Proszę odpowiedzieć dokładniej co było powodem usunięcia posta? Wasza odpowiedź "mod: usunięto informację o zamiarach inwestycyjnych użytkownika" to żadne uzasadnienie, gdyż treść posta "o zamiarach inwestycyjnych" nadal jest widoczna. Czy podsuwanie pomysłów na zagrywanie, które z dużym prawdopodobieństwem ma szansę wypalić, uważacie za coś złego?? Może tylko uważacie, że rekomendacje banków są warte uwagi?? Czy ktoś z was analizuje owe rekomendacje, prowadzi statystyki?? (jeśli tak to bardzo proszę o link). Przypuszczam, że chyba jednak nie bo, jak pisał w książce "W transie inwestowania" Mark Douglas-".. większość najlepszych w branży analityków rynku to najgorsi inwestorzy, jakich można sobie wyobrazić." i wg mnie analitycy bankowi zaliczają się do takich. Kod:mod: www.stockwatch.pl/forum/wpisy-...3. Wątki spółek nie służą do zapisu własnych transakcji, ani podawania własnych warunków wejścia czy wyjścia z papieru. Na tego rodzaju zapiski przeznaczony jest dział Indywidualne Kroniki Giełdowe.
|
|
Na wykresie dziennym utworzył się nowy trend. Ciekawym ewentualnym poziomem wejścia będzie 70zl a SL pod dołkiem okolice 64zł. Kod:mod: usunięto informację o zamiarach inwestycyjnych użytkownika
|
|
Temat:
PZU
@lesgs - Z moich obserwacji polskiej giełdy to raczej tutaj to się słabo sprawdza. W Stanach czy na innych rynkach typu FX jest odpowiedni obrót i wiele osób to stosuje więc jest szansa by to działało. U nas? nie sądzę by zbyt wiele osób to obserwowało.
|
|
Temat:
JSW
Nie oszukujmy się, polskie górnictwo trzeba w końcu zamknąć. Pytanie kto będzie miał na tyle odwagi by to zrobić, bo przecież nikt nie powie o tym w obietnicach wyborczych bo zostanie zlinczowany...
|
|
Temat:
KGHM
@anty_terasa - ktoś, powiedział mi kiedyś, że "wykres jest warty więcej niż 1000 słów" Jeśli natomiast chodzi o opis to napisałem go komentarz wcześniej (zapomniałem tam dodać zdjęcia). Chodziło mi o to, że Goldman wcześniej prognozował poziom 63.00, teraz 58.00 (gdzie się niechybnie zbliżamy. Pytanie co będzie następne, dołki z 51.00? Btw. jeśli chcesz poznać moją analizę KGHM to wystarczy porównać go z miedzią i wszystko jest jasne ;)  kliknij, aby powiększyć
|
|
Temat:
JSW
Dziś spółka praktycznie tonie... Ciekawe czy jeszcze coś z tego będzie?
|
|
Temat:
PZU
@sasky dzięki za analizę. @lesgs dlaczego akurat poziom 31%? Nie spotkałem się jeszcze aby ktoś wykorzystywał ten współczynnik Fibonacciego (w ogóle nie spotkałem się z takim współczynnikiem). Nie chodziło o 38.2%? Btw. Jak tak dalej pójdzie to za niedługo państwo przejmie wszystko (zaczynając od OFE) więc inwestorów nawet polskich tutaj nie zobaczysz a co dopiero zagranicznych :)
|
|
Nawiązując do tego co wspomniała aircanada15, chciałbym pokazać jak dla mnie wygląda technicznie CD Project. Zgodnie z tym o czym mówiłaś dotarliśmy właśnie do bardzo ważnych szczytów gdzie widzimy wyraźną reakcję cenową. Moim zdaniem warto więc zaczekać na korektę i wtedy dokupić. Jakie rejony są najistotniejsze? Moim zdaniem okolice równości korekt oraz zasady zmiany biegunów, czyli poziom 26.00 i osobiście tam będę szukał kupna. Tobie chce natomiast podziękować za na prawdę dobre przedstawienie fundamentów, które tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, że warto kupować CDR  kliknij, aby powiększyć
|
|
"Prezes włoskiej spółki UniCredit (właściciel Banku Pekao) poinformował o ustąpieniu ze stanowiska. Zmiana na czele ma nastąpić płynnie – Federico Ghizzoni zakończy swoją karierę w firmie z dniem, w którym rozpocznie ją nowy prezes banku." Tymczasem kurs znajduje się w okolicach potrójnego dna. Dobra zmiana? :)
|
|
Temat:
JSW
mdd napisał(a):W sytuacjach gdy rząd podaje silne informacje cenotwórcze ktoś powinien dokładnie, z urzędu analizować transakcje na papierach spółki przez wszelkie osoby mogące mieć wcześniejszy dostęp do informacji z panem ministrem Krzysztofem Tchórzewskim na czele, brane pod uwagę powinny być rodziny a nawet znajomi.
No cóż jakoś zarabiać trzeba, a kto tam ministra będzie sprawdzał...
|
|
Temat:
KGHM
|
|
Temat:
PZU
Wiem, ze wszystko zależy od inwestora i jego decyzji. Ja po prostu pytałem o Twoją opinię :) Osobiście chciałem kupować w okolicach zaznaczonego wsparcia ale wtedy nie podjąłem takiej decyzji głównie ze względu na piątkową decyzję Moody's odnośnie ratingu, która mieliśmy poznać. Szkoda bo cena ładnie odbiła...  kliknij, aby powiększyć
|
|
Temat:
BIOTON
Dawno nikt nie pisał tutaj o Biotonie. Jak myślicie co dalej? Jak dla mnie silny trend spadkowy jak najbardziej zostanie utrzymany. Docelowy poziom to 9.30 i tam cena najprawdopodobniej zawędruje ale co dalej? Odbicie czy utrzymanie spadków? Jak wyglądają fundamenty dla tej spółki?
|
|
Temat:
PZU
Czyli uważasz, że kupno jest dobrą decyzją i ostatnie spadki są przesadzone? A gdzie byś widział docelowy poziom dla wzrostów w dłuższym terminie?
|
|
Temat:
KGHM
"Goldman Sachs w raporcie z 23 maja obniżył cenę docelową akcji KGHM do 58 zł z 63 zł poprzednio, podtrzymując rekomendację "sprzedaj". Chyba nie ma co się dziwić. Niedługo ostatni dołek i 51 zł? :)
|
|
Temat:
PZU
"Zarząd PZU rekomenduje, by z zysku osiągniętego w 2015 roku na dywidendę trafiło 1,79 mld zł, co da 2,08 zł na akcję - poinformowała spółka w piątkowym komunikacie. Na dywidendę za 2014 rok trafiło 2,59 mld zł, co dało 30 zł dywidendy na akcję." Kurs jak na razie pikuje w dół. Jak myślicie utrzyma się ta tendencja?
|
|
Temat:
KGHM
Glodman Sachs rekomendował już jakiś czas temu, że notowania KGHM spadną do 63.00. Nie wiem jak to się stało ale dotarli wręcz idealnie w punkt po czym odbili. Ciekawe czy duże, zagraniczne banki rzeczywiście mają taką siłę aby sterować kursami naszych polskich spółek w dłuższym terminie?
|
|