Temat:
11BIT
vladinho napisał(a):Problemem jest to, że premiera jeszcze się nie odbyła, a już pojawiają się opinie, że słaba sprzedaż. To, że spółka zdecydowała się na skok na kasę tego typu - nie oznacza, że gra jest słaba czy nie, to raczej może mieć wpływ na postrzeganie spółki przez graczy, których dotyka wyciskanie pieniędzy w każdy możliwy sposób, czy to przez mikrotransakcje, dodawanie skórek postaci za 20% wartości gry, czy właśnie (sic) wcześniejszy dostęp. Taki wcześniejszy dostęp nie jest standardem i przede wszystkim nie jest odbierany przez graczy pozytywnie, więc dopiero jutrzejsza premiera pokaże właściwy potencjał. Wcześniejszy dostęp jest dodatkowym bonusem. "Studio zaoferowało wcześniejszy dostęp do gry dla posiadaczy nieco droższej wersji deluxe (259,99 zł, czyli o 100 zł drożej niż podstawowa wersja). Ta wersja gry daje m.in. dostęp do 3 DLC, ekskluzywnych przedmiotów oraz możliwość zagrania w produkcję 11 bit studios 72 godziny przed premierą."
|
|
Temat:
11BIT
GAMERANT - What 11 Bit Studios has crafted here is truly special, as it lives up to its city-building survival name. Polygon - Is Frostpunk 2 pretty? Yes. Is it worth playing? Sure. Does it have its flaws? Definitely. IGN - This is a city-building sequel that might have lost some of the intimacy of the original by thinking bigger, but what it’s gained through its ambitious philosophy of reinvention rather than iteration means you can play it immediately after the original and not feel like you’ve done most of this before. GamesRadar - An engrossing city builder and a nearly perfect example of how to do a sequel.
|
|
Temat:
11BIT
Gry strategiczne mają stałe grono wielbicieli. 30 lat temu urzekła mnie Sid Meier's Civilization. Kupiłem wszystkie kolejne wydania (chociaż nie wszystkie były dobre) i z niecierpliwością czekam na Civilization VII. Jeżeli nie schrzanią jak CDP Cyberpunka, to powinno być dobrze. Whishlista jest obiecująca.
|
|
Temat:
11BIT
Predykcja z Gamalytics: Outstanding wishlists: 2.4m Daily wishlist additions: 2.2k Copies sold: 133.8k (66.9k - 200.7k) Gross revenue: $6m ($3m - $9m) Followers: 138.8k Steam global top wishlist rank: #3 Predicted month 1 sales: 869.9k (434.9k - 1.7m) Predicted month 1 revenue: $31.3m ($15.6m - $62.6m)
Dla wcześniejszych wydań gier nie śledziłem i nie wiem na ile się sprawdzają. Wygląda obiecująco, w ciągu ostatnich 2 tygoni przewidywana sprzedaż wzrosła z 802k kopii do 869k.
|
|
Temat:
ONEMORE
Jaki % od sprzedaży Ghostrunner'a 2 trafi do OML? Pierwowzór sprzedał się w ponad 2 mln kopii z ocenami powyżej 90%. Gracze zwykle wracają do gier, które polubili.
|
|
Temat:
IPOPEMA
Z czego wynika zjazd pomimo dobrych wyników? Od publikacji cena leci w dół.
|
|