PARTNER SERWISU
wwfzrldl
matali

matali

Ostatnie 10 wpisów
tak jak pisałem, trzeba było odkupić papiery, wysiadać na początku drogi, na pierwszej stacji to tak, jakby nie odbyć podróży wcale. Tutaj poczatek drogi to cena 1zł, od niej rozpoczęło sie wybicie na obrotach. Dziś dotarliśmy do punktow oporu, spokojnie, SP500 nam sprzyja, pani prezes Gałazka takze, nie wspominajac o fundach thumbright ludzie, naprawde nie rozumiem, dlaczego Wy to wogóle sprzedajecie po takich cenach? Eh?

wysiadłeś i dobrze - teraz warto jednak odkupić, korekta zakończona. Czas na małą konsolidację i powolną wspinaczkę, bez szaleństw - Synthos style king Zawsze kilka groszy niżej możesz złapać niż sprzedałeś. Tutaj trend dopiero się rozpoczyna i nie ma sie co tego bać - daj rosnąć zyskom. Papier ma duże szanse przebić opór w okolicach 1,50 , następny 1,76 Wskaźnik AD wskazuje piękną akumulację papiera, to dobrze wróży na przyszłość.

Jezeli szeroki rynek nie zawiedzie to LCC 2 złote osiągnie już w przyszłym tygodniu, jutro walka o przebicie szczytu na 1.77 jak go przebijemy to 2zł bedzie tylko oporem psychologicznym. Trend na papierze jest silny i oczywiscie wzrostowy, nie walczcie z trendem tylko kupujcie. Ja juz po dzisiejszej pieknej sesji jestem obkupiony i widze tutaj duzy potencjał.

Coż, miałem Vistulke w arkuszu notowań i dziś zakupiłem z rana, gdy pojawil sie pierwszy popyt. Mam nadzieję zostać na dłużej. Wybicie ładne, pokonane na razie wszystkie srednie i to wszystko potwierdzone volumenem. Close nie bedzie wysoki. Ale juz jutro,kto wie? Postawiłem na optymistyczny scenariusz, gdyz widzialem, jak trudno bylo kupic cokolwiek w wiekszych ilosciach od kilku dni.

dobrze sprzedales, mi tez puscil SL przy 2.30, ale dzis juz odkupilem. Tutaj nie bylo mega wzrostow i wiekszosc papierow byla brana w przedziale 1.75-2.50 , wiec Ci , ktorzy wywalaja robia to ze strachu i ze strata. Nie ma powodow, dla ktorych Krezusik mialby spasc do poziomu 1,8 lub nizej, caly czas mamy trend wzrostowy i dzisiaj moze utworzyc sie prowzrostowa swieczka. Ja odkupilem.

Pecunia non olet. Wiec lubi sie spółkę, gdy daje zarobić. Aż tyle i tylko tyle. Jak się spółki nie lubi i na tej podstawie podejmuje decyzje inwestycyjne to najlepiej w nią w ogóle nie wchodzić. Będą lepsze sytuacje do sprzedania IDM-ka niz dzisiejszy dzień, zwłaszcza, gdy sprzedało się przed fixingiem. Miejsca do wzrostów, tak jak napisał Vox, jeszcze jest sporo. Spółka zarabia i jest na plusie w tym kwartale, dla gorszych papierów w takim przypadku C/WK jest powyzej 1, a tutaj? Sami wiecie. Nie naganiam, kazdy ma swoja strategię. Założę się, ze pewnie jeszcze wrócicie w swoim czasie. :)

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 28 listopada 2010 17:40:42
Liczba wpisów: 9
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,248 sek.

lqomflbj
tqxcbymu
knalyhjy
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ackvyopz
qajtzget
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat