Temat:
ZEPAK
Czy mogę prosić o aktualizację analizy?
|
|
Temat:
XTB
Uprzejma prośba o wytłumaczenie jednej rzeczy związanej z dywidendą. W zakładce dywidendy mamy: notowania bez dywidendy 04.05. ustalenie prawa 05.05. Jak to rozumieć. Jeśli ktoś sprzeda jutro to straci na kursie po odcięciu dywidendy i jej nie otrzyma?
|
|
Temat:
kosz
pomyłka :)
|
|
dziekuje.
|
|
Witam, Chciałem przedłużyć abonament i skorzystać z promocji: kup dostęp do portfela na sześć miesięcy (349 zł), a za darmo przedłużymy go do dwunastu miesięcy.
- Oferta specjalna obowiązuje tylko do końca maja.
Nie widzę jednak takiej oferty przy wyborze abonamentu.
|
|
Temat:
MERCATOR
tomcio46 napisał(a):
ps. Bajki o zaniżaniu zostawmy bankierowcom.
Dla ciebie bajki, dla mnie fakty widoczne na wykresie, szczególnie w połączeniu z komunikacją ze strony zarządu.
|
|
Temat:
MERCATOR
tomcio46 napisał(a):Chyba pytanie powinno być postawione inaczej w dyskusji nad tymi wykresami. Czemu malezyjskie spółki ostatnio dynamicznie rosną mimo wyższych c/z niz Mercator a ten dynamicznie spada? Widać to nawet na wykresie. Odpowiedz jest prosta. Zarząd robi wszystko co może, żeby kurs spadał. Niejasne komunikaty, brak strategii, albo owiana wielką tajemnicą, komunikaty o przewidywanym spadku cen rękawic i wciąż rosnących cenach surowca. Cel... wiadomo. Zdjęcie spółki z giełdy jak najniższym kosztem.
|
|
Temat:
ACTION
Nie mogę znaleźć informacji kiedy akcje w ramach układu trafią do obrotu i po jakiej cenie były przeliczone. Czy ktoś dysponuje taką wiedzą?
|
|
Temat:
HUUUGE
Ktoś mi wyjaśni o co chodzi z FF dziś? Przy informacjach o spółce jest napisane, że FF wynosi 0,51% akcji, natomiast przy notowaniach wolumen 2,3 mln i poniżej wolumen vs. % FF 8,53.
|
|
Zobacz na obecne RSI i historyczne to będziesz miał odpowiedz dlaczego nie jest tak jakbyś chciał :)
|
|
Bianchini napisał(a):Też jestem w PPK i też uważam, że żal nie skorzystać.
Natomiast u mnie w firmie zapisana jest... co 20 osoba. Ludzie po prostu nie chcą oszczędzać. Albo chcą oszczędzać, ale nie gwarancji, że któryś z kolei rząd nie ukradnie tych pieniędzy jest żadna.
|
|
Patrząc na wyniki sprzedaży FIFA 2021 raczej opinie na metacritic mają średnie znaczenie (ocena FIFY na PS4 to 0,8) i podobnie będzie CP77. Gra jest genialna i taką zostanie. Usterki techniczne w tak ogromnej produkcji to rzecz naturalna. Miała je również RDR2. Ich poprawienie to kwestia czasu. Sukces finansowy jest gwarantowany. Fifa i CP77 to nie jedyne, gry, które zawodzą na konsolach. Czy to przypadek? Mimo fatalnych opinii na amazonie CP wciąż jest liderem sprzedaży. www.amazon.com/Best-Sellers-Vi...Będzie dobrze!
|
|
Temat:
ONEMORE
Oczekiwanie peaków na poziomie 25-30 k jest niczym nieuzasadnione. Dziki gon zaczął od 100 k, a po paru dniach miał już okolice kilkunastu tysięcy. Nikt jednak sukcesu Wiedźmina nie oczekiwał. Myślę, że możliwości są podobne do GH czy FP. Kluczowa kwestia ile OML na tym zarobi.
|
|
Temat:
MERCATOR
Na chwilę obecną nastąpiła realizacja zysków. Gdzie może zatrzymać się kurs?
|
|
Temat:
MERCATOR
Trudno jest dziś wróżyć jakie zyski firma będzie generować w 2022-23. Prezes to człowiek przedsiębiorczy i zapewne nieskonsumuje zysku lecz przeznaczy na rozwój. Może rozszerzy portfolio. Nie wydaje mi się, żeby został tylko przy rękawiczkach.
|
|
Na ten moment widać, że inwestorzy nie dają odpocząć kursowi. Gdy tylko łapie chwilową zadyszkę popyt reaguje błyskawicznie. Jak długo zobaczymy :)
|
|