referat50 napisał(a):Drodzy Państwo, lecimy dalej na północ, czy oczekiwanie na głębszą korektę? W ostatnich dniach mocno buja notowaniami. Co mój miły ... lękasz się co ? Orco tylko dla graczy o mocnych nerwach.
|
|
Jak chcesz być czynny na Giełdzie, to tylko z dużą dozą cierpliwości. Moje emocje BYŁY tak duże, że wskakiwałem i wyskakiwałem jak dziecko w piaskownicy sądząc, że robię dobrze. Czas pokazał, że nie. Czy wchodzić w EEX ? Optymista powie TAK. Pesymista Wejdź i czekaj, aż spółka przejdzie na rynek główny i wtedy zadecyduj o sprzedaży lub wejdź dopiero jak spółka wejdzie na rynek główny. Ryzyko niesiesz sam (stres i euforię)
|
|
TheBlackHorse napisał(a):Może zwyczajnie pompują a może jakieś info w drodze? Wygląda jakby ktoś coś wiedział... Może jakiś nowy odbiorca towaru albo inwestor strategiczny? Co myślicie? Dla mnie to wygląda na inwestora strategicznego. Plus Fundy, plus super dane finansowe. Mówiąc krótko POMPA  i ja w niej jestem... Bosko.
|
|
maxboast napisał(a):Wczoraj rynek nie był za mocny a Orco zaliczyło sesję "odwrotu" i dzisiaj ruch został potwierdzony - moim zdaniem ma duże szanse na udany atak oporu. Na temat "Żagla" można powiedzieć tylko tyle że zupełnie nie ma to teraz wpływu na kurs - karty rozdawane są w Paryżu a tam wiedzą, że kupując niedowartościowane akcje mogą liczyć na dużą stopę zwrotu ;) Ostatni zakup był już praktycznie na górce - a więc statystycznie niech się realizuje następna górka  Następna górka 8,50 euro
|
|
TheBlackHorse napisał(a):Jutro WZ i pewnie pod nie kurs urósł. Ciekawe czego się jutro dowiemy... Zapewne o zaangażowaniu Funduszy. Mogą ładnie kupować przez PDA i chyba teraz właśnie kupują. Słuchałem wywiadu z jednym takim w TVBiznens o takich ruchach Fundów. Kupują pewniaki co zaraz wchodzą na Rynek Główny. Potem pewnie opchną po 20 zeta EEX. A jak ..... po 20 zeta. Wtedy i ja chyba (z naciskiem na chyba) wysiądę. Sam nie wiem. Zawsze dobrze wychodzi się na spółkach produkujących.
|
|
Witaj "shp" na StockWatch. Co prawda tutaj nie jest tak rozmownie jak na bankierze, ale za to spokojniej ze szklaneczką whisky w dłoni. A co do pampersów to nie sadzę, że będą potrzebne. Przecież na OPG pozostali już tylko wybrańcy. Reszta już popuściła przy 5 euro i uciekła. Ty chyba nie potrzebujesz pampersów. Jak nie wypali Żagiel, to ja się zredukuję o połowę i ponownie wejdę przy przekazaniu odszkodowania od Stolicy dla Orco. Jestem dobrej myśli.
|
|
Też zwróciłem uwagę na koniec sesji we Francji. Kurs jest wyciągany a nie zbijany. Ciekawe co się za tym kryje. Czyżby szykowana była nowa emisja akcji z docelową sprzedażą np. po 6 euro ?
|
|
referat50 napisał(a):Myslicie, że ostatnie spadki to korekta przed dalszymi wzrostami, czy może się pogłębiać?
|
|
Jak nerwy po dzisiejszej sesji ??? Rano było źle  a o 17:30 Pamiętam takie sceny na Immo.
|
|
plynacyzrynkiem napisał(a):@Jack, kazdy robi co lubi, akurat dzieki at mozna inwestowac we wszystko, jednoczesnie majac wiecej mozliwosci niz dzieki af Potwierdzam.
|
|
Może być skup akcji pod wejście duuużego gracza. Należy patrzeć na Francję. Nie wiem czy AT w oparciu o GPW w ogóle ma sens. Koniec we Francji na 7,95 euro. Korekta jest blisko.
|
|
referat50 napisał(a):Drodzy Państwo, na jakie poziomy liczycie. Sądzicie, że jest to początek dłuższej fali wzrostowej, czy czeka nas większa korekta? Ja siedzę w Orco od lutego 2009 i na co można liczyć ??? To trudne pytanie. Maksymalny poziom to ok. 125 euro, a teraz jest po 7 euro. Ja liczę na przedział 10-70 euro. Duży przedział co prawda, ale zależny od koniunktury w deweloperce. Czy będzie druga fala kryzysu ? Czy ruszą kredyty mieszkaniowe ?. Naprawdę trudna odpowiedź. Czy przy korekcie wychodzić ? Ja nie wychodzę. Robiłem na Immo takie ruchy i z tego wyszła. Tu nie będę tego robił.
|
|
Więcej optymizmu. Mamy 7 euro. Nie chce zapeszyć, ale najgorsze jest już za OPG. A jak to jest prawdą, to mamy dobre perspektywy. Do tego jak "Żagiel" wypali to poooolecimy na 10 euro. A co.
|
|
bB86 napisał(a):Jack_Be napisał(a):Może już nadszedł czas na większe wzrosty ?? czyzbys sie mial doczekac? ;) chociaz nadal dlug/kapitaly wlasne... ciezki... ale jednak kw duzo wiecej teraz.. Cześć Bebe jak miło Cię widzieć. Ty wiesz, że ja, jak ten wierny pies przy budzie p.t. OPG. Ładuję i ładuję tylko kasę i już mam dość tych spadków. Teraz chcę wreszcie odpocząć "z palcem w nosie". Kawka, whisky i luuz. Mój cel 35 euro, a może i 50. P.S. Wiesz, że zaryzykowałem z Immo i zostałem w Wiedniu. Tam czekam na 8 euro. A co.
|
|
We Francji koniec sesji +14.70% 6.24 euro 17:35:00 CEST Nieźle.
|
|
Może już nadszedł czas na większe wzrosty ??
|
|
I moja wypowiedź z lipca nabiera życia. Roszczenie 600 baniek pln odszkodowania na wstępie powoduje, że u wielu urzędników neurony pracują dużo szybciej, co już jest widoczne. Prawda ?
|
|
TheBlackHorse napisał(a):Jack masz rację, to samo napisałem kilka postów wyżej do Maciasa. Jednak... Ta ilość, która leży po 4,3 (w momencie pisania tego postu po 4,3 nie leży nawet jedna sztuka) mnie nie zadowala. Wierzę w spółkę i wiem, że dobre komunikaty nas dopiero czekają po zakończeniu PP. Ja również wierzę w spółkę. Ale czemu nie odpala w górę ? Nie może ? Jak nie może to dlaczego ? Tyle pytań pojawia się przy każdym pozytywnym info.
|
|
TheBlackHorse napisał(a):Raport pierwsza klasa a mimo to stoi lub się osuwa. I będzie tak dalej, póki będzie się toczyć gra o tanie PP. Dobierasz PP ??
|
|
Nie sądzę, że oddalona/anulowana zostanie wcześniejsza decyzja o budowie. Przecież prawnicy z Orco skasują kolosalne odszkodowanie od Warszawy plus demontaż kilkunastu pięter z betonu. Sprawa trafi do Brukseli i będzie wstyd na całą Europę. Ja tu bardziej stawiałbym na ugodę pomiędzy Stolicą, a Roszczeniowcami. Zapewne będzie ugoda, ale nie za 20 tys. zł za 1 m kw. Zaproponują im przeprowadzkę na inne osiedle lub apartament w Żaglu za dopłatą. Może właśnie o to im chodzi. Apartament w Żaglu.
|
|
Będzie dobrze. Musi tylko na rynek NC wpłynąć znacząca (cztaj: duuuża) ilość pieniędzy. Mamy wówczas pewny wzrost. Teraz obroty po 250 tys. na sesję to za mało. Każdy może większym pakietem sprzedaży posunąć kurs o 5-7% w dół.
|
|
Wszyscy oczekują na "Złoto"
|
|
TheBlackHorse napisał(a):MaciasWronki szkoda, że wcześniej nie zainteresowałeś się tematem. Po zakupach z PP wychodzi 4,2 za akcję. Taką ilość w tej cenie można było spokojnie z rynku ściągnąć nie bawiąc się w te wszystkie formalności. I jak Ogierze samopoczucie ? Ruszyło wreszcie. Może nasze straty wyzerujemy. Mam jeszcze LUG-a na NC i na nim też mam w plecy. Może i on drgnie. Z LUG-iem to dałem sobie już spokój, aż do wejścia na GPW. Tam go pchnę powyżej 1,20 zł. A co do EEX to po przekroczeniu 7 zł zaczynę ciągnąć za sobą "stopa" , bo już drugi raz wyruc.. się nie dam. Jack P.S. Dałem sobie spokój z VST i ją wywaliłem w ub tyg. Dokupiłem OPG bo mam pleeeecy od 8 euro. ! Gram pod Złotą 44.
|
|
MrCairo napisał(a):Mimo wszystko, Orco nie zmieniło swojego statusu papieru wysokiego ryzyka. Dodaj do tego obecną sytuację na rynku pw i masz odpowiedź.W takich warunkach trudno o zainteresowanie, na poważny skok w górę trzeba poczekać. Spada przy niewielkich obrotach. Nic poważnego. Potwierdzam. Czekamy na strzał kilkusesyjnego wybicia.
|
|
Dzięki Wodzu
|
|
ami napisał(a):Ja w to kiedyś wszedłem po 3.6 i sprzedałem po 4,85 i widzę, że moge odkupić taniej  Tylko zastanawiam się czy warto, ostro sie sypie. @mathu Nie strasz RGR-em Jutro wchodzimy PKC-em i go negujemy hehehe I zapewne starczy 50 tys. zł aby go podbić. He he
|
|
peace_maker napisał(a):ale posucha, i z Eko i zarówno w tym temacie (morale opadły). Jak myślicie czy jutrzejszy raport jest jutro coś w stanie zmienić, czy po prostu przed PP należy się spodziewać spadku ??
Widzę, że chyba wdepnęliśmy w ..... Jeszcze wszyscy się gryzą ze sobą "na desce" szczególnie. Oj, zyski były i się zmyły. Już teraz to sam nie wiem gdzie się zatrzymamy po odcięciu pp. ...... 4,20 ? A kiedy 6,60 zł (znowu). Mizerne obroty i wystarczy 100 tys. zł aby sobie z kursem jaja robić. A jajaj.
|
|
I teraz to sam nie wiem czy w ogóle wchodzić w PP , czy tuż przed odcięciem nie podwinąć ogona i schować się do norki, a wejść w EEX ponownie po odcięciu ????????????
|
|
Temat:
HAWE
Chyba szykuje się zmiana w nazwie np. Hawe-Sferia S.A. lub Sferia-Hawe S.A.
|
|
Temat:
VRG
Z rocznej statystyki niefortunnego posiadacza akcji Vistuli stwierdzam z poruszonym wyżej tematem klina, że klina trzeba strzelić zawsze przed sesją, aby przetrwać z grymasami kursu naszej spółki. Znowu leżymy
|
|
Temat:
LUG
Słabiutko z tym naszy LUG-iem. A tak na marginesie. To masz noe33 jeszcze papier ??
|
|
Z Hefala wyszedłem i wszystko poszło do EEX. Teraz chyba czas na LUG-a z przerzutem kasy. Jeszcze tylko poczekam na lekki podskok na LUGu i wyprzedaję go , bo coś mi po kościach chodzą ciarki, że wybicie tuż tuż na EEX. Dzisiejsza sesja była mówiąc krótko ładna na EEX zważywszy na zwałkę na rynku głównym. Jeszcze jakby tak obroty były w granicach bańki to już pewny ruch up. Czekamy.
|
|
26-04-2010 Już po wszystkim: Jean-François Ott, prezes zarządu Orco Property Group, oświadczył: "Jestem bardzo szczęśliwy i dumny z poparcia akcjonariuszy. Chciałbym podkreślić, że Zarząd będzie nadal nie szczędził wszystkich naszych wysiłków zmierzających do restrukturyzacji spółki z korzyścią dla akcjonariuszy ". Moja opinia -
|
|
Jutro jak odwołają Otta wychodzę. Jutro jak pozostanie Otto - zwiększam udział w Orco. Wierzę w Otta - ojca założyciela.
|
|
TheBlackHorse napisał(a):Jack długoterminowo to nie jest istotne. Już po korekcie, teraz mamy lekką konsolę. Moim zdaniem warto czekać  . Oj, o tych inwestycjach długoterminowych to na myśl przychodzi mi nasza VST Oby tylko EEX był bardziej żywiołowy. Może jeszcze zwiększę udziały w spółce ? Może opchnę LUG-a. Teraz już mogę po PP. Ogierze co to "dmuchana łódka" ?
|
|
tOfi napisał(a):Świetny początek dnia na dokupienie trochę akcji w dawno niespotykanej cenie edit: nie żebym naganiał, po prostu sam tak zrobiłem, ale wiele tego nie dało się kupić... Pamietam jak jeszcze tydzień temu wstawiałem zlecenia po 6,20 i ani myślało wejść. Dlatego teraz nawet jak spadnie jeszcze niżej to powinienem być zadowolony Sprzedałem trochę Hefala i dokupiłem Eko. Ciekawe, czy kupiłem w dołku na promocji, czy może będzie jeszcze wyprzedaż do 4,50 zł
|
|
Myślisz, że wreszcie zakończyła się sprzedaż akcji pod zgromadzenie kasy na zakup nowych ?
|
|
TheBlackHorse napisał(a):No to 4,81 mieliśmy... Tak sobie myślę dlaczego nie podają informacji kto objął akcje z emisji? A może to będzie właśnie jedna z tych wiadomości, która poruszy niebo i ziemię... Jack daj spokój. Na mnie w ogóle to wrażenia nie zrobiło. Dobrze będzie  . Nie łam się, przeca akcjonariuszem IEA byłeś! Tam to dopiero jazdy były... Aż łza się w oku kręci... To prawda, żal że to już koniec IEA. Ale wiesz co, tak sobie troszkę Immo kupiłem po 15 złociszy. Potrzymam do końca w Polsce, a może dojdzie do 20 zł. No, a jeżeli chodzi o tą oto spółeczkę EkoExport, to już tyle tu optymizmu, że nie sądzę abyśmy tu wtopili. Tak sobie żartuję ze spadków. Ciekawe spadki tu są -10, -15 . Powiem tylko tyle. Jak przyjechali "chłopaki" z WZA tak podekscytowani, to już nawet myślałem o władowaniu 80% kasy. A to bym ubił interes P.S. coś drgnęło z autkiem.
|
|
 Bomba. I poszły konie po betonie. Pięknie -15% . Ogierze czuję sie już zarobiony  , a Ty ? Znowu wszedłem do spółeczki z NC na bazie optymizmu gaduł z forum. Jak jutro poleci -10% to dokupię - trudno.
|
|
No to jedziemy ............... i już mamy ładne minus 10% .
|
|
Temat:
VRG
Gambling napisał(a):Sypie ING spokojnie ale też konsekwentnie. Ciezko bedzie rosnac w takich warunkach :( Ciekawy jestem jak to w ogole wyglada teraz na portfelu tego fundu - byc moze po prostu nie maja kasy na zblizajace sie IPO i zmniejszaja zaangazowanie to tu to tam..
Jedyna nadzieja w niskim wolumenie rzeczywiscie Powiem krotko. Tu ciągle coś się dzieje złego. A to wywalają papier, a to dodrukowują akcji, a to słabsze wyniki. Kurcze chyba się władowałem w papier z wielką ilością optymizmu. Teraz z tego już zostało tylko "się władowałem", bo optymizm ulotnił się. Z drugiej strony jak wyjdę, to znając swoje szczęście papier wyrwie do góry na 30% więc popadłem w kałabanię i siedzę. A niech to. Czy ktoś z Was ma więcej optymizmu ?
|
|
Oby doszło do 5 zł, ale zepchnę jak tylko dojdzie, bo ja również jeszcze mam VST . Tutaj wpadłem (na NC) bo początkowo zakupiłem na próbę Hefal i po tygodniowym zastoju nagle 100% up. No teraz 80% i tak załapałem ten nowy rynek (wschodzący) NC. EEX jest dość ładny. Taki uczesany i kwitnący dobrymi wiadomościami. Ogólnie wszyscy podekscytowani spólką więc pomyślałem, że wrzucę (też na longa) trochę kasy i poczekam tak z 200%, a może i doczekam rynku głównego. No coż bedzie o czym pisać. Optymizm b.duży wśród zacnych akcjonariuszy no i Ci co byli na WZA też twierdzą, że zarządzający OK. Czekamy więc na zyski
|
|
Witam Ogierze Ty tutaj ?. Miło mi znowu Cię widzieć. Czy zakupiłeś Ekoexport ? Czy to kasa z naszej niecnej Vistuli.????? Ja kupiłem EEX ładnych parę tygodni temu i czekam na wybicie. Tak to już u mnie jest, że coś kupuję i po tym zakupie już koniec ze wzrostami. Tak zrobiłem już na LUG-u. Kupiłem no i mam ......do tyłu. Jedynie Hefal dał mi 80% up, ale zachłanność ludzka nie zna granic. Człowiek chce tylko up i up , a tu na NC zrywy jak Powstanie styczniowe i spadki jak lot bez spadochronu. No cóż inny rynek, niż główny, ale za to jak emocjonujący. Oby jeszcze obroty były większe. Prawda?
|
|
Temat:
LUG
To najtrefniejsza moja inwestycja. Kupiłem po 0,36 zł i ......koniec. A miało być ciąg dalszy wzrostów, a tu sam ubrałem sobie futerko dla leszcza i teraz za niego robię. Tak to jest być pod wpływem optymistów z forum. Muszę czekać. Trudno się mówi.
|
|
Temat:
LUG
Witam akcjonariat serdecznie. Będąc pod wpływem siły optymizmu dokonałem zakupu akcyjek LUG-a. To już moja 3 spółka w portfelu z NC (Hefal + Ekoexport + LUG). Czas na zysk.
|
|
Temat:
VRG
Znowu do dołu. Ehh. Już  mi się chce.
|
|
Temat:
HAWE
framed napisał(a):Ukazał się raport.Link do raportu jak zwykle w wiadomościach Stockwatch. Esencja raportu tu: stooq.com/n/?f=315993&sear...cytat: Spółka Hawe działająca w branży telekomunikacyjnej, miała 7,77 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w 2009 roku wobec 5,08 mln zł zysku rok wcześniej, podała spółka w raporcie. Czekamy na omówienie przez załogę SW. Moje zdanie jest następujące: Pozytywne wyniki oraz zawirowanie dotyczące osoby Solorza-Żaka może sprowokować investment management niektórych funduszy do włożenia w Hawe "trochę" kasy w formie inwestycji (najlepiej długoterminowych).  Halo - czy mnie Fundusze słyszą
|
|
Temat:
VRG
Miło mi się Ciebie Wodzu czyta. Dzięki za wkład z forum
|
|
Temat:
VRG
Przyszły tydzień pod znakiem wzrostów na naszej VST. Będzie dobrze. 3,50 zł spokojnie
|
|
Temat:
HAWE
To w takim razie po dojściu do 3,80 zł już nie będzie wzrostów ?. A info o wykorzystaniu sieci do szerokopasmowego internetu. AT to logiczne wskazanie przewidywań w zachowaniu kursu danej spółki, a AF to jazda bez trzymanki. Czy z AT wynikało, że Petrola ktoś wsadzi w rakietę i wywali w powietrze ? A jednak tak się stało. Czy to szycie futerek dla leszczyny, czy też ktoś wie, że ropa już się leje przez dziurę w ziemi to inny temat. Ja mam duże nadzieje, że przed Hawe jest perspektywa wzrostów i to bazuję na AF. Miłego weekendu
|
|
Temat:
VRG
pacpaw napisał(a):A tak ladnie caly dzien wygladalo. Dzisiaj dla odmiany koncowka slaba. Oby ta zadyszka za bardzo w kierunku 3 sie nie kierowała, bo bedzie po naszej euforii. Zabezpiecze sie chyba SL Poczekaj na wyniki i pozytywne reakcje.
|
|
Temat:
VRG
Podbitka na koniec sesji niczego sobie. Dużo nie kosztowała podbijających, no ale każdy ruch w górę się liczy. Niech podbijają tak do 5 złociszy. Podaż jutrzejszej sesji pokaże swoją siłę, a do walki w drugim narożniku stanie popyt (jak będzie - zobaczymy)
|
|
Temat:
VRG
Obecnie stoimy. Wyczekiwanie. Oby z tych wzrostów nie wyszła  blada
|
|
Temat:
VRG
Maniek napisał(a):Fakt Cytat:punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja mam akurat to szczęście że wskoczyłem w kwietniu, a wyskoczyłem w lipcu po czym znowu dokupiłem (całkiem niedawno) w rewelacyjnej cenie dwa z groszami, więc czekam spokojnie co się tutaj wydarzy. Gratuluję posunięć.
|
|
Temat:
VRG
Maniek napisał(a):Cytat:bylo duzo rozmowy i roztaczanych wizji ale 3 pozostała niepokonana. Mysle, ze niektorzy czekaja i z nadzieja patrza na nastepny tydzien ( w tym ja) ale chyba coraz mniej tej nadziei.... No bez jaj w ciągu dwóch tygodni urosło 40% - czego chcieć więcej? Dla tych co grają "krótko" to rzeczywiście rewelacja. Ale dla tych co liczą na 5-6 zł za papier to wlaściwie stoimy. Ja już od lipca czekam na te 5 zł i doczekać się nie mogę. A dodam, że pod koniec sierpnia było już ponad 3 zł. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
|
|
Temat:
VRG
TheBlackHorse napisał(a):Mówiłem Panowie aby się tak nie ekscytować. Vistula jak przystało na damę, ma niesamowite kaprysy... Aczkolwiek myślę, że w tym tygodniu się wszystko wyjaśni. Ktoś sporo papiera przez ostatnie dni zebrał więc liczę na dalsze wzrosty. Jak zawsze czas pokaże... Ogierze siedzimy w Vistuli od połowy 2009 z małą przerwą u mnie. Nie wierzę już w samoistne wybicie up. Jedyną możliwością na duży zarobek to być wtedy w papierach kiedy będą chcieli Vistę przejąć. Oby to było teraz bo sie kurcze znowu załadowałem.  graj Cyganie graj
|
|
Temat:
VRG
pacpaw napisał(a):Jack_Be napisał(a):Nie ma wzrostów. Nie ma rozmowy. Tak to na forum jest. Wszystkie teorie szlag trafił. A miała być taaaaka walka o papiery Vistuli. Chyba się "chłopaki" pogodzili he he. bylo duzo rozmowy i roztaczanych wizji ale 3 pozostała niepokonana. Mysle, ze niektorzy czekaja i z nadzieja patrza na nastepny tydzien ( w tym ja) ale chyba coraz mniej tej nadziei.... Też tak mi się wydaje. Szkoda.
|
|
Temat:
VRG
Nie ma wzrostów. Nie ma rozmowy. Tak to na forum jest. Wszystkie teorie szlag trafił. A miała być taaaaka walka o papiery Vistuli. Chyba się "chłopaki" pogodzili he he.
|
|
Temat:
VRG
Dziwkoniusz napisał(a):Jack_Be napisał(a):Jak Was sie miło czyta. Miód na serce. Takie ceny za papier to Tyle, że jest takie powiedzonko: jak technicy już wiedzą, jak oznaczyć wszystkie fale, to trend właśnie się kończy. To co napisałem wcześniej - zasięg 3. fali do 13-14 zł, to technicznie, wg. mnie, scenariusz optymistyczny; pesymistyczny zaś - to ok. 8 zł (fala pierwsza = trzeciej procentowo). Oczywiście, jak pisze larry_mcc, wybicie powyżej maksa z początku września 2009, to warunek sine qua non, byśmy mieli potwierdzenie trzeciej fali. Niestety, na razie obroty są (choć wzrosły) zbyt marne (ja myślę o wolumenie 5-10 M na sesję). Tylko "KTO" ma tu nakręcać volumen. TEN co kupuje, czy Ci co spychają papier, bo nie wierzą we wzrosty ?
|
|
Temat:
VRG
Dziwkoniusz napisał(a):Dziwkoniusz napisał(a):Do larry_mcc:
W sumie różnice w naszych oznaczeniach nie są aż takie istotne. Jeśli fala pierwsza była od 0.82 zł (4.03.2009) do 3.27 zł (1.09.2009), to minimalny zasięg fali trzeciej (gdyby trzecia była procentowo równa pierwszej) wynosi 8.02 zł wg. Twoich oznaczeń lub 8.37 zł wg. moich. Gdyby fala trzecia była wydłużona to możemy oczekiwać jej szczytu 10 zł lub 13.6 zł. No a potem jeszcze piąta... Trochę nieprawdopodobnie dziś to brzmi, ale zobaczymy. Oczywiście miało być 13 zł a nie 10 zł Jak Was sie miło czyta. Miód na serce. Takie ceny za papier to
|
|
Temat:
VRG
Gambling napisał(a):Nie wiem. Ale zdazylem z powrotem wsiasc do pociagu w ciagu ostatnich dwoch dni No i co Panowie o tym myślicie ? Od 14-tej ktoś zaczął zjadać z rynku wszystko co podsuneli. O co chodzi ? Na wojnę o Vistulę to nie wygląda, a jednak cos się kroi.
|
|
Temat:
VRG
pacpaw napisał(a):Jack_Be napisał(a):To jest skrót na stronę, jaki dał jeden z niezłych szperaczy info. Mel Gibson z forum na moneyu. www.reuters.com/article/idUSTR...Wynika, że przejęcie jest bardzo prawdopodobne. zastanawiałem sie nad sprzedażą a tu chyba dokupić trzeba w takim razie Na to wygląda. Jak to prawda to jutro pompa.
|
|
Temat:
VRG
gramer napisał(a):dla mnie to moga ich przejac, chociaz szkoda bylaby wielka,bo to w koncu fajna polska firma. nie lubie jak sie obcy kapital wszedzie wpitala.
ale zarobic chce, i to duzo, wiec moze byc i przejecie ;) To jest skrót na stronę, jaki dał jeden z niezłych szperaczy info. Mel Gibson z forum na moneyu. www.reuters.com/article/idUSTR...Wynika, że przejęcie jest bardzo prawdopodobne.
|
|
Temat:
VRG
pacpaw napisał(a):Dzis na forum bankiera znalazlem pewnie post, ktory musze powiedziec mnie troszke zaintrygowal. Troszkę spiskowa teoria dziejów ale...... Ile w tym prawdy? To wklejka z money.pl Wejdź na tamtejsze forum Vistuli i tam jest wszystko. Ma bankierze to sobie tak wklejają co zobaczą na innych stronach, aby błysnąć.
|
|
Temat:
VRG
Gambling napisał(a):Bo i trudno wytrzymać. Dynamicznie jest  Ja kupilem nisko i wyszedlem po pierwszym dniu wzrostów.. A teraz chodzą mi po głowie głupie mysli, żeby znowu wsiąść do pociagu :) Pociąg jedzie, ale chyba nikt nie wie gdzie jest stacja docelowa. Dla mnie 5-7 zł. Kroi się w garniturach i koszulach coś dużego. (Zobaczcie jaką mam koszulę i karnitur - z Vistuli he he) P.S. NIE NAGANIAM To moje prywatne stwierdzenie.
|
|
Temat:
VRG
gramer napisał(a):bez podnietki panowie, to dopiero lekkie swiatelko w tunelu. ktos zbiera papier i nie patrzy po ile. wciaga wszystko jak leci. zobaczymy co bedzie jak przestanie na kilka dni. czy kurs sie utrzyma? Też racja.
|
|
Temat:
VRG
TheBlackHorse napisał(a):
Niczego tu nie jestem już pewny. Niedługo rok stuknie jak siedzę tutaj i myślę, że to może już teraz... Oczywiście wierzę, że ten oto papier będzie wart 5 złotych polskich tylko kiedy? Pozdrawiam gorąco! [/quote] Należy się już wzrost po tak długim boczniaku. Jak poleci w dół znowu na 2,30 to uznam spółkę za knot i spekułę. Sam wiesz jak długo czekamy na odpał. Poziom 3 zł to wcale niewygurowany poziom. To takie lekkie up, a że w krótkim czasie to inny sprawa. :)
|
|
Temat:
VRG
TheBlackHorse napisał(a):Jack_Be napisał(a):szamot-kb napisał(a):ale piękne wybicie i juz jest w trendzie wostowym , dziś był decydujacy dzien
zazdroszcze jeszcze raz
miałem vistulke ale sie nie doczekałem ....... kilka mc temu brawo! Nie bij brawo tylko kupuj. To dopiero początek. Jeszcze jest duuuży zapas mocy. Przy 5 zł już może być już za późno. :) Ehh Jack... Nie naganiaj tak brutalnie... Zapas mocy może i jest ale wcale nie jest powiedziane, że nie odbije się od 3 jak zmarznięte gówno od chodnika. Osobiście zalecam ostrożność. Oczywiście, że to nie jest naganianie. To żart słowny, który nie miał za zadanie naganiać, ale wykazać dość optymistyczny kierunek. Myślisz, że przy takich obrotach oraz zapowiedziach dobrych wyników nie przebijemy 3 zł ?? Ja myślę, że przebijemy. 3 zł było w sierpniu, a teraz wydaje mi się, że duże Fundusze wchodzą na dłużej. Tak czuję.
|
|
Temat:
VRG
szamot-kb napisał(a):ale piękne wybicie i juz jest w trendzie wostowym , dziś był decydujacy dzien
zazdroszcze jeszcze raz
miałem vistulke ale sie nie doczekałem ....... kilka mc temu brawo! Nie bij brawo tylko kupuj. To dopiero początek. Jeszcze jest duuuży zapas mocy. Przy 5 zł już może być już za późno. :)
|
|
Temat:
VRG
krzychuwiec napisał(a):to raczej nie to.... rekomendacja na 3,2 wisi juz dawno Oby ruszyło, bo znowu zostałem z rana "inwestorem strategicznym" :))) Moja strategia to zysk i jeszcze raz zysk. Ogierze jesteś w Vistuli ?
|
|
Temat:
VRG
siekoo napisał(a):juz mialem opuszczac szanowny akcjonariat, a tu wyrysowalo mlotek... A ja czekam na te 2 złocisze i już prawie zapowiadało się a tu jednak do 2,20 dobiło. No, no jestem pod wrażeniem, że Vistulka się tak trzyma, ale przy 300 tys zł obrotu to "akcjonariat" prawie śpi. Wszyscy wyczekują. Ogierze masz jeszcze papier ?  Kurcze jak ja jestem wpieniony za 6 m-cy pieprz.... zastoju na tej spółce. W pewnym momencie to aż 70% kasy leżało w bezruchu. A już lizało w sierpniu 3 zeta. Styczeń mamy i nic. Dalej śpi. Już nie wierzę w jakiekolwiek wykresy na Vistuli. Nic się nie sprawdziło. Wykresy mowiły o nieziemskim wybiciu a tu du.a zbita. Teraz to tylko wejść, dwa ruchy i wyjść. Tak z NIĄ (Vistulą) chyba trzeba robić. Krótko i szybko. he he
|
|
Temat:
VRG
Versace napisał(a): Najbliższy opór to chyba 2.19 i jego przebicie miało by bardzo negatywny wydźwięk...
No to myślę, że jak rynki będą się zwalały w dół to nasza Vistulka pójdzie za nimi. Nie sądzę żeby coś mogło powstrzymać spadek i nie ukrywam, że z pewną dozą radości dokonałbym zakupu akcyjki za 2 zł. Przynajmniej chciałbym kupić po tyle.
|
|
Temat:
IMMOEAST
|
|
Temat:
IMMOEAST
TheBlackHorse napisał(a):Jack... Pieniądze to nie wszystko  . Pewnie tak, ale do pełni szczęścia to tylko ich mi brakuje. Wszystko inne jest super OK. Mam cel i na ten cel kasy brakuje. A cel drogi.
|
|
Temat:
IMMOEAST
bB86 napisał(a):[color=darkblue] Jack, a co ma być :) walczymy o dobry 2010 ;] zresztą giełda to i tak rzecz drugorzędna :) Drugorzędna? U mnie prawie równorzędna z "robotą" i chciałbym wreszcie zarabiać na Giełdzie więcej. Może ten rok coś da. Da da.
|
|
Temat:
IMMOEAST
Cześć Bebe. Co tam u Ciebie słychać ?
|
|
Temat:
IMMOEAST
Na dodatek u US-iaków krew sie leje. Chyba "jakiegoś" świniaka zarzynają. Zapewne jutro u nas (w Europie) też będzie świniobicie. Chyba się zaczęło. Obym nie był złym prorokiem, ale chyba jedziemy na indeksach z 10% down. Może i lepiej bo marazm był niesamowity. Trochę emocji potrzeba.
|
|
Temat:
IMMOEAST
Zamieniłem się ostatnio w leszcza i się ze wszystkiego wyleszczam. Pozbywam się po troche perły, bo jeszcze żywię nadzieję, że u Austryjaków coś wypali. Mam złe wrażenie, że nasze OF-ki będą wywalać ze stratą a i w Wiedniu optymizm wygasł. Potrzebuję więc gotówki, aby przy "sprzyjającym" kursie kupić i bezlitośnie opchnąć z 10-15% zarobkiem. Niestety tak teraz będę traktować Immo wg typowego DT. W nosie już je mam. ZAWIEDZIONY IMMOEASTOWY KOSMOPOLITA.
|
|
Temat:
VRG
Czy my w najbliższym czasie dostaniemy jakieś dobre info ?? Kto wie kiedy ?
|
|
Temat:
VRG
Swierszczu napisał(a):....czekam na inna cene.. Ustawiłem stop-a na 2,40 zeta i..... zadziałał wczoraj. Nie mam już visty co nie oznacza, że zakończyło się moje zainteresowanie autkiem. Chciałbym teraz ponownie zakupić Vistulę za 2.10 ..... a co, może trochę przykozaczę ale to chyba prawdopodobny scenariusz. Jak telenowela. Góra i dół.
|
|
bB86 napisał(a):Jack, nigdy nie patrz na historię wykresu per se, próbuj ocenić realną wartość spółki i bilans problemów/szans.
Powtarzam to co już pisałem kwadrylion razy na parkiecie, tu i na money. OPG to prawie przeciwieństwo immo jesli chodzi o bilans szans/zagrozen. Nie bedzie choc nawet troche zblizonego wzrostu. Bebe ja tu nie porównuję Orco do Immo. Nic podobnego. Ja to tylko stwierdzam, że tak mocno zdołowany kurs potrzebuje małej iskry aby poleciał w górę o 50-70%. Taką iskrą może być właśnie dogadanie się w temacie zobowiązań. Widzę,że u żabojadów jest znacząca grupa inwestorów i spekuły, która czeka na dobre info. Po czy to widzę .... po tym, że kurs trzyma się stabilnie pomiędzy 6,50 a 7 euro. Mocnieszy spadek do 6,50 powoduje nielogiczne wybicie w górę, bez przyczyny, bez info do 6,70, 6,80 euro. To przynajmniej dla mnie oznacza, że kurs sięgnął dna na poziomie 6,50 euro i po tym dnie się czołga od wielu miesięcy. Mała pozytywna informacja będzie sygnałem do wzrostów na kilka, klikanaście sesji. Uważam, że cena 10 euro będzie uzasadniona po zawarciu porozumienia na najbliższym Walnym. Potwierdzam Immo jest the best. Liczę natomiast, że na Orco zarobię szybkie 50% w tydzień. Pozdrawiam Jack
|
|
Temat:
IMMOEAST
bB86 napisał(a):Cierpliwości, dopiero się ogarniam.. 20-21/01 to tylko WZA IEA i IIA, żadna fuzja. No dobra. Już znam Twoje informacje z "deski" Czekamy więc. Ja tylko zastanawiam się, jeżeli Immoeast nie bedzie notowany w Polsce a Immofinanz też nie, to jakie biura maklerskie będą oferowały możliwości handlu papierami. Hmm.
|
|
Temat:
VRG
TheBlackHorse napisał(a):Czy ktoś tu jeszcze się ostał? Wątek umarł...
Ja jestem Ogierze z 20% pakietem Visty. Czekam.
|
|
Temat:
IMMOEAST
Jack_Be napisał(a):Miwik napisał(a):Cytat:IMMOEAST AG Last Price 4.03 +4.68% W ładnym kanale spadkowym sie poruszamy, własnie dobiliśmy do "górnej bandy" i co dalej..... albo przebijemy kanał albo sie odbijemy i skorekcimy poniżej 3,40 E. Ja obstawiam przebicie i wyjście górą. I ja też. Najgorsze już za nami. Martwi mnie jednak fuzja i co po niej bedzie. Czy po 20-01-2010 bedziemy jako Immofinanz czy w ogóle nie bedziemy. Bebe może Ty podpowiesz o czym szepczą w Austrii. Dzięki Bebe za info.
|
|
Temat:
IMMOEAST
Miwik napisał(a):Cytat:IMMOEAST AG Last Price 4.03 +4.68% W ładnym kanale spadkowym sie poruszamy, własnie dobiliśmy do "górnej bandy" i co dalej..... albo przebijemy kanał albo sie odbijemy i skorekcimy poniżej 3,40 E. Ja obstawiam przebicie i wyjście górą. I ja też. Najgorsze już za nami. Martwi mnie jednak fuzja i co po niej bedzie. Czy po 20-01-2010 bedziemy jako Immofinanz czy w ogóle nie bedziemy. Bebe może Ty podpowiesz o czym szepczą w Austrii.
|
|
iktorn napisał(a):mir_oslaw napisał(a):Dzisiaj dziwnie nieracjonalnie rośnie. We Francji spada i cena jest około 24 w przeliczeniu na PLN, więc nieświadomni kupują. Papier raczej do czystej spekulacji. Zleciało z 12E na mniej niż 6E więc teraz możliwe jest jakieś odreagowanie. Wg mnie jest spora szansa na dobicie w najbliższym czasie do przynajmniej magicznej liczby 7E, czyli okolice 29pln. A te 7 euro to i tak pikuś w stosunku do 100 euro (z 2007r) Kurcze jaka tu jest możliwość wybicia a brakuje tylko dobrego info. Czekam na WZA w dniu 18.01.2010r - jak się dogadają to będzie jazda. Jestem wręcz pewien, że 10 euro to wskoczy jak z bata strzelił. Muszą podać sobie rączki i zaraz po tym szybciutko do banku po nowe kredyty na nowe budy.
|
|
Temat:
IMMOEAST
mir_oslaw napisał(a):Tj jest jutro spadek? Ja nie sądzę, że spadki będą w Austrii (bo nie ma tam sesji) a u nas to różnie - chyba panika i do dołu. DOSIEGO ROKU DLA IMMOWICZÓW
|
|
Temat:
IMMOEAST
Jack_Be napisał(a):Jack_Be napisał(a):TheBlackHorse napisał(a):IMMOEAST AG Last Price 3.68 +2.22% Dzisiaj również do góry +2,65% u nas a w Wiedniu 1,36% , jest OK. A widzieliście na święta "Depresję gangstera" z Robertem de Niro ? Rewelacyjny. Równie dobry jak "Ronin" Polecam te filmy. Dzisiaj też immo do góry 3,55% Ładnie. Lubię takie zakończenia sesji.
|
|
Temat:
IMMOEAST
|
|
Temat:
IMMOEAST
TheBlackHorse napisał(a):IMMOEAST AG Last Price 3.68 +2.22% Dzisiaj również do góry +2,65% u nas a w Wiedniu 1,36% , jest OK. A widzieliście na święta "Depresję gangstera" z Robertem de Niro ?
|
|
Temat:
IMMOEAST
Dla mnie to jak nie będzie SILNEGO SYGNAŁU z szerokiego rynku na wzrosty, to taką bidę będziemy klepać na Immo jeszcze długo. Najgorsze, że boli jak spada. Nawet chumoru nie mam. Cholera.
Sorry "humoru"
|
|
Temat:
VRG
tycoon napisał(a):Zostaje tylko granie na duzych a na inwestycje czas wiosną. Chyba zacznę myśleć tak jak Ty.
|
|
Temat:
VRG
tycoon napisał(a):Nie wiem jak Wam, ale mi ta spółka przypomina Dude, uciekła spod gilotyny i powoli sie obsuwa. Też tak to widzę. Pójdzie 10% up i powoli zjedzie 20 do dołu. Potem znowu up i dóóół. A jeżeli chodzi o RGR to daję szansę, że przy 2 złociszach będzie to pieprzone wybicie. Tylko aby nam się ramię nie wydłużyło do 1,40 zł bo mnie zczyści.  że wlazłem w Vistę to tylko sie w łep pier.....
|
|
Temat:
VRG
gramer napisał(a):ynwestor napisał(a):
Jeśli chodzi o papier, to podzielam Twoją opinię, że do wyników trwać będzie obecny stan. Potem mam nadzieję sytuacja się zmieni.
czyli powolnie w dol? ja dzis bylem w warszawskiej Arkadii. odwiedzilem Vistule, Wolczanke i Kruka. We wszystkich tlumy, ale ida swieta, wiec wszedzie ludzi pelno. A ze okres swiateczny i Q4 zawsze sa najlepsze dla tego typu biznesu spodziewam sie fajnych, dodatnich wynikow na wszystkich poziomach. Ja też tak myślę.
|
|
Temat:
VRG
enforces napisał(a):liczbero napisał(a):Powiem krotko, denerwuje mnie to kiszenie sie(w sumie lepiej niz jak by spadalo)!!! Juz dwa razy atakowalismy EMA50, ale bez wiekszych sukcesow. Powoli EMA50 zbliza sie do kursu, wiec czas rostrzygniec bliski... Do trzech razy sztuka!!! a czy skoro nie można przejść jej to nie lepiej zjechać troche niżej? i chyba tak się dzieje. skoro wybicie z "trójkąta" jest dołem Czekamy na wybicie. Ja jeszcze trochę mam Visty.
|
|
Temat:
VRG
The Black Horse zajrzyj do swojej skrzynki.
|
|
Temat:
VRG
nowy1960 napisał(a):gramer napisał(a):kolejny wystrzal po infie i znow powolny zjazd..co tu sie dzieje ktos nie pozwala VST urosnac, tylko dlaczego? przeciez juz wszystko wiemy, teraz pozostaje prowadzic biznes i robic wyniki. 1) Ktoś kto ma masę forsy i co za tym idzie masę akcji. Jeżeli ten ktoś bawi się w DT i realizuje zyski mniejsze ale pewne to masz odpowiedź. Przelicz to sobie następująco: ktoś kupił po 2.24 a sprzedał po 2,50. Po odliczeniu prowizji ma na czysto jakieś 2,49. Teraz ten ktoś ma np 12000 akcji. Ile zarobi w ciągu dnia?. 2) Ktoś kto wie coś o czym reszta jeszcze nie wie. Obliczenia: Prowizja z zakupu 12.000 akcji wynosi ok. 100 zł i tyle samo z ich sprzedaży, tj. łącznie 200 zł. Zarobek to 6 groszy na akcji = 720 zł minus prowizja 200 zł = 520 zł od tego odjąć 19% podatku w kwocie ok. 100 zł otrzymujemy 420 zł zysku netto. Ten zysk będzie wtedy kiedy trafisz na taki skok. To nie grubas. To normalny zakupowicz. Grubas ma 120.000 akcji i więcej, aby coś tam zarobił przy 6 gr. różnicy na kursie. Myślę, że aby sterować kursem Vistuli musi "ktoś" mieć minimum 300.000 papierów, którymi miesza kupując i sprzedając, tylko po co. Chyba tylko po to, aby docelowo skupić np. 3.000.000 akcji od sprzedających. Nazywanych kolokwialnie leszczami. A kto to robi ? Może OFE, może TFI, może Fortis ????? Obseruję tych "grubasów" na obrotach sesyjnych i tam są rzuty po 1.000 - 2.000 akcji w górnych stanach obrotów. Nie ma wg mnie optymizmu na Viście i koniec. Tylko my jesteśmy jeszcze przy nadziei.
|
|
Temat:
VRG
mikeb napisał(a):Na razie mi się to nie podoba :/ Wolumen nie jest jakiś oszałamiający, a granica 2,40zł cały czas pozostaje mocnym oporem. Dobrze byłoby się zamknąć nad nią. Może w końcówce sesji coś się wyjaśni. Stwierdzam, że lekki odpał był. Nie mam żalu, że tak mały, bo nam się ogólny rynek stoczył w dół. Nie było dziś optymizmu na szerokim więc i część ludzi papier wywalało. Możliwe, że machina vista ruszy. Z obrotów wynika, że za 3,5 bańki wywalono akcji, a to oznacza, że mamy nowych posiadaczy (nie mylić z inwestorami) , którzy ten papier zechcą potrzymać chociaż do 3 zł. Jak będzie duży wzrost na rynku polskim i europejskim + USA, a vista nie ruszy to się wpienię i wywalę połowę. Patrzę i obserwuję. Dzisiejszy dzień jako pierwszy od lipca uważam za udany.
|
|
Temat:
VRG
WatchDog napisał(a):Zrobiłem symulację, bo lubię takie rzeczy. Podniesienie kapitału i przepompowanie nań 40 mln zł zobowiązań długoterminowych spowoduje, że: - WK na akcję wzrośnie z 2,49 zł do 2,67 zł - rating wzrośnie z B- na B - stopień ogólnego zadłużenia spadnie z 60% na 54%
WK na akcję wzrośnie z 2,49 zł do 2,67 zł 2,67 zł - no to będę na zero. Interesu to wtedy nie ubiję. Tak jak powiedziałem Vistuli daję czas do 30-11-2009 - brak wzrostów spowoduje rozdrobnienie dzielnicowe na inne dzieci w mateczniku GPW.
|
|
Temat:
VRG
nowy1960 dzięki na info.
|
|