Temat:
CREEPYJAR
To wygląda bardzo obiecująco! Wizualnie jestem w szoku, liczyłem na blur przy tak wymagającej grze. Optymalizacyjnie pewnie jeszcze do poprawy, ale na ten moment pozytywnie mnie zaskoczyli.
|
|
Temat:
XTB
Znamy już wyniki CMC, przed nami szacunkowe wyniki XTB. Jaki wynik wg Was musi wykręcić spółka, byście ocenili ten wyniki neutralnie? A jaki wynik, by został przez Was odebrany optymistycznie?
|
|
Temat:
Aquatech
Z tego co widzę, to napisane jest po polsku, więc powinno być zrozumiałe :) Obieg wstrzymany na żądanie przez KNF do odwołania.
|
|
Solidny zysk. 2,3 mln zysku za pierwsze pół roku, na horyzoncie nowy inwestor, rządowe programy, które dopiero nabierają tempa, córka-spółka w Arabii i ecommerce. No i 2 mln gotówki. Jak na kapitalizację 60 mln to na dzisiejsze standardy spółka mocno niedowartościowana.
|
|
Bardziej awaria Steama i podstrony z bestsellerami. Dziś przez część dnia wyrzucało błąd, więc pewnie stąd ta anomalia
|
|
Temat:
GPW
Tak głośno myślę, ale czy przy tak dużym napływie gotówki i perspektywie IPO 3 wielorybów w tym roku, GPW nie będzie nadal puchło od większych obrotów oraz innych opłat wynikających z pojawienia się nowych spółek? Pomijam migrację na GPW przez CRJ i inne mniejsze spółki. Nie potrafię wykonać tutaj szacunków i pewnie nie będzie to łatwe, ale rozum podpowiada, że to może być bardzo dobry rok dla GPW. Kurs tego aktualnie nie dyskontuje. Jakie jest Wasze zdanie?
|
|
Temat:
XTB
Wszystko wskazuje na to, że kolejnym beneficjentem COVID zaraz po XTB może być GPW. Oni zarabiają na prowizjach od transakcji, a transakcji przy tak zmiennym rynku jest bardzo wiele. Do tego dochodzi rekordowa liczba nowych rachunków maklerskich w Q1. Oczywiście będzie to odpowiednio niższa wartość, ale...
Dobrze myślę?
|
|
Ja mam spory problem z tym papierem i coraz bardziej jestem skłonny się go pozbywać. Wszyscy wiemy, że Energa, którą wciąga Orlen, była zaangażowana w g*wno zwane ratowaniem PGG. A PGG 400 mln. pod kreską i do tego ten rok zapowiada się jeszcze gorzej. Orlen jako udziałowiec PGG będzie miał przypiętą łatkę węgla, który już teraz śmierdzi, a zacznie jeszcze bardziej. mBank wycenił ostatnio akcje Orlenu na 68 zł. Wszystkie znaki na niebie wskazują, że będzie źle. LOTOS nie ratuje sytuacji.
|
|
|
|