Żeby mieć batne trzeba mieć wgląd w papiery. Możemy bić piane i rozwijać teorie spiskowe. Ja czekam na świadectwo i wysyłam poparcie dla Radka. Nie dlatego że mu ufam. Przecież go nie znam ;). Dlatego że nie obiecuje niczego poza rzetelnym przygotowaniem się do walki o wspólny interes. I za to, że emocje trzyma na wodzy. Walczymy dalej....
|
|
Temat:
CAPITEA
pytek21 napisał(a):....... a teraz zmywa się ze skutkiem natychmiastowym, świadczy jak żałosny to człowiek i jakość jego pracy jest żałosna, w niecałe 3 tygodnie podobno "ogarnął" spółkę, napisał trzydziestokilkustronicowy wniosek (sądzę że on jedynie podpisał) i uciekł nie wyznaczając nawet konkretnego zastępcy. To jest skończony człowiek, w każdej spółce jakiej się pojawi powinien być traktowany jak koszt i to zbędny. Getback przez niego stracił czas, i jeszcze doprowadził do zwiększenia problemu zamrażając wypłaty odsetek i spłaty obligacji. Wielce zapracowany człowiek, wybitny: "nic nie wiem ale zgaszę swiatło", "Coś zrobię" - tak to wygląda nawet nie dał rady się podpisać
|
|
Temat:
CAPITEA
ergosum napisał(a):cyt. za planem restrukturyzacyjnym ,, [..] w scenariuszu upadłościowym poziom zaspokojenia wierzycieli nie przekroczyłby 25 proc."
I to jest dla mnie dopiero SZOK ile ich aktywa są naprawdę warte.... w przypadku upadłości stracą zezwolenia na zarządzanie wierzytelnościami... poczytaj wniosek, nie jest aż tak długi
|
|
Temat:
CAPITEA
kk zamiast bezwstydnie bredzić w gazetach powinien siedzieć. Co trzeba mieć w głowie aby wypuścić obligi na 840 mln PLN z opcją put? Najgorsze przekleństwa się sypią.
|
|
840 mln PLN obligacji z opcją put. Gdzie się tacy kretyni rodzą? kk powinien siedzieć a nie sądzić się z Abris.
|
|
Temat:
CAPITEA
mała dygresja jeden z kolegów oświadczył czas temu "rynek ma zawsze rację". Po ostatnich spadkach i dzisiejszym +12% wciąż tak uważa?
Parafrazując to tłum w swoich emocjach ma zawsze rację.
|
|
Temat:
CAPITEA
bo są tak samo liczone? a więc porównywalne między sobą?
|
|
Temat:
CAPITEA
ja też nie radzę ignorować, natomiast hasło "rynek się nie myli" jest lekko niepoważne
|
|
Temat:
CAPITEA
Gerda napisał(a):Niestety, giełda to nie koncert życzeń. Rynek się nie myli. Myślę, że niedługo przekonamy się jakie są prawdziwe powody takiej przeceny.  wolne żarty, kolega chyba mało doświadczony, na nieefektywności rynku ludzie zbijają kokosy, nie mówię tu o przypadku getback a raczej ogólnie najlepszą przyczyną różnych niezrozumiałych ruchów jest wg analityków tzw sentyment ;)
|
|