PARTNER SERWISU
qmvkrwmv
PawelSob

PawelSob

Ostatnie 10 wpisów
Czy mogę prosić o aktualizację analizy?

Uprzejma prośba o wytłumaczenie jednej rzeczy związanej z dywidendą. W zakładce dywidendy mamy:
notowania bez dywidendy 04.05.
ustalenie prawa 05.05.
Jak to rozumieć. Jeśli ktoś sprzeda jutro to straci na kursie po odcięciu dywidendy i jej nie otrzyma?

pomyłka :)

dziekuje.

Witam,
Chciałem przedłużyć abonament i skorzystać z promocji:
kup dostęp do portfela na sześć miesięcy (349 zł), a za darmo przedłużymy go do dwunastu miesięcy.

- Oferta specjalna obowiązuje tylko do końca maja.

Nie widzę jednak takiej oferty przy wyborze abonamentu.

tomcio46 napisał(a):

ps. Bajki o zaniżaniu zostawmy bankierowcom.

Dla ciebie bajki, dla mnie fakty widoczne na wykresie, szczególnie w połączeniu z komunikacją ze strony zarządu.

tomcio46 napisał(a):
Chyba pytanie powinno być postawione inaczej w dyskusji nad tymi wykresami. Czemu malezyjskie spółki ostatnio dynamicznie rosną mimo wyższych c/z niz Mercator a ten dynamicznie spada? Widać to nawet na wykresie.

Odpowiedz jest prosta. Zarząd robi wszystko co może, żeby kurs spadał. Niejasne komunikaty, brak strategii, albo owiana wielką tajemnicą, komunikaty o przewidywanym spadku cen rękawic i wciąż rosnących cenach surowca. Cel... wiadomo. Zdjęcie spółki z giełdy jak najniższym kosztem.

Nie mogę znaleźć informacji kiedy akcje w ramach układu trafią do obrotu i po jakiej cenie były przeliczone. Czy ktoś dysponuje taką wiedzą?

Ktoś mi wyjaśni o co chodzi z FF dziś?
Przy informacjach o spółce jest napisane, że FF wynosi 0,51% akcji, natomiast przy notowaniach wolumen 2,3 mln i poniżej wolumen vs. % FF 8,53.

Zobacz na obecne RSI i historyczne to będziesz miał odpowiedz dlaczego nie jest tak jakbyś chciał :)

Bianchini napisał(a):
Też jestem w PPK i też uważam, że żal nie skorzystać.

Natomiast u mnie w firmie zapisana jest... co 20 osoba. Ludzie po prostu nie chcą oszczędzać.

Albo chcą oszczędzać, ale nie gwarancji, że któryś z kolei rząd nie ukradnie tych pieniędzy jest żadna.

Patrząc na wyniki sprzedaży FIFA 2021 raczej opinie na metacritic mają średnie znaczenie (ocena FIFY na PS4 to 0,8) i podobnie będzie CP77. Gra jest genialna i taką zostanie. Usterki techniczne w tak ogromnej produkcji to rzecz naturalna. Miała je również RDR2. Ich poprawienie to kwestia czasu. Sukces finansowy jest gwarantowany.
Fifa i CP77 to nie jedyne, gry, które zawodzą na konsolach. Czy to przypadek?
Mimo fatalnych opinii na amazonie CP wciąż jest liderem sprzedaży.
www.amazon.com/Best-Sellers-Vi...
Będzie dobrze!

Oczekiwanie peaków na poziomie 25-30 k jest niczym nieuzasadnione.
Dziki gon zaczął od 100 k, a po paru dniach miał już okolice kilkunastu tysięcy.
Nikt jednak sukcesu Wiedźmina nie oczekiwał.
Myślę, że możliwości są podobne do GH czy FP. Kluczowa kwestia ile OML na tym zarobi.

Na chwilę obecną nastąpiła realizacja zysków. Gdzie może zatrzymać się kurs?

Trudno jest dziś wróżyć jakie zyski firma będzie generować w 2022-23. Prezes to człowiek przedsiębiorczy i zapewne nieskonsumuje zysku lecz przeznaczy na rozwój. Może rozszerzy portfolio. Nie wydaje mi się, żeby został tylko przy rękawiczkach.

Na ten moment widać, że inwestorzy nie dają odpocząć kursowi. Gdy tylko łapie chwilową zadyszkę popyt reaguje błyskawicznie. Jak długo zobaczymy :)

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 8 września 2025 08:20:29
Liczba wpisów: 56
[0,01% wszystkich postów / 0,03 postów dziennie]
Punkty respektu: 4

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,232 sek.

airndvaw
kytlbtxa
nvjcayvd
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 599,59 zł +383,00% 96 599,59 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
jgstkzjn
qzrhohlg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat