Temat:
CREEPYJAR
|
|
Temat:
CREEPYJAR
Wg. creditsów nad portem na switcha pracowało 2 producentów, 3 programistów, 2 grafików, 2 testerów i 2 ludzi od marketingu.
|
|
Temat:
CREEPYJAR
|
|
Temat:
CREEPYJAR
Poczekajmy w takim razie na raport sprzedażowy lub kwartalny i zobaczmy, czy sprzedało się 1 tys. egzemplarzy, czy trochę więcej. I nie traktuj tego jako atak personalny, po prostu nie przedstawiasz przekonujących argumentów odnośnie tego, w jaki sposób można szacować sprzedaż na switchu.
|
|
Temat:
CREEPYJAR
aircanada15 napisał(a): To nie jest ranking aktualnej sprzedaży, tylko zapewne ilości wyszukiwań (pozdrawiam inwestorów). Reczywisty można sprawdzić na konsoli za pomocą funkcji search, nie wpisując nic w pole wyszukiwania.
Dzięki, nie znałem tego, ale przypominam, że to wyniki z ostatnich 2 tygodni, a GH został wydany 3 dni temu. I jest to ranking dla regionu, w którym znajduje się konsola, a nie globalny.
|
|
Temat:
CREEPYJAR
@Leszekmr: Dzięki za link, to jest wspólne dla całego regionu EU, bo na niemieckim sklepie jest to samo: www.nintendo.de/Suche-/Suche-2...W każdym razie póki nie jest znany algorytm na podstawie którego gry tam mają przypisywaną pozycję, to nie wyciągałbym zbyt dużych wniosków odnośnie sprzedaży. Znajdują się tam też gry, które były tylko zapowiedziane (jak BOTW2). @aircanada15 podasz linka do takiego rankingu dla US?
|
|
Temat:
CREEPYJAR
Zaciekawiłeś mnie, gdzie można znaleźć ten ranking?
|
|
Temat:
CREEPYJAR
Skoro od dawna śledzisz rankingi na switchu, to powinieneś wiedzieć, że kilka dni po premierze nawet dobrze sprzedające się tytuły mogą się do nich nie załapać, bo obejmują tylko top 30 tytułów jeśli chodzi o ilość sprzedanych sztuk w ciągu ostatnich 2 tygodni. Green Hell wyszło w czwartek. To *nie* działa jak ranking steama. Zanim nie pojawią się raporty sprzedażowe lub kwartalne/roczne, to jest to wróżenie z fusów, a podawanie wyssanego z palca wolumenu sprzedaży to wprowadzanie innych w błąd.
|
|
Temat:
CREEPYJAR
aircanada15 napisał(a):Napiszę wprost, bo niektórzy tutaj zbyt mocno bujają w obłokach. Obserwując rankingi sprzedażowe, obstawiam, że dotychczasowa sprzedaż jest zdecydowanie bliżej jednego, niż np. pięciu tysięcy sztuk. Jakie rankingi sprzedażowe? Sprzedaż na eshopie można sprawdzić w "charts", ale jest to sprzedaż z ostatnich 2 tygodni i to na podstawie liczby sprzedanych egzemplarzy, a nie tego, ile przychodu gra wygenerowała (dlatego jest tam mnóstwo gier po kilka złotych). Poczekałbym z oceną tej premiery, bo o ile marketing FORa zawiódł, to nie oznacza to, że gry nikt nie kupi.
|
|
Cytat:a oficjalne info na stronie fejsbukowej creepyjar "coop story mode cooming soon" też podrobiony? Przecież o tym, że wyjdzie "wkrótce" (w tym kwartale), to wiadomo od publikacji roadmapy. Natomiast tam, w rozmowie, było wspomniane już konkretniej, że przed końcem miesiąca, i jedynie to poddaję w wątpliwość.
|
|
Nie chcę studzić zapału, ale takiego screena można sobie zrobić samemu edytując DOM strony i wpisując tam cokolwiek, a sam bankier nie jest znany z wiarygodności. Więc nie brałbym tego za pewniaka.
|
|
Scarry napisał(a):maksym_rog napisał(a):Cytat:Drobna rzecz ale nie daje mi spokoju - ktoś ma pomysł na to jak i ile doliczać do zarobku netto za to ze gra zarabia jeszcze kasę w usłudze GeForce Now ? Żeby grać na Geforce Now trzeba najpierw grę kupić na Steamie, więc jest to jeden kanał dystrybucji. Nie trzeba, bez sensu odpowiedz. Kupujesz abonament I póki go opłacasz korzystasz z bazy gier. Jednak potrzebna. Nie masz pojęcia, jak działa GeForce Now, a Twoje błędne wypowiedzi mogą wprowadzać ludzi w błąd. I nie, GeForce Now nie ma żadnych "darmowych" gier w abonamencie, tak jak Xbox Game Pass czy PS+. Można grać na nim w darmowe gry, ale takie gry musza być również darmowe na innych platformach. To w zasadzie maszyna wirtualna + aplikacje do łączenia się z nią. Nawet na ich stronie jest wyraźnie napisane "*You must already own or purchase titles to play them on GeForce NOW." ( www.nvidia.com/en-gb/geforce-n...).
|
|
Cytat:Drobna rzecz ale nie daje mi spokoju - ktoś ma pomysł na to jak i ile doliczać do zarobku netto za to ze gra zarabia jeszcze kasę w usłudze GeForce Now ? Żeby grać na Geforce Now trzeba najpierw grę kupić na Steamie, więc jest to jeden kanał dystrybucji.
|
|
Jeśli ktoś potrzebuje narzędzia do śledzenia rankingu GH na steamie, to stworzyłem takie coś: https://bit.ly/2LomWqZMoże być lekki rozjazd względem gamevizza, który wynika z tego, że niekiedy steam raportuje 1 rzecz kilka razy, ale powinno być widać trendy.
|
|
Temat:
11BIT
baks: może to kwestia pokoleniowa, ale nie znam programisty, który by zarabiał mniej, niż 10k brutto. Sam zresztą jako programista pracuję i jestem w miarę dobrze zorientowany w Polskim rynku pracy dla programistów. Może po prostu masz do czynienia z mniej doświadczonymi programistami, którzy nie są w stanie dyktować warunków na rynku pracy? Dlatego też sądzę, że koszt frostpunka to już spokojnie ponad 10mln. zł.
|
|
Temat:
11BIT
Cytat:Nie znamy stawek jakie spółka oferuje na bardzo konkurencyjnym rynku producentów gier - gdzie o dobrego programistę, grafika etc jest coraz trudniej. Stawka 4tyś jest raczej nieco zaniżona. Przyjmując stawkę nawet 5tyś za "głowę" 36 mies i 30 osób to mamy zaledwie 5,4 mln. Nawet 5 tysięcy to MOCNO zaniżone koszty jednego pracownika, przynajmniej, jeśli chodzi o programistów. W innych branżach programista w Warszawie może liczyć na 2-3 razy tyle (brutto, także koszty dla pracodawcy są jeszcze większe).
|
|
Temat:
11BIT
Kilka zdjęć artworków z Frostpunka z dzisiejszej prezentacji na Digital Dragons: http://imgur.com/a/qhpxAOgółem to jestem pod wielkim wrażeniem tego, jak świetnie prezentowało się tam 11 bit studios. O Frostpunku wiele się nie można było dowiedzieć, ale widać, że wiedzą, co robią i znają się na gamedevie jak mało kto w Polsce.
|
|