PARTNER SERWISU
vredjcvg
bartosinski

bartosinski

Ostatnie 10 wpisów
50-dniowa SMA okazuje się być dla tego papiera dość skuteczną barierą, przynajmniej w ciągu ostatnich kilku dni.
Cóż... pożyjemy, zobaczymy Boo hoo!

pozdrawiam
bartosinski

owner napisał(a):
korekty może nie być bo sporo chętnych do zakupu ale generalnie branie przy tych cenach w tej chwili to spore ryzyko

Patrząc na dudę generalnie sytuacja jest dość ciekawa. Na tygodniowym trzy białe świece i przebicie długoterminowego trendu spadkowego (który rozpoczął się gdzieś 2 lata temu). Pytanie, jak istotny (czy w ogóle istotny) jest ten trend.

Na dziennym mamy od 19 czerwca dość ostry marsz pod górę (który w ostatnim tygodniu przyspieszył i za bardzo nie miał ochoty się tak do końca skorekcić), dodatkowo "zdobyliśmy" już ostatnią - 200-dniową średnią, która teraz mogłaby stanowić podparcie (czyli gdzieś koło 1,61) (co do podpierania wykresu na średnich - bardzo fajnie widać to w okresie od 14 maja w stosunku do 50-dniowej).

Czego ja się spodziewam? Jednak korekty. Pytanie tylko, czy zatrzymamy się na 1,61 (200-dniowa średnia), czy na wsparciu trendu wzrostowego (1,56).

No i te wskaźniki. Wszystkie są wysoko. Bardzo wysoko. Zbyt wysoko.

Spróbuję poszukać okazji do zakupu, ale tylko, gdy kurs jeszcze trochę się skoryguje.

pozdrawiam
bartosinski

Dziś dość skutecznie kurs odbija się od tej "dwójki". Jak papier się przez to przebije, mamy otwartą drogę.

pozdrawiam
bartosinski

Ciekawym, jak zamknie się dzisiejszy kurs, szczególnie w odniesieniu do szczytu z 30 czerwca. W moim przypadku zdecyduje to o dobraniu papiera, lub poczekaniu na dalszy rozwój wydarzeń.

pozdrawiam
bartosinski

"rybka lubi pływać"
Zdecydowałem się złowić tego papiera w tym tygodniu, bo kurs przebił krótkoterminowy trend spadkowy (który ciągnął się od początku maja). Na moje oko mamy teraz potencjał wzrostu do około 7,50, gdzie czeka na nas szczyt z 3 czerwca + 200-dniowa średnia. Przy dobrych wiatrach (wiejących na północ) kolejny odpoczynek może nastąpić w okolicy 8 zł.

Poza tym fundamenty i tzw. sytuacja ogólna w rybnej branży tylko mnie utwierdzają przy takiej opinii. W zasadzie to zastanawiam się jeszcze nad dobraniem kilku papierków Wilbo, jak się tylko skorekci (co zresztą dziś widać).

tak więc rybko, płyniemy hello1

pozdrawiam
bartosinski

Widzę, że nie tylko ja postanowiłem się lekko zredukować przy 18 zł. Ale i tak pakiecik sobie zostawiam i pewnie będę się czaił na dobieranie przy korektach.

pozdrawiam
bartosinski

Giełda to emocje - zbiorowy humor wszystkich grających (i każdego z osobna). AT to taka psychoanaliza za pomocą cyferek. Dla mnie to jak różnica między winylem a CD. Niby to samo, a jednak wielu twierdzi, że 01001011100 z CD'ka to co innego, niż igła skrobiąca czarną płytę.

pozdrawiam
bartosinski

Czymże jest giełda, jak nie grą emocji...?
Słusznie Jarbas. Dobre kwiatki nie potrzebują szumu. Shhh

pozdrawiam
bartosinski

iktorn napisał(a):
115 tyś akcji poszło i nadal na plusie.. zupełnie jak nie Sygnity binky

Wszystko dokładnie tak, jak być powinno hello1 Jest spora szansa na to, że dziś zostanie przełamana linia krótkookresowego trendu spadakowego, a wtedy to już tylko "siedzimy, czekamy... będzie dobrze..." Dancing

Ja wsiadłem (po uśrednianiu i innych takich) na 15,39.
pozdrawiam pozostały akcjonariat Sygnity king
bartosinski

martinezo napisał(a):
To myślimy podobnie. A reszta was jak uważa? Poustawiali ludziska stopy zaraz poniżej dna? Chociaż pewnie nikt się nie przyznaWhistle .

Ja na razie odpuściłem sobie ustawianie stopa na tym papierze. % udział w moim portfelu sygnity ma niewielki, a nie chcę, żeby jakiś chwilowy zwał wysypał mnie z rynku. Niech będzie to "inwestycja wysokiego ryzyka z przewidywaną wysoką stopą zwrotu" king

Jeśli oczywiście stanie się to, na co wszyscy czekamy Boo hoo!

pozdrawiam
bartosinski

Pozostaje przyjmować zakłady "kiedy będzie pierwsza biała świeca", bo to powoli wygląda tak, jak rzut monetą i "orzeł" tak ze dwadzieścia razy z rzędu :-)

To kto obstawia dzień jutrzejszy jako wyjście z doła? salute

pozdrawiam
bartosinski

Joker napisał(a):
Na dziennym dziesięć czarnych świec. Niesamowite Eh?

Joker, nie chwal dnia przed zachodem. Choć jak na razie wszystko wskazuje na to, że dzisiejsza czarna świeczka będzie tą dziesiątą. Podobną serię Sygnity miał między 2 a 15 czerwca. Tak na marginesie mało brakowało (16 czerwca cena nie drgnęła, a więc ledwo-ledwo uniknęliśmy czarnego koloru), a mielibyśmy serię 17 spadków z rzędu (2-25 czerwca).
Optymista powie, że nie jest aż tak źle binky Pesymista będzie obstawiał nowy rekord spadków. Zobaczymy ilu których gra na giełdzie salute

pozdrawiam
bartosinski

I ja czekam na fontannę tego szamba hello1 Wtedy kolejny opór będziemy mieli gdzieś koło 7,50 (szczyt z 3 czerwca) i kolejny na 8,30 (szczyt z 6 maja)

Trzymam kciuki za tę rybkę Dancing

pozdrawiam
bartosinski

enforces napisał(a):
dziś wyszło info www.bankier.pl/wiadomosc/Sygni... o podpisaniu umowy z gusem. jestem ciekaw czy byla ta informacja w cenie

Zakładam, że to dobra wiadomość i powinna pozytywnie wpłynąć na kurs, a ponieważ ostatnia biała świeczka była 29 czerwca, to (mam nadzieję) rynek jeszcze nie zdyskontował tego niusa.

pozdrawiam
bartosinski

lb85 napisał(a):
Ja cierpliwie czekam na przełamanie linii trendu spadkowego,

Ten długoterminowy trend spadkowy (który ja wykreślam gdzieś od początku 2008) powinien się teraz plasować koło 18,65. Tam też aktualnie znajdują się dwie średnie kroczące (50- i 100-dniowa). W scenariuszu wzrostowym upatrywałbym tu silnego, istotnego oporu. Jak ten opór padnie, to już droga szeroka do 20-21 zł. Dancing Tyle, że najpierw trzeba złamać krótkoterminowy trend spadkowy, gdzieś okolicach 16,3-16,4...

No chyba, że papier w ogóle nie będzie chciał się słuchać i obierze zupełnie inny kierunek Boo hoo!

pozdrawiam
bartosinski

No dobra, dość tego siedzenia w ukryciu. Po kilku miesiącach czytania można się w końcu odezwać hello1
Zauważyłem na tym papierze coś, co wygląda jak dywergencja. RSI zaznaczył kolejny dołek, nieco tylko powyżej poprzedniego (ale zawsze powyżej), podczas gdy cena spadała.

No nic to. Ja też chyba wsiądę i zobaczymy, co z tego wyjdzie Whistle

pozdrawiam
bartosinski

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 11 lipca 2011 14:31:10
Liczba wpisów: 16
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,268 sek.

ovcuosoo
qhkzpcne
ycymzcgu
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xwwxzeiy
panhwegg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat