Odzwierciedlając stan swojego ducha, całe moje życie było w nieładzie. Doszedłem do następujących wniosków:
- brak kompletnie jakiejkolwiek wiedzy o zarządzaniu kapitałem, ryzykiem, - brak dyscypliny, cierpliwości, konsekwencji, odpowiedniej do własnej osobowości strategii, - chęć zarabiania nierealnych sum.
Postanowienia:
- zamykam rachunek forex oraz kontraktów (zrealizowane), - podpisuję kontrakt w Niemczech (prawdopodobnie we środę podpiszę umowę o pracę), - odkładam połowę pensji (regularnie każdego miesiąca przez cały rok), - konsekwentnie stosuję wybraną metodę gry (więcej o metodzie w kolejnym wpisie), wdrażam wartości Zen i...
cdn.
|
Straciłem, nie odzyskam... a na półce książka Joel'a Greenblatt'a i jego magiczna formuła. Odpowiem na wszystkie pystania. Tylko nie od razu. Pierwsze zakupy do 3 tygodni.
|
14 lat na dyweratach oraz Forex pogrążyło mnie bez reszty... Koniec. Czy życie da mi jeszcze jedną szansę? Ponoć notowanie wszystkiego pomaga. "Wspomnienia z podróży" Czyli to, czego nauczyło mnie życie.
Zapraszam. Łukasz
|