PARTNER SERWISU
fexkgsuo
ziemniak0

ziemniak0

Ostatnie 10 wpisów
XTB rozbił bank robiac wiecej zysku netto kwartalnie niz za dobry poprzedni rok i to przy duzo wyzszych kosztach prowadzonej dzialalnosci. Do tego zblizaja sie do pol miliona klientow, z czego 150k jest aktywnych, to jest dla mnie najwieksze pozytywne zaskoczenie. A 2 kwartal tez do spokojnych nie nalezy a na horyzoncie burza za burza

ruszyło i to z kopyta, ładnie łamie kolejne opory na 19,7 i 20,6 na dużym wolumenie

Milion sprzedanyxh kopii Thief simulatora robi wrażenie

Mysle ze Forek to top 3 jesli chodzi o porty na switcha i na nowa generacje konsol beda jako jedni z pierwszych portowac, a zblizenie sie do Nintendo tylko to potwierdza

Co powiecie na temat raportu kwartalnego, raczej mało kto zakładał taki zysk netto po 1kw

Chciałbym zauważyć, że ten bdb wynik osiągnięty został przy niskiej wartości z lota 167. Widać, że e duża baza klientów zaczyna robić różnicę. Gdy wartosc z lota.przekroczy 200 wynik netto będzie 3 cyfrowy, a przy zmienności jak w 1kw. 2020 (391 z lota) wynik będzie rewelacyjny. Pozostaje cierpliwie czekać.

mówiłem, że AT zaczyna powoli działać na XTB, dzisiaj ładnie zamknęło się powyżej 18,55 laughing3

poza tym przy tej liczbie klientów nie potrzeba aż takie zmienności jak w tamtym roku, żeby były dobre wyniki. Ale za to jak będzie jakiś krach, np. pęknie bańka krypto to zarobią krocie

spółka rozwija się dynamicznie, brakuje rąk do pracy co prezes powtarza przy każdym chacie z inwestorami, ale ktoś ewidentnie zbiera w okolicach 8

jak myślicie kiedy skończą trzymać kurs w ryzach, kurs powoli zaczyna się układać zgodnie z AT

otwarcie nowych rynków też kosztuje (Dubaj), ale trzeba patrzeć na perspektywy, to jest spółka Growth. Większość twierdzi, że to powoli koniec, a ja uważam że XTB dopiero się rozkręca, dlatego reinwestują część środków bo się rozwijają. Nie powiem sam spodziewałem się lepszego netto, ale patrząc na 940 baniek w kasie przy obecnej kapitalizacji jestem spokojny i czekam.

Ja myślę, że szybko odpowiedzieli na zapytanie GPW, żeby wszystkie trupy z szafy wypadły w starym tygodniu, bo w nowym będzie jakieś dobre info,a do tego czat inwestorski. Myślę, że tutaj trzeba poczekać trochę aż sytuacja trochę ochłonie.

Mnie to bardziej wygląda na zamknięcie luki na 17,9 i przy okazji czyszczenie SL przed odjazdem

Bronek do tego należy dodać stale powiększającą się bazę klientów, więc tutaj nie musi się zmieniać wartość na lota, żeby wyniki były lepsze niż w 3kw. 2020.
Ja nadal obstaje, że będą w przedziale 80-100 mln

wygląda na to, że zmienność dopiero się zaczyna, na początek BTC, surowce też trochę pływają

wygląda to na most na Azję i bliski wschód

Rif dobrze powiedziane. Ja uważam, że XTB w ubiegłym 2020 roku weszło na wyższy poziom i kolejne 2 lata to udowodnią. Myślę, że rocznie są w stanie uzyskiwać ok. 300-360 mln. netto (przy utrzymaniu tak szerokiej bazy klientów), a pomoże w tym kampania z Jose i nowe rynki. Wiadomo, że 1 kw. 2020 będzie ciężki do powtórzenia (choć nie niemożliwy w przyszłości, jeśli pojawi się zmienność), ale kwartały 1,2 i 4 w 2021 powinny być podobne do 4kw. roku 2020. Myślę, że 80-100 mln jest do osiągnięcia.

XTB wychodzi z konsolidacji hello1

Krewa dzięki za słowa otuchy, choć Twój ostatni wpis brzmi dla nas dość enigmatycznie, można jaśniej dla mnie oświeconych. Dzięki i pozdrawiam życząc Zdrowych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia.
Ps. w szczególności załadowanych w XTB (ja mam 82% portfela i śpię spokojnie, bo uważam tak jak Krewa, że tu jest kwestia kiedy pójdzie do góry, a nie czy pójdzie do góry). Pozdrawiam cierpliwych.

X-Trade Brokers (XTB) of course ;-)

In my wallet I've got only these two shares (82% XTB & 18% Forever). XTB is earning a big money today on this sell out. Read the information about their earnings this year. For me is the most undervalue shere on the Polish market. For value shares I'll wait till spring, when Covid will be weaker.

mój portfel składa się już tylko z 2 spółek XTB (82%) i Foreverenterteiment (18%), myślę że obie są poważnym wybiciem

na pewno jakiś wpływ miały, ale to już przeszłość, spójrzcie dzisiaj na indeks VIX, panika, a to bardzo dobry sygnał dla XTB, zmienność na rynkach spora

w piątek skończyły się pierwsze kontrakty, które były grane na spadki, ze względu na to że obawiano się małych zysków za 3kw. dlatego tak trzymali kurs (prognozy przychodów okazały się niższe niż zysk netto!), następne kontrakty zapewne będą grane na wzrosty, bo spółka fajnie się rozwija, na rynkach jest duża zmienność, a od października kropką nad i będą surowce i bitcoin.

myślę, że Forever już jest po korekcie, przed kolejnymi wzrostami, spółka bardzo rozsądnie zarządzana z dobrymi perspektywami na przyszłość

take a look at XTB it's a global broker, they hired Jose Mourinho as president of their campaign for 2 years, in next year they are entering in new markets. Also they pay a dividend.
https://ir.xtb.com/en/
You can also take a look at Foreverenterteiment, they are porting games for Nintendo Switch (3rd place in the world), thay also have good development prospects.
forever-entertainment.com/home...

moim zdaniem przed spółką najlepszy okres w roku, po wynikach za 3 kwartał moim zdaniem wejdziemy na wyższy poziom i już tam zostaniemy

ja siedzę na tej spółce od kilku miesięcy, ewidentnie ktoś zbija kurs małym wolumenem (przez brak zainteresowania spółką), ale wygląda to na skubanie przed ruchem na północ. Na pewno trzeba zachować cierpliwość, ja czekam do końca roku bo myślę, że w tym czasie wyjdzie multiplayer, który mocno zmieni podejście do gry. Kapitalizacja jest śmiesznie niska.

Forever chwilowo wypadł z konsolidacji bo jeden z funduszy grał na spadki, ale szykuje się premiera Green Hell na Nintendo Switch (Forever portuje tą grę) ma być w tym kwartale, a że gra bije rekordy popularności to tutaj też powinno tak być. Najbardziej ryzykowny na tą chwilę też wydaje mi się Orlen, ale jakby co to mogę go dłużej potrzymać i wejść w longa. Na pewno będę chciał pozamykać większość pozycji przed wyborami w USA (do połowy X najpóźniej) i przeczekać na gotówce.

ja rano sprzedałem Asbis na górce a kupiłem PKN Orlen ze średnią 53,4
Na chwilę obecną mój portfel wygląda następująco:
PGNiG 37%
XTB 23%
Forever Enterteiment 15%
PKN Orlen 15%
ECC Games 10%
Obserwuję Wielton (planuję kupno po wynikach za 2kw. bo powinno spaść) oraz PZ Cormay i Bimed Lublin (może wejdę kapitałem nie większym niż 5%).
Co sądzisz o takim składzie portfela?
Pozdrawiam

ja Biomed na jakiś czas odpuściłem, za duże zawirowania,a kasę przerzuciłem po połowie na PGNiG i XTB, oprócz tego w portfelu mam jeszcze Forever Enterteiment i ECC Games oraz troche Asbisu

ja pożegnałem się z Biomedem, przynajmniej na jakiś czas bo za bardzo buja, przesiadłem się na PGNiG i XTB, tu powinna być przynajmniej dywidenda w długim terminie

polecam przeczytać dokładnie raport spółki za pierwsze półrocze, szczególnie część o zdarzeniach mających miejsce po zakończeniu okresu rozliczeniowego. Jak interpretujecie zapis z 8 lipca?

Jak wszyscy oglądali konferencję, to ktoś zrobił zrzut żeby poczyścić stop lossy, a potem zaczęła się lekka panika, tak ja to widzę. Zobaczymy jak zagranica wejdzie co się będzie działo po południu i jutro.
Na razie obroty kosmiczne 13:12 140 mln. Ewidentnie kręcą kółka, tylko pytanie czy ubierają czy czyszczą z akcji (moim zdaniem to drugie, wiedzą że niektórzy długo nie wytrzymają takich wahań, ja sam miałem chwile słabości w okolicach 15)

teraz jestem na niewielkim zysku bo chciałem powiększyć pozycję jak spadało i dokupiłem więcej niż miałem w cenie 27,5, 26,4, 24,2 oraz 22,1 i 18,8 i niestety się przejechałem. Tak jak mówię dzisiaj trafiłem prawie idealnie w dołek, tyle, że ze sprzedażą ;-(
Nie wytrzymałem ciśnienia i mam nadal dylemat czy odkupić to co sprzedałe czy sprzedać te 2000szt., które mi zostało

ja jestem na BML od marca najpierw 1-1,22, potem wszedłem za 10 tysi ze średnią 4,06, jak skoczyło do 29,9 to sprzedałem 1431 akcji pozostawiłem 1000 akcji. Jak zaczeły się spadki tydzień temu to obstawiałem, że poniżej 24 nie zejdzie, ale zeszło do 18,8. Wczoraj jak spadało BML to sprzedałem kilka innych walorów i dokupowałem, bo byłem pewny, że poniżej 18,8 nie spadnie. Średnia 24,4 i 3900 akcji plus nie przespana noc, bo wiedziałem, że dzisiaj poleci niżej. sprzedałem 900 akcji przy 15,7 i 1000 przy 14,35 prawie, że w dołku bo myślałem że do 12 dociągną. Teraz mam 2000 akcji i 28 tysi do dyspozycji. Myślę o odkupieniu tych akcji tylko mam zagwózdkę czy czekać do 12-13 czy brać przy 16.

do ilu teraz czekasz ze sprzedażą pod 18? Jakie obstawiasz dzisiaj zamknięcie?

Gandalfp i co dokupiłeś dzisiaj Biomed po Analizie Krewy czy jeszcze czekasz, gdzie podstawiasz koszyk 12,25 czy 13

moim zdaniem szału nie ma, ale tragedii też nie, gdyby nie zdarzenia jednorazowe było by dobrze

pytanie gdzie jest dno, ja wszedłem przy 15,5 bo sądziłem że niżej już nie może spaść, lecz sprzedałem z małą stratą, gdy zauważyłem że spółka jest shortowana
rss.knf.gov.pl/RssOuterView/fa...

jak już to wypłacił 0,075 dolara co dało w czerwcu ok 31 groszy, przy wartości ok 3,3 to daje prawie 10%, dzisiaj wszystko na czerwono, a Asbis ok. 4% w górę trzymał, także jest dobrze

jak się zapatrujecie na najbliższe perspektywy - ogłoszenie wyników za 2kw, 10 lecie firmy, GH na horyzoncie

myślę, że w okolicach 16 będzie duży popyt i nie dojdzie do tych skrajnych oporów. Patrząc na wyniki spółek za 2 kwartał tego roku to naprawdę nie ma na co narzekać.

Moderator:
Gorąca prośba o zapoznanie się z regulaminem forum

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 26 kwietnia 2022 18:27:31
Liczba wpisów: 46
[0,01% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 7

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,592 sek.

mjzzhqsi
bzxmnanz
mlnpjbyn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
morskmjl
evqfjywz
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat