Jest potwierdzenie news.xbox.com/en-us/2021/03/15...Cytat:We all got a taste of Outriders with the recent demo, so I’m thrilled to announce that Outriders will be available on Console and Android phones and tablets via Xbox Cloud Gaming (Beta) with Xbox Game Pass on day one!
Starting April 1 (not an April Fool’s joke, I assure you), Xbox Game Pass for Console and Xbox Game Pass Ultimate members can jump into this true genre-hybrid from Square Enix, which combines brutal combat with deep RPG systems. Outriders is set in the distant future where players attempt to colonize a planet that they believe to be a new home for humanity. Turns out, the planet doesn’t want them there. Oops. A mysterious storm called the Anomaly burnt out all the tech that’s more advanced than a lightbulb, hyper-evolved the wildlife into ferocious monsters, and colonization efforts broke down into a bitter war of attrition for the last remaining resources available to humanity.
|
|
w który miejscu widzisz tutaj sugestie odnośnie Outriders?
|
|
Nie ma co ukrywać, że CP2077 na PS4/XONE jest bardzo daleki od ideału, jednakże już weekendowy patch poprawił trochę sytuację, zobaczymy co będzie dalej. Chciałbym przypomnieć, że GTA V w 2013 roku na PS3 i X360 też był daleki od bycia wybitnym. Owszem, gra osiągnęła ogromny sukces bo to GTA, była dopracowana i miała ogromny świat pełny detali i rzeczy do roboty, ale pod względem technicznym też odbiegała daleko od najlepszych gier z tamtych czasów. Gra chodziło przeważnie w 20-25fpsach, ruch uliczny był słaby, na PS3 pamiętam że mało gdzie rosła trawa i straszyła płaską teksturą, widać było mnóstwo zębów na krawędziach, była brzydsza graficznie od konkurencji. Owszem gra była w zasadzie pozbawiona błędów w singlu, ale przypominam że uruchomione wtedy GTA Online to była jedna porażka - gra się non stop wysypywała, wywalała do głównego menu, kod sieciowy był tragiczny a oczekiwanie na każdy mecz czy chociażby wyścig wołał o pomste do nieba. Ja sam w GTA Online zagrałem dopiero po paru tygodniach lub nawet miesiącach bo miałem dość. dla przypomnienia - www.ign.com/articles/2013/10/0...niestety w przypadku GTA V wyboru za bardzo nie było, bo wersja na PS4 i XONE na której gra dopiero rozwinęła skrzydła wyszła rok później w 2014, a na PC w 2015 i dopiero wtedy GTA V rozpoczęło swój marsz po sukces. Z Cyberpunkiem jest o tyle lepiej że gre można też odpalić na PS4 Pro i Xbox One X gdzie jest sporo lepiej, a na PS5 i Xbox Series X jest wysoka rozdzielczość i 60fps. Nie mówiąc oczywiście o PC gdzie gra momentalnie stała się benchmarkiem graficznym tak jak niegdyś Crysis. Jest też opcja gry na Google Stadia albo Geforce Now jeśli ktoś w ogóle nie posiada sprzętu. Być może w tym jest przyczyna niedopracowania i bugów, bo CD Red musiał dostarczyć grę na 7 konsol + PC + streaming, a Rockstar z GTA V zaczął od 2 konsol. Ja kupiłem grę i gram na Series X i po paru godzinach musze stwierdzić, że złożoność świata i to co można tu robić zwyczajnie przebija złożoność serii GTA, rozwój postaci i mnogość opcji jest tu ogromny i przytłaczający wręcz, a grę żeby poznać do końca fabularnie trzeba będzie przejść parę razy, w przeciwieństwie do GTA V. Myślę, ze wraz z patchami i naturalnym przejściem na sprzęty nowej generacji + dodatki i usprawnienia wydane w 2021 sprawią że gra osiągnie niesamowity sukces, więc nie spisywałbym na straty tytułu po raptem 5 dniach od premiery, bo czy ktoś spodziewał się po GTA V w 2013 roku i fatalnym starcie Online że gra sprzeda się w ponad 100mln egzemplarzy? To jest dopiero początek tej gry.
|
|
Nie wiem skąd to przypuszczenie że przesunięcie gry o 2 miesiące będzie mieć bardziej negatywny wydźwięk niż wcześniejsze przesunięcie o 5 miesięcy.
|
|
Ponoć Empik się pośpieszył.
|
|
Wyciekła zawartość edycji specjalnej. Data premiery podana na targach/konferencji w zasadzie pewne.  kliknij, aby powiększyć
|
|
Nie mówiąc już o tym że w tym roku Sony nie ma konferencji na E3, a Rockstar nigdy nie zapowiadało gier na cudzych eventach.
|
|
Temat:
11BIT
Mnie zastanawia też dlaczego póki co tylko jedno biuro maklerskie zweryfikowało swoją rekomendację po wynikach, w tym całkiem opiniotwórczy BOŚ.
|
|
Temat:
11BIT
Na forum inwestorskim poszło info, że wersja konsolowa jest już w zaawansowanym stadium i jest szansa że wyjdzie w tym roku. Zaskoczeniem jest, że celują również w wersję pudełkową.
