pixelg
arkusz excela do zarządzania kapitałem na giełdzie - Warsztat - Forum StockWatch.pl
Witamy Gościa Szukaj | Popularne Wątki | Użytkownicy | Zaloguj | Zarejestruj

1 2 3 4 5 6 7 8 9

arkusz excela do zarządzania kapitałem na giełdzie

zbig10101
0
Dołączył: 2012-03-29
Wpisów: 12
Wysłane: 27 kwietnia 2012 09:57:20
Niestety arkusz nie pracuje pod systemem ios MAC, bo Excel w wersji 2011 nie obsługuje zleceń VBA.
Co do pamiętania, to wydaje się, że raczej nie powinien pamiętać wprowadzonych danych jak nazwa spółki, cena oraz ilość , pozostałe parametry mogłyby zoptymalizować czas wprowadzania.
Numer wprowadzonego wiersza, można wpisać do arkusza i stamtąd pobierać zwiększając o 1 przy kolejnych operacjach.
W arkuszu akcję przy zakupie pozycja koszty całkowite powinna być powiększana o koszt zakupu.
Stworzy to informacje ciągłą o kosztach zakupu danej spółki. W tej chwili koszty te rozliczane są tylko w przypadku zakupu i sprzedaży w ciągu jednego dnia.
pozdrawiam

ArTi82
0
Dołączył: 2012-03-18
Wpisów: 3
Wysłane: 28 lipca 2012 12:28:47
Witam. Czy można prosić o najaktualniejsza wersje tegoż super arkusza, lub chociaż podpowiedz jak można przerobić(stworzyć) kwerendę która pobiera dane o aktualnych notowaniach. Pozdrawiam pomysłodawce i wykonawce arkusza.

vroobelek
0
Dołączył: 2008-12-27
Wpisów: 9
Wysłane: 9 września 2012 00:52:39
Niestety plik już wyekspirował. Prosiłbym o ponownie udostępnienie. :)

>> Ponad 160% zysku od początku 2017 r. – sprawdź ofertę portfela wzorcowego Cztery Fazy Rynku w StockWatch.pl


Harper
0
Dołączył: 2012-11-01
Wpisów: 1
Wysłane: 10 stycznia 2013 21:58:10
Witam,
gdzie mógłbym znaleźć aktualną wersję tego pliku?
pozdrawiam,

aurora80
aurora80 PREMIUM
0
Dołączył: 2010-05-29
Wpisów: 437
Wysłane: 17 stycznia 2013 21:47:18
Również zwracam się z prośbą o ponowne udostępnienie w/w pliku.

kijekjjk
0
Dołączył: 2009-01-05
Wpisów: 336
Wysłane: 23 stycznia 2013 23:28:55
Witam Forumowiczów,

Na wstępie serdecznie przepraszam za brak odpowiedzi na wszystkie wysyłane do mnie wiadomości.
Ze względu na to, że plik nadal cieszy się zainteresowaniem, poniżej zamieszczam link do pobrania arkusza.


Uwaga! Treść tego wpisu jest dostępna tylko dla posiadaczy abonamentu do Strefy Premium.

Zamów abonament aby uzyskać natychmiastowy dostęp do wszystkich treści i narzędzi serwisu.

(Liczba znaków: 179)



Pozdrawiam
salute

PS
Plik jest dostępny za darmo tylko dla osób posiadających abonament na znakomitym portalu o tematyce giełdowej jakim jest stockwatch.pl thumbright
„Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”...
"Taka jest moja koncepcja
Tak ja to widzę"

aurora80
aurora80 PREMIUM
0
Dołączył: 2010-05-29
Wpisów: 437
Wysłane: 24 stycznia 2013 20:01:21
Dziękuję za ponowne udostępnienie arkusza.

toopaz
0
Dołączył: 2009-05-20
Wpisów: 19
Wysłane: 26 stycznia 2013 18:03:22
Witam
dzięki za arkusz, używam office 2010 i mam problem z prowizjami nie sumuje ich a po sprzedaży znika prowizja kupna i pojawia się sprzedaży, sumowania brak, jest na to rada czy ja robię coś nie tak?

kijekjjk
0
Dołączył: 2009-01-05
Wpisów: 336
Wysłane: 27 stycznia 2013 20:47:58
@toopaz
sprawdź teraz, aktualizacja poniżej:

Uwaga! Treść tego wpisu jest dostępna tylko dla posiadaczy abonamentu do Strefy Premium.

Zamów abonament aby uzyskać natychmiastowy dostęp do wszystkich treści i narzędzi serwisu.

(Liczba znaków: 185)


„Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”...
"Taka jest moja koncepcja
Tak ja to widzę"
Edytowany: 27 stycznia 2013 20:49

toopaz
0
Dołączył: 2009-05-20
Wpisów: 19
Wysłane: 27 stycznia 2013 21:25:31
teraz wszystko ok, dziękuję bardzo
jeszcze pytanie odnośnie zapisu, np. zapisz jako: arkusz excel z obsługą makr czy normalny arkusz excela?


kijekjjk
0
Dołączył: 2009-01-05
Wpisów: 336
Wysłane: 27 stycznia 2013 21:45:54
teoretycznie powinien być to arkusz z obsługą makr..
ale praktycznie jako normalny arkusz excela też działa ;)
„Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”...
"Taka jest moja koncepcja
Tak ja to widzę"

Don_Pedro
0
Dołączył: 2012-04-08
Wpisów: 14
Wysłane: 28 stycznia 2013 11:30:58
Szkoda, że działa tylko pod MS Office.

przemmaj
0
Dołączył: 2009-07-28
Wpisów: 1
Wysłane: 17 czerwca 2013 21:45:41
mozna prosic o wystawienie w jakims serwisie ktory nie pakuje do exe? chce sciagnac pod maca

skusnieczyk
0
Dołączył: 2013-11-15
Wpisów: 2
Wysłane: 15 listopada 2013 22:59:33
Mógłbym prosić o reupload?

Dziękuje bardzo3some

ROBERT150588
0
Dołączył: 2012-11-20
Wpisów: 66
Wysłane: 22 grudnia 2013 15:27:31
CO ZROBIĆ ABY NOTOWANIA BYŁY AKTUALNE?
Wyskakuje mi komunikat Kwadera sieci web nie zwróciła żadnych danych....


jmpg
0
Dołączył: 2014-02-11
Wpisów: 1
Wysłane: 11 lutego 2014 14:23:53
Witam,

odnowię temat, na czym myślę, że skorzystają też inni, "nowi" inwestorzy - czy jest szansa na udostępnienie tego (czyli pomysłu kijekjjka) lub podobnego narzędzia do zarządzania aktywami na giełdzie. Pewnie każdy ma swój arkusz, ale nie każdy pewnie jest aż tak użyteczny.

Za pomoc z góry dziękuję.

mts2
0
Dołączył: 2014-01-21
Wpisów: 2
Wysłane: 11 lutego 2014 17:58:38
witam,

dołączam do prośby - również chciałbym zerknąć do arkusza bardziej doświadczonego kolegi

pozdrawiam

kijekjjk
0
Dołączył: 2009-01-05
Wpisów: 336
Wysłane: 13 lutego 2014 22:57:53
Witam,

Jest popyt, to jest i podaż ;-)
Link zaktualizowany poniżej

Uwaga! Treść tego wpisu jest dostępna tylko dla posiadaczy abonamentu do Strefy Premium.

Zamów abonament aby uzyskać natychmiastowy dostęp do wszystkich treści i narzędzi serwisu.

(Liczba znaków: 185)



Pozdrawiam ! wave
„Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”...
"Taka jest moja koncepcja
Tak ja to widzę"
Edytowany: 13 lutego 2014 23:02

mts2
0
Dołączył: 2014-01-21
Wpisów: 2
Wysłane: 14 lutego 2014 07:19:56
dzięki, dobrze że w tej samej cenie :)
Edytowany: 14 lutego 2014 07:20

sokolek
0
Dołączył: 2009-09-09
Wpisów: 3
Wysłane: 19 lutego 2014 23:19:42
witajcie,
mam 2 pytania. Czy komuś pod Excelem 2011 udało się w pełni odpalić plik. Próbuję na różne sposoby i niestety mi nie działa. Nie działają makra. Sprawdzałem pod Win i prawie wszystko śmiga. I tu pojawia się kolejne pytanie, chyba raczej do autora.
Czy wszystko jest w porządku z wyliczaniem prowizji? Po wpisaniu transakcji gdzie powinny się pojawić wartości prowizji jest pusto.

pozdr

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Nie możesz tworzyć nowych wątków.
Nie możesz odpowiadać w wątkach.
Nie możesz usuwać swoich wpisów.
Nie możesz edytować swoich wpisów.
Nie możesz tworzyć ankiet.
Nie możesz głosować w ankietach.

Kanał RSS głównego forum : RSS

Forum wykorzystuje zmodfikowany temat SoClean, autorstwa J. Cargman'a (Tiny Gecko)
Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 2,002 sek.

PORTFEL STOCKWATCH
Data startu Różnica (%) Różnica (zł) Wartość
01-01-2017 +168,25% +33 649,63 zł 53 649,63 zł
Logowanie

Zaloguj
Zapamiętaj | Rejestruj | Aktywuj | Odzyskaj hasło