PARTNER SERWISU
ccyakjwd
Pablo77x

Pablo77x

Ostatnie 10 wpisów
Pokłosie słabych debiutów gier Baked i P2C. LMG rósł razem z nimi po udanym debiucie GSS, to teraz spada po kiepskim Prisona i MMS21. Jeżeli udowodni własnymi grami że potrafi zrobić je dobrze i jeszcze lepiej sprzedac, to obecną cena to okazja. Jak nie to skończy jak Baked albo P2C. Chociaż jeszcze nie wiemy na jakim kap zaparkuje P2C

A może punkt widzenia zależy od punktu siedzenia? Warto byłoby dopisać przy swoich postach czy się akcje ma czy nie.Think

No tak, 1 milion przychodu, na teraz wycena jest wymagającą. Ale przecież wszyscy mówią patrz w przód, np. licząc choćby C/Z. Wiadomo że obecny C/Z dla spółek gamingowych jest mniej ważny niż ten przewidywany na kilka lat w przód. No to może czas spojrzeć w przód, na projekty jakie ma CFG i ich potencjał i to odnieść do bieżącej wyceny. I co wychodzi? Jest potencjał do wzrostu kursu? Jak dla mnie jest.

Brak wszystkiego i niczego nie będzie. Lecisz trochę klasykiem zwanym Kononowiczem. Angel Faktem jest ze sprzedaż Cyberpunka w tym roku jest poniżej oczekiwań, ale stwierdzenie brak przychodów i zysków to spore nadużycie. Tak samo jak wycena 100 złotych wzięta z powietrza. Fajny kurs do kupna, tylko realnie patrząc mało prawdopodobny i bardzo życzeniowy. Bez nadzwyczajnych zdarzeń czy to na rynku czy w samej spółce nie ma co liczyć na takie okazyjne zakupy.

Dobra spółka, jedna z ciekawszych z grupy PLW które będą wchodziły na giełdę w tym roku. Fajny, charyzmatyczny i zakręcony prezes.

Ping-pong, nie chce mi się za bardzo ciągnąć tej dyskusji, właśnie wybieram się na imprezkę. :) Już w pierwszym akapicie popełniłeś błąd. 700k aktywacji odnosi się do sprzedaży 4mln. Nie wnikam więc skąd wyszły Ci kolejne liczby. Nie widzę błędu w moich wyliczeniach, jeżeli ty nie znajdziesz błędu w swoim to po prostu pozostańmy przy swoich i tyle. Pozd.

Aktywowane nie znaczy sprzedane. W tej liczbie masz też pudełka z aktywacją na GOG. I teraz wroc do mego wcześniejszego wpisu z wyliczeniami, tam masz wszystko wyjaśnione.

Przecież to są powszechnie znane dane, dużo było w raporcie półrocznym z 2015r. Dam kilka linków do artykułów z podsumowaniem, ale nie wiem czy moderator nie usunie tego. :)
www.google.com/amp/s/www.gry-o...
www.benchmark.pl/aktualnosci/w...

Moderator:
usunie, bo nie dodajesz cytatów

Ping-pong. Dane sprzedażowe dla Wiedźmina 3 za pierwsze 4 tygodnie są takie. Całkowita sprzedaż 4 mln, 30% PC czyli 1.2 mln. Aktywacje na GOG 700 tys, reszta Steam czyli ok 500tys. Sprzedaż cyfrowa ogólnie to było 25%, reszta pudełka. Jeżeli takie proporcje założyć dla GOG to masz 175 tys sprzedaży wersji cyfrowych na GOG, co daje 35% sprzedaży na Steam.
Co do sprzedaży Cyberpunka na konsole to zakładam że w tych 13 mln jest co najwyżej tyle ile poszło w pre-orderach. Zwrotów na konsole musiało być bardzo dużo.
Natomiast nie za bardzo mogę uwierzyć że przez miesiąc na 1 miejscu na Steam, wliczając wyprzedaż świąteczną, poszło tylko 1.5 mln sztuk gry.

Ping-Pong napisał(a):
.

Preordery pokryły - tego było 8 mln. Pytanie ile przeszło przez GOG, a mogło być nawet 10% wolumenu - to dużo i optymistycznie.

Tak czytam te dziesiątki postów na tym wątku i "bedzie spokojnie 15 do końca roku, bedzie spokojnie 20....", ale nikt nie zwrócił jakoś uwagi, że PS Store: gry nie ma. I nikt nie zastanowił się nad krzywą tej sprzedaży... A może te 8 mln preorderów zrealizowało się w dniu premiery, co oczywiste + poszło jakieś 2 mln w dniu premiery. Nastepnego dnia kolejne 2 mln, a w reszte dni 1 mln.... łącznie...? I jeszcze z tendencją malejącą ? Nikt nawet nie zwrócił na to uwagi, że i tak mogło być.

Pierwsza rzecz. Dlaczego 10% sprzedaży przez GOG to jest dużo i optymistycznie? Raczej mało i pesymistycznie. Sprzedaż Wiedźmina 3 na GOG po premierze to była 1/3 sprzedaży na PC. Cyberpunk jest najlepiej sprzedająca się gra w historii na GOG. Dawno przebił sprzedaż Wiedźmina 3 w wersji GOTY.
Co do sprzedaży Cyberpunka Tendencja malejąca jest normalna rzeczą. Ale nie zgadzam się że cała sprzedaż to preordery i pierwsze 2 dni, a potem słabo może poszło milion. Bzdury, zobacz że Cyberpunk jest cały czas pierwszy na Steam, a mamy okres wyprzedaży świątecznej. Sprzedaż jest bardzo dobra na PC, jestem pozytywnie zaskoczony ze Cyberpunk daje rady utrzymywac pozycje lidera na Steam.

Info z innego forum, odpowiedz prezesa Pyramid games na temat sprzedaży akcji. Korespondencja na 100% prawdziwa, potwierdzona.

Dzień dobry, Nie jestem giełdowym ekspertem natomiast była to sprzedaż tak niewielkiej ilości akcji: 1500 szt. (czyli 0,001% akcji) po cenie rynkowej 135 zł jest całkowicie legalna i liczyłem, że po 10 latach mojej pracy po kilkanaście godzin dziennie bez wynagrodzenia i inwestowania we własną firmę spotka się to ze zrozumieniem. Informacja o przeprowadzonej transakcji została opublikowana pod koniec dnia, w czasie którego były bardzo duże obroty i nie powinna mieć żadnego wpływu na kurs akcji. Była to jedyna transakcja jaką planowałem i nie zamierzam sprzedawać ani jednej akcji więcej. W kwestii szczegółów lock-upu odsyłam Pana do Dokumentu Informacyjnego:pyramid.games/wp-content/uploa... dokładnie na stronie 129 DI jest informacja o szczegółach zawartego Lock-Upu zgodnie z którym obowiązuje on do ceny 50 zł za akcję (cena 135 zł znacznie ją przewyższa). Jednak tak jak pisałem wyżej, nie planuję więcej sprzedawać ani jednej akcji.Na koniec chciałbym poprosić o wyrozumiałość ponieważ otrzymuję w tej sprawie wiele pytań, chciałbym skupić się na tworzeniu gier i realizacji planów spółki którą zbudowałem i którą planuję długo rozwijać. Z poważaniem,-- Jacek Wyszyński CEO/CTO ▲ Pyramid Games S.A. al. Kraśnicka 35, 20-718 Lublin, Poland

Tyle że skoro sprzedaje mimo lock-up, to po co mydlić oczy takimi umowami? Niech jasno powie przed debiutem ze nie zgadza się na żadne ograniczenia i zrobi ze swoimi akcjami co zachce. I to jest fair. A tak to niby się zobowiązał nie sprzedawać, a jak tylko pojawiła się okazja to robi coś zupełnie innego. Sprzedał niewiele z tego co ma, ale lekki smrodek pozostał i to zaraz po debiucie spółki. Oby nie powtórzył takiej operacji przed premierą OM. Shame on you

kliknij, aby powiększyć
Cytat:
Najwyżej będzie zarabiać tylko tyle co CD Projekt.
no tak oczywiście XTB za 2020 pokaże zysk 1.5-2mld. Angel

W raporcie jest ze w pierwszej połowie maja wydali 4.8 mln $.

W krótkim terminie short może i zapłaci, ale w długim już nie jeden się przekonał ze na CDR nie warto grać pod prąd i ta lekcja boli.

P/E 7.6, spółka z rosnącym biznesem, patrząc na podpisywane i wygrane kontrakty szykuje się kolejny rekordowy rok. Jest tanio i jak minie panika będą sobie inwestory wyrywać te akcje z rąk.

Proszę o aktualizację analizy technicznej Grupy Azoty. Z góry dziękuję.

aircanada15 napisał(a):
Nie Pablo, patrz co napisałem wyżej.
raport z 24.05. Brzostek posiada 173.696 akcje. Teraz ma 113.539 akcje. Od 24 maja sprzedał 60.157 akcji.
http://ir.11bitstudios.com/raporty

W maju było info o akcjonariacie 11bit. Wtedy Brzostek miał ok 173k akcji, teraz ma ok 113k. Czyli sprzedał w tym czasie 60k akcji.

Jedynka i dwójka były okropne? Masz na myśl dwie pierwsze części Wiedźmina? Ty tak na poważnie? Widziałeś oceny, grałeś w te gry? Twoja subiektywna ocena niewiele znaczy w świetle realnych faktów, więc na przyszłość zostaw ją sobie.

Poza tym trochę luzu, to taka zabawa liczbami, CDR lubi takie rzeczy, więc może to się sprawdzi. Angel

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 13 maja 2022 09:18:59
Liczba wpisów: 24
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 4

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,263 sek.

myfxuaca
nflxrkyl
nbtejzio
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
tyzeuwrs
ddrtibst
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat