Temat:
SYGNITY
50-dniowa SMA okazuje się być dla tego papiera dość skuteczną barierą, przynajmniej w ciągu ostatnich kilku dni. Cóż... pożyjemy, zobaczymy pozdrawiam bartosinski
|
|
Temat:
GOBARTO
owner napisał(a):korekty może nie być bo sporo chętnych do zakupu ale generalnie branie przy tych cenach w tej chwili to spore ryzyko Patrząc na dudę generalnie sytuacja jest dość ciekawa. Na tygodniowym trzy białe świece i przebicie długoterminowego trendu spadkowego (który rozpoczął się gdzieś 2 lata temu). Pytanie, jak istotny (czy w ogóle istotny) jest ten trend. Na dziennym mamy od 19 czerwca dość ostry marsz pod górę (który w ostatnim tygodniu przyspieszył i za bardzo nie miał ochoty się tak do końca skorekcić), dodatkowo "zdobyliśmy" już ostatnią - 200-dniową średnią, która teraz mogłaby stanowić podparcie (czyli gdzieś koło 1,61) (co do podpierania wykresu na średnich - bardzo fajnie widać to w okresie od 14 maja w stosunku do 50-dniowej). Czego ja się spodziewam? Jednak korekty. Pytanie tylko, czy zatrzymamy się na 1,61 (200-dniowa średnia), czy na wsparciu trendu wzrostowego (1,56). No i te wskaźniki. Wszystkie są wysoko. Bardzo wysoko. Zbyt wysoko. Spróbuję poszukać okazji do zakupu, ale tylko, gdy kurs jeszcze trochę się skoryguje. pozdrawiam bartosinski
|
|
Temat:
MIESZKO
Dziś dość skutecznie kurs odbija się od tej "dwójki". Jak papier się przez to przebije, mamy otwartą drogę.
pozdrawiam bartosinski
|
|
Temat:
SYGNITY
Ciekawym, jak zamknie się dzisiejszy kurs, szczególnie w odniesieniu do szczytu z 30 czerwca. W moim przypadku zdecyduje to o dobraniu papiera, lub poczekaniu na dalszy rozwój wydarzeń.
pozdrawiam bartosinski
|
|
Temat:
GRAAL
"rybka lubi pływać" Zdecydowałem się złowić tego papiera w tym tygodniu, bo kurs przebił krótkoterminowy trend spadkowy (który ciągnął się od początku maja). Na moje oko mamy teraz potencjał wzrostu do około 7,50, gdzie czeka na nas szczyt z 3 czerwca + 200-dniowa średnia. Przy dobrych wiatrach (wiejących na północ) kolejny odpoczynek może nastąpić w okolicy 8 zł. Poza tym fundamenty i tzw. sytuacja ogólna w rybnej branży tylko mnie utwierdzają przy takiej opinii. W zasadzie to zastanawiam się jeszcze nad dobraniem kilku papierków Wilbo, jak się tylko skorekci (co zresztą dziś widać). tak więc rybko, płyniemy pozdrawiam bartosinski
|
|
Temat:
SYGNITY
Widzę, że nie tylko ja postanowiłem się lekko zredukować przy 18 zł. Ale i tak pakiecik sobie zostawiam i pewnie będę się czaił na dobieranie przy korektach.
pozdrawiam bartosinski
|
|
Temat:
SYGNITY
Giełda to emocje - zbiorowy humor wszystkich grających (i każdego z osobna). AT to taka psychoanaliza za pomocą cyferek. Dla mnie to jak różnica między winylem a CD. Niby to samo, a jednak wielu twierdzi, że 01001011100 z CD'ka to co innego, niż igła skrobiąca czarną płytę.
pozdrawiam bartosinski
|
|
Temat:
SYGNITY
Czymże jest giełda, jak nie grą emocji...? Słusznie Jarbas. Dobre kwiatki nie potrzebują szumu. pozdrawiam bartosinski
|
|
Temat:
SYGNITY
iktorn napisał(a):115 tyś akcji poszło i nadal na plusie.. zupełnie jak nie Sygnity Wszystko dokładnie tak, jak być powinno  Jest spora szansa na to, że dziś zostanie przełamana linia krótkookresowego trendu spadakowego, a wtedy to już tylko "siedzimy, czekamy... będzie dobrze..." Ja wsiadłem (po uśrednianiu i innych takich) na 15,39. pozdrawiam pozostały akcjonariat Sygnity bartosinski
|
|
Temat:
SYGNITY
martinezo napisał(a): To myślimy podobnie. A reszta was jak uważa? Poustawiali ludziska stopy zaraz poniżej dna? Chociaż pewnie nikt się nie przyzna  . Ja na razie odpuściłem sobie ustawianie stopa na tym papierze. % udział w moim portfelu sygnity ma niewielki, a nie chcę, żeby jakiś chwilowy zwał wysypał mnie z rynku. Niech będzie to "inwestycja wysokiego ryzyka z przewidywaną wysoką stopą zwrotu" Jeśli oczywiście stanie się to, na co wszyscy czekamy pozdrawiam bartosinski
|
|
Temat:
SYGNITY
Pozostaje przyjmować zakłady "kiedy będzie pierwsza biała świeca", bo to powoli wygląda tak, jak rzut monetą i "orzeł" tak ze dwadzieścia razy z rzędu :-) To kto obstawia dzień jutrzejszy jako wyjście z doła? pozdrawiam bartosinski
|
|
Temat:
SYGNITY
Joker napisał(a):Na dziennym dziesięć czarnych świec. Niesamowite Joker, nie chwal dnia przed zachodem. Choć jak na razie wszystko wskazuje na to, że dzisiejsza czarna świeczka będzie tą dziesiątą. Podobną serię Sygnity miał między 2 a 15 czerwca. Tak na marginesie mało brakowało (16 czerwca cena nie drgnęła, a więc ledwo-ledwo uniknęliśmy czarnego koloru), a mielibyśmy serię 17 spadków z rzędu (2-25 czerwca). Optymista powie, że nie jest aż tak źle  Pesymista będzie obstawiał nowy rekord spadków. Zobaczymy ilu których gra na giełdzie pozdrawiam bartosinski
|
|
Temat:
GRAAL
I ja czekam na fontannę tego szamba  Wtedy kolejny opór będziemy mieli gdzieś koło 7,50 (szczyt z 3 czerwca) i kolejny na 8,30 (szczyt z 6 maja) Trzymam kciuki za tę rybkę pozdrawiam bartosinski
|
|
Temat:
SYGNITY
Zakładam, że to dobra wiadomość i powinna pozytywnie wpłynąć na kurs, a ponieważ ostatnia biała świeczka była 29 czerwca, to (mam nadzieję) rynek jeszcze nie zdyskontował tego niusa. pozdrawiam bartosinski
|
|
Temat:
SYGNITY
lb85 napisał(a): Ja cierpliwie czekam na przełamanie linii trendu spadkowego, Ten długoterminowy trend spadkowy (który ja wykreślam gdzieś od początku 2008) powinien się teraz plasować koło 18,65. Tam też aktualnie znajdują się dwie średnie kroczące (50- i 100-dniowa). W scenariuszu wzrostowym upatrywałbym tu silnego, istotnego oporu. Jak ten opór padnie, to już droga szeroka do 20-21 zł.  Tyle, że najpierw trzeba złamać krótkoterminowy trend spadkowy, gdzieś okolicach 16,3-16,4... No chyba, że papier w ogóle nie będzie chciał się słuchać i obierze zupełnie inny kierunek pozdrawiam bartosinski
|
|
Temat:
SYGNITY
No dobra, dość tego siedzenia w ukryciu. Po kilku miesiącach czytania można się w końcu odezwać Zauważyłem na tym papierze coś, co wygląda jak dywergencja. RSI zaznaczył kolejny dołek, nieco tylko powyżej poprzedniego (ale zawsze powyżej), podczas gdy cena spadała. No nic to. Ja też chyba wsiądę i zobaczymy, co z tego wyjdzie pozdrawiam bartosinski
|
|