Cytat:akceptacja strat zawsze jest trudna, pytanie tylko dlaczego tak długo z tym czekałeśblah5
Czekałem na start rakiety i kosmiczne poziomy cen

potem gdy cena poleciała, wydawało mi się, że jest wielka przecena i już taniej być nie może. Szkoda było mi oddawać pho za bezcen w szczególności, że każdy pisał o tym iż lada dzień ceny wzrosną. Tak to mniej więcej wyglądało:D Opis pasuje wzorowo do książkowych schematów przegrańca giełdowego
A teraz coś aktualnego. Mam kilka przemyśleń i kilka pytań, mam też nadzieje, że znajdzie się osoba która zna na nie odpowiedź.
Obserwowałem dziś w pracy notowania. Cieszą mnie spadki, których się spodziewałem. Cieszy mnie też stan umysłu inwestorów, którzy tak naprawdę znów nie mają pojęcia gdzie podąży rynek. Wydaje mi się, że atmosfera niepewności sprzyja utrzymaniu aktualnego trendu.
W chwili obecnej nie planuje zmian w swoich pozycjach. Uważnie przyglądam się wykresowi złota. Wile osób dziś widziało walkie z linią trendu. Ja chyba posiadam jakiś inny wykres

Ciekawe poziomy widzę w okolicy 1560-1570$ wszystko zależy od tego ile jeszcze złoto będzie tkwiło w tym niby boczniaku.
Proszę odnosić się do moich wypowiedzi z dużym dystansem. Wiem jeszcze bardzo mało, nie chce wzbudzać niepotrzebnych kontrowersji dlatego z jakimikolwiek konkretnymi prognozami na razie się wstrzymam. Staram się natomiast zachować zimną krew, a ta sesja ponownie umocniła moje niedźwiedzie stanowisko.
Co do pytań. Czy ma ktoś konto w dmwbk? Rozumiem, że aby handlować kontraktami muszę mieć umowę rozszerzoną o dyrewaty. Więc w zakładce ustawienie złożyłem wniosek i wyświetlił się status "wniosek rozpatrzony pomyślnie". Tu pojawia się moje pytanie. Co teraz? Co nastąpi? Jak to w praktyce wygląda? Wbk przyśle mi jakąś umowę? Czy pojawi mi się jakiś nowy rachunek? Będę wdzięczny za opisanie mi sprawy w sposób prosty i zrozumiały.