Nudna zyskowna spółka z małymi zobowiązaniami. Jak dla mnie zdrowo wyglądająca pod kątem AF. O AT nie wspominam bo nie ma o czym (chyba tylko tyle, że twarde dno to 60 pln)
Nudna do wczoraj do godz. 15.06
www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...No i potem zaczeło się z pozytywnym skutkiem dla mojego portfela
Kupiona instynktownie na dt a impulsem był NobleBank, który po podobnej informacji o dywidendzie kilka dni ostro szedł do góry. Miało być dt a zostało jeszcze na trochę z wysokim SL i opcją dokupienia.
Wysoki SL ustawiony ze względu na
www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm... Jak dla mnie sprzeczne dwie informacje pierwsza o wysokiej dywidendzie a potem o skupie akcji nie drożej niż 65. Totalnie w tym wypadku nie czuje tego (jakieś pomysły?!?!?!) a na dokładkę duzi akcjonariusze to BBICapital i IDM.
Nie darzę ich sympatią. Z moich spostrzeżeń wynika, że de facto w spółkach w których są sensownie zaangażowani to ONI wyznaczają kurs.
Jest duuuuuuuuży plus mały ff i duuuuuuuuuża dywidenda.
Przy wczorajszym kursie zamknięcia 68pln to ponad 10%. 77 pln daje 9%.
Do ilu dojdzie? J aki jest satysfakcjonujący próg dla inwestorów? Czy potencjał się już wyczerpał?
Podbitka i wzrost wolumenu może być dla BBI i IDM okazją do wyjścia a potem kupna taniej ale nie drożej niż 65

.
Zalecana duuuuuuuuża ostrożność w grze.