PARTNER SERWISU
nborwhjx
pim99

pim99

Ostatnie 10 wpisów
Witam

Czy ktoś kiedyś zetkną się z firmą odzyskującą należności Preventum ?
Macie jakieś opinie na temat tej firmy?

Witam

Czy ktoś posiada informacje na jakim etapie jest proces upadłości spółki i czy istnieje szansa, że uda się spieniężyć cokolwiek z przedmiotu zabezpieczenia.

Pozdrawiam

Wydaje się, że na administratora zastawu nie ma co liczyć.

Na pytanie o podjęte działania otrzymałem następującą odpowiedź:
"Uprzejmie informuję, iż zorganizowaliśmy spotkania z potencjalnymi kupcami a także pełnomocnikami podmiotów zainteresowanymi częstotliwościami. Do dnia dzisiejszego brak jest pozytywnych efektów. Nadto uprzejmie informuję, iż Spółka Milmex zalega nam z zapłatą wynagrodzenia za okres ponad roku, w tym czasie nie reagowała na żadne monity nie wspomaga procesu upłynnienia aktywów.
Jako administrator zastawu złożyliśmy stosowne oświadczenia na żądania obligatariuszy , nie blokujemy sprzedaży ale nie możemy odpowiadać za ich skuteczne zbycie."
koniec cytatu

Ze względu na koszty najwłaściwszy byłby pozew zbiorowy.
Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w składaniu tego typu pozwów?

Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to jest możliwe, że spółka która już praktycznie nie prowadzi działalności, ma zablokowane wszystkie konta, nie reguluje żadnych zobowiązań nie ogłosiła jeszcze upadłości ?

Na skrzynce mailowej z której pisałem do Milmexu nic nie ma.

Otrzymałem z kancelarii Dyrda, Szymański, Kondratowicz Pismo do obligatariuszy
W piśmie kancelaria po raz kolejny dementuje informacje jakoby przejmując częstotliwości przejęła również zobowiązania.
Informują również, że podejmują działania w celu zalezienia nabywcy na częstotliwości z mizernym efektem :
" Aktualnie administrator zastawu z powodu opieszałości i jakiekolwiek chęci współpracy ze strony Milmexu nie ma możliwości fizycznego przejęcia przedmiotów zastawu w postaci nieruchomości. Ze względów prawnych nie doszło również do skutecznego przejęcia rezerwacji częstotliwości, gdyż konieczne jest zmiana podmiotu uprawnionego do rezerwacji za zgodą Prezesa UKE"

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 27 marca 2017 17:08:00
Liczba wpisów: 7
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,180 sek.

ujdgrjvr
zcqnjosy
ovvabyun
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vrkefcwu
mhovfety
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat