Temat:
SNTVERSE
niezła wtopa tym bardziej, że Prezes w grudniowym parkiecie mówił że jest ok. Należy jednak zauważyć że to postępowanie naprawcze, w celu uniknięcia upadłości.
Swoją droga PARP pięknie traktuje polskie firmy :) stawiane na nową władzę na piedestale
|
|
 ulica ubrana
|
|
Temat:
GANT
to już chyba za późno niestety. Poziom wymagalności krótkoterminowych jest katastrofalny. To trup
|
|
Thats all Folks,
|
|
Panowie na bankierze też dyskutujemy. Swoją drogą sądzę, że poszło o ostatnią konferencję gdzie Szornak twierdził ,że rozpoczynają kolejne projekty i kolejne obligacje no i ktoś walnął pięścią w stół. Rynek w końcu nie jest sprzyjający, więc zaczynanie budów przy takiej płynności o obsesja. Istnieje taka teoryjka żę Węgrzy mogliby przejąć kontrolą operacyjną nad firmą . Futureal jest za bardzo doświadczony ,żeby wpuścić się w maliny. nie wierzę ,że nie znali sytuacji finansowej. Teraz pewnie wprowadzą swoich do RN a kto wie czy , prezio też nie będzie miał węgierskiego paszportu. Sądzę ,że gdyby było widmo bankructwa to odreagowanie było by przy mniejszych obrotach albo byłoby symboliczne. w piątek przeważałby podaż od grubasów, a może to właśnie grubasy dokupowały
|
|
Temat:
GANT
nie wiadomo co jest w umowie o współpracy. Nie sądzę ,żeby Futureal był zainteresowany przejmowaniem kontroli operacyjnej. Śmietański próbował kombinować i chciał firmę za bezcen to główni akcjonariusze pokazali mu środkowy palec. Przecież umowa może być tak napisana , że Futureal osiągnie swoje założenia przy 5 % wkładzie .
|
|
Temat:
GANT
anty_teresa lubię twoje chłodne spojrzenie na SSF , (sam ma takie podejście) ale mógłbyś rozwinąć ostatni wątek ? Przecież Futureal nabył akcje GK GANT. po drugie ja nie spodziewam się nic dobrego za IV kw ale sądzę ,ze jesteśmy na dnie , i po nim sie czołgamy
pozdro radmax
|
|
Temat:
GANT
z Trakcją to jednak inna historia. Kupili Litwinów ,żeby prowadzić działalność operacyjną. Futureal jest jednak funduszem inwestycyjnym . Swoją drogą Ipopema też zwiększa udziały . Chyba nie jest tak źle.
|
|
Temat:
GANT
jak myślicie , czy Futureal inwestował by kasę w bankruta.? Nurtuje mnie pytanie , w jaki sposób Futureal partycypowałby w zyskach GANTA? nie ma akcji uprzywilejowanych, Amber Park się buduje ale jest dużo nie wiadomych. Kurs na pełza po dnie. C/WK atrakcyjne, ale niepewności dot. płynności pozostaje
|
|
Temat:
TRAKCJA
witam szanownych użytkowników czy ktoś z was może mi wyjaśnić jak to jest że spółka ma 2 447 361 tyś. zobowiązań warunkowych ? podstawiłem tą liczbę to wartości kapitałów własnych, te zobowiązania są 5 krotne większe. Spółka wykazuje 10 krotnie mniejsze zobowiązania krótko i długo terminowe niż warunkowe. Zgodnie z ustawą o rachunkowości mogę one stać się wymagalne, po spełnieniu określonych wydarzeń . i tak np. Udzielone gwarancje i poręczenia - 573 111 tyś. ,weksle własne - 547 129 ( to można uznać za mniejsze ryzyko, cesja wierzytelności 738 405 tyś. jak to waszym zdaniem wpływa na pozycję finansową spółki? pozdrawiam radmax
|
|
czesc humbak no własnie spółka jest ok ale ten właścicel :) tez o tym myśle
|
|