PARTNER SERWISU
ccyakjwd
cooper

cooper

Ostatnie 10 wpisów
Piękne sypanie dzisiaj.

kolejne wymiany akcji, zaczyna to być nudne i podejrzane...

Lanie na POZ. Jakieś przecieki odnośnie wyników czy to że nie podpiszą kontraktów? Niestety brzydko technicznie.

Czyli widzisz problem w tym że spółka komunikuje się z akcjonariuszami bo wiem że nie jeden do nich pisze. Wolisz tylko oficjalne komunikaty. Rozumiem to ale zauważ że nie jeden akcjonariusz komunikuje się z innymi spółkami w celu pozyskania informacji które nie są cenotwórcze ale w celu uspokojenia się że wszystko jest ok. Zauważ że spółka nie poinformowała cenotwórczej informacji a każdej takiej treści będzie informować w ESPI. Potwierdziła jedynie to co możesz przeczytać w raportach i wywiadach. Więc w czym tkwi problem???

Czyli tak widzisz ich wiadomości: o zwrocie kosztów powiadomimy stosownym komunikatem, o premierze powiadomimy stosownym komunikatem, o postępach powiadomimy stosownym komunikatem. Please!

Christof_martin napisał(a):
sorrrry kolego, info cenotwórcze powinno pojść przez EBI. wiec nie pisz ze sie nie umawiałeś etc....
bo ja sie na co innego umawiałem ze społką podczas IPO...

i mam innego maila od spółki

Sorrrry, żadna z tych informacji nie jest cenotwórcza. Odpowiedzi są ogólne i tak naprawdę wszelkie informacje z terminami, szczegółami i kwotami pójdą przez ESPI. Gdzie widzisz problem? O zwrocie kosztów powiadomią, pozostałe gry są w produkcji. W sumie nic nowego. Zresztą sam możesz maila wysłać z zapytaniem, po to jest komunikacja. Napisałem tylko żeby udzielili mi informacji które mogą być jawne i odczytane przez innych a moim celem było żeby do nich nie musiał ktoś pisać zadając te same pytania. Jednak od dziś wszelakie info zostawiam dla siebie bo niezrozumienie jest jednak duże.

Nie umawiałem się nikim ze spółki żeby robić screeny :-) A ściemnianie że niby dostałem maila i udzielanie fałszywych informacji jest chyba nie na miejscu.

Nowe informacje od spółki uzyskane na maila w związku z moim wcześniejszym zapytaniem z adnotacją, żeby były to informacje jawne dla pozostałych akcjonariuszy:
Mech Mechanic Simulator: premiera w Chinach ruszyła równolegle z resztą świata; w momencie odnotowania zwrotu kosztów za grę spółka poinformuje odpowiednim komunikatem; podkreślono, że dotychczasowa sprzedaż jest satysfakcjonująca.
Tribe Primitive Builder: ukaże się na przestrzeni III lub IV kwartału br., konkretna data premiery zostanie ogłoszona mniej więcej z miesięcznym wyprzedzeniem; prace nad trailerem trwają; gra jest obecnie jest etapie prac produkcyjnych.
Drug Dealer Manager, Police Shootout: gry są obecnie na etapie prac produkcyjnych, o postępach spółka będzie informować na bieżąco w komunikatach.
Song of War (tytuł roboczy) – o szczegółach dotyczących tej gry spółka poinformuje po jej oficjalnej zapowiedzi.

jqn napisał(a):
@cooper, ale ta premiera MMS w Chinach to wersja typowo chińska z certyfikacją i kodem ISBN czy sprzedaż Steam na Chiny przez VPN tak jak w większości Spółek?

niestety nie wiem, odpowiedzieli ogólnie.

bronex16 napisał(a):
nie wiem. Moim zdaniem coś się zadziało dzisiaj w nocy był wysoki peak od 3-6, więc coś z Azją, ale czy to była pełna premiera? Moim zdaniem nie skupiają się tylko na steam, bo Tencent to gigant na tamtym rynku.

Na WeGame nie potrafię znaleźć Mecha.

Zapytałem kiedy będzie premiera Mecha w Chinach i dostałem odpowiedź, że premiera nastąpiła równolegle z pozostałymi krajami. Więc w ilości pobranych kopii jest już Azja. Licząc około 10% zwrotów to po 72h trzeba by liczyć ok. 10 tysięcy pobrań. Nie było też informacji o zwrocie kosztów, gra mogła kosztować max 500 tysi, to licząc optymistycznie zysk ok. 30 zł z jednej kopii (dlatego że 30% bierze Steam, są rabaty dla posiadaczy poprzednich gier PSH/PLW - cena MMS wtedy to 52,49 zł, niektóre kraje mają inne opłaty więc kopia gry jest tańsza) to mamy zysk 300 tysięcy, więc by brakowało trochę do zwrotu. Oczywiście to subiektywny szacunek. Zysk z jednej kopii biorąc pod uwagę drugi wariant 20 zł, to mamy dopiero 200 tysi.

bronex16 napisał(a):
niestety nie mam pojęcia jak wygląda podział zysków w tym przypadku

Bronex nie wiesz może kiedy będzie premiera w Chinach?

Z tą walką mechów to spora niespodzianka.

Cena emisyjna akcji ustalona na poziomie 9,50 zł za akcję. Niestety każda próba wybicia kończy się zasypaniem. Nie ma sentymentu do gamingu nie ma i do Poly. Za 2 tygodnie premiera Mecha i inwestorzy chyba nie widzą powodu by zrobić rajd pod premierę. Zatem należy czekać na przyjęcie Mecha przez graczy i kolejne nowinki z pracy nad nowymi projektami.

1. "Phantaruk" horror sf, gra nie odniosła wielkiego sukcesu ale zdobyła uznanie 61% graczy na Steam. (PC): 16.08.2016 (wydawca PLW, obecnie ULG), (NS): 28.02.2018 (wydawca FOR).
2. "We. The Revolution", gra która zebrała wiele pozytywnych recenzji, spodobała się graczom (79% pozytywnych opinii na Steam) oraz znalazła się na 2 miejscu na globalnej liście bestsellerów Steam. Za produkcję tej gry, Dawid Ciślak (Prezes Zarządu) otrzymał nagrodę Paszport Polityki. (PC): 21.03.2019 (wydawca Klabater), (PS4, Xbox, NS): 25.06.2019 (Klabater).
3. "Alchemist Simulator" - PSH debiutuje jako wydawca gry na PC wyprodukowanej przez ARG, gra zostało ciepło przyjęta przez graczy (81% pozytywów na Steam) ale nie osiągnęła komercyjnego sukcesu. (PC): 23.10.2020, dystrybucja na rynku chińskim: 25.02.2021, (NS): 11.03.2021 (producent: Art Games Studio).
4. "Mech Mechanic Simulator" - obecnie Prolog zbiera pozytywne recenzje, wg Prezesa "Udostępnienie wersji demo spowodowało m.in. wzrost liczby graczy oczekujących na pełną wersję, aż o 35 procent. Z uzyskanego feedbacku od graczy wynika również, że gra jest już w zasadzie gotowa do uruchomienia w pełnej wersji". Społeczność gry na Steam liczy 4877 członków. (PC): 25.03.2021 r. (wydawca: PSH, PLW). (Konsole: NS, PS4, PS5, Xbox One, XSeries): Q3/Q4 2021.
5. "Tribe: Primitive Builder" - gra pozwoli wcielić się w rolę prehistorycznego budowniczego, którego zadaniem będzie tworzenie i rozwój własnej wioski. Grę produkuje i sam wyda PSH. Obecnie gra liczy 5430 członków. POTENCJALNY HIT!!! (PC): Q3/Q4 2021 (wydawca: PSH).
6. "Police Shootout" - produkcja i dystrybucja gry na platformy mobilne dzięki umowie z PLW. (Mobile): Q4 2021.
7. "Drug Dealer Manager" - gra na PC i wstępnie na NS we współpracy z Movie Games. (PC): Q1/Q2 2022.
8. "Song of War" (tytuł roboczy). Nie ustalono daty premiery.
9. "We. The Revolution 2" - wspominano o takiej opcji, czekamy na więcej szczegółów.

Dziś premiera Mech Mechanic Simulator: Prolog. Pełna wersja ma być jeszcze w tym kwartale (wg zapowiedzi Prezesa Spółki). Peak prologu max 65 osób, gra jest na 196 pozycji wishlisty na steam, ma 4780 followersów.

OAT notuje awans o dwa oczka na liście priorytetów Galapagos w obszarze IPF. Obecnie zajmują drugie miejsce!

"Nasz partner planuje kontynuację badań nad nowymi celami terapeutycznymi w IPF pomimo niepowodzenia ich związku w badaniu ISABELA. W tym kontekście m. in. inhibitory chitynaz rozwijane przez OncoArendi stają się jeszcze bardziej atrakcyjne w walce z tą nieuleczalną chorobą". - komentarz spółki na twiterze

Ja już przestałem się interesować spółką, Drift okazał się kiepski, Prezes przestał być wiarygodny. Są dużo lepsze spółki gamingowe.

mily66 napisał(a):
a, plus 30% w 2 dni, jak im te wszystkie premiery "siądą" to tutaj będzie 120 zł w 2021, plus polityka dywidendowa i przejście na rynek GPW za pasem. To nie to co Varsav, czy ECC Games gdzie sukces się opierał na jednej grze. Tutaj jest szeroko zakrojona akcja.

VAR to nie 1 gra bo w planach kolejne a i wcześniej kilka było (plus gry OVID), co nie zmienia faktu że Bee był ich kluczowym produktem i nie spełnił oczekiwań. Szeroko zakrojona akcja? Nie wiem Panie o czym piszesz, ale powinno to być czymś potwierdzone. Dla mnie to póki co nie widać tego krojenia wave

No właśnie, kapitalizacja niska co zachęca inwestorów, z drugiej strony kiepskie zyski i słabe gry w planach. Może dopiero symulator wspinaczki wysokogórskiej cos ruszy, pod warunkiem dobrej grafiki, ciekawej fabuły itp.

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 11 marca 2025 20:16:49
Liczba wpisów: 34
[0,01% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,302 sek.

myfxuaca
nflxrkyl
nbtejzio
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
tyzeuwrs
ddrtibst
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat