częstotliwości z mizernym efektem : " Aktualnie administrator zastawu z powodu opieszałości i jakiekolwiek chęci współpracy ze strony Milmexu nie ma możliwości fizycznego przejęcia przedmiotów zastawu w postaci nieruchomości. Ze względów prawnych nie doszło również do skutecznego przejęcia rezerwacji częstotliwości, gdyż konieczne jest zmiana podmiotu uprawnionego do rezerwacji za zgodą Prezesa UKE"
|
|