PARTNER SERWISU
vredjcvg
Czekt

Czekt

Ostatnie 10 wpisów
Ładny odjazd na koniec sesji :) a w tym tygodniu komunikat o zrolowaniu kredytu :D mam nadzieję że jeszcze pójdzie do góry :) na razie zarobiłem prawie 30 % na Vistuli, liczę na 50 %.

Cytat:

Vistula chce wyjść na prostą

300 mln zł kredytu to od kilku miesięcy główny problem odzieżowej spółki. Termin spłaty środków pożyczonych przez poprzedni zarząd na ubiegłoroczne przejęcie kontroli nad W. Kruk upływał z końcem marca, jednak Fortis Bank zgodził się na jego przesunięcie o kolejne dwa miesiące.

– Główne warunki umowy już ustaliliśmy, trwa doprecyzowywanie szczegółów, ale komunikat w sprawie refinansowania kredytu wyślemy w przyszłym tygodniu – mówi Michał Wójcik, prezes Vistula Group.

www.rp.pl/artykul/19417,309097...

SPRAWOZDANIE PRO-FORMA TVN S.A. ZA ROK 2008 I 4 KWARTAŁ 2008 W ZWIĄZKU PRZEJĘCIEM KONTROLI NAD PLATFORMĄ CYFROWĄ N

TREŚĆ SPRAWOZDANIA

Co myślicie ?

ING obniżył rekomendację Vistuli do "sprzedaj", cena docelowa 1 zł

Piątek, 10 kwietnia (14:47)

Analitycy ING Securities, w raporcie z 1 kwietnia, obniżyli rekomendację dla Vistuli z "trzymaj" do "sprzedaj", obniżając cenę docelową dla akcji spółki do 1 zł z 2,2 zł poprzednio.

Raport został wydany przy kursie akcji spółki na poziomie 1,2 zł. W czwartek na zamknięciu za jedną akcję Vistuli płacono 1,15 zł. Analitycy spodziewają się słabych wyników Vistuli za I kw., w ich ocenie spółka może pokazać spore straty. "Uwzględniając gorsze od oczekiwań wyniki za IV kw. 2008 r. i słabe perspektywy wyników za I kw. 2009 r., obniżamy naszą cenę docelową do 1,0 zł, a rekomendację dla spółki z trzymaj do sprzedaj" - napisano w raporcie. Analitycy ING Securities obniżyli swoje szacunki wyników Vistuli. W 2009 r. oczekują 12,3 mln zł straty netto, a rok później 10,5 mln zł zysku netto.

Więc dalej czekam na okazję do kupna Anxious a może jednak będzie za złotówkę jeszcze Shhh

JANERR napisał(a):
Wygląda na to że spółką z WIGu 20 która będzie motorem wzrostów będzie jednak LOTOS
a przynajmniej na to wygląda....

Jednak będzie grana ta spółka - wszyscy się zastanawiali która zostanie wybrana do spekulacyjnych wzrostów Think
no zawsze sie można dopatrzyć jakiś fundamentalnych powodów podobnie jak w KGHMie Liar

Na forum cisza a Lotos przełamał się i w końcu przebił granice 17 i to w jaki zdecydowany sposób thumbright
Mam nadzieję że we wtorek od razu nie będzie korekty w dół tylko kontynuacja na 18 zł Pray lub jeszcze wyżej Pray

Zastanawia mnie transakcja z godziny 16:02, ktoś kupił 296 531 akcji po 9,90. Jestem ciekaw kto to taki chętny do kupowania ? Fundusz jakiś czy TVN realizuje skup własnych akcji ... a były jeszcze inne duże pakiety:

15:14:21 -- 48 141 akcji po 9,90
15:14:22 -- 50 000 akcji po 9,90
15:24:46 -- 49 639 akcji po 9,90
15:22:47 -- 31 034 akcji po 9,90

Co ciekawe wszystkie zlecenia zostały zrealizowane w ciągu niecałej godziny i po kursie 9,90.
475 345 akcji po 9,90 zł daje kwotę 4 705 915 złotych i 50 groszy Sick zapewniam, że ja tego nie kupowałem Anxious

TVN już skupuje ??

Jeszcze spółki nie przeanalizowałem bo siedzę w TVN i Lotosie ale widzę że kurs stoi w miejscu długo (dla mnie to marazm Anxious ) ale spółka ma niezłe perspektywy wzrostu ale chyba nie szybko. Mówię tylko, że jest jeszcze czas wsiąść do tego pociągu nim odjedzie. Tak mi się teraz wydaje ale to bez analizy gruntownej spółki :)

TheBlackHorse napisał(a):
To sobie poczekaszbinky , poniżej zeta nie zejdzie. Korekta już była lub jest na wykończeniu.

Korekta jeszcze będzie jak indeksy polecą w dół to i Vistula pójdzie w dól, na razie czeka tą spółkę marazm więc będzie czas jeszcze ją kupić ;)

Też myślę o zakupie ale czekam na jakąś korektę obecnych wzrostów, jak tylko spadnie poniżej 1 zł kupuje no nawet za 1,10 kupie jeśli na czas sprzedam TVN ;)

TVN i cały WIG20 odrabiają straty, wydaje mi się że obu uda się zakończyć sesję na małym plusie lub na zero.

Ja się pozbędę akcji koło końca miesiąca może doczekam do publikacji wyników 14 maja i wtedy zobaczę co dalej ale zadowoli mnie wynik 10,60 za akację czego spodziewam się jeszcze w tym miesiącu ;)

PS. początek sesji pokazał że TVN rwie się do góry było już 9,95 tylko banki teraz trzymają cały indeks ale po świętach puszczą i TVN skoczy na ponad 10 złotych bez problemów ;)

W dniu 14 czerwca 2007 r. wypłaciliśmy dywidendę w wysokości 0,37 zł na akcję, wypłacając akcjonariuszom 129 mln zł z zysków za 2006 r.

W dniu 12 czerwca 2008 r. wypłaciliśmy dywidendę w wysokości 0,49 zł na akcję, wypłacając akcjonariuszom 171 mln zł z zysków za 2007 r.

Do tej pory wypłacali w połowie czerwca więc i w tym roku pewnie tak będzie ;) ale do tego czasu akcje jeszcze wzrosną ;) czekam na raport za pierwszy kwartał, więc inwestycja zapowiada się całkiem całkiem :D moja średnia zakupu za akcje to 8,60

TVN zarobiła najwięcej w I kw. 2009 r., duży spadek Polsatu i TVN24

Liderem wpływów reklamowych w I kwartale b.r. była telewizja TVN. Stacja zarobiła cennikowo 534,6 mln złotych, drugie miejsce z 471,8 mln złotych przypadło Polsatowi.

www.wirtualnemedia.pl/article/...

Dzisiaj na fixingu atak na 10 zł :D

Patrząc na wyniki na to że czeka nas kolejna tura skupu własnych akcji i dywidenda po 0,57 gr myślę, że warto jeszcze poczekać ze sprzedażą ;)

Ale idzie w górę hello1 9,45 !! I teraz się muszę zastanowić co zrobić mam już zysk ponad 11 % ... duże partie drogo ktoś kupuje, ciekawe ... jak jutro prognozujecie korekta czy bariera pękła i w końcu TVN wyszedł z marazmu ostatnich dni ?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 28 maja 2009 22:29:46
Liczba wpisów: 13
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,325 sek.

ovcuosoo
qhkzpcne
ycymzcgu
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xwwxzeiy
panhwegg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat