dbwktpjn
Advertisement
PARTNER SERWISU
alexhqey
TomiT

TomiT

Ostatnie 10 wpisów
Ja 30.01 zgłosiłem sprzedaż XTB i zakup PLAYWAY.

Proszę o niezwłoczną sprzedaż XTB. Spółka rozczarowała wynikami za 4 kwartał. Większa liczba klientów jakoś nie przekłada się na znaczny wzrost zysków. Mam wątpliwości czy w przyszłości to będzie miało miejsce. Szczególnie w kontekście zapowiadanych dużego wzrostu kosztów w 2025 roku. Dodatkowo w marcu może nastąpić kolejne ABB, ale pozbywam się już teraz z uwagi na wyniki. W zamian poproszę o zakup PLAYWAY. Uzasadnienie: liczę na powrót sentymentu inwestorów do gamedevu, poza tym szykują się dobre wyniki a wraz z nimi niezła dywidenda no i technicznie też to wygląda nieźle.

Jeśli jest miejsce proszę o zapisanie do konkursu, wybieram XTB, z uwagi na stosunkowo niskie c/z, wysoką stopę dywidendy, ekspansję na nowe rynki i liczę tez na to że spółka wkrótce wyjdzie na nowe ATH oraz podaży w kierunku bariery 100 zł i ja przebije a takze uważam, że na rynkach w 2025 utrzyma się wysoka zmienność, która jak wiadomo spółce sprzyja.

Ciekawe czy ktoś zatrzyma ten skup? I co to za uchwała, że koszty walnego ma ponieść spółka, skoro wnioskuje konkretny udziałowiec, który widzi w tym dla siebie jakąś korzyść, że niby w interesie wszystkich akcjonariuszy, tylko ja jak patrzę całościowo to nie bardzo dostrzegam w tym korzyści dla siebie (dzisiaj np. duży spadek kursu, a w przyszłości możliwe że niskie dywidendy)? A było już tak fajnie w ostatnim czasie...

Witam,

Mam 3 pytania i byłbym wdzięczny, jak ktoś mógłby mi pomóc:

1) jak 11 bit amortyzuje gry, czy podają gdzies takie informacje, bo osobiście nie mogę znaleźć tego w ostatnim sprawozdaniu, ale może źle patrze? Chodzi mi o to, czy rozkładają odpisy równomiernie na przewidywań czas życia gry (czy ktoś wie ile lat przewidują np. dla Frostpunka 2?), czy rozkładają nierównomiernie, to jest największą część w pierwszym roku i ile %, takie informacji z tego co pamiętam CD projekt podaje?

2) rozumiem, że jeśli obecna cena akcji utrzyma się przez dłuższy czas lub nieznacznie wzrosnie, to przeszacuja warranty z programu motywacyjnego i zysk ma szansę wzrosnąć w ciągu np. roku o to co już zaliczyli w koszty z tytułu tego programu?

3) czy jak już przyznali warranty, a wynikami na koniec 2025 nie dojada, to czy te już przyznane mogą zmniejszyc, czy po prostu tylko nie przyznaja kolejnych?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 5 września 2025 21:24:08
Liczba wpisów: 8
[0,00% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 1

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,197 sek.

kadvntzr
gqczskxj
vunuhmum
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
zpbkgsdq
gpjpleaq
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat