PARTNER SERWISU
eeqxjpkt
1 2 3 4
daab007
0
Wpisów: 449
Wysłane: 16 kwietnia 2011 15:00:42 przy kursie: 1,48 zł
Frog napisał(a):
Obawiam się że budowanie czegokolwiek poza osobistą fortuną głównych akcjonariuszy nigdy nie było celem tej spółki...

Ej Frogu, czyżbyś widział tutaj kształtującą się swoją formację?
Whistle
I never think of the future - it comes soon enough.
A. Einstein
Edytowany: 16 kwietnia 2011 15:01

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 16 kwietnia 2011 15:43:51 przy kursie: 1,48 zł
Zacytowałeś wpis sprzed kilku miesięcy, ale jest ponadczasowy.
Obserwowanie kursu tej spółki i im podobnych to dla mnie marnowanie czasu. Wiaderki, Patrowicze, ostatnio Tymoszki - jedna chwała.
I nie ma większego znaczenia że można na tym zarobić. Szkoda wydawać kasę na zakup NICZEGO w nadziei, że ktoś za to NIC zechce za jakiś czas zapłacić więcej. salute
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

daab007
0
Wpisów: 449
Wysłane: 17 kwietnia 2011 12:16:10 przy kursie: 1,48 zł
Frog napisał(a):
Zacytowałeś wpis sprzed kilku miesięcy, ale jest ponadczasowy.

Fakt, z dwóch zdań zrobiłem jedno i wyszedł zbyt duży skrót myślowy.

Frog napisał(a):
I nie ma większego znaczenia że można na tym zarobić. Szkoda wydawać kasę na zakup NICZEGO w nadziei, że ktoś za to NIC zechce za jakiś czas zapłacić więcej.

Dlaczego? Assetus jest dla mnie niedoścignionym wzorem - wprawę już mają Dancing

A są i tacy, co wierzą w tę spółkę i jej działalność...
I never think of the future - it comes soon enough.
A. Einstein

szooler
0
Wpisów: 2 112
Wysłane: 17 kwietnia 2011 23:00:59 przy kursie: 1,48 zł
Na przykład ja.binky
Choć przyznam,że czasem nie rozumiem logiki gł. udziałowców.
Sprzedawała (edit-ze starej emisji)po 0,2 żeby ...kupić po 0,4.Anxious
A jeszcze były sprzedaż i kupno insiderów,w tym milion sześćset po 1,75.Wyższa matematyka.

@Frog,ale pojechałeś z tymi zerami.Nic nie warta,tia.A wkłady pieniężne na pokrycie kapitału zakładowego pewnie wniosła Myszka Miki.blah5 blah5
Zero to może być warte Google.W pewnych skrajnie niesprzyjających okolicznościach Anxious .Wystarczy,że zabraknie zasilania,wyłączą internet,force majeure.(BTW kapitalizacja giganta to 170 miliardów $,mniej więcej tyle co cała nasza GPW).
A Wbay ma parę artefaktów,kapitał z emisji i ziemię.W Łodzi.Jakkolwiek unikałbym skojarzeń z ziemią obiecaną king
Czy znowu mam przypominać,że to mój long,czy wtedy wzrośnie agresja na wątku,zamiast spadać?
"Fortuna favet fortibus"
Edytowany: 17 kwietnia 2011 23:05

szooler
0
Wysłane: 19 maja 2011 00:53:12 przy kursie: 0,91 zł
Od P.Wiaderków się zaczęło sypanie,to teraz niech dadzą dobry przykład i niech zaczną skup.Whistle .Ja się dostosuję.
Długoterminowy trend jest bezwzględny(spadkowy).Nic jednak nie trwa wiecznie.95% spadku od szczytu,tu nie było ani jednego splitu.Wartość księgowa na akcję obecnie 89 groszy.salute

"Fortuna favet fortibus"

szooler
0
Wysłane: 26 maja 2011 23:55:25 przy kursie: 1,10 zł
elborg napisał(a):
Wiedziałem, że tak łatwo nie odpuścisz hello2. "Fortuna favet fortibus" - los sprzyja dzielnym salute .

Elborg,wybacz nonszalancję,eee i aaa, ale to co napisałeś wziąłem sobie do serca,dlatego odświeżam posta.Mam nadzieję,że Tobie też się podoba maksyma,skoro ją przytoczyłeś.binky
Czyżby zaczęli skup?"Szejk" też mógłby dobrać.thumbright.Byłaby poezja...
Proza zaś jest taka,że wystarczyło,że 10 sztuk ktoś kupił na fixingu i wyciągnał na 1,10.Gimmie more.. Angel
wave
"Fortuna favet fortibus"

elborg
0
Wpisów: 62
Wysłane: 8 czerwca 2011 01:11:45 przy kursie: 0,85 zł
Szooler, przepraszam za zwłokę z odpowiedzią na twój wpis ale liczyłem na trochę inny scenariusz. Spodziewałem się, że po ostatnim przemieleniu papiera między 0,90 a 1 zł kurs ostro wystrzeli w górę i wtedy planowałem Ci odpowiedzieć, że oto moja maksyma właśnie się realizuje drunken. No niestety, zamiast ostro do góry mamy powoli w dół, co jednak zupełnie mnie nie zniechęca, wręcz przeciwnie - konsekwentnie dokupuje. Wszedłem w WBAY przy cenie 1,40 i od tamtej pory co 0,20 gr niżej dobieram a jak nadejdą trudne dni to będę się pocieszał, że są tacy którzy kupowali dużo wyżej - np. Szooler pirate. Co do Szejka, nie jestem pewien ale on już chyba się wycofał.

doncarlos
0
Wpisów: 1 244
Wysłane: 8 czerwca 2011 08:26:23 przy kursie: 0,85 zł
szooler napisał(a):
Od P.Wiaderków się zaczęło sypanie,to teraz niech dadzą dobry przykład i niech zaczną skup.Whistle .Ja się dostosuję.
Długoterminowy trend jest bezwzględny(spadkowy).Nic jednak nie trwa wiecznie.95% spadku od szczytu,tu nie było ani jednego splitu.Wartość księgowa na akcję obecnie 89 groszy.salute

No akurat tutaj byl split...;) 5:1 dwa lata temu.. a dokladnie 17 lipca 2009 roku..

przeliczajac to na dzisiejsze ceny, to spolka jest nadal ponad 400% powyzej ceny emisyjnej, ktora wynosila 1 zl - po splicie 0,20 zl.. po tej cenie obejmowali Wiaderki&Co..

kurs na dziaiaj wrocil do ceny z pierwszego notowania.. czy spolka jest tania to sprawa dyskusyjna, jedno moim zdaniem jest oczywiste, taka spolka nie powinna byc w ogole notowana na gieldzie (jak i wiele innych z NC).. ale to inna bajka.. salute

Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej"..
Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
„All animals are equal but some animals are more equal than others“
Edytowany: 8 czerwca 2011 08:27

szooler
0
Wysłane: 13 czerwca 2011 23:15:20 przy kursie: 0,98 zł
Doncarlos,ale mi chodzi o to,że od wyznaczenia szczytu na 18 zł,mamy nieprzerwane spadki i ktoś nie obeznany w temacie mógłby odnieść wrażenie,że tu musiał być kolejny split....A nie było.
To znaczy był jeden,ten o którym Ty piszesz,2009.A wtedy to jeszcze był Wbay na fali(wzrostowej)popularności.

Elborg,myślę,że myślimy podobnie.Też lubię pisać jak rośnie,a jak nie rośnie to cicho sza,dośredniamyblackeye .Zazdroszczę tym co zaczęli skup od 1.4,albo i niżej.Shhh
Tutaj robią emisję z pp.Za jedno prawo(z jednej akcji) będzie można nabyć 2 nowe akcje(cena emisyjna akcji 20 groszy).Szefostwo ma dużo akcji i nie chce za bardzo zmniejszyć udziału w "przedsiębiorstwie".Brzmi obiecująco,hmm,jak ...zaproszenie do rajdu?Think
Ja niczego obiecać nie mogę,mój udział jest stały,niemienny,longowy...to znaczy,ani nie wpływam na podaż,ani popyt.(no chyba,że się pojawi wolna gotówka).Postanowiłem (między innymi) tu przeczekać najbliższą nawałnicę. Shhh blackeye

p.s. trochę ograniczyłem aktywność,bo mam wrażenie,(Anxious ),że mnie czyta spekuła,a nie chciałbym być jednoznacznie kojarzony...
Co będzie,to będzie...patrz stopka.Angel
pozdr. wszystkich salute
"Fortuna favet fortibus"

sznuri
0
Wpisów: 23
Wysłane: 6 lipca 2011 20:12:07 przy kursie: 0,52 zł
Ktoś ma jeszcze te akcje ? Niedługo będą tyle warte co dwie nowe, czyli emisja powoli traci sens.

szooler
0
Wysłane: 7 lipca 2011 02:05:32 przy kursie: 0,52 zł
Wiesz,trochę prowokująco drążysz temat,(zwłaszcza na Parkiecie),ale Ci odpowiem.
Wbay to bodaj pierwsza spółka od dawna gdzie moja strategia kupowania na dnie została poddana ciężkiej próbie.W zasadzie padła.Dno na Wbay'u się urwało.d'oh!
Strategia głównego akcjonariusza jest dla mnie niezrozumiała.Spółka notowana poniżej wartości księgowej.Coś nisko sobie cenią te akcje.Speak to the hand
Najbliższy tydzień twarde uśrednianie,tak,żeby mi średnia spadła poniżej złotówy,muszę kupić dużo.A żeby kupić,gdzieś muszę sprzedać.Sick

Sam chyba gdzieś tam wyżej pisałem,że trzeba "nieco rozszerzyć" horyzont "inwestycji w sztukę".Tak nieudana inwestycja staje się longiem.A może dałem się ponieść złudzie,skusiła mnie magia nazwiska(dla jednych magia,dla innych straszak),perspektywa zarobku(jak na Assetusie)?
Co wiemy,to fakt,że konkurencja(DAAH) nie śpi,(tak jak zarząd).
Miało być bezpiecznie,jest byle jak,tanio,byle zarobić.Ehh
"Fortuna favet fortibus"
Edytowany: 7 lipca 2011 02:09

sznuri
0
Wysłane: 9 lipca 2011 16:16:17 przy kursie: 0,52 zł
Hmmm, niby W. wywala akcje w rynek, ale jakoś na forach nie widać żeby ktoś to kupił.

szooler
0
Wysłane: 17 lipca 2011 12:14:35 przy kursie: 0,46 zł
Sznuri,no ale co mają pisać Anxious ?
Jak kurs jest na minimach wszyscy mają straty.Jedni tną,drudzy uśredniają(jestem w tej grupie salute ),gł. akcjonariusz,po stronie podaży,popyt nie nadąża.Tak było dotychczas.
Parę razy miałem rację(udało mi się wstrzelić),parę razy się myliłem,(m.in. za wcześnie zacząłem skup),ale nie ma zagrożenia,sporo dywersyfikuję i mam czas.Teraz to już muszę mieć.
W temacie wcześniejszych emisji są wątpliwości,część akcji gł. akcjonariusz obejmował po 1.75 zł.Czy ktoś z fachowców SW mnie oświeci,gdzie szukać tych środków w bilansie?
wave
"Fortuna favet fortibus"

szooler
0
Wysłane: 22 lipca 2011 02:14:27 przy kursie: 0,45 zł
Raport nr 43 /2011).Informacja o transakcjach na akcjach spółki
d'oh! Pray
PLEASE,WYLUZUJCIE.
Wywaliła 181 tys papiera,ale to było 4 lipca i był już raport,identyczny co dzisiejszy!.Czemu to ma służyć?!Co,nawet im się nie chce sprawdzić czy już raportowali?!Ehh..
Elborg,uśredniasz dalej,czy jesteś już poza?(czyli w tej drugiej grupie).Mnie taka polityka informacyjna,(a może swiadome straszenie)wkurza,ale innych pewnie i doprowadza do rozstroju.
Jeśli na czas tnie się straty,jest o.k.W przeciwnym wypadku trzeba mieć czas.blackeye
I gotówkę na uśrednienie.
BTW,jak się komuś zdaje,że ja jestem Caritas,to jest w dużym błędzie.
Tak,wezmę udział w emisji,(choć ręce opadają).Teraz widzę,że to najkrótsza droga do obniżenia średniej,hehe Angel
Na koniec,chill out.
apple&stone "invisible moment"

p.s. nikt z załogi nie pokusi się o analizę bilansu spółki?Think
pozdr.
"Fortuna favet fortibus"

iktorn
0
Wpisów: 687
Wysłane: 22 lipca 2011 09:39:01 przy kursie: 0,40 zł
Jeślibym chciał dokopać leżacemu, to najpierw bym dał komunikat, który jest powtórzeniem poprzedniego, następnie sprostowanie, w którym podałbym informacje o dalszym wywaleniu akcji 7 lipca, obniżenie morale powinno być wówczas większe blackeye
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.

elborg
0
Wpisów: 62
Wysłane: 22 lipca 2011 13:45:19 przy kursie: 0,40 zł
szooler napisał(a):

Elborg,uśredniasz dalej,czy jesteś już poza?(czyli w tej drugiej grupie).

Szooler, ostatni raz uśredniałem w okolicach 0,60 i trzymając się swojego planu powinienem uśrednić teraz przy cenie 0,40 ale odpuszczam sobie. Podobnie jak ty biorę udział w emisji. Co do polityki zarządu to nie wypowiadam się bo za głupi na to jestem sad10, to jest wyższa matematyka. Dlaczego jeszcze siedzę na tym papierze, na co liczę i ile przyjdzie mi czekać na zysk? Liczę na to, że przyjdzie boom na inwestycje w dzieła sztuki jako alternatywne źródło inwestowania. Może mi przyjdzie czekać krótko albo bardzo długo, nie wiem. Rynkiem rządzi dziś spekulacja i ciężko cokolwiek przewidzieć.

Kod:
mod: proszę nie informować o swoich transakcjach tudzież zamiarach na wątkach spółek - do tego służy zakładka Kroniki
Edytowany: 22 lipca 2011 14:25

szooler
0
Wysłane: 4 września 2011 20:48:38 przy kursie: 0,29 zł
Pieniądze z rachunki zniknęły,a o akcjach ani widu ani słychu thumbright .
Nie no,to był żart.Angel

Absolutnie nie wywalać,nie teraz,czekać na infa o objeciu emisji.Elborgwave to mój wewnętrzny imperatyw,żadna reko.
Po prostu głośno myślę.Kiedyś wywalali,teraz skupują.Tyle tylko,że klimat obecnie inny,giełdy lecą.Cierpliwości.Kupujemy za grosze.Marzenia(18 zł) trzeba odłożyć na odległą półkę.Ale nie zapominać.Z perspektywy 3,4 lat.(ja to wpakowałem na jeszcze dłużej).Wbay nie jest deweloperem,(deweloperzy maja ciężko),to bardziej mały fudusz powierniczy,powierzam im gotówkę,w średnim terminie próbują w nieruchomościach,(budowa biurowca)długoterminowo muszą zainwestować w cel do którego spółka została zawiązana,sztuka.Na to liczę.
"Fortuna favet fortibus"

sznuri
0
Wysłane: 27 września 2011 14:37:11 przy kursie: 0,23 zł
Jak to było z tą emisją po 1,75, ktoś ma na ten temat jakakolwiek wiedze ?

doncarlos
0
Wpisów: 1 244
Wysłane: 30 września 2011 10:16:40 przy kursie: 0,21 zł
Szooler zyjesz.. pisalem kiedys, ze ta spolka powinna byc wywalona z gpw.. (jak i wiele innych na NC).. tak czysto spekulacyjnie to mimi wszystko mozna by powiedziec, ze spolka jest gotowa do odbicia, ale swoich pieniedzy raczej nie odzyskasz.. salute

Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej"..
Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
„All animals are equal but some animals are more equal than others“

sznuri
0
Wysłane: 30 września 2011 18:12:18 przy kursie: 0,21 zł
Wiadro znowu jakąś emisje chce uchwalić, między 75 a 190 mln akcji po 0,20 gr.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3 4

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,471 sek.

zivhlwhw
nljntkoy
kswnfmem
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
eieapuzw
ldwxiinn
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat