No i kolejna oferta z tak zwanej zielonej energii
"Ecotech planuje przeprowadzenie prywatnej emisji akcji jeszcze w I półroczu 2011 roku. Spółka chce z niej pozyskać ok. 5 mln zł.
"Środki z emisji zostaną przeznaczone na dokończenie budowy Zakładu Unieszkodliwiania Odpadów, jak również zwiększą aktywność firmy w zakresie pozyskiwania i realizacji kontraktów na rynkach zagranicznych. Ambicją Ecotech jest miejsce w pierwszej dziesiątce firm działających o zasięgu globalnym" - czytamy w komunikacie.
Spółka opracowała i jest właścicielem technologii unieszkodliwiania i odzysku odpadów niebezpiecznych EnviroMix, która ma na celu unieszkodliwianie zanieczyszczonych gleb, szlamów, popiołów i innych odpadów stałych zawierających zarówno związki organiczne, jak i nieorganiczne."
adres www:
http://www.ecotech.com.pl/,oferujący: Noble
Co myślicie?
Ja tu na razie (nie mam pojęcia po ile będzie 1 akcja założyłem na razie na poziomie ceny nominalnej) obliczyłem (nie wiem czy dobrze), że C/Z na start wychodzi 77 to coś dużo, za dużo. Sama branża niby ciekawa ale z taką wyceną to niech ich diabli. Samą informację odnośnie liczby akcji też nie łatwo było znaleźć. Próżno jej szukać w materiale informacyjnym, gdzieś w necie wygrzebałem we wpisach KRS.