PARTNER SERWISU
zykmxirr
36 37 38 39 40

IMMOEAST [IEA]

ferit
0
Wpisów: 262
Wysłane: 15 lipca 2009 17:58:49 przy kursie: 8,38 zł
Wiedeń 2,01... no to jest utęskniona "pąpka" ;) pytanie jak trwała czy tak jak szeroki rynek czy znów zacznie immo żyć własnym życiem

Gorbashow
6
Wpisów: 271
Wysłane: 15 lipca 2009 18:26:12 przy kursie: 8,38 zł
ferit napisał(a):
Wiedeń 2,01... no to jest utęskniona "pąpka" ;) pytanie jak trwała czy tak jak szeroki rynek czy znów zacznie immo żyć własnym życiem

Chyba nie miales zludzenia w ciagu ostatnich 8 miesiecy, ze tu cos sie dzieje, dzieki szerokiemu rynkowi, he? Angel

Whistle Boo hoo!

Pytanie w co sie zabawia...zrobia podwojny, zjazd i pompke? A moze po zjezdzie pokisza jeszcze...
Moga tez juz miec info gotowe odnosnie 500mln.

Zobaczymy...tak czy siak, bedzie ciekawie thumbright
Edytowany: 15 lipca 2009 18:29

ferit
0
Wysłane: 15 lipca 2009 20:00:15 przy kursie: 8,38 zł
Gorbi obserwuje immo vel perełkę od grudnia i sam na niej sporo zarobiłem ale przyznam się szczerze, ze się zgubiłem pod koniec maja - przestałem ją czuć a że zakładam zwałkę na szerokim rynku (gdzieś na jesieni, może późnym latem) to obstawiałbym podwójny i zwałkę przed prawdziwą jazdą up - teraz raczej stoję z boku choć ostatnio miałem parę celnych "strzałów" odnośnie strategii (2x udało mi się na KGHM)
P.S
hasłologia na parkiecie prima sort ;) i niezawodny stockfire
brakuje mi trochę merytorycznych wpisów kolegi bB

TheBlackHorse
1
Wpisów: 1 410
Wysłane: 15 lipca 2009 21:46:58 przy kursie: 8,38 zł
ferit napisał(a):
Gorbi obserwuje immo vel perełkę od grudnia i sam na niej sporo zarobiłem ale przyznam się szczerze, ze się zgubiłem pod koniec maja - przestałem ją czuć a że zakładam zwałkę na szerokim rynku (gdzieś na jesieni, może późnym latem) to obstawiałbym podwójny i zwałkę przed prawdziwą jazdą up - teraz raczej stoję z boku choć ostatnio miałem parę celnych "strzałów" odnośnie strategii (2x udało mi się na KGHM)
P.S

No chłopaki z parkietu pięknie szyfrują blackeye . Pozdro dla nich. Wątek Immo jest chyba najbardziej kulturalny i zamknięty ze wszystkich...
Co do perełki będę większym optymistą od Was... Już zbyt długo grunt uklepywali i podwójny szczyt zdaje się być tylko małą górką. Pewnie info o 500 bańkach już czeka na publikację.
icon_biggrin icon_biggrin icon_biggrin
You can't judge a fish by lookin' in the pond
You can't judge right from looking at the wrong
You can't judge one by looking at the other
You can't judge a book by looking at the cover
Oh can't you see, oh you misjudge me
I look like a farmer, but I'm a lover!
Edytowany: 15 lipca 2009 21:50

bB86
1
Wpisów: 744
Wysłane: 15 lipca 2009 22:02:17 przy kursie: 8,38 zł
wakacje i dziewczyny, wiecie jak jest ;)
traderzy maja czas gapic sie w monitor, u mnie z tym gorzej ;)

wszystko co mialem napisac merytorycznie juz napisalem, tera beda przymiarki do fuzji ;)
grunt to obserwowac obligacyjki ;)
• Diehard modern value investor (with a Mungerish twist) ;) •

TheBlackHorse
1
Wysłane: 15 lipca 2009 22:11:08 przy kursie: 8,38 zł
bB86 napisał(a):
wakacje i dziewczyny, wiecie jak jest ;)
traderzy maja czas gapic sie w monitor, u mnie z tym gorzej ;)

wszystko co mialem napisac merytorycznie juz napisalem, tera beda przymiarki do fuzji ;)
grunt to obserwowac obligacyjki ;)

No ale co myślisz? Rysują podwójny szczyt czy jadą wyżej? Wiem, że nie lubisz AT ale pewnie coś tam widzisz... Anxious

bB86
1
Wysłane: 15 lipca 2009 22:36:34 przy kursie: 8,38 zł
nie wiem. po prostu. nie udaje ze umiem przewidziec.
w przeszlosci widzielismy, ze jak juz zaczynaja cos robic (czego nie widac na razie na iia), to ida ostro, w krotkim okresie czasu - czy bedzie tak samo? czy juz to jest ostro? nie wiem ;] .

Gorbashow
6
Wysłane: 15 lipca 2009 23:22:11 przy kursie: 8,38 zł
Dokladnie tak jak bB kiedys wspominal, czysta ruletka bedzie do tej polowy NAV (dla nas, leszczy, oczywiscie). Krotkoterminowo, to oni tu moga zrobic kurs jaki im sie podoba.Po polowie wk(gdzie wydaje sie nas prowadza) bedzie byc moze bardziej sie korelowala perelka z rynkiem, a mniej sterowana.

Zostaje nam powrozyc z fusow albo Pray

Tak czy siak, kierunek od 88gr jest jeden i nic nie zapowiada zmiany w srednim terminie.
W raportach koniec przeszacowan, zaczna pokazywac pierwsze zyski, z tego co prognozuja anale i sama spolka. Wyceny ida w gore, fuzja w zasadzie juz pewna, a do sredniej wk branzy jeszcze nam troche brakuje.
Nie bardzo jest pod co spadac, szczegolnie, ze gra tu ktos wiekszy przeciez, w to chyba juz nikt nie watpi.

Wydaje mi sie, ze poki co najgorszy scenariusz przy dzisiejszym zasobie informacji i znakach z rynku obligacji, to siakies bujniecie techniczne (wlasnie podwojny szczyt na przyklad) i pokiszenie sie jeszcze troche, do wypuszczenia jakiejs informacji kolejnej.
Kazdy inny jaki mi sie widzi, bedzie na + dla nas maluszkich.

@ferit
ferit napisał(a):
P.S

No tak sie kilka normalnych osob tam zebralo i nawet czasami powiem Ci mozna dostac info pima soft tym szyfrem.
Nochala do spolek ma pare osob niezlego i czasami podpowiedza cos innym, zupelnie za friko. Watek IMMO zrobil sie bardziej watkiem otwartym, z IMMO jako motywem przewodnim ;)

@TheBlackHorse

No ja mimo mojej raczej ostroznej natury, tez jestem optymistycznie nastawiony do tego wzrostu. Mam nadzieje, ze to juz Boo hoo! Angel
Edytowany: 15 lipca 2009 23:32

ferit
0
Wysłane: 15 lipca 2009 23:44:38 przy kursie: 8,38 zł
właśnie o te "techniczną" siłę mi chodzi a ta na IEA wcale do tej pory z rynkiem nie była aż tak silnie skorelowana... przydałoby się jakieś tąpnięcie, klasyczne zaniżanie przed odpałem jak to wcześniej bywało, jak pisałem jakoś nie czuję teraz perełki, na KGH udało mi się wstrzelić w rozgrywkę, w sumie to można było potrzymać akcyjki od dołka z początku lipca i zgarnąć i dywidendę i myśleć o sprzedaży dopiero teraz.. ale i tak jestem do przodu
wracając do wątku zaniżania... do tej pory tak właśnie zazwyczaj bywało i tu może być pułapka bo niby anale wieścili korektę w lipcu na szerokim rynku a póki co rynek rośnie (co może być z kolei podbitką przed spodziewaną korektą techniczną)
tak czy siak obserwować trzeba i gratulować tym co mają bo w biegu wskakiwać nie będą :)

bB udanych wakacji w równym stopniu co inwestycji ;)

TheBlackHorse
1
Wysłane: 16 lipca 2009 22:27:40 przy kursie: 8,45 zł
IEA 2.00 (-0.5%)
Jutro pewnie realizacja zysków jak zawsze przed weekendem w Austrii.

Jack_Be
0
Wpisów: 256
Wysłane: 22 lipca 2009 00:42:41 przy kursie: 8,44 zł
Mówiąc szczerze IMMO mnie uśpiło i nawet pisać nie mam siły.
Tyle się dzieje na innych spółkach, że ja, jako IMMO-wy partiota powoli staję sie kosmopolitą.
Zaglądanie na "konkurencję: (czytaj: inne spółki) przechodzi już u mnie w spekułę, i niewierność dla immo.
Czekanie w tym przypadku trochę męczy. Frytzle chyba też śpią. Gdzie ta rakieta ??????????
Jack

TheBlackHorse
1
Wysłane: 22 lipca 2009 09:49:08 przy kursie: 8,18 zł
Powiem Ci Jack, że ja nie śledzę cały czas kursu i przez to nie denerwuje się. Pakiet Immo jest pakietem stałym i wiem, że 15 zeta będzie tu prędzej czy później. Trzymam sobie go trochę z sentymentu i trochę z sympatii do osób go posiadających. Może WD na mnie nakrzyczy za to co napiszę ale warto mieć choć kilka papierków aby wątek IEA na Parkiecie Anxious mógł trwać dalej jak to powiedział Edgaar. Tam naprawdę są wspaniali ludzie.
A 15 złotych i tak będzie king .

Jack_Be
0
Wysłane: 23 lipca 2009 22:08:38 przy kursie: 8,01 zł
TheBlackHorse napisał(a):
Powiem Ci Jack, że ja nie śledzę cały czas kursu i przez to nie denerwuje się. Pakiet Immo jest pakietem stałym i wiem, że 15 zeta będzie tu prędzej czy później. Trzymam sobie go trochę z sentymentu i trochę z sympatii do osób go posiadających. Może WD na mnie nakrzyczy za to co napiszę ale warto mieć choć kilka papierków aby wątek IEA na Parkiecie Anxious mógł trwać dalej jak to powiedział Edgaar. Tam naprawdę są wspaniali ludzie.
A 15 złotych i tak będzie king .

Wiem. Czytam Parkiet - Immo non stop . Praktycznie od lutego br.
Jest rzeczywiście OK. Już nawet kilka razy podejmowałem próby zalogowania się na parkiecie, ale stwierdziłem, że
chyba nic nie wniosę ciekawego na forum immo więc wycofywałem się.
Krążę trochę tu i na money-u, tak aby czasami się wygadać, ale na money to tak jakbym pisał do siebie na forach immo i orco.
Ciekaw jestem jaki masz nick na parkiecie (może pierwsza litera?)

Gorbashow
6
Wysłane: 23 lipca 2009 22:33:55 przy kursie: 8,01 zł
Jack Be parkiet nie jest zly(czy raczej ludzie na watku IMMO nie sa zli). Co prawda troche prywaty czasem sie pierze na ogolnym i ludzie nie maja pojecia o czym sie rozmawia, ale czasami cos sie da wyhaczyc w tych rozmowach, co zainteresuje i pozwoli nawet wskoczyc w odpowiednim momencie ;) Wiadomo, ze rzadko ktos kogos za reke bedzie prowadzil, ale zle nie jest :) Duzo lepiej niz na wiekszosci watkow.
Zle bedzie, jak sie hieny dorwa do koryta...ale to pewnie w hossie, albo jak znowu tfu tfu bedziemy bankrutowac ;)

Jack_Be
0
Wysłane: 25 lipca 2009 21:22:56 przy kursie: 8,05 zł
Potwierdzam, grupa jest OK.
IMMO co prawda zeszło na.... drugi plan, ale jest (jak widzę) nadal ważne na wątku. Na pierwszy plan wyszły trzy perełki (immo jako trzecia) w tym jedna "czarna", oraz autko i puszka, świnie, karkoplastiki i in. Mam utworzony specjalny słownik wyrazów "bliskoznacznych" - ale ten slang jest naprawdę trudny.
Kto to jest ten FARRELL-DTR ? I jego fotki ?

bB86
1
Wysłane: 25 lipca 2009 22:26:43 przy kursie: 8,05 zł
Jack_Be napisał(a):
Potwierdzam, grupa jest OK.
IMMO co prawda zeszło na.... drugi plan, ale jest (jak widzę) nadal ważne na wątku. Na pierwszy plan wyszły trzy perełki (immo jako trzecia) w tym jedna "czarna", oraz autko i puszka, świnie, karkoplastiki i in. Mam utworzony specjalny słownik wyrazów "bliskoznacznych" - ale ten slang jest naprawdę trudny.
Kto to jest ten FARRELL-DTR ? I jego fotki ?

ktos, kto tutaj ma bana ;) fircyk w krótkich galotach, taka awangarda w wersji małorozgarniętej
wszędzie w życiu się taka egzotyka trafia ;)

a wracając do meritum.. tak długo, jak długo zbierają konsekwentnie obligacje (w przeciwieństwie do samych akcji, które jak wszyscy doskonale wiedzą, zbierają blokując kurs) tak długo jest pewność, że wszystko zmierza w dobrym kierunku

http://tiny.cc/55mHo

jeśli rzeczywiście to sam immofinanz zbiera te obli, to będzie bardzo sympatyczny zysk księgowy z tego..
sierpień miesiącem immoraportów - pożyjemy zobaczymy..
Edytowany: 25 lipca 2009 22:32

Jack_Be
0
Wysłane: 26 lipca 2009 00:09:44 przy kursie: 8,05 zł
No tak. Ale jak pamiętam to pod koniec maja był wyciek infa od Frytzli, że tamtejsza spekuła zrobi pod koniec czerwca podbitkę kursu do 2,5 - 3,5 euro.
Napaliłem się i zatankowałem pod korek. Teraz po 2 miesiącach oczekiwań już sam nie wiem, czy 2 euro to nie jest poziom (jakby tu nazwać) w miarę logiczny dla akcjonariuszy immo w dobie kryzysu. To samo odnosi się do orco. Teraz to tylko oficjalnie ogłoszona hossa i wieeeelki napływ kasy na rynki giełd światowych może ruszyć tak porządnie immo. Mam wrażenie, że się teraz lekko podkisza nasza perełka. Austryjacy nie mają kasy. Bidy, które ledwo przetrwały kryzys, a przecież tam jest bijące źródło immo.

TheBlackHorse
1
Wysłane: 27 lipca 2009 20:09:32 przy kursie: 8,01 zł
Odpali w najmniej oczekiwanym momencie king .

Jarbas
0
Wpisów: 1 169
Wysłane: 27 lipca 2009 20:43:40 przy kursie: 8,01 zł
Jack_Be napisał(a):
No tak. Ale jak pamiętam to pod koniec maja był wyciek infa od Frytzli, że tamtejsza spekuła zrobi pod koniec czerwca podbitkę kursu do 2,5 - 3,5 euro.
Napaliłem się i zatankowałem pod korek.

Tym sposebem nagonili sobie klientów...
Tak właśnie działa "owa spekuła" ;)
Ogólnie pisze o sprawie nie mam zielonego pojęcia ale fajnie się czyta... :)

"tamtejsza spekuła"... thumbright

TheBlackHorse
1
Wysłane: 30 lipca 2009 22:37:06 przy kursie: 8,04 zł
Jakby kogoś interesowało:
IEA 1.94 (+1.04%)
Niby kurs stoi w miejscu a jednak stopniowo i po cichutku rośnie. Nam niestety € przeszkadza delikatnie.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

36 37 38 39 40

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 2,321 sek.

franwyqz
mjeqvyvf
dmrtncax
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dqzpgjzd
jglkjhbc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat