0 Dołączył: 2012-06-19 Wpisów: 5
Wysłane:
8 kwietnia 2014 16:43:52
Skończyła się dobra komunikacja z rynkiem. Odsetek nadal nie ma, żadnego komunikatu, na maile nie odpowiadają. Dołączyli do grona takich spółek jak Rodan, GPF Causa, Milmex, Digate itd.
|
0 Dołączył: 2013-09-01 Wpisów: 6
Wysłane:
23 kwietnia 2014 13:39:52
Komunikat ze spółki.
"Podpisanie Umowy z Protektorzy Sp. z o.o. Zarząd East Pictures S.A. informuje, iż w dniu 22 kwietnia 2014 roku do siedziby spółki wpłynęła podpisana umowa pomiędzy East Pictures S.A., a Protektorzy.pl Sp. z o.o. , przedmiotem której jest: Przeprowadzenie kompleksowego procesu restrukturyzacji Spółki East Pictures Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, w tym również przeprowadzenie restrukturyzacji zobowiązań Spółki równocześnie mając na względzie dobro wierzycieli powyżej wymienionej. Przeprowadzenie procesu restrukturyzacyjnego pozwoli Spółce zakończyć rozpoczęte projekty oraz ma na celu przygotowanie Spółki do realizacji kolejnych projektów. W najbliższym czasie przedstawiciele Protektorzy Sp. z o.o. będą kontaktować się w wierzycielami Spółki w celu wypracowania porozumień dot. spłaty zadłużenia."
|
0 Dołączył: 2014-05-01 Wpisów: 13
Wysłane:
1 maja 2014 11:13:58
Już jedną ugodę z East Pictures podpisałem, jak wielu innych zresztą. I ugody tej emitent nie dotrzymał. Wiarygodność słaba.
|
0 Dołączył: 2014-05-01 Wpisów: 13
Wysłane:
7 maja 2014 13:22:33
Pozwałem EAP o zaległe odsetki. Czy ktoś ma może podobne doświadczenie?
|
0 Dołączył: 2014-05-05 Wpisów: 97
Wysłane:
7 maja 2014 16:15:20
Najskuteczniej jest zabezpieczyć się zająć na nieruchomości dłużnika. Mam 100 % skuteczność w takim przypadku.
|
5 Dołączył: 2012-03-02 Wpisów: 1 225
|
0 Dołączył: 2013-07-26 Wpisów: 10
Wysłane:
23 maja 2014 20:02:07
Ja takiego maila dostałem Cytat: Szanowni Państwo,
na wstępie pragnę bardzo serdecznie przeprosić za brak kontaktu w ostatnim czasie. Przerwa ta spowodowana była moim wyjazdem do Stanów Zjednoczonych związanym z produkcją „The Right Combination” oraz licznymi spotkaniami w zakresie pozyskania inwestorów skłonnych sfinansować plany rozwojowe Spółki. Wprowadzona restrukturyzacja kosztowa dotknęła w pierwszej kolejności pracowników, dlatego też, w celu zapewnienia stałego kontaktu z wierzycielami Spółki, podjęto działania w celu pozyskania partnera, który przejąłby te obowiązki, a także wdrożył dalsze kroki zmierzające do restrukturyzacji Spółki. Podmiot taki został wyłoniony i podpisano nawet Umowę, o czym byli Państwo poinformowani stosownym komunikatem, jednakże obecne problemy płynnościowe nie pozwoliły na wypłatę pierwszej części wynagrodzenia, w wyniku czego partner nie podjął zakładanych działań. W związku z powyższym ponownie przejmuję obowiązek informowania Państwa o bieżącej sytuacji w Spółce. Wysiłki podjęte w ostatnim czasie przynoszą w końcu efekty. Aktualnie jestem w trakcie prowadzenia rozmów z potencjalnym inwestorem strategicznym i na obecnym etapie mogę jedynie przekazać informację, iż poza zainteresowaniem przejęciem pakietu kontrolnego Spółki, inwestor deklaruje zapewnienie masy kontraktowej, której realizacja, poza środkami uzyskanymi bezpośrednio od inwestora, pozwoli na wywiązanie się ze zobowiązań wobec Państwa. Ponieważ negocjacje związane z wypracowaniem umowy inwestycyjnej satysfakcjonującej obie strony są często procesem skomplikowanym i czasochłonnym, nie jestem obecnie w stanie podać wiążących terminów oraz warunków spłaty zobowiązań. Dlatego też będę Państwa informował na bieżąco w miarę postępów prac oraz zaistnienia istotnych wydarzeń mających wpływ na wzajemne relacje.
Tomasz Tokarski Prezes Zarządu
|
0 Dołączył: 2011-07-28 Wpisów: 22
Wysłane:
5 czerwca 2014 09:35:54
Czy były jakieś informacje o wstrzymaniu wypłaty odsetek do serii D, która powinna być 31 maja?
|
Wysłane:
17 lipca 2014 10:22:37
Próbowałem się kontaktować ze spółką, email i telefon milczą, kuponu do serii D z 31/05 brak.
Czy ktoś ma jakiekolwiek informacje na ten temat? Czy komuś udało się skontaktować ze spółką po 31/05?
|
0 Dołączył: 2014-07-20 Wpisów: 8
Wysłane:
21 lipca 2014 00:55:12
Niestety z Tą spółką nie ma kontaktu.próbowałem się skontaktować ze spółką,ale nie chcą kontaktu.udało mi się kiedyś dodzwonić do nich to niby sprawa została przekazana do księgowości.od tej pory żadnego kontaktu.nie zostały wypłacone odsetki.nie raczą kontaktować się z rynkiem w ramach dobrej współpracy z rynkiem.nie polecam tej spółki
|
Wysłane:
1 sierpnia 2014 09:16:20
W takim razie nie rozumiem z czego wynika taka cisza wokół EAP. Wypłat i wykupów nie dotrzymali, kontakt zerowy. Wygląda jak Amber Gold i nikt nie podnosi tu krzyku?
|
0 Dołączył: 2012-04-09 Wpisów: 1 241
Wysłane:
1 sierpnia 2014 10:32:20
Być może papiery mają grubsze ryby i nie korzystają z tego forum
|
Wysłane:
2 września 2014 11:11:32
Witam wszystkie osoby, które zainwestowały w obligacje emitowane w East Pictures. czy ktoś z Was otrzymał odsetki w maju oraz na koniec sierpnia?czy ktoś z Was otrzymał zwrot kapitału, zapadalnych na koniec sierpnia? proszę o informacje
|
Wysłane:
3 września 2014 18:26:30
Witam,
Od czasu podpisania ugody o przedłużeniu płatności żadne zobowiązania z tytułu odsetek jak i spłaty kapitału nie zostały uregulowane.
Ostatnia informacja ze spółki przyszła w maju i jest cytowana w tym wątku.
Notowania spółki na rynku NC zostały zawieszone ze względu na nieprzekazanie raportów za rok 2013 i II kwartał 2014. Spółka ma czas do 19 listopada na uzupełnienie braków, w przeciwnym wypadku zostanie wycofana z obrotu giełdowego.
Czy ktoś próbował ostatnio skontaktować się ze spółką?
|
0 Dołączył: 2009-05-01 Wpisów: 22
Wysłane:
4 września 2014 12:41:37
Podbijam pytanie. Ja nie otrzymałem majowych odsetek, spłata obligacji także nie została dokonana. Porozumienie ze spółką zawarłem i nic.
|
Wysłane:
5 września 2014 00:59:21
witajcie, ja próbowałem się ostatnio skontaktować, ze spółką, ale niestety bez rezultatu. kilka dni temu udało mi się dodzwonić do prezesa Spółki i niby połączenie trwało 16 sekund. sposób zachowania prezesa był oschły. nie raczył nic powiedzieć i się rozłączył, WIDAĆ bał się pytań. widać spółka i Pan Prezes nie raczą kontaktować się z rynkiem. spółka pożyczyła kapitał i nie raczy się rozliczyć z osobami, które wykupiły obligacje. jeśli ktoś z Państwa posiadał by informacje dotyczące spółki proszę o kontakt pozdrawiam
|
0 Dołączył: 2013-01-02 Wpisów: 30
Wysłane:
6 września 2014 09:29:26
Może pracownicy Stockwatch zainteresowaliby się problemem i skontaktowali z firmą ?
|
Wysłane:
8 września 2014 11:20:47
Moje lipcowe próby kontaktu (telefonicznego i mailowego) spełzły na niczym.
Zachowanie East Pictures przelało czarę goryczy i przyczyniło się do mojej decyzji o rezygnacji z uczestnictwa w Catalyst w obecnej formie. Rozumiem, że ryzyko zawsze istnieje, czasem bywa wysokie. Rozumiem, że upadłości spółek się zdarzają i, że posiadanie niezabezbieczonych obligacji może skończyć się utratą całego kapitału.
Ale, jeśli NOTOWANA SPÓŁKA może po prostu zniknąć w taki sposób i żadna instytucja nie podnosi rabanu to poziom ryzyka jest dokładnie taki jak w przypadku Amber Gold.
Edytowany: 8 września 2014 11:21
|
Wysłane:
8 września 2014 22:28:52
Gwoli ścisłości spółka nie zniknęła (jeszcze), o ile mi dobrze wiadomo. Ok. 1/3 akcji jest (była) w posiadaniu drobnych akcjonariuszy, którzy w przypadku bankructwa spółki pozostaną na lodzie. Na bazie wydarzeń z tego roku należałoby zakładać, że East Pictures nie uzupełni brakujących raportów i zostanie wykluczona z notowań.
Co dalej? Można albo czekać, albo zacząć egzekwować należności. Trudno ocenić czy firma jeszcze de facto funkcjonuje i czy w ogóle ma taką możliwość bez dokapitalizowania. Komunikaty płynące ze spółki są coraz rzadsze i coraz mniej wiarygodne. Sytuacja przypomina zanikający wykres EKG.
Trochę to smutne, jeśli przypomni się zachowanie z okresu początku kłopotów. Swego czasu na tym forum wypowiadała się osoba ze strony emitenta. Pan Prezes lub inna osoba z zarządu, która być może jeszcze tu zagląda, będzie miała odwagę uczciwie przedstawić sytuację.
|
Wysłane:
24 września 2014 11:18:25
dziekan-k1 napisał(a):Może pracownicy Stockwatch zainteresowaliby się problemem i skontaktowali z firmą ? Popieram, redakcja stockwatch pewnie ma większą wprawę w ściganiu spółe :) Może uda im się wydusić z EAP jakikolwiek komentarz. Redakcjo Stockwatch - podejmiecie temat?
|