tu tylko o RN piszą moim zdaniem jak przybaniaczą, to stary zarząd i tak nie uchyli sie od odpowiedzialności - wiedzieli, że nie dadzą rady spłacić i nie złozyli wniosku o upadlosc
|
|
mail od AH:
Szanowni Państwo,
Niniejszym informuję, iż na skutek pozwu wniesionego dnia 31 grudnia 2014 r. przez powoda, tj. Biedecki Biedecki i Partnerzy Radcowie Prawni spółka partnerska (działającego jako administrator zastawu oraz administrator hipoteki) przeciwko POLFA spółka akcyjna, Sąd Okręgowy w Warszawie dnia 19 stycznia 2015 r. wydał Nakaz zapłaty w postępowaniu nakazowym (treść w załączniku).
Proszę zwrócić uwagę, iż nakaz nie jest prawomocny i nie nadaje się do egzekucji na obecnym etapie. Pozwany ma prawo go zaskarżyć wnosząc do sądu zarzuty w terminie 14 dni od dnia doręczenia mu przedmiotowego nakazu zapłaty. Na koniec lutego b.r. ( na pewno nie wcześniej) powinniśmy dysponować pełną informacją dotyczącą kwestii zaskarżenia nakazu przez pozwanego lub też uprawomocnienia się nakazu.
Jeśli pozwany wniesie zarzuty sąd wyznaczy rozprawę i będzie rozpoznawał nasze powództwo na zasadach ogólnych w procesie. Czyli może to potrwać około dwóch lat zanim wyda wyrok w sprawie. Jeśli natomiast pozwany zarzutów nie złoży lub ich nie opłaci wówczas nakaz się uprawomocni i będzie można skierować sprawę do egzekucji.
Będziemy Państwa informować o ewentualnym zaskarżeniu nakazu przez pozwanego na początku marca 2015 r.
|
|
bez urazy Driver i chłopaki, ale mam wazniejsze rzeczy niz Polfa i przejmowanie sie tym. sprawe prowadzi mecenas, dal mi info, ze cos wplynelo to dalem znac, potem ze uzyskał całość to tez dałem. na biezaco wogle nie ekscytuje sie - po to placę prawnikowi przeciez on juz szpieguje i zbiera info, taka jego rola, dzwonił i przekazywał owoc pracy, czyli ze siano wpłyneło. a nie wnikałem co i jak,wiec czym tu sie dzielić, tylko owocem. miał pelnomocnoctwo do wszelkich działań. spisał się, dostanie premię i juz. info do AH dostali wszyscy na maila z tego co wiem. ponoc jest tez 1 mln pln w wierzytelnosciach, ale ciezka sprawa, bo kontrahent chce z czyms skompensować. nakaz zapłaty zawsze musi byc przed egzekucja - nie mozna spieniezyc ot tak. wyrok, nakaz, spieniezenie.
|
|
AH uzyskal nakaz zaplaty od spolki na niecale 945.000 pln kwoty glownej plus odsetki. 26.01 otrzymali z sadu, mailem przeskanowali.
Dlaczego tylko tyle? Reszta albo zrolowala albo nie wierzy lub nie chciala uczestniczyc badz robi cos na wlasna reke.
|
|
Jak masz dostep do mojej skrzynki to sprawdz, czy i ile mialem takiej korespondecji - slownie 2 szt., na wszystkie odpisałem, wczesniej czy pozniej, więc jakie kilka prv i komu nie odpisałem? Proszę pokaż dowód zamiast pisać bez sensu.
Poza forum temat byl poruszany rowniez z innymi osobami, wiec nie wiem o co Ci chodzi. Pisze, moze i moj blad zeby sie chwalic - ale skoro ma byc wymiana informacji to pisze, co udalo mi sie uzyskać. Byly glosy, ze nic nikomu nie oddaja, wiec komunikuje, ze mozna cos wyrwac. Dziwni jesteście, najpierw kazdy sie pyta jak komu idzie etc. a potem pretensje, ze sie chwale...
Poza tym niezaleznie od tego dzialalem jeszcze sam, a dodatkowo rowniez zapisalem sie na egzekucję przy udziale AH - także na 3 nogi probowałem. Kosztów poniosłem troche, sama inwestycja do bani.
|
|
a mi 100% prawnik odzyskał, suma sumarum te odsetki za dwa lata poszly na +/-prawnika..dobrze, ze chociaz udało sie kapitał odzyskać.
|
|
co do wypukania jest to prawda, idzie coś wypukać - pozostałą część niech wypuka AH. Do piątku zbierają kasę na wpis i pierwszą rundę działań z ich ramienia.
|
|
Pan od administratora mówił, iż zbierają info na temat zainteresowania egzekucja. Zakładam, że wiekszosc jest na tak i bedzie zrzuta proporcjonalna na koszty. Pytanie czy ta nieruchomość jest płynna i zaspokoi nas.
|
|
potwierdzam, rowniez dostalem propozycje niezabezpieczonych. to co sprzedajemy ten magazyn? na hipo jestesmy zbiorczo wpisani jako obligatariusze.
ad 777 - czy ktoś ma tekst, kopie tego oswiadczenia?
|
|
zatem sprzedaż nieruchomosci - o ile bedzie chętny i może po 50% odzyskamy. Hipoteka nie jest na poszczegolnych obligatariuszy. Jak to teraz działa? Każdy z osobna musi wniosek składać ?
|
|
liczą, do końca tygodnia mają się przeliczyć i dać jakieś info - to udało mi się dziś dowiedzieć
|
|
ja jeszcze nie bralem swiadectwa depozytowego - bez tego odsetek mi nie dali. nie zgadzam sie na rolowanie, co podkreslilem w pismie. nie wiem czy blokować te papiery i im ksero wysylac czy nie.
jak nie wykupią to najistotniejsze dla nas jest czy: czy administrator zastawu lub hipoteki rzeczywiście zamierza działać na rzecz inwestorów, czy jest to może podmiot powiązany lub ściśle współpracujący z emitentem, który palcem nie kiwnie, by zaspokoić roszczenia obligatariuszy z przedmiotu zabezpieczenia
|
|