Temat:
ORZBIALY
gielda.wp.pl/a,1,b,1,c,14,wid,...Zarząd Spółki Orzeł Biały S.A. informuje, iż w dniu dzisiejszym powziął informację o zaakceptowaniu wniosku Spółki Orzeł Biały S.A. o przyznanie wsparcia na realizację projektu zgłoszonego w ramach Działania 4.5?Wsparcie inwestycji o dużym znaczeniu dla gospodarki. Spółka Orzeł Biały S.A. otrzymała dotację w wysokości14 386 560 zł na planowane nowe inwestycje, o przewidywanej wartości około 63 000 000 zł netto.Lista wniosków, którym przyznano dotację, została opublikowana na stronie internetowej Ministerstwa Gospodarki.Przyznana dotacja umożliwi i rozszerzy zakres planowanych inwestycji oraz zmniejszy udział kredytów w strukturze finansowania programu inwestycyjnego.Spółka jest na etapie prac nad pozwoleniami środowiskowymi i budowlanymi. Dokładne informacje na temat planowanych inwestycji Spółka opublikuje w terminie późniejszym.Art. 56 ust. 1.pkt.1 Ustawy o ofercie?informacje poufne
|
|
gielda.wp.pl/index.html?a=1&am...Cytat:ORZBIALY 18,50 999,0 27000 Jeśli powtórzy się scenariusz z połowy września (patrz wyżej) za 2 miesiące przebijamy 20 Gorzej z immo
|
|
www.money.pl/gielda/wiadomosci...Cytat:Orzeł Biały planuje skup do 1,25 mln akcji własnych, stanowiących 7,51 proc. kapitału zakładowego spółki, w celu ich umorzenia. Na pokrycie łącznej ceny kupna akcji spółka utworzy kapitał rezerwowy w wysokości 10 mln złotych. Coś kupują, spółka niewątpliwie ciekawa
|
|
Temat:
ORZBIALY
finanse.wp.pl/kat,7069,title,I...02.11. Warszawa (PAP) - ING Otwarty Fundusz Emerytalny zwiększył zaangażowanie w Orle Białym do 6,02 proc. - podał Orzeł Biały w komunikacie. Trochę stare info, ale widać że spółka dobra na long term
|
|
Temat:
ORZBIALY
Patrzcie Państwo jaki obrót
|
|
Temat:
TECHMEX
Jest info: gielda.wp.pl/a,1,b,1,c,14,wid,...ale dalej czekamy na konkrety... Cytat:Zarząd Spółki Techmex S.A. niniejszym informuje o trwających negocjacjach z bankami kredytującymi spółkę. Rozmowy mają na celu czasowe wstrzymanie egzekwowania należności wobec spółki przez banki oraz dokonanie restrukturyzacji zadłużenia spółki z tytułu umów kredytowych. Wprowadzenie programu restrukturyzacyjnego i założone w nim działania naprawcze zostały ukierunkowane głównie na zmniejszenie zapotrzebowania na kapitał obrotowy, a w konsekwencji na zwiększenie płynności finansowej spółki.
|
|
Temat:
ORZBIALY
No, ruszyło...
|
|
Temat:
ORZBIALY
Zwróćcie uwagę na cenę akcji na wczorajszych i przedwczorajszych transakcjach pakietowych
|
|
Temat:
ORZBIALY
|
|
Temat:
IMMOEAST
Prawda, ale chyba nie dzisiaj
|
|
Temat:
IMMOEAST
Czy ktoś z bardziej doświadczonych Koleżanek/Kolegów może się podzielić wiedzą na temat tego latającego trzydziestotysięcznika
|
|
Już rozumiem, dzięki. Bo spółka faktycznie może być czarnym koniem (i wiem, że nie naganiasz  )
|
|
TheBlackHorse napisał(a):Swierszczu napisał(a):Zamkniecie w Wiedniu 1.82  Mam nadzieje ze w poniedzialek bedzie korba Czy będzie w poniedziałek czy nie jedno jest pewne: PĄPA coraz bliżej  . Co to jest ta PĄPA? W żadnym słowniku nie znalazłem, a google odsyła mnie do motoryzacji lub ogrodnictwa. Na wszelki wypadek zacząłem sprzedawać
|
|
Nie, sprzedał (część). Duże obroty, jak na tą spółkę. Zwróćcie uwagę na kształtowanie się cen ołowiu w ostatnim czasie, to jest podstawowy wyznacznik zyskowności spólki. Jej atutem są świetne fundamenty (i nazwa - pozycja obowiązkowa w portfelu prawdziwego patrioty), minusem mała płynność. Po przemyśleniu chyba z powrotem odkupię. PS. Ponieważ jestem tutaj świeży  , w ostatnim czasie przejrzałem trochę forum i próbowałem naśladować kol. Jarbasa  (jest moim idolem) - niestety do podstawanego wora nic nie wpadało, albo dno zostało przebite. Nie wiem, czy do takiej spółki jak ORZBL można z powodzeniem stosować AT, proszę o opinię bardzej doświadczonych Kolegów (lub Koleżanek  )
|
|
Coś się zaczyna dziać na tym papierze
|
|