Temat:
BIOMASS
Pytanie czy w ogóle wejdą, bo jak to mówią "latka lecą".
|
|
Temat:
NEMEX
Czy ktoś może wie co się dzieje z tą spółką? Nie można kupić ani sprzedać akcji
|
|
Temat:
WBAY
szooler napisał(a): Elborg,uśredniasz dalej,czy jesteś już poza?(czyli w tej drugiej grupie).
Szooler, ostatni raz uśredniałem w okolicach 0,60 i trzymając się swojego planu powinienem uśrednić teraz przy cenie 0,40 ale odpuszczam sobie. Podobnie jak ty biorę udział w emisji. Co do polityki zarządu to nie wypowiadam się bo za głupi na to jestem  , to jest wyższa matematyka. Dlaczego jeszcze siedzę na tym papierze, na co liczę i ile przyjdzie mi czekać na zysk? Liczę na to, że przyjdzie boom na inwestycje w dzieła sztuki jako alternatywne źródło inwestowania. Może mi przyjdzie czekać krótko albo bardzo długo, nie wiem. Rynkiem rządzi dziś spekulacja i ciężko cokolwiek przewidzieć. Kod:mod: proszę nie informować o swoich transakcjach tudzież zamiarach na wątkach spółek - do tego służy zakładka Kroniki
|
|
Temat:
WBAY
Szooler, przepraszam za zwłokę z odpowiedzią na twój wpis ale liczyłem na trochę inny scenariusz. Spodziewałem się, że po ostatnim przemieleniu papiera między 0,90 a 1 zł kurs ostro wystrzeli w górę i wtedy planowałem Ci odpowiedzieć, że oto moja maksyma właśnie się realizuje  . No niestety, zamiast ostro do góry mamy powoli w dół, co jednak zupełnie mnie nie zniechęca, wręcz przeciwnie - konsekwentnie dokupuje. Wszedłem w WBAY przy cenie 1,40 i od tamtej pory co 0,20 gr niżej dobieram a jak nadejdą trudne dni to będę się pocieszał, że są tacy którzy kupowali dużo wyżej - np. Szooler  . Co do Szejka, nie jestem pewien ale on już chyba się wycofał.
|
|
Temat:
PPRICE
Pozwolę sobie odświeżyć wątek. Kurs przebił wczoraj cenę max 0,31 z 21.01.2011r. Cytat:Power Price podpisała 100 umów z dostawcami produktów
Power Price S.A., spółka notowana na NewConnect, która prowadzi prace nad uruchomieniem platformy handlowej, za pośrednictwem której klient końcowy będzie mógł nabyć między innymi produkty niezbędne do funkcjonowania każdego biura, podpisała już 100 umów o współpracę z producentami i dystrybutorami towarów...
źródło
|
|
Temat:
MIDAS
Skąd tu tyle tych akcji  . V3nom pewnie coś wie na ten temat, bo jak pamiętam chyba kupował w tej cenie; tylko nie wiedziałem że aż tyle tego nabył  Aż strach pomyśleć co tu się będzie działo jak jeszcze dojdą te nowe z PP.
|
|
Temat:
MIDAS
Taurus80 napisał(a):elborg napisał(a):buldi napisał(a):Elborg, żeby Cię uspokoić, wrzucę po odcięciu wykres ze stooqa z ta samą kreską.
To uogólniając pytanie: Czy myślisz, że kurs będzie wtedy nad kreską czy pod? Jezlei kurs nie spadnie w notowaniach a jedynie z powodu odciecia to nadal bedziemy nad kreska!!! Wykres zawsze sie powinno korygowac o wartosc odciecia w ten sposob nie ma luk zwiazanych z odcieciem a jedynie z realna zmiana cen. Dziękuję Buldi. Reasumując; chodziło mi o twój pogląd na reakcję akcjonariatu po odcięciu PP a nie o matematyczną zmianę ceny wynikającą z samego odcięcia. Taurus, kurs nie spada z powodu odcięcia tylko zmienia cenę. Ale to zabawa słowna i wiadomo o co chodzi.
|
|
Temat:
MIDAS
buldi napisał(a):Elborg, żeby Cię uspokoić, wrzucę po odcięciu wykres ze stooqa z ta samą kreską.
To uogólniając pytanie: Czy myślisz, że kurs będzie wtedy nad kreską czy pod?
|
|
Temat:
MIDAS
buldi, zainspirowany prognozą trwałego przebicia linii długoterminowych spadków pozwolę sobie na pytanie techniczne: Jakiego spodziewasz się kursu w pierwszym dniu po odcięciu PP ?
|
|
Temat:
WBAY
Tak z czystej ciekawości pytam. Szooler, jesteś jeszcze posiadaczem akcji tej spółki? Mam nadzieję, że tak i konsekwentnie uśredniasz w dół. Pytam, bo tak raźniej by było mając świadomość że ktoś zacny te akcje posiada.
|
|
Temat:
ALCHEMIA
Przeoczyłem ten artykuł, dzięki jacenty.
|
|
Temat:
ALCHEMIA
Nieśmiało przebite opory wrześniowe z 2010r -8,40 , z 2009 i 2008 - 8,60. Karkosikowie mają łącznie 73,14 % udziałów w Alchemii. Przez długi okres trwało skupowanie akcji własnych w celu dalszego odsprzedania. Czy ktoś jest w temacie na jakim obecnie jest to etapie? bo nie wiem, czy te dzisiejsze ruchy na spółce to jeszcze skupowanie, czy już ubieranie
|
|
Wielki_Szu napisał(a):Skoro poszły takie spadki, mamy nowe minima, a firma póki co nie bankrutuje, tzn że dotychczasowe wzrosty były tylko korektami w trendzie spadkowym i wzrosty na tym papierze dopiero się zaczną. Dobrze prawisz Wielki_Szu, tylko z jakiego poziomu one się zaczną (te wzrosty znaczy się)?.
|
|
Temat:
DEVORAN
suwak123 napisał(a):jednak zbliżamy się do 12 gr. Długo tam posiedzimy. Nie ma żadnych nowych informacji. Wszyscy którzy sa na plusie realizuja\zyski i uciekają. Papier dość spekulacyjny. Ale sadze że perspektywiczny. Zobaczymy..... VGR utrzymuje się w krótkoterminowym kanale wzrostowym (0,13 znajduje się na jego dolnym ograniczeniu). Dla tych którzy nie lubią kresek przypomnę tylko, że sytuacja kiedy papier rośnie przy wysokich obrotach i spada przy małych jest zazwyczaj dobrym sygnałem. Mam nadzieje, że dzisiejsze mizerne obroty potwierdzą to  . Raczej skłaniam się ku opinii Arlemena, że wybicie powyżej 0,15 gr ciężko będzie zawrócić w dół.
|
|
Temat:
DEVORAN
fajne transakcje dzisiaj są na VGR ; 666, 444 i tak na zmianę
|
|
Z wyrysowanych przeze mnie kresek wychodzi mi, że zbliżamy się do górnego ograniczenia długoterminowego kanału spadkowego. Konsolidacja która trwa już siedem miesięcy porusza się w wąskim przedziale bazy na poziomach 38 - 42 zł. Na moje mizerne oko w pierwszej połowie kwietnia powinien nastąpić wyraźny impuls w jedną albo drugą stronę, bo obecny akcjonariat chyba jest już troszkę zmęczony i w dużej mierze gotowy wywalić akcje przy pierwszym ruchu w górę lub w dół, co może być dobrą okazją do zebrania przez kogoś większego. Swoich wyrysowanych kresek nie wkleję, bo mam z tym jakiś dziwny problem. Nie, że nie rozumiem jak to się robi ; rozumiem, ale mi nie wychodzi. Chyba jetem w tej materii już niereformowalny. Jeżeli ktoś widzi obecnego Hardexa tak jak ja i co najważniejsze potrafi wkleić wykres  to bardzo bym poprosił.
|
|
Temat:
06MAGNA
Dziwne rzeczy się dzisiaj działy na Madzi. Ktoś po godz. 15.00 brał wszystko jak leci między 1,39 - 1,45. Po czym tuż przed 16.00 sypnięto PKC batonika i pojawiło się przez chwilke 1,01.
|
|
nocnygracz napisał(a):Misie po prostu są bardziej skomplikowane od byczków. W temacie miśków, proponuję dla rozładowania emocji pewien dowcip: Jak odróżnić gatunki niedźwiedzia? Podchodzimy do niedźwiedzia i kopiemy go w genitalia, i jeśli: a). uciekamy, a niedźwiedź nas nie goni - jest to miś pluszowy b). uciekamy na drzewo a niedźwiedż za nami - jest to niedźwiedź brunatny c). uciekamy na drzewo, zaś niedźwiedź zaczyna nim trząść tak abyśmy spadli - jest to grizzly d). uciekamy na drzewo, niedźwiedż za nami wsuwając liście - jest to miś koala e). uciekamy, ale nigdzie nie ma drzew - jest to niedźwiedź polarny F). nie uciekamy, a niedźwiedź zaczyna płakać - Jest to Miś Kolargol - największy ciamajda wśród niedźwiedzi. Żeby była jasność, Buldi to niedźwiedź polarny (sam zresztą tego nie ukrywa). Jest niebezpiecznym drapieżnikiem, ale są gatunki jeszcze groźniejsze od niego. Jak natknąłem się dzisiaj w necie na ten dowcip, to chcąc nie chcąc od razu zaczęły mnie prześladować analogie z naszymi indeksami, oraz możliwymi scenariuszami na najbliższe sesje. To chyba już jakaś choroba; człowiek spokojnie sobie nawet poczytać nic nie może i w ogóle odpocząć choćby trochę w weekend. No ale wracając do tematu, to tak sobie myślę, że od lutego mieliśmy na indeksach do czynienia z dwoma gatunkami niedźwiedzi: na zmianę Miś Kolargol z misiem pluszowym. Obecnie póki co jesteśmy na etapie tego drugiego, ale sporo byczków zamyka pozycje w oczekiwaniu na niedźwiedzia brunatnego. Skoro więc wszyscy tak na niego czekają, to pewnie niebawem się pojawi i zeżre zostawioną padlinę. Pokaże przy okazji pochowanym zwierzakom, że był i udaje się na zimowy sen, więc spokojnie można już wyjść z ukrycia. Po kilku tygodniach znowu atakuje, bo jak wiadomo, niedźwiedziom zdarza się czasami wybudzać ze snu. Po ostatniej wizycie niedźwiadka, wychodzą z ukrycia te zwierzaki które wątpiły w łaskawość drapieżnika po pierwszym ataku. No i jak już tak zdecydowana większość beztrosko zaczyna spacerować w przekonaniu, że nic im nie grozi, pojawia się Grizzly i robi spustoszenie. Do czego zmierzam ? Jeżeli sprawdzić ma się zasada, że do największej zwały dochodzi wtedy kiedy nikt jej się nie spodziewa, to czy na pewno to jest już ten moment ? Może będzie tak, że skorekcimy się na jakiś kompromisowy poziom, żeby byczki były pewne, że mamy to już za sobą. Na potwierdzenie tej tezy może dojdzie potem do kolejnej fali spadków, porównywanej skalą do poprzedniej, ale jednak już mniejszej. Na wykresie wyklaruje nam się czytelny kanał wzrostowy. Wtedy nawet takie niedźwiadki jak np. Buldi uwierzą w hossę i rozpocznie się mały szał zakupów. Po czym po kilku tygodniach odwiedza nas Grizzly. Ułożyłem sobie taki scenariusz wydarzeń, głównie chyba po to żeby poprawić sobie samopoczucie, że niby mam plan działania i już teraz wiem co trzeba robić. Nawet określiłem sobie przewidywany poziom pierwszej korekty; między 1750-1900. To chyba tyle żeby z jednej strony zadowolić byczki (np. VOX), a z drugiej niedźwiadki (np. buldi). Tego największego zjazdu spodziewam się do poziomu 1500-1600.
|
|
Hydrapres. Netia dosyć zdrowo wygląda, ale uczciwie radzę wymienionych typów specjalnie do głowy nie brać. Moje ostatnie propozycje -delikatnie mówiąc - nie sprawdziły się elborg napisał(a):3 x P: Prosper, Pemug, Polrest. K2 Internet
|
|
Temat:
PEP
|
|
Temat:
Onesano
WIKUS napisał(a):
na wszystkich karkosikach odpaly
no nie zaraz na wszystkich. A Wielki Szu parkietu - MIDAS ?
|
|
10 sierpnia stawiałem na ANTI elborg napisał(a):irracjonalnie: ANTI chyba pomyliły mi się poziomy i tygodnie  przepraszam
|
|
Temat:
ADVADIS
lukch napisał(a):Przy okazji pytanie techniczne. W jakiej rozdzielczości wstawiać obrazy aby nie rozciągnąć forum, imageshack proponuje automatycznie zmniejszenie obrazka do 100x75, 150x112, 320x240, 640x480, 800x600, 1024x768, 1280x1024 i 1600x1200. Jest to dla mnie o tyle istotne, że pracuję na 1920x1200 co najmniej więc mam duże zrzuty, które tracą ostrość przy zbytnim zmniejszeniu. Jednocześnie forum odskakuje wszerz bez automatycznego dodania paska przewijania co niszczy przyjemność przeglądania innym użytkownikom jak sknocę. odpowiedź znajdziesz w ABC forum: www.stockwatch.pl/forum/defaul...choć przyznam się nieśmiało, że sam mam z tym problem. Jakiś chyba taki nie informatyczny jestem
|
|
nocnygracz napisał(a):W końcu jakieś wspomaganie z USA. Na koniec sesji się obudzili. Szkoda, że jutro piątek. Z tymi piątkami ostatnio bywało różnie, często kończyły się na dobrym plusie. Po czym w poniedziałek rano optymistyczne, beztroskie zakupy i nagła sprzedaż po południu (naszego czasu oczywiście). Zmyłki ostatnio są w modzie. Miwik napisał(a):Do tej pory to pląsy a nie korekta. Jesteśmy w stanie (nie my najpierw usiaki) odrobić to w kilka dni. Po za tym wszyscy sie spodziewali "tej korekty" i wszyscy o niej mówili wiec to nie było to a prawdziwa korekta bedzie wtedy kiedy nikt nie bedzie sie jej spodziewał Wtedy bedzie nas dopiero bolało bo wszystkie inwestycje zamienia sie w bardzo długiegooooo longa albo bolesna stratę, do wyboru. Czyli że np. jak buldi przestanie już dręczyć nas wizją głębokiej korekty, to będzie jakiś pierwszy znak do zamykania średnioterminowych pozycji?
|
|
enforces napisał(a):elborg napisał(a):K2 Internet to tak jak moj ktory dawalem kilka tyg temu. w końcu k2 się rozkręca. to masz prawo pierwokupu
|
|
3 x P: Prosper, Pemug, Polrest. K2 Internet
|
|
ORGR na S&P 500 z ostatnich trzech sesji ?(10.08.09 - 12.08.09) Troszkę koślawe, ale co tam
|
|
Vox napisał(a):$ się osłabia, czyli kierunek północny. krótka ta korekta była.
nie ma żadnych powodów do spadków, a napływające dane są cały czas bardzo dobre.
Postanowiłem, że od dzisiaj wszystkie poranki będę zaczynał od czytania wpisów VOX-a.
|
|
Temat:
ZREMB
owner napisał(a):ten storm to chyba się nie wysypał jeszcze To nie musi być storm  . To raczej są ci, którzy kupowali między 1,00 a 1,10 i boją się dalszej zwały. Wolą zostać na małym plusie albo przynajmniej na zero. Ja się ustawiam gdzieś w okolicy 1,05. Wpadnie - to dobrze, jak nie wpadnie to pewnie zostanie mi gonić pociąg.
|
|
Jeżeli przy korekcie na rynku nie zleci znacząco poniżej 40,00, to potem powinno być tylko lepiej. Kierunek - 60 zł. Choć pamiętajmy, że Hardex to wciąż młody chłopczyk na GPW  , któremu nie dane było jeszcze znacząco urosnąć. Teraz obserwujemy jego pierwsze kroki ku dorosłości.
|
|
irracjonalnie: ANTI racjonalnie: Silvano
|
|
Temat:
ATMGRUPA
ale dzisiaj obroty ! ale o co chodzi ?
|
|
Temat:
ADVADIS
(do)Kupić,Sprzedać,zredukować Wiecznie ten sam dylemat. ;) cyt: szooler / wątek: inwestcon
|
|
podobno jakaś awaria w windzie. My jesteśmy na pierwszym piętrze. Ludzie się denerwują na parterze i na kolejnych piętrach. Może szybko naprawią i pojedziemy wyżej, albo się cofniemy po tych co czekają na dole.
|
|
Temat:
Onesano
graf napisał(a):miejmy nadzieje ze dzisiejsze info pomoze zanegowac dzisiejsza czarna swieczke pisząc o "infie" proponuję umieszczać przy tym odpowiedni link
|
|
nocnygracz napisał(a):Zielony! jak utzyma się do 22.00, to
|
|
została niecała godzina do końca sesji na S&P 500. Aktualnie jest -0,10 %; tak blisko do mojego ulubionego zielonego koloru
|
|
Temat:
POLREST
markoczarko napisał(a):no i bujnęło na północ
|
|
Temat:
POLREST
adamos napisał(a):No i sie sprawdzilo, niestety za tanio chcialem kupic. Teraz stoje z boku i patrze jak pociag odjezdza adamos tylko teraz nie zaśpij
|
|
Temat:
ADVADIS
osobiście wolę wzrosty bez ogłaszania wyników , niż spadki po ich ogłoszeniu ale najbardziej lubię widzieć zielony kolor przed i po
|
|
Temat:
INC
szooler napisał(a):(do)Kupić,Sprzedać,zredukować. Wiecznie ten sam dylemat. ;) szkoda że w internecie nigdzie nie można znaleźć notowań na następny dzień
|
|
Temat:
ADVADIS
Malgos napisał(a):ładnie ładnie tylko ciekawe jak tam wyniki  ...jutro sie okaze czy to ladnie bylo przez chwilunie nie kracz
|
|
Temat:
ADVADIS
Adek dzisiaj bardzo ładnie przy zachowaniu WIG-u
|
|
enforces napisał(a):elborg napisał(a):Maciek1981 napisał(a):a obroty to mamy na niezłym poziomie... właśnie dlatego tymczasowo się ewakuowałem tylko nie mów że byłeś tym palantem co miał 1500 akcji i się wysypywał. z tego co policzyłem już nie ma tych akcji, a przynajmniej części. w najgorszym przypadku ma 500 i jutro wywali i przestanie kurs się obniżać. oj to nie ja. O jedno zero za dużo  ale nic straconego. Może gdyby tak teraz Hardex zechciał powrócić do poziomu 40,40 to coś na kształt odwróconej RGR by się uformowało. Ja wtedy kupię, a Hardex w stylu CHemos czy Dragowski skoczy o 1000 %
|
|
Temat:
POLREST
adamos napisał(a):Jak dzisiaj sie zamkniemy na plusie to w nastepnych sesjach jedziemy na polnoc. systematycznie po kilka procent dziennnie w odpowiednim kierunku
|
|
Maciek1981 napisał(a):a obroty to mamy na niezłym poziomie... właśnie dlatego tymczasowo się ewakuowałem
|
|
enforces napisał(a):elborg napisał(a):Vox napisał(a):drobni sypią. spadek na małym obrocie. pakiety ledwo po 50 sztuk. moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina. Też sprzedałem po 38 z groszami, ale obiecuję, że niebawem odkupię nie sądzę. nie wchodzi się do tej samej rzeki. kurs może jest i wyciągany ale ktoś kosztem drobnicy i wywalania w okolicach 38 i 39 ładnie sobie tworzy materiał pod wzrost. ostatnio ładnie zakomunikował swoją ilość papiera. mnie się na tej spółce nie spieszy. słowo Harcerza  jak tylko zleci w okolice 35,00, albo jak nie zleci ale wybije się bardziej po męsku pow. 40,00
|
|
Vox napisał(a):drobni sypią. spadek na małym obrocie. pakiety ledwo po 50 sztuk. moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina. Też sprzedałem po 38 z groszami, ale obiecuję, że niebawem odkupię
|
|
Temat:
CHEMOS
adamos napisał(a):Zalapal sie jakis szczesliwiec na te papiery? Imponujacy wzrost jak na 2tyg ,przypomina mi to rajd jaki byl wiosna na Dragawski  Teraz zeby w to wejsc,to jednak zbyt duze ryzyko.. mnie kusiło, ale tak jakoś odwagi zabrakło
|
|
Temat:
ADVADIS
cosik jakby się chciało odbić ?  . Profilaktycznie poczęstowałem się dzisiaj małym pakietem za 0,33 z pełną świadomością, że może przyjdzie mi się niebawem ewakuować przy 0,31.
|
|
owner napisał(a):jakiś dobry człowiek zabrał to ode mnie po 12zł chciałem mu podziękować. jak się zacznie coś dziać to odkupie. Och ty owner wstydu nie masz , ale przynajmniej podziękowałeś  . Myślę że RPC będzie można niebawem kupić za 10,00 - 10,60 bo coś brakuje mi trzeciego dołka. Dno pierwszego było 26 maja, drugiego - 17 czerwca. Teraz pora na lipcowy
|
|
|
|
owner napisał(a):wydaje mi się, że coraz bardziej zbiera się na wybicie w góre, tylko nie wiadomo kiedy nastąpi  wsparcie na 11zł narazie utrzymane. wskaźniki pokazują coraz mocniejszy zakup pomimo bocznego kursu lub chwilami spadkowego  śmieszne obroty, jak ktoś się zdecyduje na większy zakup to kurs wyfrunie kierunek dzisiaj prawidłowy, ale te obroty
|
|
dzięki owner. Już nie śmiem prosić o ocenę KREZUSA i ATM Grupy. Obie spółki konsolidują się od jakiegoś czasu. Zachęcające jest to, że przy korektach WIG-u jakoś panicznie nie lecą w dół. Pytanie tylko, czy warto teraz je kupić, czy poczekać na ewentualne wybicie z trójkąta górą.
|
|
owner napisał(a): jakbyś miał jakiegoś linka z wykresem at jak np na stooq to można rzucić okiem ale podejrzewam, że tam są załosne obroty i ciężko coś przewidzieć. http://stooq.com/q/a/?s=epimorfeusz czy ty mnie podpuszczasz? Ja wolę po dobroci i grzecznie
|
|
owner napisał(a): impexmetal - trójkąt symetryczny, powinno nastąpić wybicie przynajmniej na 2zł etc.
Gratulacje ! Ach gdybyś tak owner zechciał spojrzeć na AT Epigona z NC
|
|
Temat:
IMMOEAST
hegemon_jb napisał(a):[quote=Jack_Be]Witam. (świeża krew)
Nie wiem czy tylko mnie się tak wydaje czy jeszcze ktoś na to zwrócił uwagę ale IMMO jest nie wiem czemu skorelowane z ORCO. Działają do siebie przeciwstawnie. Potrzeba byłoby jakiegoś dokładnego wykresu, który można nałożyć, niemniej są odbiciem lustrzanym. Wielkie dzięki za ten wpis! Już myślałem, że mam pomroczność jasną. Coś chyba jest na rzeczy. Zauważyłem wzmożone zainteresowanie spółkami, niemal w tych samych momentach. Chyba, że to jakaś grubsza rybka ma obie spółki w portfelu. Jeżeli nic z tych rzeczy, to hegemonie chyba powinniśmy się przebadać.
|
|