Osobiście obstawiam końcówkę styczna/początek lutego.
|
|
Temat:
11BIT
win1248 napisał(a): Fp na konsole będzie później (o ile w ogóle będzie)
\ Przecież będzie i kwestia czasu kiedy zapowiedzą premierę, zostało to potwierdzone zarówno przez prezesa jak i na forum inwestorskim. Naprawdę zacznijmy pisać o faktach, a nie "faktach"... baks napisał(a): Z tymi 90-100mln zysku na koniec 2018 byłbym ostrożny. Dołożenie 30mln byłoby sporym wyzwaniem.
wydaje mi się że mowa o 90-100mln gotówki w kasie
|
|
lesgs, ale czego oczekiwałeś? że strzelania nie będzie? że w roku 2077 będą dalej jeździć na koniu? Serio nie rozumiem Twoich obaw.
Skąd w ogóle ten pomysł, że jeżel gra ma elementy strzelania to znaczy że będzie płytka jak Call of Duty albo Fortnite.
Największe światowe media są zachwycone pokazem, a na polskich forach malkontenctwo. Niebywałe.
|
|
CSharpBeginner napisał(a):Cytat:To jest coś niesamowitego, dawno nie widziałem czegoś takiego. Mógłbyś paroma słowami napisać co takiego niesamowitego dawno nie widziałeś? Oglądałem też właśnie ten trailer i szczerze mówiąc nic ciekawego tam nie zobaczyłem, kolorystyka wg. mnie w ogóle nie CyberPunkowa, takie to było nijakie, jakby Gta2077? Hmm co prawda trailer bardzo krótki także ciężko coś więcej powiedzieć, trzeba poczekać na jakiś gameplay... Design miasta i postaci, ciekawe pomysły, muzyka, sam trailer też pięknie wyreżyserowany i budujący ogromne zainteresowanie grą, co widać już na forach/twitterze/facebooku. Jestem graczem od 20 lat, ciężko mnie jednak w obecnych czasach czymś zainteresować, ale ten trailer kupił mnie z miejsca.
|
|
Mamy trailer Cyberpunka 2077 pokazany jako wisienka na torcie konferencji Microsoftu.
To jest coś niesamowitego, dawno nie widziałem czegoś takiego.
|
|
Temat:
11BIT
Myślę że premiera edycji konsolowej to nie wcześniej jak listopad/grudzień, żeby ominąć największe konsolowe premiery, nie dziwię się jednak jak to przesuną na Q1 2019 by wydać na konsolę grę razem z pierwszym DLC (które trafi też na PC).
Spodziewam się roadmapy jutro, akurat równo miesiąc po premierze.
|
|
Temat:
11BIT
Development #RoadMap for #Frostpunk is almost ready! We will post it quite soon so you all know what's coming! twitter.com/frostpunkgame/stat...More scenarios are coming! And we do plan to add our frostpunky variant of endless mode!
|
|
Temat:
11BIT
No i mamy górne widły, obrót zawieszony.
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
otwarcie było na 353zł a teraz kurs przebija 400zł. Idealna sprawa dla fanów kółek, niezbyt idealna dla wyznawców stop lossa...
|
|
Temat:
11BIT
W maju 2015 roku na steamie był maksymalny peak użytkowników online około 9,5 mln. W styczniu tego roku było to już 18,5 mln gracz, można więc zakładać że ilość aktywnych użytkowników wzrosła przynajmniej w takim samym stopniu.
Dlaczego tego nie bierzesz pod uwagę?
|
|
Inwestor giełdowy powinien wiedzieć dlaczego Deus Ex tak się sprzedał...
|
|
Temat:
11BIT
Teraz pytanie kiedy będzie optymalna pora na wydanie wersji konsolowych? 11bit wspominało że potrzebują około pół roku na stworzenie tych wersji. Wypada więc że będzie gotowa na jesień, kiedy na konsolach zawsze jest ogromna konkurencja i potencjał sprzedażowy może być mniejszy. Chyba najbardziej optymalnie byłoby wydać wersję na PS4/XONE w okolicach sierpnia/września.
|
|
Temat:
11BIT
Warto zwrócić uwagę na wolumen, mamy już prawie 19mln obrotu, rekord?
|
|
Temat:
11BIT
Czy można się spodziewać w weekend większego peaku graczy niż w dniu premiery? Jak to wyglądało w przypadku innych gier albo TWOM?
|
|
Temat:
11BIT
no to mamy hit. PCGamer to jeden z najważniejszych portali growych, a dla platformy PC chyba najważniejszy. Kod:usunięto fragment wpisu niezawierający ani technicznej, ani fundamentalnej argumentacji co do zachowania notowań w przyszłości
|
|
Temat:
TSGAMES
Mnie nie podoba się że kasa nie idzie w żaden sposób do spółki. Chłopaki chcą po prostu wziąć kasę od ulicy.
|
|
Temat:
11BIT
Na facebookowym profilu gry od paru dni wrzucają zapowiedzi i artykuły naprawdę rzetelnych serwisów jak np. gameinformer albo pcgamer.
Dodatkowo embargo na recenzje ma być zniesione przed premierą, w dzisiejszych czasach to jest równoznaczne z tym że twórcy są pewni jakości swojego tytułu.
|
|