0 Dołączył: 2008-07-27 Wpisów: 2 112
Wysłane:
14 października 2008 22:56:11
przy kursie: 5,41 zł
Alexey napisał(a): dzien byl wiec mily (chodz i tak w 99,9% z powodu ze na swiat przysla moja corcia! :).
GRATULACJE :newb: ! To chyba dobry prezent,ten dzisiejszy rajd na IEA?! "Fortuna favet fortibus"
Edytowany: 14 października 2008 23:07
|
|
6 Dołączył: 2008-09-16 Wpisów: 2 876
Wysłane:
14 października 2008 23:01:27
tak gratki Alexey. czekaja Cie wydatki wiec spolka musi sie odbic :blackeye: EEX
|
|
0 Dołączył: 2008-07-30 Wpisów: 1 169
Wysłane:
14 października 2008 23:06:31
Alexey napisał(a):tak w 99,9% z powodu ze na swiat przysla moja corcia! :). No to mamy powód odpału ;) Pozdrowienia dla córci, jej matki no i dla Ciebie ;) Z jednej strony dobrze, bo czekają Cię nieprzespane noce więc bedziesz miał czas na szukanie kolejnych kwiatków ;) I nie zapomnij dzień wcześniej przed narodzinami kolejnego potomka dać cynk kolegom co masz akurat na składzie ;)
|
|
|
|
Wysłane:
14 października 2008 23:40:19
Jarbas,nie usłyszałem wprost,ale jestem pewien,że już zarobiłeś.Sam bym zrobił podobnie :).W obecnych czasach 4 dni są jak wieczność.W dodatku poza siecią ;) No.To tyle "Fortuna favet fortibus"
|
|
0 Dołączył: 2008-07-30 Wpisów: 1 169
Wysłane:
15 października 2008 00:02:06
szooler napisał(a):Jarbas,nie usłyszałem wprost,ale jestem pewien,że już zarobiłeś. Toż napisałem jak na spowiedzi po ile brałem i po ile poszło w świat... Sporo akcji miałem więc mam lekką górkę do zabawy po powrocie ;) Jade powalczyć z rybami może nie z rekinami ale też nie jadę na płotki ;) Jakby co nie wykupcie mi wszystkiego i informujcie co na topie ;) Wróce przeczytam wszystko co napiszecie ;) Trzymajcie się i zarabiajcie... ile wlezie
|
|
Wysłane:
15 października 2008 10:35:21
przy kursie: 4,44 zł
jesli dzisiaj bedzie mocno spadac a usa nie otworzy sie jakos tragicznie to moze koncowka naszej sesji to dobry moment aby wsiasc do jutrzejszego pociagu?? EEX
|
|
0 Dołączył: 2008-08-01 Wpisów: 489
Wysłane:
15 października 2008 22:04:57
dzieki za dobre slowa ludzie!!! :love5: wlasciwie sie przeciez jeszcze nie znamy, ale jakos mi sie tak cieplo zrobilo, i milo; i czulem ze to co piszecie to jest szczere i prawdziwe; tego poczucia brakowalo np przy analogicznych wystapieniach kolegow z pracy ;) jesli chodzi o IEA... to nie wiem ;) wywalilo mnie sredno kolo 5,00, czyli zamiast 60% zarobilem ledwie 30 w jeden dzien, i co o tym myslec? ;) szklanka do polowy pelna a do polowy pusta (dla mnie do polowy pusta: patrzylem w ekran i trzymalem palec przy Enter calkiem jak Jabras ok 15.00 gdy kurs przykleil sie do 6.00 i bylo widac ze ich nie przelamie; chciwosc to straszna pani, palec nie uderzyl w enter). po takich Stanach (o, znow spojrzalem na Stany; teraz to juz w ogole!), i takiej sesji na GPW jutro przewidywane spadki oczywizda, gdyby nie otoczenie moznaby sie zastanawiac czy nie ogladamy modelowego 50% zniesienia. w swietle tego co tu pisze o spolce (nie naganiam!) to papier jest TANI. z drugiej strony jak zacznie leciec, to moze byc TANSZY. no i zawsze uwzgledniamy ryzyko ze nowy prezes wyjdzie i powie "sorry, nie mozemy sie doliczyc 2 mld EUR, nie mamy kasy na splate kredytow, mamy za to duzo fajnych budynkow ktorych nikt nie chce kupic bo nie ma kasy; a w ogole ten poprzedni prezes to straszna lajza!" ;) wydaje mi sie wiec, ze o ile long i mid-term to papier da zarobic, to krotkoterminowo moze sie stac zabawka spekuly, taka jak bylo np PPWK z rok temu. bedzie bujac; trzymajcie sie!Q In the name of all that which does not suck!
|
|
Wysłane:
16 października 2008 00:32:03
Alexey napisał(a):jakos mi sie tak cieplo zrobilo, i milo; i czulem ze to co piszecie to jest szczere i prawdziwe; . ktos tu juz chyba pisał co jest najważniejsze.Po prostu potrafimy odróżnić to co istotne od ...tego co mniejno i zawsze uwzgledniamy ryzyko ze nowy prezes wyjdzie i powie "sorry, nie mamy kasy na splate kredytow, mamy za to duzo fajnych budynkow ktorych nikt nie chce kupic bo nie ma kasy; Dotknąłeś sedna sprawy,Alexey. A skoro już o spółce,co prawda nie mam,ale dorzucę słówko: -Dno musicie jeszcze uklepać.To tak jak wig20Pozdrawiam ;) "Fortuna favet fortibus"
Edytowany: 17 października 2008 23:30
|
|
0 Dołączył: 2008-09-25 Wpisów: 17
Wysłane:
17 października 2008 23:16:49
przy kursie: 4,00 zł
Z IMMOEAST rzeczywiscie było bardzo ciekawie :) Na krótkoterminowym OX-ie sygnał kupna pokazał się przy 3,44 zł (13 X) z nakazem kupna na poziomie 3,40 a dawało się jeszcze potem przy 3,37 Następnego dnia pierwszy sygnał kupna był przy 5,79. Kto pierwszy sygnał sprzedaży traktuje z dużą ostrożnością to drugi i już nie do odrzucenia był pare chwil później przy cenie 5,82. Tu realizacja i mamy w niecałe dwa dni 70% do przodu. Niestety, nie miałem udziału w tym podziale łupów
|
|
Wysłane:
18 października 2008 11:13:38
dK napisał(a):Z IMMOEAST rzeczywiscie było bardzo ciekawie :) Na krótkoterminowym OX-ie sygnał kupna pokazał się przy 3,44 zł (13 X) z nakazem kupna na poziomie 3,40 a dawało się jeszcze potem przy 3,37 Następnego dnia pierwszy sygnał kupna był przy 5,79. Kto pierwszy sygnał sprzedaży traktuje z dużą ostrożnością to drugi i już nie do odrzucenia był pare chwil później przy cenie 5,82. Tu realizacja i mamy w niecałe dwa dni 70% do przodu. Niestety, nie miałem udziału w tym podziale łupów niezle! a co mowia oscylatory o obecnej sytuacji? In the name of all that which does not suck!
Edytowany: 18 października 2008 11:13
|
|
|
|
Wysłane:
18 października 2008 11:51:16
zakupy byly przed tym 70% skokiem a wogole to spolka od zawsze w trendzie spadkowym ktory ostatnio jeszcze sie nasilil EEX
|
|
Wysłane:
24 października 2008 01:38:59
przy kursie: 4,52 zł
Nie wiem jaki % ich aktywów stanowi ziemia,kupowana po cenach z sufitu,oby jak najmniejszy.Lepiej,jesli mają wiecej ''nabytków'' w postaci nieruchomości.Spółka pare razy juz się napatoczyla na mój wzrok.Na tle branży to to wygląda ciekawie.Ruch powrotny do minimum zachęca do przyglądnięcia się śmieciuchowi.(kurs był już poniżej 1euro).dodatkowo na korzyść zdaje się przemawiać słabnący złoty.A to to,z tego co mam rozumieć, jest denominowane w Euro.Hmm...:-k "Fortuna favet fortibus"
|
|
Wysłane:
24 października 2008 22:46:33
przy kursie: 4,10 zł
szooler napisał(a):Nie wiem jaki % ich aktywów stanowi ziemia,kupowana po cenach z sufitu,oby jak najmniejszy.Lepiej,jesli mają wiecej ''nabytków'' w postaci nieruchomości.Spółka pare razy juz się napatoczyla na mój wzrok.Na tle branży to to wygląda ciekawie.Ruch powrotny do minimum zachęca do przyglądnięcia się śmieciuchowi.(kurs był już poniżej 1euro).dodatkowo na korzyść zdaje się przemawiać słabnący złoty.A to to,z tego co mam rozumieć, jest denominowane w Euro.Hmm...:-k ziemia - bardzo niewielki; przepatrzylem wlasnie raport przez 10 minut, nie znalazlem wlasciwie nic o tym. spolka ma glownie juz pobudowane obiekty. problemy spolki (inne obok tych o ktorych pisalem): - np nieuregulowane sprawy w Rosji (spolka wchodzila w joint-ventures z lokalnym kapitalem, teraz okazuje sie ze obiekty naleza do lokalnegokapitalu, choc spolce wydaje sie inaczej ;-) watpliwosc dot poczynan poprzedniego zarzadu, zalaczam pikantny cytacik z Bloomberg.com Cytat:"Bond Deal
Kleibl also disclosed that former Petrikovics had arranged for Immoeast to buy bonds from a private foundation in Liechtenstein without the knowledge of the company's supervisory board. Immoeast invested in the bonds after raising 2.84 billion euros in 2007 from a share sale. The notes have fallen in value to 520 million euros from as much as 800 million euros, Kleibl said.
The bonds were issued by a company called Immofinanz Beteiligungs AG and paid a coupon of 350 basis points above Libor. That company has no connection with Immofinanz and is owned by a foundation, Kleibl said. He declined to be more specific and denied the purchases amounted to a hidden loan.
Immoeast bought the bonds in the ``2007/2008 financial year,'' Immoeast supervisory board head Wolfgang Reithofer said. The bonds have been cancelled and the company is paying off the debt. The first repayment of 150 million euros will be made to Immoeast by the end of October, Kleibl said.
``This information on the bond is really surprising news,'' UniCredit analyst Hodosi said. ``This is highly unusual.'' wydaje sie ze jest dobry moment kupic spolke ponownie, bylby lepszy gdyby nie kurs euro (oslabienie zlotego spowodowalo ze spolka u nas dalej >4,00 PLN, tymczasem "gdyby nie zloty", bylaby pewnie po 3,5, i to by byla dobra cena). ew korekta na zlotym moze zjesc czesc wzrostu na cenie akcji. aha aha, tak, glowny rynek to Wieden, obroty tamze w najlepszych dla GPW dniach sa 4-5x wieksze niz u nas, w najgorszych bywaly i 1000x wieksze. In the name of all that which does not suck!
|
|
Wysłane:
25 października 2008 00:55:27
Alexey napisał(a):[quote=szooler]
wydaje sie ze jest dobry moment kupic spolke ponownie, bylby lepszy gdyby nie kurs euro (oslabienie zlotego spowodowalo ze spolka u nas dalej >4,00 PLN, tymczasem "gdyby nie zloty", bylaby pewnie po 3,5, i to by byla dobra cena). ew korekta na zlotym moze zjesc czesc wzrostu na cenie akcji. aha aha, tak, glowny rynek to Wieden, obroty tamze w najlepszych dla GPW dniach sa 4-5x wieksze niz u nas, w najgorszych bywaly i 1000x wieksze.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia,Alexey.:headbang: Ci co mają akcje,się cieszą słabością polskiej waluty.Gorzej dla nas,potencjalnych kupców.Jeśli przyjąć że za x miesięcy euro jeszcze wzrośnie,to się opłaca kupić.I vice versa. "Fortuna favet fortibus"
|
|
Wysłane:
25 października 2008 16:31:32
Cytat: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia,Alexey.:headbang: Ci co mają akcje,się cieszą słabością polskiej waluty.Gorzej dla nas,potencjalnych kupców.Jeśli przyjąć że za x miesięcy euro jeszcze wzrośnie,to się opłaca kupić.I vice versa.
oczywizda! wydaje mi sie jednak, ze long term i mid term zloty bedzie sie umacnial, obecny skok jest przasadny, pododnie zreszta jak poprzedni spadek byl taki... totez uwazam, ze kupno IEA teraz to kupno na dolku papieru ale na gorce waluty... ahh, i tak zle i tak niedobrze ;) In the name of all that which does not suck!
|
|
Wysłane:
25 października 2008 18:41:08
Alexey napisał(a):Cytat: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia,Alexey.:headbang: Ci co mają akcje,się cieszą słabością polskiej waluty.Gorzej dla nas,potencjalnych kupców.Jeśli przyjąć że za x miesięcy euro jeszcze wzrośnie,to się opłaca kupić.I vice versa.
oczywizda! wydaje mi sie jednak, ze long term i mid term zloty bedzie sie umacnial, obecny skok jest przasadny, pododnie zreszta jak poprzedni spadek byl taki... totez uwazam, ze kupno IEA teraz to kupno na dolku papieru ale na gorce waluty... ahh, i tak zle i tak niedobrze ;) Złoty może sie umocnić,góra 20%,i to nie od razu,wiele tygodni minie.Kurs akcji może tyle zrobić w jeden dzień... A jeśli złoty bedzie dalej tracił?!Krótkoterminowo dla posiadaczy git. Kusi... "Fortuna favet fortibus"
|
|
Wysłane:
29 października 2008 14:59:16
przy kursie: 3,50 zł
szooler napisał(a):Alexey napisał(a):Cytat: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia,Alexey.:headbang: Ci co mają akcje,się cieszą słabością polskiej waluty.Gorzej dla nas,potencjalnych kupców.Jeśli przyjąć że za x miesięcy euro jeszcze wzrośnie,to się opłaca kupić.I vice versa.
oczywizda! wydaje mi sie jednak, ze long term i mid term zloty bedzie sie umacnial, obecny skok jest przasadny, pododnie zreszta jak poprzedni spadek byl taki... totez uwazam, ze kupno IEA teraz to kupno na dolku papieru ale na gorce waluty... ahh, i tak zle i tak niedobrze ;) Złoty może sie umocnić,góra 20%,i to nie od razu,wiele tygodni minie.Kurs akcji może tyle zrobić w jeden dzień... A jeśli złoty bedzie dalej tracił?!Krótkoterminowo dla posiadaczy git. Kusi... mysle ze to jest TEN_MOMENT. o ile za chwile nie zostanie wyciagniety jakis gigantyczny trup z szafy, to cena jest dobra. oczywiscie wszyscy teraz sa zajeci zarabianiem 10% na spolkach z W20, ale spodziewam sie za chwile ladnych ruchow na IEA. In the name of all that which does not suck!
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
29 października 2008 22:54:29
Nie mogę się powstrzymać żeby nie przetłumaczyć świeżutkiego ble ble puszczonego w kanale komunikatów przez spółkę. Fajna pogięta okrężna terminologia prawnicza. Znamienne swoją drogą, że na polską giełdę walą bez żenady po angielsku. Cytat:Wiadomość Zarządu IMMOEAST AG w związku z przelewem środków pochodzących z podwyższenia kapitału do Immofinanz Beteiligungs AG - Badanie roszczeń IMMOEAST AG wobec Constantia Packaging B.V. i Constantia Privatbank AG
Immoeast and the Immofinanz Group hold no stake in IBAG.
There is suspicion that these funds were transferred from Immoeast to IBAG, but that the boards at IBAG were not informed of the transaction and did not themselves have access to the funds. For this reason, an investigation is necessary to determine who at Constantia Privatbank controlled the IBAG accounts and what has happened to the funds.
In order to answer these questions, the Executive Board of Immoeast will submit a full report to the Austrian federal prosecutor.
Immoeast has received a statement from Contantia Packaging B.V. announcing their intention of assuming and meeting IBAG's liabilities and commitments. Immoeast will undertake its utmost to resort to litigation against Constantia Packaging B.V. and to determine whether claims against Constantia Packaging B.V. are substantiated. Furthermore, the Executive Board of Immoeast will investigate Constantia Privatbank's liability for damages resulting from the aforementioned transactions. Immoeast ani Immofinanz Group nie posiadają udziałów w IBAGu. Istnieje podejrzenie, że środki zostały przesłane z Immoeast do IBAGu, ale zarząd IBAGu nie wiedział o transakcji i nie miał dostępu do środków. Z tego powodu wskazane jest śledztwo w celu ustalenia, kto w banku Constantia Privatbank miał dostęp do konta i co się stało ze środkami. Aby uzyskać wyjaśnienie tych zagadnień, zarząd Immoeastu zwróci się do głównego prokuratora Austrii. Immoeast otrzymał oświadczenie od Constantia Packaging w sprawie zamiaru wypełnienia zobowiązań wobec IBAGu. Immoeast dołoży wszelkich starań by w drodze procesowej wobec Constantia Packaging ustalić czy zarzuty przeciwko tej firmie są zasadne. Ponadto zarząd Immoeastu rozważy pozwanie Constantia Privatbanku o naprawienie szkód wyrządzonych przedmiotową transakcją.Kto to napisze po polsku, bo ja nie śledzę? Brzmi to jak "łapaj złodzieja" :blackeye:
|
|
Wysłane:
30 października 2008 00:50:28
Brzmi jak ...trup w szafie.Śmieciuch coraz tańszy,znowu kosztuje poniżej 1 euro:blackeye:.Im niżej,tym bardziej kusi.Ale takie newsy nie pomagają w decyzji. "Fortuna favet fortibus"
|
|
Wysłane:
30 października 2008 10:48:31
przy kursie: 3,28 zł
wlasnie mialem to wrzucic. brzmi jak klasyczny kryminal. to znaczy - wyparowalo 0,5 mld EUR. sprawa idzie do prokuratora. konce poszly w wode. w dzialaniu posredniczyl bank, ktory IEA na spolke z Immofinanz wlasnie przejmuje. czyli rozpoznaje to jako dzialanie insiderow, zadne tam third party. jest to juz druga taka ujawniona sprawa, pierwsza cytowalem powyzej, tam to bylo troche eleganciej zrobione, tutaj to juz proste spakowanie kasy w reklamowke i wyniesienie pod plaszczem (wiem wiem, pol miliarda sie nie zmiesci ;) jedyna pociecha to taka, ze wyglada mi to jakby bylo juz zdyskontowane w cenie (reakcja rynku dzis na razie spokojna). pod nowym zarzadem spolka wciaz moze sie odrodzic. pytanie ile jeszcze takich newsow... In the name of all that which does not suck!
|
|