Temat:
YARRL
Witam,
tak sobie patrzę na wykres tej spółki i widzę bardzo kształtne ORGR ze szczytem prawego ramienia 4.08.2008, szczytem głowy 25.02.2009 i szczytem lewego ramienia 2.11.2009. Formacja została właśnie zamknięta i wykres poruszał się w wąskim kanale z którego wybił się w górę 23.04.2010. Z AT zatem wynikało by, że czeka nas pokaźny wzrost ceny w okolice 9,50 zł czego sobie i innym inwestorom tej spółki życzę... :)
Pozdrawiam,
|
|
Temat:
IDEON
To, że jednego dnia linia wzrostu została wybroniona, nie oznacza, że nastepnego nie zostanie przełamana... Zasada jest prosta - dopóki linia nie została przełamana trzeba trzymać i wierzyć we wzrosty. A jeżeli zostanie przełamana trzeba się pogodzić z faktem, że będzie spadać i albo się akcji pozbyć albo kalkulować do jakiego poziomu może spadać i uśredniać w dół - każdy robi po swojemu :)
|
|
Temat:
IDEON
Denilson napisał(a):Patrzę sobie technicznie i główki nie widzę. Ale jak ktoś już wspomniał, an.tech. to sztuka ;) W każdym razie jak dla mnie na pewno spadek do ok 0.52 będzie, a potem zależy - jeżeli pójdzie w dół, to min 46 albo i niżej, jeżeli utrzyma .52, to będzie walka znowu na 0.56. Takie moje przemyślenia, pozdrawiam :) Ja tam główkę widzę 4 marca. W tej chwili decydują się losy całej formacji. Jak przebijemy 0,56 to oczekuję wzrostu w okolice 0,67 :)
|
|
Temat:
IDEON
Od połowy grudnia tworzy się nam na wykresie formacja odwróconego RGR. Jeżeli prawe ramię zostanie zbudowane do końca to są szanse na niezłe wzrosty :)
|
|
Temat:
CHEMOS
Co się dzisiaj dzieje z tą spółką...?
|
|
Ja tam uważam, że ostatnie spadki na koli wynikały głównie z faktu sprzedaży dużych pakietów akcji przez przewodniczącego rady nadzorczej, co prawdopodobnie jest podyktowane chęcią objęcia akcji nowej emisji. Co za tym idzie realnie strona podażowa wcale nie jest duża i w niedalekim czasie kurs powinien iść w górę, w czym pomagać powinno zbliżające się NWZA, niedowartościowanie spółki, a także obecna pora roku sprzyjająca spółce
|
|