Temat:
ENERGA
Ja zapisałem się do akcji, ale zrobiłem to zupełnie niedawno. Na razie właściwie nie znam dokładniejszych szczegółów akcji poza umową. Cóż, jednak sam nie znam się na tym na tyle, by wiedzieć, co zrobić w obliczu zaistniałej sytuacji, a też wolałbym oddać te akcje za ciut więcej niż proponuje Orlen :<
|
|
Temat:
ROBYG
Ale ostatnio odbierają mi akcje! No trudno, może zamiast Synthosa i Robyga znajdę sobie coś innego, choć nie jestem w tym dobry A już się nawet do nich przywiązałem przez tyle lat
|
|
Temat:
ROBYG
Czy ktoś mądrzejszy mógłby mi podpowiedzieć, dlaczego w ostatnich kilku dniach kurs akcji spadł? Z góry dziękuję
|
|
Temat:
SYNTHOS
Do widzenia, Synthosie! www.pb.pl/synthos-zniknie-z-gi...Pytanie początkującego - co teraz będzie? Dlaczego ktoś kupuje akcje poniżej ceny wezwania i - co bardziej zaskakujące - dlaczego ktoś sprzedaje akcje poniżej ceny wezwania? Na razie tyle zagadek, nad którymi się zastanawiam. Dzięki za odpowiedzi i wskazówki!
|
|
To dobra wiadomość, bo jakoś sporo tych wezwań ostatnio!
|
|
Dzień dobry Jestem początkującym inwestorem, który mniej więcej rozumie jak kupować i sprzedawać akcje (choć nie zawsze wiem, kiedy  ) i dywidenda też mi niestraszna! :) Niestety albo na szczęście(?) mam w portfelu kupione już jakiś czas temu dwie spółki, na które teraz ogłoszono wezwanie do sprzedaży, mowa o Synthosie i Robygu. I zupełnie nie wiem co z tym fantem zrobić! Czy ktoś podpowie? Przeczytałem już kilka dostępnych artykułów w internecie, ale mimo tego, nie czuję się pewnie w tej sytuacji. Jak należy odpowiedzieć na takie wezwanie? Gdzie? Czy odpowiadać i co się stanie jeśli nie odpowiem? Ciekawi mnie to zagadnienie z punktu widzenia inwestujących, którzy być może również posiadają te akcje jak i tych, którzy ich nie mają. Robyg kupiłem poniżej ceny wezwania, a Synthos powyżej jeśli to ma jakieś znaczenie. Zainwestowałem w te spółki głównie ze względu na dywidendy. Dzięki wielkie za pomoc
|
|