Witam wszystkich w tym temacie. Chciałbym podzielić się z Wami wszystkimi swoimi błędami inwestycyjnymi, a ponieważ popełniam je cały czas, to założyłem ku temu osobny wątek
Początek moich inwestycji w tym podejściu, to marzec-maj 2009. Wpłaciłem łącznie (podliczyłem) 3850zł gotówki na mój rachunek. Historia portfela wyglądała po krótce tak: kupno KGHM, Lotosa, Millenium, Agory, TVN. TVN wyrzuciłem po ok miesiącu jak odrobiłem straty (ostro poszedł w dół po tym jak kupiłem). Lotos sprzedany koło 15zł (średnia zakupu ok 9). KGHM poszedł za 45 (kupno poniżej 30), Millenium kupione za około 2zł (sprzedane, kupione, sprzedane, kupione, itd.). Agora poszła gdzieś tam w międzyczasie. Anyway - tuż przed niedawną korektą miałem papiery warte 8200zł. Dwa dni temu były warte 7100zł. Możecie się domyślić, że zamiast trzymać wybrane (dobrze wybrane!) spółki i cieszyć się z > 200% zysku zacząłem się bawić... no bo sami przyznacie- jaka to zabawa kupić i zapomnieć?
Transakcje z ostatniego okresu:
Sprzedałem Millenium za 5,10 (kupione 4,26)
Sprzedałem Lotos za 24,80 (kupione za 21,90)
Kupiłem Euromark za 2,40 (damn

)
Kupiłem Rodan Systems za 1,60
Dokupiłem Groclin za 12,10 (proszę bez głupich komentarzy... to było PRZED tym jak poszedł w górę na 14,50. Szkoda, że nie sprzedałem

)
Sprzedałem Lotos za 25,96
Kupiłem Ganta za 24,00
Kupiłem Groclin za 9,70
Wszystko transakcje w granicach 500zł, więc dokładnych ilości nie pisałem.
Obecnie:
1.EMK (Euromark) - 300szt.
2.GNT (Gant) - 50szt.
3.GCN (Groclin) - 255szt.
4.LTS (Lotos) - 20szt.
5.MON (Monnari) - 80szt.
6.ROD (Rodan) - 300szt.
7.WIN (WolaInfo) - 400szt.
Najbliższe plany - dorzucić może kilka stówek gotówki do kociołka :) Podzielić portfel na części - do zabawy i do inwestycji długoterminowych. Spróbować wybrać spółki na podstawie zaleceń z "The Little Book That Beats the Market". Dokończyć "Analizę techniczną rynków finansowych" Murphy'ego i "Inteligentnego Inwestora" Grahama, bo utknąłem gdzieś przy końcu... no i odkładam "Analizę sprawozdań finansowych", choć na pewno do następnych wyników kwartalnych będzie przeczytana, bo brakuje mi wiedzy z rachunkowości.
Zapraszam wszystkich do śledzenia moich nieudolnych poczynań i proszę o komentarze, sugestie, pytania... aha zapomniałem dodać - w poniedziałek będzie
MEGA ODPAŁ na wszystkich moich spółkach ;-P